Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיג 185/65R14 מסוג T או H ? מה ההבדל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש בימים אלו ארבעה צמיגים במידה הנ"ל לקורולה שלי ונאמר לי שאני צריך מסוג H ולא T , אולם הצמיגאי לא הצליח להסביר לי מה ההבדל בין H ל T ? למה כל סוג מיועד? אשמח להסבר מפורט וכו כן להמלצות על צמיגים טובים. הוצעו לי DUNLOP היפני ב 1000 ש"ח או KLEBER או GOODYEAR בסכום דומה, אולם נאמר שה GOODYEAR DURAGRIP הוא T ולכן אינו מומלץ לרכב הנ"ל. אשמח לחוות דעת והמלצות.

תודה

פורסם

ההבדל הוא מהירות מקסימלית שמומלץ לנסוע עם הצמיג.

T אם אני זוכר נכון זה עד 190 ו H זה עד 210 בכל מקרה אם אתה לא נוסע מהר זה לא קריטי ....

פורסם

תתחיל מפה:

http://www.tireclub.co.il/Hebrew/speedIndexesHeb.asp

אם הצמיג שכתוב לך בספר הרכב הוא H, אסור לך להרכיב משהו שהוא פחות ממנו, כלומר T - לא בא בחשבון.

מי שאומר לך אחרת - כנראה החיים שלו לא יקרים לו. והחיים שלך בכלל לא מעניינים אותו.

צמיג שמהירותו המוצהרת היא 210 וצמיג שמהירותו היא 190 אינם נבדלים רק בזה. הם נבדלים באחיזה שלהם, ביציבות, באיכות, בעמידות לחום ללחצים מסויימים ועוד.

זה שאת אומר - אני לא עובר 120 אז זה לא משנה זאת טעות.

מעבר לזה, 4 צמיגים של דאנלופ תוצרת יפן אתה לא תמצא. אלא אם כן זה זבל תעשייתי.

אם החיים שלך חשובים לך, ואתה מודע לזה שהדבר היחיד שמחבר את הרכב שלך לכביש ולא לעץ הקרוב זה הצמיגים, אני ממליץ לך להשקיע עוד קצת ולקנות צמיגים איכותיים, אצל צמיגאי שכן מסוגל להסביר לך מהו קוד מהירות.

צמיגים טובים מתחילים מכ300 ש"ח לצמיג. לכן הייתי מכין 1500 שקלים ומשקיע ברבעייה איכותית, שעלולה להציל את הרכב שלך ואותך כאשר תתקל בשלולית או בבלימת חירום.

הבחור עם האינשטיין בחתימה - הרכב שלי מסוגל למעט פחות מ180 ע"פ נתוני יצרן - למה הוא צריך צמיגים של 210? האם אתה בהמלצתך מוכן להתחייב על משהו? לחתום על מסמך?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הבחור עם האינשטיין בחתימה - הרכב שלי מסוגל למעט פחות מ180 ע"פ נתוני יצרן - למה הוא צריך צמיגים של 210? האם אתה בהמלצתך מוכן להתחייב על משהו? לחתום על מסמך?

אני מסכים איתך ב 2 דברים. אחד, אם כתוב בספר רכב שצריך H אז צריך H. שני, להשקיע בצמיג איכותי.

מה שכן אני לא חושב שמי שנוסע באופן רגיל ברכב משפחתי ביום יום לא צריך יותר מצמיג איכותי עם מהירות T אלא אם כן נאמר אחרת בספר רכב.

וכן איפה חותמים ??י

פורסם

אני אשאל שוב - אתה יודע יותר טוב ממהנדסי הקורולה?

ומה יקרה עם יקפוץ לו ילד לכביש? ובלימת חירום ב120 קמ"ש? ואם הרכב עמוס ב5 נוסעים ומטען? ואם ואם ואם. בגלל זה נלקחים מקדמי בטחון!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני אשאל שוב - אתה יודע יותר טוב ממהנדסי הקורולה?

ואני אשאל האם אתה יודע יותר טוב ממהנדסי הצמיג שאמרו שהצמיג שלהם מתאים למהירות מסויימת ?

פורסם

לא אינני יודע.

לכן אין לי את הכלים להחליט משהו כזה.

לפיכך - אני מסתמך על החלטתם של מהנדסי הקורולה שאמרו שיש להתקין צמיג בעל קוד מהירות ועומס מסויימים (ויש לשים לב גם לזה, זה מצויין ע"י מספר, בד"כ שמונים ומשהו).

מידת הצמיגים ברכב המשפחתי שלנו היא 14\65\185 בקוד מהירות H ועומס 86. וב9 שנים שהרכב על הכביש, לעולם לא הורכבו צמיגים בעלי נתונים פחותים.

בכל מקרה - המידה מספיק נפוצה וניתן למצוא צמיגים טובים של החברות האיכותיות והמוכרות - במחיר הגיוני בהחלט.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...