Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אז ככה:

קילומטרז הרכב הוא כמעט 190K ק"מ.

1. אתמול יצאנו עם המשפחה לטיול לצפון (כיוון צפת)והכל היה בסדר לכאורה עד שהתחילו העליות השונות.

2. ברכב מותקן רדיאטור חדש, יונית מאוורר חדש, נגד מהירות מאוורר חדש.

3. נגד המהירות הוחלף בעיקבות אבחנה של מכונאי רכב שבדק את סיבות ההתחממות שהתחילו להופיעה גם לפני הנסיעה לצפון, הסיבה שבגינה הוחלף הנגד היא שמהירות מאוורר הראשונה לא ניכנסה לפעולה.

4. נכון לעכשיו, המנוע התחמם כמה פעמים במהלך הנסיעה כמובן שמייד עצרנו ונתנו לרכב להתקרר ככה שנזק לא ניגרם למנוע לדעתי.

5. כרגע אני חושב שיש שתי בעיות: האחת היא מהירות ראשונה של מאוורר פעם ניכנסת לפעולה ופעם לא, והשניה היא שהמאוורר לא עובד מספיק זמן כלומר נידלק לזמן קצר ובאיחור.

איך אפשר לבדוק את ההשערות שלי וכיצד לטפל ואצל מי???

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

3. נגד המהירות הוחלף בעיקבות אבחנה של מכונאי רכב שבדק את סיבות ההתחממות שהתחילו להופיעה גם לפני הנסיעה לצפון, הסיבה שבגינה הוחלף הנגד היא שמהירות מאוורר הראשונה לא ניכנסה לפעולה.

אני לא מומחה במגאן אבל עד כמה שידוע לי, נגד מהירויות קשור לעוצמת האוויר שיוצאת מהמפוח של המזגן, בתוך הרכב.

אז או שאני יצאתי חמור, או שהמכונאי הכניס לך אלמנט או שאתה מתכוון לחלק אחר... :?

פורסם

עופר, נדמה לי שבמערכות עם מאוורר אחד לפעמים יש נגד מהירות מאוורר בשביל ליצור 2 מהירויות - חיבור מאוורר בטור עם נגד, או חיבור ישיר ל-12V.

שאלות לפותח השרשור:

א) איך קבעת שהמנוע התחמם? כמה מעלות? או איפה עמד המחוג?

ב) האם הרכב התחמם כאשר היה בנסיעה מהירה יחסית (מעל 40-50 קמ"ש)? אם כן, סיכוי גדול שכל מה שכתבת לא קשור לעניין ההתחממות, מכיוון שבמצב הזה אין צורך במאוורר פועל, המערכת צריכה להתקרר מזרימת האויר בנסיעה - וזה מעמיד את התרמוסטט לחשוד העיקרי.

פורסם

קבעתי זאת לפי שעון חום שעלה לאיזור הקו האדום (במגאן זה האזור המקווקו), נורת אזהרה של חום מנוע נידלקה, שסתום לחץ שנימצה על הפקק של מיכל העיבוי ניפרתח והחלו לצאת מיים כתוצאה מכך שהמיים התחילו לירתוח והלחץ במערכת עלה. אנחנו נסענו במהירות 60 - 70 קמ"ש הילוך שלישי - רביעי. בעליות עם מזגן וארבעה אנשים ברכב המאוורר פשוט חייב לעבוד כדי לקרר את המיים שבתוך הרדיאטור.

נגד המהירות מווסת את מהירות המאוורר כאשר המהירות תלויה בחום המיים והאם מזגן מופעל או לא.

מה לגבי תיזמון כניסת המאוורר לפעולה? וזמן עבודה שלו?

מבקש תגובות מאנשים שמקירים את מע' הקירור של הרכב הנ"ל ושיכולים להשוות עם רכבים זהים במידה והיה להם ניסיון.

בברכה

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

הילוך שלישי רביעי על 60-70 בעליות ,עם מזגן,רכב עמוס,...לא פלא שהרכב מתחמם לך.

יכולת לעמוד בצד,למשוך 2 חוטים ישירות מהמצבר לוונטה,שיעבוד קבוע במהירות הגבוהה ולנסוע ככה עד שתחזור ותסדר את זה כמו שצריך.

פורסם

GL10 מתגובתך אני לא קיבלתי תשובה ינינית. מה זאת אומרת "לא פלא שהרכב התחמם" המאוורר צריך לעבוד כל זמן שידרש כדי לקרר את הרדיאטור. וברכב שלי למשוך שתי חוטים זה לא כלכך פשוט מבחינה טכנית ובתנאי דרך.

אתה כלל לא התיחסת למה שכתבתי גם כאשר העליות היו מתונות ונסענו בהילוך רביעי 60 -80 קמ"ש הרכב גם כן החל להתחמם.

הבעיה היא במאורר. השאלה מה הבעיה ומה מעכב את עבודתה???

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

תראה ידידי,

אם הרכב נמצא הנסיעה זרימת האוויר אמורה לקרר את הרדיאטור ולא המאוורר. ללא קשר בדוק את תקינות המאוורר ומתי הוא נכנס לפעולה (בצע זאת כאשר הרכב עומד). אם הרכב מתחמם לך שלא בנסיעה מהירה יכול להיות שאכן הבעיה במאוורר. בכל מקרה כמו שאמרתי בעיה בהפעלת המאוורר שלול מייד.

מעבר לזה יכול להיות שמערכת הקירור שלך סתומה חלקית. האם בוצעה שטיפה למערכת בעת החלפת הרדיאטור?

מדוע החלפת רדיאטור?

אפשרות נוספת שעומדת על הפרק היא משאבת מים לא תקינה או משאבה שהאימפולר שלה (המניפה) התפרקה ולכן ספיקת המערכת יורדת. בדוק גם אפשרות זו.

פורסם

אביב תודה על התגובה.

הרדיאטור הוחלף בעיקבות התחממות ולאחר שפורק לניקוי נימצא כי לא ניתן לנקות אותו.

במערכת זורם נוזל קירור יעודי.

זה נכון כי זרם האויר צריך לקרר את הרדיאטור, אבל במישור ולא כאשר הרכב עולה בעליות מתמשכות.

כאשר הרכב עומד המאוורר ניכנס לפעולה לכאורה בזמן, אבל עובדה שנכון להיום הרכב התחמם כאשר הופעל עליו מאמץ.

יכול להיות כי ישנה בעיה במעברי המיים במנוע עצמו? משאבת מיים הוחלפה בטיפול טיימינג האחרון לפני חצי שנה.

בברכה.

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

יש לי מגאן קופה 96 ידנית,סבלתי בדיוק מאותו בעיה עד שיום אחד יפה זרקתי את היונית ונטה האורגינל שעלה לי 175 שח,וקניתי אחד אם פסק יותר נמוך ב25 שח תנסה,אצלי זה עבד

Shift happens!:roll:

פורסם

לדעתי פתרתי את הבעיה:

1. פירקתי את בית פילטר האויר כדי שתהיה לי נגישות לקונקטורים של נגד מהירויות, יונית מאורר.

2. ראיתי כי החוטים המובילים לתקע של נגד מהירויות, מלופפים באיזולירבנד. הדבר ניראה לי משונה ופתחתי את הליפוף.

לתדהמתי ראיתי כי שני החוטים מוצלבים מה שאומר כי נוצר למעשה קצר מסויים ורק מהירות אחת של מאוורר תוכל להתקבל כתוצאה מכך.

3. ואכן כאשר החוטים עדיין היו מוצלבים עשיתי בדיקה: קיצרתי את הקונקטורים של תקע ליונית מאוורר כל פעם שניים (בסה"כ שלושה קונקטורים) ואכן ראיתי כי מהירות המאוורר לא משתנה.

4. הפרדתי ביין החוטים המוצלבים (סעיף 2) וליפפתי איזולורבנד על כל חוט לצורך בידוד.

5. עשיתי את אותה הבדיקה שבסעיף 3) ואכן המאוורר החל לעבוד כל פעם עם במהירות שונה כלומר קיבלתי את שתי המהירויות שצריכות להיות.

6. עשיתי נסיעת מבחן בעיר ואכן הרכב לא התחמם.

7. אומנם הנסיעות לא היו מאומצות אבל בינתיים מקווה שפתרתי את הבעיה.

לאיזה טמפ' מקוייל יונית מאוורר לפתוח אותה במהירות הנמוכה? ובמהירות הגבוהה?

האם מהירות גבוהה של הוונטה היא רק פונקציה של מזגן פועל?

אשמח לקבל תשובה מאנשים שמכירים את הנושא הזה.

תודה לכל העונים והעוזרים ושתהיה לכולנו חתימה טובה ושנה טובה

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...