Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חייבים לתת טיפ במסעדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא לא עבדתי בחד"א בצבא. למזלי :)

ואם כבר בענייני חתולים עסקינן - כמה שחלקיכם שונאים את החרדים, במסעדות חרדיות זה נחשב הגיוני לחלוטין להיכנס למטבח, לדבר עם המשגיח ולראות מאיפה הגיע הבשר (כולם כמעט עושים את זה). יש לי לפחות מכר אחד כופר, שמעדיף לאכול במסעדות עם כשרות של בד"ץ - להיות בטוח שהבשר לא הגיע מהשטחים. (אני, אישית על עוף לא מקפיד בד"ץ - אבל בבשר כן - ככה אני בטוווח שזה לא חתול או קוף וכיו"ב. נכון שאני משלם עוד 2 שקלים וכפייה דתית ובלה-בלה-בלה :)

אביעד

פורסם

אבל חתול זה עוף ופרה זה חיה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
1- ידידה שלי הייתה עובדת במסעדה יוקרתית באיזור הבורסה בר"ג (קלואליס, למי שמכיר), והייתה מסיימת משמרות עם 700 ו800 שקל. ביד. לקחת הביתה. ובסוף החודש גם משכורת מהבעלים של המסעדה.

2- כמה שהמסעדה שאתה עובד בה יותר יוקרתית (ומן הסתם, יקרה) 10 או 15 אחוז מהארוחה יהיו גבוהים יותר.

מה גם שבמסעדות שכאלה, בהתאם כמובן לקהל הלקוחות, נהוג בד"כ לעגל את הסכום למעלה ולא להקפיד על 10-12-15 אחוז.

(אישית יצא לי להיות במסעדה שעל חשבון של 2800-2900 שקל חויב הכרטיס אשראי ב3500 ש"ח. (15 אחוז הם בערך 500 שקל, ומעגלים למעלה) :roll:)

אז אם תחשוב שרק על השולחן שלנו קיבלה אותה מלצרית כ700 שקל טיפ, והיו לה עוד שולחנות, ונגיד שכל המלצרים מתחלקים בטיפ בסוף המשמרת, תחשוב לבד עם כמה כסף היא חוזרת הביתה בסוף היום.

כבר ראינו בשרשורים קודמים שאתה לא ממש מחובר למציאות הישראלית. אני מבין שבחברה שלך, בסביבה שלך, אלו הסכומים הקיימים, ואלו הסטנדרטים.

הבעיה שלך שאתה חושב שמה שקורה בסביבתך זה מה שקורה בשאר המדינה.

ולא היא.

פורסם

ממתי מחייבים טיפ בכרטיס אשראי , הרי זה הולך אליהה לא לקופה ולא מוציאים על זה קבלה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תמיד יש אפשרות להוסיף טיפ באשראי - אבל זה נורא לא נוח לבעל המקום כי אחרי זה הוא צריך לקחת את ערך הטיפ מהמזומן בקופה שלו וברוב המקומות מעדיפים שלא לשחק עם הקופה יתר על המידה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
כבר ראינו בשרשורים קודמים שאתה לא ממש מחובר למציאות הישראלית. אני מבין שבחברה שלך, בסביבה שלך, אלו הסכומים הקיימים, ואלו הסטנדרטים.

הבעיה שלך שאתה חושב שמה שקורה בסביבתך זה מה שקורה בשאר המדינה.

ולא היא.

אני יודע טוב מאוד שמה שקורה בסביבתי לא קורה בשאר המדינה.

ולא דיברתי כמובן על מקומות כמו ירוחם, ערד, קרית שמונה ושאר המקומות שידועים כאיזורים אשר התושבים בהם דלי אמצעים.

אבל - יש מספיק אנשים, בעיקר באיזור ת"א רבתי, שחיים בסטנדרטים הרבה יותר גבוהים.

יש באיזור ת"א המון המון המון מסעדות יוקרה. כאלו שמצדיקות את היותן מסעדות יוקרה ואת המחירים שהן גובות, וכאלה שלא.

חלקן קיימות שנים על גבי שנים - ככה שכנראה אני לא היחיד שמתארח במסעדות הללו.

ואם מסעדות שגובות על מנה עיקרית כ-250 שקל, קיימות למעלה מעשור, כנראה שיש מספיק אנשים שישלמו את המחירים הללו.

ואני מבטיח לך שאף אחד מהאנשים שהולכים למסעדות האלו לא הולכים אליהם באופן קבוע של יום יום.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
תמיד יש אפשרות להוסיף טיפ באשראי - אבל זה נורא לא נוח לבעל המקום כי אחרי זה הוא צריך לקחת את ערך הטיפ מהמזומן בקופה שלו וברוב המקומות מעדיפים שלא לשחק עם הקופה יתר על המידה.

טיפ שעובר דרך הקופה חייב במס לפי בית המשפט.

וטיפ שעובר דרך חברת האשראי - אוטומאטית 5% ממנו הולכים לחברת האשראי.

ולפי החוק בארץ לא חובה להשאיר טיפ בשום מקום. זה סתם מראה שאתה נחמד.

אגב, למה לא להשאיר טיפ למתדלקים?

ומה עם הסבלים כשאני עובר דירה?

והמתקינים השונים שבאים להרכיב רהיטים?

ובעצם, כל נותן שירות שאנחנו באים איתו במגע? למה רק מלצרים?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אגב, למה לא להשאיר טיפ למתדלקים?

ומה עם הסבלים כשאני עובר דירה?

והמתקינים השונים שבאים להרכיב רהיטים?

ובעצם, כל נותן שירות שאנחנו באים איתו במגע? למה רק מלצרים?

אל תדאג - יש כאלה שמשאירים לכולם

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

נהוג לשלם גם לסבלים בהעברת דירה, לפעמים גם למתקיני רהיטים.

בעיקר כשהם מצליחים בדרך נס לא לשרוט או לשבור כלום.

נדיר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בפעם האחרונה שעברתי דירה נתנו 400 ש"ח לכ"א מ5 הסבלים...

הם מרוויחים יפה הרולות האלה

אולי פרגיות קוף עולות 15

אני מתגלגל פה על הרצפה כבר איזה 10 דקות בלי הפסקה.. :lol:

פורסם

דווקא לי נראה שבשר קוף זה בשר יקר מאד כי הוא די נדיר.

אפשר להגיד שזה חתול, כמו במסעדת כום אל בשא במחניים.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
טיפ שעובר דרך הקופה חייב במס לפי בית המשפט.

וטיפ שעובר דרך חברת האשראי - אוטומאטית 5% ממנו הולכים לחברת האשראי.

לא הבנתי מה הבעיה שהטיפ חייב במס ? לא צריך בשביל זה בית משפט, זה ברור לחלוטין שאלה הנוהלים מבחינת מס-הכנסה. ורק שתדע, טיפ שעובר בקופה נכנס גם לחשבון הקיזוזים ממע"מ.

מי אמר לך שחברת אשראי קוצרת עמלה של 5 אחוז? יש חברות שזה רק 2-3 אחוז.

וגם אם מורידים מזה 5 אחוז, אז מכל 100 שקל ישארו 95 לפני מיסים.

על מה הרעש ?

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

גם טיפ שלא עובר דרך הקופה חייב במס, אבל המלצרים לא מדווחים עליו - העלמת מס.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לפני יומיים הייתי במסעדה, התכוונתי לשלם 15% למרות שהשירות לא היה משהו מיוחד. כששילמתי, חלק בכ"א והיתרה במזומן, הייתי אמור לקבל עודף. בחוצפתה, המלצרית לא החזירה את העודף. נראה לכם שהיא קיבלה טיפ?

דרך אגב, גם אני מעגל בד"כ את הטיפ כלפי מעלה, אבל בטוח שלא עיגול במאות ש"חים, אלא רק אם זה בעשרות בודדות.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...