Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חייבים לתת טיפ במסעדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמן כן יהי רשרושון!

אירית:

א. אני סולח לך. אני במקרה לומד משפטים, ואחד המקרים שהביאו לפנינו הוא גזענות של מוסד גדול כנגד כמה עובדים אתיופים. אז כך שאני מכיר את תופעת הגזענות.

ב. אני, שאני מכיר את רובם המוחלט של השמות התימניים, אף פעם לא נתקלתי בשם יאשה. האם ישנו סוג חדש של תימנים שאינני מודע לו? :shock: אם כן, אשמח לחלוק מידיעותייך.

זה הגבר יאשה והפיצפוצים

זו הנעל

732430xh6.jpg

ואילו הפרטים: של הנעל

Contact Person : Serdar Sönmez

mailicon.gifSend Message to Serdar Sönmez Address : Mimarhayrettin Mh. Tatlıkuyu Sk. No:29/5 Beyazıt

İstanbul Postcode : 34490Province / Country : TURKEYPhone : 90 212 212 5162640Fax : 90 212 212 5166330

יאשה רץ לתורכיה (למה לטוס אם אפשר לרוץ בחינם)

אירית

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עמיתת הגד אתה זה עזיזה קוראת המחשבות והמעלה באוב מיפו? לא.

חוץ ממה אני חושבת ואוהבת אתה יודע גם מה צבע התחתונים שלי? אף פעם לא אמרתי שאני יודע עלייך משהו חוץ מזה שאת גזענית, וגם את זה גיליתי רק היום, אחרי ששאלת אותי שאלה רטורית לכאורה-" גזעני זה רע?" חבל שזה לא ברור מאליו.

תרגיע, מה הייה קורה אם היו מבטלים את האייקונים היית אבוד האא? אל תגידי לי מה לעשות(נהייתי פרנואיד כמוך), ואני ממש לא זקוק לאייקונים, 99 אחוז מההודעות שלי בלי כאלו.

אה הנה משפט שנון בשבילך :arrow::sleeping::wave2:

אירית

אם אין משהו הגיוני/נכון לרשום, עדיף לא לרשום כלום.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

משום מה זכור לי שטיפ מקובל בישראל זה 12% ולא 10% מהחשבון.

אני תמיד משאיר 12% מינימום ובד"כ משאיר יותר ברמת הסביר (תלוי בכמה מזומנים יש בארנק) כאשר השירות היה בינוני ומעלה.

הגישה שלי בנושא הטיפים היא שבשבילי עוד כמה שקלים זה לא הרבה כסף, אבל בשביל המלצר זה יכול להיות הבדל גדול אם אנשים נוספים ינהגו כמוני. אני חושב שאף אחד לא עובד במלצרות מתוך בחירה וגם אם יש מלצרים שעושים הרבה כסף מבחינתי הם הרוויחו את זה ביושר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רוב האנשים שהגיבו פה הם אנשים שכן נותנים טיפים. רוב האנשים בפורום לא נכנסו ולא הגיבו מסיבה אחת - הם לא נותנים טיפים.

אז אני כמוכם, אני כן נותן טיפ. ואני עוד משהו, אני מלצר בזמני הפנוי. לא כי אני רוצה אלא כי זה הדבר היחידי שאני יכול לשלב עם סדר היום שלי (בדר"כ בסופ"שים).

איפה מלצרים עושים 800 שקל למשמרת? גם אני רוצה לעבוד שם. עדיין לא שמעתי עד דבר כזה. אלא אם המקום באמת באמת מיוחד ויוקרתי, אז יש אפשרות כזאת אבל עדיין זה נשמע מופרך.

רוב האנשים במדינה, הישראלים המצויים, להם אין בעיה לבקש באירוע משפחתי יין לכל השולחן (גם ככה זה בחינם) ועדיין לא לזרוק כמה שקלים למלצר בתור תודה, יש כאלה שגם תודה בצורה הכי מילולית שיש - לא אומרים.

אני בתור ילד ועד היום תמיד נתתי טיפים, לא ראיתי ואני לא רואה מצב שמישהו משרת אותי ואני לא מצ'פר אותו לפחות בכמה שקלים.

אפילו אם יש מלצר שמקבל 800 שקל למשמרת (מה שאני לא מאמין, לפחות לא נטו מהמעסיק) אנחנו לא אלה שצריכים לפתוח עיניים ולהגיד שהוא מקבל מספיק מהמעסיק שלו ושמבחינתי הוא לא אמור לקבל טיפ. כי לא להשאיר טיפ בעיניי זו כבר קמצנות.

כי אם אני בתור חייל יכול להשאיר טיפ של 20 שקלים למלצר שהגיש לי בירה אחת באירוע של חבר משפחה (כמובן שהמלצר גם הגיש אוכל ופינה את הצלחות בסוף האירוע) אז אני חושב שמי שמקבל שכר של כמה אלפים\עשרות אלפים בחודש. יכול להרשות לעצמו לצ'פר את המלצר במסעדה שהוא הולך אליה או באירוע כלשהו או בבית קפה\ בר. יותר מהכסף עצמו שהמלצר מקבל (ורוב המלצרים תאמינו לי שהם לא בעל ממון והם גם לא מתעשרים מהמקצוע הזה, רובם אנשים קשיי יום שמשלימים הכנסה בשביל להביא אוכל לפיות של הילדים שלהם או במקרה הטוב אנשים צעירים שמלצרות זו עבודה שניה שלהם) זו הכרת תודה יפה מאוד. ואני לא אומר את זה רק בתור מלצר בעבודה זמנית אלא בתור בן אדם שהיה בשני התפקידים כאן, נותן שירות ומקבל שירות.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

איפה מלצרים עושים 800 שקל למשמרת? גם אני רוצה לעבוד שם. עדיין לא שמעתי עד דבר כזה. אלא אם המקום באמת באמת מיוחד ויוקרתי, אז יש אפשרות כזאת אבל עדיין זה נשמע מופרך.

יוסי.

1- ידידה שלי הייתה עובדת במסעדה יוקרתית באיזור הבורסה בר"ג (קלואליס, למי שמכיר), והייתה מסיימת משמרות עם 700 ו800 שקל. ביד. לקחת הביתה. ובסוף החודש גם משכורת מהבעלים של המסעדה.

2- כמה שהמסעדה שאתה עובד בה יותר יוקרתית (ומן הסתם, יקרה) 10 או 15 אחוז מהארוחה יהיו גבוהים יותר.

מה גם שבמסעדות שכאלה, בהתאם כמובן לקהל הלקוחות, נהוג בד"כ לעגל את הסכום למעלה ולא להקפיד על 10-12-15 אחוז.

(אישית יצא לי להיות במסעדה שעל חשבון של 2800-2900 שקל חויב הכרטיס אשראי ב3500 ש"ח. (15 אחוז הם בערך 500 שקל, ומעגלים למעלה) :roll:)

אז אם תחשוב שרק על השולחן שלנו קיבלה אותה מלצרית כ700 שקל טיפ, והיו לה עוד שולחנות, ונגיד שכל המלצרים מתחלקים בטיפ בסוף המשמרת, תחשוב לבד עם כמה כסף היא חוזרת הביתה בסוף היום.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בתור מלצר (לפעמים) אתם לא יודעים כמה זה משמח את המלצר לקבל טיפ כשהוא קורע את הגב בלסחוב מנות כבדות (במיוחד באולמות) וריצות.

אם אני בתור אחר שעוד לא התגייס ללא עבודה קבועה וללא הכנסה מסוגל לתת טיפ כמה שאני יכול, אז כל אחד מהבוגרים יותר עם העבודה הקבוע יכול לתת, זה לא מה שיפיל אותנו כלכלית.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם
אנחנו בדר"כ תיכוניסטים שזקוקים נואשות לכמה מרשרשים טובים, לדוגמא הטיפים משמשים אותי לקניית אוכל בלימודים תארו לכם מה קורה כשאני עובד 8 שעות ולא מקבל שקל (כמובן שבסוף החודש משכורת אבל אין טיפ).

אתה מדבר ומדבר וכל מה שאני שומע זה אוי אוי אוי.

תבין, הלקוחות הם לא קופת הצדקה שלך, ואתה ככל הנראה לא מקרה סעד. אתה מקבל משכורת בסוף חודש, תקנה איתה סנדוויצ'ים. אם השירות שלך טוב, הלקוחות יכולים לבחור אם לתת לך טיפ, אבל אף אחד לא חייב לך כלום. אם תשקיע בעבודה שלך, ככל הנראה תקבל טיפ.

למעט תיכוניסט שגם מפרנס את המשפחה שלו, אין שום סיבה שלא תנהל את תזרים המזומנים שלך נכון, ותוכל לקנות את הסנדוויץ' עם המשכורת החודשית ולא עם הטיפים מאתמול. מה ההבדל בינך לבין כל אדם שעובד בעבודה אחרת ומקבל משכורת פעם בחודש?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שידור חוזר של השרשור/ויכוח הקודם. איפה פרנקוס? :wink:

יש עבודות עם טיפים, יש עבודות בלי,

יש עבודות קשות, יש עבודות פחות קשות,

ויש עבודות הרבה יותר גרועות ממלצרות, ללא שום טיפים.

מחלת ה"מגיעלי".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איך ידעתי שזה יהיה שרשור של סיפורי טיפים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

איפה מלצרים עושים 800 שקל למשמרת?

אפילו אם יש מלצר שמקבל 800 שקל למשמרת (מה שאני לא מאמין, לפחות לא נטו מהמעסיק)

יוסי.

תתפלא, בלא מעט מקומות יש אפשרות לסיים משמרת עם 800 שקל מזומן (טיפ זה למלצר,לא למעסיק),הכל תלוי במיקום והצלחת המסעדה, ואין בהכרח קשר לכמה היא יוקרתית או לא (כמובן שבמסעדה עם מנות יקרות החשבון גבוה יותר,אבל לא רק זה משפיע).

אחי היה עובד במסעדת "קפה תל אביב" בטיילת תל אביב (צמוד ליוטבתה בעיר,לא יודע מי מהן קיים היום) והיה מרוויח בסופ"שים 800 שקל וצפונה למשמרת,וזו לא מסעדת יוקרה,פשוט מסעדה שלרוב שולחן ממוצע שם זה סביב ה-500-600 שקל ומעלה כי בדרך כלל בכל שולחן שם יש איזה 5 סועדים,במיוחד בסופ"שים.

ולא חסרים מקומות כאלה.

כמובן שמלצר בנאפיס לא ירוויח כמו מלצר במסעדה שציינתי,אבל במקביל מלצר בנאפיס גם לרוב עובד פחות קשה.

הכל שאלה של כמה אתה "משקיע".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

25 ש"ח - 2 שיפודי פרגיות

פעם הבאה שמגישים לך 2 שיפודי פרגית ב 25, לפני שתיבדוק אם חייבו אותך על אבטחה, תיבדוק שאין גמל חולה ושחוט מאחורי אותה מסעדה.

פורסם

מבדר אתה.

ה"מחירים" היו סתם לצורך ההסבר.

אגב, שיפודי פרגיותי מחירן נא סביב ה-15 ש"ח לשיפוד.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אולי פרגיות קוף עולות 15

• תוכן חדש...