Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רציתי להתיעץ עימכם לדבי הדוח שקיבלתי לפני כמה ימים.

אני החניתי את רכב שלי באיזור העיר העתיקה בבאר שבע.

הנקודה היא שיש לי תו נכה(עקב מגבלות מסוימת ברגל).

הסכום של דוח הוא 250 שקל.

אכשיו בתמונה אני החנתי את הרכב בערך איפה שעומד הרכב המאזדה 3,בתוך הריבוע הכתום.

אכשיו הנקודה היא שבדיוק היכן שהחנתי תא הרכב יה אחרי רכב נוסף עם תו נכה.

למעשה לאחר התיעצות עם ידידה שעובדת באגף הדוחות בעיריה אמרה לי שהתמרור שמופיע בריבוע האדום פשוט הותקן שם לפני שבועים בערך.

vdyqjzmyqdot.jpg

אם לפי דעתכם יש מקום לבטל את הדוח?

אני הגשתי ערעור,וכרגע אני יודע שצרייך לחכות 3 חודשים.

פשוט נאמר לי שיש סיכוי סביר שיבטלו את דוח.

אבל מה שהכי מעצבן זה שהיתי עם תו נכה וממש אחרי יש עוד רכב עם אותו תו נכה,ועמוד עם תמרור שמורהעל חנית נכים.

מ ניתן לעשות במידה ולא יסכימו לבטלו אחרי 3 חודשים?

בתודה מתן.

פורסם

מתן שלום,

אני מניח שבסופו של דבר יבטלו לך את הדו"ח לפנים משורת הדין.

אותי מעניין לדעת למה נכים רבים חושבים שאפשר לחנות איפה שרוצים ושמגיע להם.

נכון שיש מוגבלות, ונכון שיש הקלות בענין חניה, אבל יש גם איסורים שנקבעו בחוק, ואיכשהו יוצא שיותר מידי נכים מתעלמים מהחוק.

למרות כל המוגבלות, לא לשכוח שהנכים לא לבד בעולם ולמרות ההקלות, עדיין לא מגיע לנכים כל העולם ומלואו על חשבון שאר העולם.

פעמים רבות (יותר מידי רבות) נתקלתי בנכים שעושים שימוש בתו עד כדי להיות לצנינים בעיני אחרים. זאת ממש לא המטרה של התו.

אותו מחוקק שקבע את ההקלות ונתן תו נכה לנזקק גם קבע מה מותר אך הוא גם קבע מה אסור: איכשהו המה אסור התמסמס בתודעה של נכים רבים.

כבר נתקלתי במקרה בו נכה חנה באזור פריקה וטעינה והרכבים הפורקים הזמינו פיקוח כי יצא שהם אלה שצריכים לחסום את הכביש כדי לפרוק. הפיקוח כרז וביקש מבעל הרכב להגיע וכעבור 10 דקות משלא הגיע קיבל דו"ח. אני מניח שאם אף אחד לא היה צריך לפרוק באותו זמן, ממילא לא היה מקבל דו"ח. קח יצא שמשאית נאלצה לפרוק תוך חסימת כל הרחוב והפיכתו לפקק, אלא שהמצב היה בלתי נסבל ובסופו של דבר המשאית נסעה מבלי לפרוק וגם המשאית שבאה אחריה לא פרקה, כלומר נכה אחד שיבש את התנועה והעסקים ליותר מידי אנשים. אני לא חושב שבמקרה שכזה זכות הנכה גוברת על זכות הציבור.

הבאתי את המקרה הזה כדוגמה, (אם כי יש רבים אחרים), אף על פי שלכאורה ניתן להבין שאפשר לחנות שם.

אני יודע שעכשיו יקפצו הנכים ויצעקו איך אני מתבטא כאן, אבל לפני זה תקראו מה כתב המחוקק ותקפצו עליו, כי לי נראה שהמחוקק בכל זאת חשב על סימביוזה בין כולם.

וכך כתב המחוקק:

. חניה במקום שאין החניה מותרת בו(תיקון: תשס"א)

(א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

(ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב.

3. סייג לרשות חניה

מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו-(4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה -

(1) בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

(2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב;

(3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו;

(4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צדי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר;

(5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן;

(6) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התימרור המרכזית;

(7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה רב על התגובה.

אני מקוו באמת שלא היו בעיות.

צרייך רק להמתין 3 חודשים וליראות מה תהיה תשובה.

תודה רבה

מתן.

• תוכן חדש...