Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חייבים לתת טיפ במסעדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפחות הוסיפי סמיילי ליד הערות גזעניות, כדי שנהיה בטוחים שזה בצחוק.

גזעני זה רע סקסיסטי זה טוב?

"תשאל את יאשה" = סמיילי

אהה ואל תגיד לי מה לעשות או איך לחשוב

אירית

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דוגמה טרייה מהשבוע לאי השארת טיפ:

מסעדה, סוף הארוחה, מגיע חשבון.

100 וקצת ש"ח.

משאירים לו יותר (כל אחד שם שטר גדול) ע"מ שיחזיר עודף ונתחלק בינינו.

מגיע חזרה החשבון, בלי עודף.

המלצר "הניח" שאנחנו הולכים להשאיר לו הרבה אחוזים לטיפ, אז הוא לא החזיר לנו עודף.

מבחינתי זו הייתה חוצפה.

השארנו לו 2 ומשהו ש"ח טיפ, וגם זה פשוט בגלל שאף אחד לא רצה לקחת את השקלים.

מבחינתי, למלצר כזה לא מגיע אגורה טיפ.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
גזעני זה רע סקסיסטי זה טוב?

"תשאל את יאשה" = סמיילי

אהה ואל תגיד לי מה לעשות או איך לחשוב

אירית

גזעני זה רע מאד לדעתי, מסתבר שלא לדעתך.

אם את מתייחסת לכל מה שנרשם לכיוון שלך בפורום כפקודה או כניסיון להשתלט על צורת החשיבה שלך, מצבך קשה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמיתת הגד אתה זה עזיזה קוראת המחשבות והמעלה באוב מיפו?

חוץ ממה אני חושבת ואוהבת אתה יודע גם מה צבע התחתונים שלי?

תרגיע, מה הייה קורה אם היו מבטלים את האייקונים היית אבוד האא?

אה הנה משפט שנון בשבילך :arrow::sleeping::wave2:

אירית

פורסם
אתה יודע גם מה צבע התחתונים שלי?

יש דברים שאנחנו לא רוצים לדעת...

mr-yuk-774727.gif

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני עם חובתניקים לא מדברת (זה אומר שאני גזענית:roll:)

אירית

פורסם

אם כבר מדברים,גבו ממני 20 שקל על אבטחה במקס ברנר בהרצליה(מקום זוועה לא ללכת),במקרה זה לא השארתי אגורה טיפ,זה חוקי בכלל לגבות 20 שקל על אבטחה?! אני יודע שבדרך כלל זה שקל שניים גג,ולפי מה שאני זוכר זה אכן לא חוקי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה לא חוקי לגבות ממך אפילו אגורה אחת.

תבקש תמיד עם החשבון "להוריד אבטחה", ואם זה מגיע עם אבטחה, תדרוש להוריד אותה.

כמו שאתה לא משלם על עליית מחירי נייר הטואלט בשירותים, אתה לא צריך לשלם גם על אבטחה.

פורסם

אירית... אני לא נפגע, למרות שזה פוגע, למרות שזה גזעני, אבל אני תימני, וישנה סטיגמה על התימנים שהם גזענים. אז בואי אני "אחדש" לך משהו: אני תימני, ואני נותן רוב הפעמים טיפ, אבל וואחד טיפ, שהמלצר יוצא מאושר עד הגג מהשולחן שלי.

אבל, ויש אבל גדול, מלצר שעשה לי פרצוף כשישבתי במקום, אני מסוגל ללכת משם בלי להניד עפעף! אני אפילו אבעט בו!

אבל אני לא אוהב אנשים כמוך שמתיימרים להיות מה שהם לא. את סטיגמטית, וחושבת שכל העולם נגדך.

אם ראית את הערתם של האנשים שאמרו לך שאם כל דבר נראה לך כפקודה, מצבך רע, אפילו רע מאוד.

אל תקחי את זה אישית.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מנחם ועמית

נחזור רגע לרצינות, יש פה אי הבנה גדולה של נושא הגזענות, להגיד למישהו שהוא קמצן או לכנות קבוצה אתנית זו לא גזענות. קמצנות נקשרת גם להולנדים וגם לסקוטים. לא מעט סממנים קשורים לתרביות מסויימות ובאותה חברה זה לא נחשב לפגם ולפעמים אף למעלה.

גזענות היא הוצאה מן הכלל, הגבלה או העדפה של בני אדם, מבחינת גזע, צבע או אתניות שכתוצאה מכך בין היתר נפגמת ההכרה בהם ובקיומם (לא עלינו)

יאשה והפיצפוצים הוא התימני הכי חמוד שאני מכירה ואלמלא הנעלים הלבנות הוא היה מושלם.

אייקונים זו המצאה מטומטמת והתוצאה שלה שבלעדיהם אנשים מאבדים פרופורציות, פתאום התובנה נפגעת.

מנחם הסתלבטתי עליך, לא יותר – סולחה על מרק רגל טוב?

אירית

פורסם
אם כבר מדברים,גבו ממני 20 שקל על אבטחה במקס ברנר בהרצליה(מקום זוועה לא ללכת),במקרה זה לא השארתי אגורה טיפ,זה חוקי בכלל לגבות 20 שקל על אבטחה?! אני יודע שבדרך כלל זה שקל שניים גג,ולפי מה שאני זוכר זה אכן לא חוקי.

ושילמת את זה?!

על אבטחה אף מסעדה לא תקבל ממני אגורה, החוק מחייב אותם להעמיד שומר בכניסה על חשבונם.

היה אפשר להחליף את המילה "אבטחה" בכל דבר אחר:

25 ש"ח - 2 שיפודי פרגיות

10 ש"ח - קולה

15 ש"ח - חומוס גדול

20 ש"ח - סתם כי בא לנו לקחת ממך כסף

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

כן צריך צריך בכל מקום ובכל מצב. ועדיף טיפ שמן ועסיסי בדפים בלבד לא בברזלים.

(ד"א אני מלצר).

אתם לא יודעים איזה הרגשה עוברת עלינו המלצרים אם אתם לא משאירים טיפ. אנחנו שקורעים את האחוריים שלנו רק בשביל שתהנו ושתהיה לכם אחלה ארוחה, וזה לא רק להגיש מנות כמו שאתם חושבים כשאתה מלצר בלי לדעת אתה הופך להיות גם סבל. 85% מלצר 15% סבל. מרימים שולחנות כיסאות ארגזים וכו'. (ד"א אני מלצר באולם אירועים ובקייטרינגים למניהם)

בקיצור תשאירו טיפ. אנחנו בדר"כ תיכוניסטים שזקוקים נואשות לכמה מרשרשים טובים, לדוגמא הטיפים משמשים אותי לקניית אוכל בלימודים תארו לכם מה קורה כשאני עובד 8 שעות ולא מקבל שקל (כמובן שבסוף החודש משכורת אבל אין טיפ).

שבוע טוב ומלא טיפים לכולנו.

פורסם

אמן כן יהי רשרושון!

אירית:

א. אני סולח לך. אני במקרה לומד משפטים, ואחד המקרים שהביאו לפנינו הוא גזענות של מוסד גדול כנגד כמה עובדים אתיופים. אז כך שאני מכיר את תופעת הגזענות.

ב. אני, שאני מכיר את רובם המוחלט של השמות התימניים, אף פעם לא נתקלתי בשם יאשה. האם ישנו סוג חדש של תימנים שאינני מודע לו? :shock: אם כן, אשמח לחלוק מידיעותייך.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
כן צריך צריך בכל מקום ובכל מצב. ועדיף טיפ שמן ועסיסי בדפים בלבד לא בברזלים.

(ד"א אני מלצר).

אתם לא יודעים איזה הרגשה עוברת עלינו המלצרים אם אתם לא משאירים טיפ. אנחנו שקורעים את האחוריים שלנו רק בשביל שתהנו ושתהיה לכם אחלה ארוחה, וזה לא רק להגיש מנות כמו שאתם חושבים כשאתה מלצר בלי לדעת אתה הופך להיות גם סבל. 85% מלצר 15% סבל. מרימים שולחנות כיסאות ארגזים וכו'. (ד"א אני מלצר באולם אירועים ובקייטרינגים למניהם)

בקיצור תשאירו טיפ. אנחנו בדר"כ תיכוניסטים שזקוקים נואשות לכמה מרשרשים טובים, לדוגמא הטיפים משמשים אותי לקניית אוכל בלימודים תארו לכם מה קורה כשאני עובד 8 שעות ולא מקבל שקל (כמובן שבסוף החודש משכורת אבל אין טיפ).

שבוע טוב ומלא טיפים לכולנו.

עם כל הכבוד לכמה המלצרים מסכנים (חלקם ממש לא מסכנים*), שורה תחתונה הם נותני שירות, ואם הם מצפים לטיפ יפה כדאי להם לתת את השירות בצורה אדיבה ועם חיוך, אחרת שלא יתפלאו אם הסועדים ישאירו אותם ללא אגורה (בסופו של יום, הסועדים אמורים להיות רק סועדים,לא אמורים להחליף את תפקיד הבוס ולתת למלצר משכורת).

כל העניין של לתת טיפ למלצר מבוסס מתחילתו על ההבנה שמרבית המלצרים לא עובדים על שכר בסיס,ובאיזשהו מקום זה "אשמת הציבור".

ולמה ?

תארו לכם מצב שכל אחד שהיה נכנס לסניף של אורנג'\סלקום\פלאפון היה משאיר טיפ לנציגת השירות,יודעים מה היה קורה ?

תוך זמן קצר, גם נציגי השירות האלה יפסיקו לקבל שכר בסיס.

עם כל הכבוד,הציבור לא אמור להיות בתפקיד "המעסיק הלאומי" של המלצרים, מה ששוב מחזיר אותנו לנקודה שאף אחד לא חייב לתת טיפ ועל המלצרים לתת שירות איכותי כדי לגרות את הסועד לתת טיפ.

*למה לא כל המלצרים מסכנים ?

כי חלקם יכולים לסגור משמרת עם 800 שקל למשמרת (אני יודע שאחי היה סוגר ככה משמרות בסופי שבוע).

אז נכון שזו לא עבודה קלה בכלל, אבל מי שיהיה מספיק אדיב יהיה מתוגמל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...