Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כמה שיטות של ליסינג.

דבר ראשון יש ליסינג מימוני וליסינג תפעולי.

בליסינג מימוני חברת הליסינג מממנת את הרכב וביטוח חובה ואתה מממן את כל השאר ומשלם לחברת הליסינג סכום חודשי קבוע.

בליסינג תפעולי החברה רוכשת ממך את הרכב ומוכרת לך את כל השרותים פלוס הרכב כלומר ביטוח חובה ומקיף, טיפולים, העברת טסט וכו וכו.

בליסינג תפעולי יש תקופת זמן של 3 שנים, לפעמים יש ליסינג תפעולי לרכבים משומשים ואז התקופה יכולה להיות גם שנה.

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

בשל קוצר זמן אני נאלץ לא לפרט דברי, מקווה שזה יעזור להבין את הרעיון משמאחורי המושג.

ליסינג ממילת LEASING באנגלית - שכירות, חכירה.

עקרונית ליסינג זה מימון הרכב. חברת ליסינג רוכשת מכונית עבור החוכר והרכב שייך בפועל לחברה.

תקופת הליסינג בד"כ 3 שנים, אך יש גם ל-5. בתום תקופת החכירה (ליסינג) בהתאם להסכם עובר רכב לבעליו, ז"א לחברת הליסינג והיא מציעה אותו למכירה כדי לממש את ההון הטמון בו. העתקנו שיטה זו מארה"ב ושם היא מאוד נפוצה.

ליסינג תפעולי זה סוג של ליסינג, כאשר כל האמור לעיל תקף, בנוסף חברת הליסינג נושאת בכל ההוצאות השוטפות של הרכב: טיפולים, ביטוחים, תיקונים אם נדרש, שטיפות ואף דלק.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

ליסינג אף פעם לא יכלול דלק.

זה יכול להגיע מטעם החברה ששוכרת אבל בחיים לא ימומן תוך כדי הליסינג ...

רחיצות זה בהתאם לחוזה מיוחד

פורסם

גם אמא שלי עדיין לא קיבלה חשבונות מכל מיני נסיעות שהיא ביצעה ברכב ליסינג שלה מהעבודה, עברו כבר מספר חודשים. אבל יכול להיות שהחשבון עוד יגיע.. ולהתקשר ולשאול מה עם זה יכול סתם להעיר אנשים למצב :roll:

פורסם

אני מכיר מישהו שעובד בחברה גדולה, ששם, לפי ההסכם שאצלו הולך תיכף להיגמר החברה משלמת על הדלק במלואו. כלומר הוא יכול לנסוע כמה שבא לו.

הרכב המדובר, סקודה אוקטביה.

אז הנה תוספת למה שנאמר כבר.

בכל מקרה, אין לי מושג מה יקרה בחוזה הליסיניג הבא. מאוד ייתכן שתהיה "הרעת תנאים"

ולא ישולם יותר דלק חופשי.

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אגב ליסינג , גיליתי שהקורולה ליסינג יכולה לנסוע חינם בחוצה ישראל על חשבון הברון.

זה דבר מקובל בעוד חברות ? מעניין לדעת.

אתה עוד תקבל את החשבון עם תוספת דמי טיפול של חברת הליסינג....

אגב לוקח להם לפעמים 4 חודשים לשלוח חשבון אז אל תשמח...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אגב ליסינג , גיליתי שהקורולה ליסינג יכולה לנסוע חינם בחוצה ישראל על חשבון הברון.

זה דבר מקובל בעוד חברות ? מעניין לדעת.

לא ידוע לי על איזה בדיוק ברון מדובר ואם רוטשילד המנוח מוקר כחובב קורולות.

זה עובד פשוט: כאשר רכב זוהה כרכב ליסינג (הסוג לא מחשק תפקיד!) ואם אין לו מנוי בכביש 6, אז החשבונית תישלח לחברת ליסינג, כי הרכב שייך לה (אגב, גם קנסות!). חברת ליסינג תשלם את החשבונית ותחייב (עם ניכוי עמלה) את החברה שחכרה את הרכב.

עכשיו, זה כבר תלוי בחברה החוכרת (ולא בברון כלשהו, אלא אם הוא בעלים של החברה). החברה יכולה: א) לספוג את התשלום, ב) לחייב את העובד שמשתמש ברכב.

לכן, כדי לחסוך את הפרשי תעריפים למנוי ולמזדמן ולהימנע מתשלומי עמלות לחברת ליסינג, החברה החוכרת בד"כ מכריחה עובדיה לעשות מנוי (התחייבות אישית דרך כרטיס אשראי או הוראת קבע) ומחזירה להם הוצאות נסיעה בכביש 6 בתפקיד כנגד חשבוניות. העובד חייב להצהיר על נסיעות בתפקיד. במקרים של שימוש קבוע של עובד בכביש 6 בתפקיד, החברה תממן לו פס-קל.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

טוב אז ככה... כמו שנאמר פה יש 2 סוגי ליסינג:

1. ליסינג מימוני: חברת הליסינג רוכשת רכב עבור הלקוח, אשר משלם תשלומים חודשיים עבור השימוש ברכב. הטיפול והתחזוקה הם באחריות הלקוח, החברה היא רק גורם פיננסי, בדומה להלוואה מהבנק. בסוף התקופה בד"כ הרכב נשאר בבעלות הלקוח, או לפי הסכם, אני לא יודע.

2. ליסינג תפעולי: זה מה שיש בכל חברות ההי-טק למיניהן. גם אני מחזיק ברכב כזה. זה עובד ככה:

חברת הליסינג רוכשת רכב עבור הלקוח (שהוא החברה בה אני עובד), הלקוח (כלומר מקום העבודה שלי) משלם תשלומים חודשיים במשך 3 שנים (יש עסקאות גם של 5 שנים אבל זה נדיר יותר) ובסוף התקופה חברת הליסינג לוקחת את הרכב בחזרה ומוכרת אותו. במשך תקופת הליסינג חברת הליסינג מטפלת בכל הדרוש: ביטוחים, אגרת רישוי, העברת טסט, תיקונים, רכב חלופי במקרים שהרכב במוסך יותר מיום, וכו' וכו'. חברת הליסינג לא משלמת על דלק.

היתרון בליסינג תפעולי שזה נותן לעובד ראש נקי מכל מיני טירטורים ומטלות שקשורות באחזקת הרכב ולא צריך לדאוג למוסכים וטיפולים וירידת ערך ומה לא. זה לא זול, אבל זה יוצא די משתלם מאחר וחוקי המס העקומים של מדינת ישראל גורמים לכך שלמעשה מס הכנסה משתתף בכ-שליש מעלות הליסינג התפעולי ולמעשה העלות מבחינתי בנטו היא סביב ה-2000 שקלים לחודש (כולל דלק, שמקום העבודה שלי משלם).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חברת הליסינד יכולה להתקין דלקן. הדלק יהיה על חשבון הנוסע או על חשבון החברה שלוקחת את הליסינג לעובד שלה.

במקרה שתואר הדלק לא על חשבון חברת הליסינג אלא כמו הוצאות דלק על ידי החברה שבא העובד עובד.

חוצה ישראל - חברת הליסינג דורשת את התשלום פלוס דמי טיפול שעולים הרבה יותר מדמי הנסיעה (75 ש"ח).

השאלה פה היא האם החברה שלוקחת את הליסינג תהיה מוכנה לממן או שהיא תעביר את התשלום על העובד ...

• תוכן חדש...