Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 204
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש לך קמיעות ברבים אני היתי מציע לך ישר ללכת למשפט, סביר להניח שהמזל שלך כלכך גרוע (כי יש לך קמיעות ברבים) ובטח הם מזוייפים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני חייב לציין שכל מה שלא הצלחתי להעלות על הכתב עקב אי-הכישרון שלי לכתיבה אינטלקטואלית וצינית, צביקי כותב כהלכה.

תומר לפי כל תגובותיך אני מבין שהיית באיזור התשובה ונכוות, אין צורך להשמיץ ציבור שלם בשל כך.

וכן, כמו שיש חילונים שמזגזגים בין נתיבים וזורקים אבנים ואונסים ובלה בלה, כך גם יש דתיים כאלה, זה לא עושה את כל הדתיים/חרדים כאלה.

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

הדת הפכה למשהו מסחרי אצלנו למשהו שנוח עושים

שרב רוצה ללכת בדרך אחת הוא גוזר מחכם אחד ושהגזרה קשה עליו של אותו רב הוא עובר לרב אחר

ככה נוהגים לא מעט ממולכי הציבור הדתי

יש לרב סכסוך עם מישהו? בוא נפרסם פשקוויל נגדו ונביא נגדו את התלמידים

התשובה לא תמיד נמצאת בתורה, לפעמים התשובה מתחת לאף שלך ובין גבולות ההיגיון

ציות עיוור מוביל למקומות לא טובים, גישת הנעשה ונשמע חלפה עם מות האנשים עם הלכי מחשבה טהורים, היום משתמשים בנעשה ונשמע למטרות אישיות של רווח ויוקרה, גם בממשלה, גם בצבא ובטח ובטח בדת

אני לא אתפלא עם איזה אופנוען בתל אביב שבר לו את המראה

לסיכום

חשיבה פרמיטיבית של אדם שמנותק מהמציאות לא יכולה לשמש כפסק הלכה, אפילו אם הוא מצליח לדרוש בהתאם למידות ומעלות הדרישה

פורסם

פסיקה מצויינת. אופנוע מסוכן בכל קנ"מ - וזה ממש לא שווה את ההגעה המוקדמת הבייתה. לא סתם ביטוח החובה יקר. באופנוע כל פגיעה הכי קלה עלולה להסתיים בשבירת גפיים.

תארו לכם שהיו מוכרים לכם מכונית שקיבלה ציון של, נניח, מינוס חמישה כוכבים במבחן ריסוק. הייתם בכלל קונים? יותר גרוע משברולט אוואו:lol:... אז למה מכונית לא ואופנוע כן? למה לא לנסות לצמצם למינימום את הסיכון שאנחנו לוקחים ביומיום?

ולכל אלו שמזלזלים בדת/רבנים ללא היכרות עם התחום - זה בדיוק כמו הילדים שאין להם רישיון ומייעצים בפורום רכישת רכב. אי אפשר לומר על רבנים שהם שרלטנים באופן גורף, רק משמיעה סלקטיבית בתקשורת.

אביעד.

פורסם

אלעזר, בחיים שלי לא היתי באזור התשובה שאתה מתכוון אליה.

לא היה, אין לי וגם לא יהיה לי שום קשר לחזרה בתשובה, מבחינתי זה דבר ללא קשר למציאות מהסיבה שכתב מעלי שרגא.

הפעמים שאני מתפללתי זה היה בעליה לתורה (תכלס היתי מוותר גם על זה אם זה היה תלוי בי) ובקדיש על אבא שלי, את כל השאר מי שרוצה שיתפלל אני לא מונע מאף אחד. הכוויה היחידה שיש פה זה הכפיה הדתית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שרב רוצה ללכת בדרך אחת הוא גוזר מחכם אחד ושהגזרה קשה עליו של אותו רב הוא עובר לרב אחר

ציות עיוור מוביל למקומות לא טובים, גישת הנעשה ונשמע חלפה עם מות האנשים עם הלכי מחשבה טהורים, היום משתמשים בנעשה ונשמע למטרות אישיות של רווח ויוקרה, גם בממשלה, גם בצבא ובטח ובטח בדת

לסיכום

חשיבה פרמיטיבית של אדם שמנותק מהמציאות לא יכולה לשמש כפסק הלכה, אפילו אם הוא מצליח לדרוש בהתאם למידות ומעלות הדרישה

אני אנסה ללמד עליך זכות; אתה מביא רק את המקרה הזה כדוגמא לחשיבה פרמטיבית. למה פרמטיבית? זה יופי של רעיון.

פורסם

לסיכום

ראשית, בפרקי אבות כתוב "עשה לך רב". המשמעות היא שעליך להיצמד לרב אחד ולפעול על פי פסיקותיו. אין ללכת מרב לרב על פי רצונך.

שרגאמן, מאחר וקראתי את דעותיך בשרשורים קודמים אני מתפלא עליך. בארץ ישנם כמה מאות אלפי אנשים אשר הולכים אחר הרבנים. כולם מטומטמים? כולם "מובאים" נגד יריבי הרב?

האם אתה באמת חושב, שרב שהגיע למדרגה של פוסק דור, שאלפים נשמעים לו, הוא סתם קוטל קנים שרלטן?

אני מבין שהנושא נראה לך מוזר עד הזוי, אבל - איפה ההערכה והכבוד לתרבותו של האחר? איה הרב תרבותיות אותה אתה מפגין במקומות שונים? עד כדי כך עלתה בארצנו השנאה לדת וליהודים?

והערה קטנה. נסה לכתוב מעט יותר מפוסק וברור. כך יהיה יותר קל להתדיין.

פורסם

בנוגע לפיסוק וניסוח ברור

אני אחרי 20 שעות לימודים למבחן בנזיקין מחר, קשה לי כבר להתרכז

בנוגע לסובלנות, לא אמרתי צריך לעשות להם משהו, אמרתי את מה שאני חושב

לא אמרתי שהם מטומטמים אלא מושכים אותם באף, אם תרצה לנסח זאת ככה

רוב הציבור הדתי פשוט נולד למציאות אחרת, האנשים אשר חינכו אותו לא נותנים לו הרבה בחירה בוגע לדרך שבה הוא יכול ללכת.

רוב החינוך הדתי מתבסס על מה יקרה אם לא תעשה X או Y, נידוי , החרמה , עונש משמיים וכו'

בנוסף המסגרת החברתית מספקת לחץ על החברים בה אשר לא מגלים קונפורמיות.

חשוב לציין שבחירת רב לישיבה, תפקיד וכו' הינה פוליטית, כמו בכל תחום שדורש מינוי

ועל כן בפוליטיות יש אינטרסים והרב מושפע ומשפיע מהם

אני לא שונא דת ולא שונא יהודים, אני פשוט לא אוהב שמעוותים משהו שיכול להיות יפה ומחנך לאמונה של פחד

"הרב פסק אז כה יהיה" זו גישה שלא מקובלת עליי כלל, פלורליזם זה דבר מבורך ומניעה שלו וחינוך באיום לקונפורמיות מוביל לתוצאות עגומות של ציבור שבויי באמונות שהוא לא מבין מאיפה הבסיס שלהן.

"ראשית, בפרקי אבות כתוב "עשה לך רב". המשמעות היא שעליך להיצמד לרב אחד ולפעול על פי פסיקותיו. אין ללכת מרב לרב על פי רצונך."- זה לא משהו שציבור הפוסקים עומד בו תוך מתן הקלות לעצמו,

לדעתי ציבור הרבנים ומכווני הזרם עובד בשיטת "הרב נוח" מה נוח ומה מתאים לי היום לאינטרסים שלי

פורסם

שרגא

חבל שאתה מתווכח בלי להבין על מה.

כל ויכוח בנושא הוא מיותר ברגע שאחד הצדדים לא מכיר אותו.

גם אני לא אתווכח עם פרופסור לפיסיקה גרעינית מדוע אני חושב שהוא טועה.

אתה מפזר כאן חצאי אמיתות עם דברים שאינם נכונים.

את רוב מה שאתה כותב אני מכיר. מאכילים את זה את המפחדים למיניהם מקום המדינה.

אתה טועה בענק לגבי זכות הבחירה

אתה טועה עוד יותר בענק לגבי שביה באמונה - אבל חבל להתווכח.

רק דוגמא לשטות אחת

"ראשית, בפרקי אבות כתוב "עשה לך רב". המשמעות היא שעליך להיצמד לרב אחד ולפעול על פי פסיקותיו. אין ללכת מרב לרב על פי רצונך."

תראה לי מאיפה הבאת את זה (החלק המודגש) ואתה מקבל 100 דולר.

כתבתי כבר הרבה פעמים. יהדות זה דבר אחד ואנשים זה דבר אחר.

מי שלא הולך בדרך היהדות הוא לא דתי גם אם יש לו סט אבזור מלא.

אם אני אשים אור אדום מהבהב על הראש אני לא אהיה אמבולנס.

מה שמאד משעשע אותי אלו נסיונות ציטוט של מפוחדים למיניהם מהתנ"ך ע"מ להצדיק את דרכם.

רק למה למען השם אתם מעוותים את המשפטים המקוריים?

2 דוגמאות.

איש באמונתו יחיה.

המשפט האלמותי שכל נאור ממוצע יפלוט אותו בכל ויכוח כשיבחין שהויכוח נעשה מפחיד מדי עבורו.

מי שימצא לי את המשפט הזה בכל התנך מקבל ממני עוד 100 דולר.

תחפשו טוב כדאי לכם.

המשפט המקורי אומר צדיק באמונתו יחיה.

לא צריך תואר בלשון עברית כדי להבין את ההבדל בפירוש כן?

דוגמא שניה - הגונב מגנב פטור.

מה עם החצי השני?

הגונב מגנב פטור מתשלומי כפל (יענו כפל קנס) אבל חייב לשלם את שווי הגנבה המקורי.

למה לצטט רק את מה שנוח?

אבל שוב, כל עוד שני הצדדים לא בקיאים בחומר, חבל על הויכוח.

פורסם

בנוגע לסובלנות, לא אמרתי צריך לעשות להם משהו, אמרתי את מה שאני חושב

לא אמרתי שהם מטומטמים אלא מושכים אותם באף, אם תרצה לנסח זאת ככה

וכאן בדיוק באה לידי ביטוי האתנוצנטריות שלך. אתה לוקח קבוצה חברתית, ומחליט שהיא אינה מסוגלת להחליט לבד אלא זקוקה לרב שיעשה זאת עבורה.

רוב הציבור הדתי פשוט נולד למציאות אחרת, האנשים אשר חינכו אותו לא נותנים לו הרבה בחירה בוגע לדרך שבה הוא יכול ללכת.

רוב החינוך הדתי מתבסס על מה יקרה אם לא תעשה X או Y, נידוי , החרמה , עונש משמיים וכו'

בתור בוגר החינוך הדתי - אתה פשוט טועה. איני יודע מנין אתה לוקח זאת, ואשמח לראות את המקורות המוסמכים מהם אתה שואב את ידיעותיך. אתה לומד משפטים? הייתי מצפה ממך להיות מסוגל להוכיח טענה על סמך עובדות.

בנוסף המסגרת החברתית מספקת לחץ על החברים בה אשר לא מגלים קונפורמיות.

נכון, אז? המשפט הזה נכון לכל מסגרת חברתית באשר היא , כפי שוודאי למדת במבוא לסוציולוגיה.

חשוב לציין שבחירת רב לישיבה, תפקיד וכו' הינה פוליטית, כמו בכל תחום שדורש מינוי

ועל כן בפוליטיות יש אינטרסים והרב מושפע ומשפיע מהם

הטענה שלי היא, שמאחר והציבור הוא זה שבוחר רב, ולא להיפך, הוא מכיר את האינטרסים של הרב וסומך עליו שיפעל כראוי. כמו פוליטיקאים. העובדה היא שרבנים זוכים לאמון תלמידיהם הרבה יותר מכפי שפוליטיקאים זוכים לאמון מצביעיהם.

אני לא שונא דת ולא שונא יהודים, אני פשוט לא אוהב שמעוותים משהו שיכול להיות יפה ומחנך לאמונה של פחד

"הרב פסק אז כה יהיה" זו גישה שלא מקובלת עליי כלל, פלורליזם זה דבר מבורך ומניעה שלו וחינוך באיום לקונפורמיות מוביל לתוצאות עגומות של ציבור שבויי באמונות שהוא לא מבין מאיפה הבסיס שלהן.

כפי שכבר כתבתי, כל חינוך מכיל בתוכו דרישה לקונפורמיות , אני מניח שכשתהיה אב תחוש זאת. פלורליזם הוא אכן מבורך, והוא כולל בתוכו גם את הכבוד למי שבוחר שלא ללכת בדרך הפלורליסטית.

"ראשית, בפרקי אבות כתוב "עשה לך רב". המשמעות היא שעליך להיצמד לרב אחד ולפעול על פי פסיקותיו. אין ללכת מרב לרב על פי רצונך."- זה לא משהו שציבור הפוסקים עומד בו תוך מתן הקלות לעצמו, תוכל לתת דוגמאות? לתחושתי אתה מדבר מתוך אינטואיציות שגויות.

לדעתי ציבור הרבנים ומכווני הזרם עובד בשיטת "הרב נוח" מה נוח ומה מתאים לי היום לאינטרסים שלי שוב, אשמח לדעת על בסיס מה אתה כותב זאת.

ceyal, כתבת :

"ראשית, בפרקי אבות כתוב "עשה לך רב". המשמעות היא שעליך להיצמד לרב אחד ולפעול על פי פסיקותיו. אין ללכת מרב לרב על פי רצונך." תראה לי מאיפה הבאת את זה (החלק המודגש) ואתה מקבל 100 דולר.

בשיטוט של פחות מחצי דקה ברשת - מתוך ויקיפדיה:

במסכת אבות פרק א' משנה ו' נאמר:

"יהושע בן פרחיה ונתאי הארבלי קבלו מהם. יהושע בן פרחיה אומר: עשה לך רב, וקנה לך חבר, והוי דן את כל האדם לכף זכות". הפרשנות על משנה זו גורסת, כי מדובר ברב המלמד תורה; רבי עובדיה מברטנורא, למשל, כתב בפירושו: "...ואני שמעתי: עשה לך רב - שיקבל לו רב אחד שילמוד ממנו תמיד, ולא ילמוד היום מאחד ולמחר מן האחר".

באבות דרבי נתן מפורט הטעם לכך:

"עשה לך רב כיצד? מלמד שיעשה לו את רבו קבע, וילמד ממנו מקרא, משנה, מדרש, הלכות ואגדות. טעם שהניח לו במדרש - סוף שיאמר לו בהלכות; טעם שהניח לו בהלכות - סוף שיאמר לו באגדה; נמצא האדם ההוא יושב לו במקומו ומלא וברכה. היה רבי מאיר אומר: 'הלומד תורה מרב אחד, למה הוא דומה? לאחד שהייתה לו שדה אחת, וזרע מקצתה חִטים, ומקצתה שעורים, מקצתה זיתים ובמקצתה אילנות, ונמצא האדם ההוא מלא טובה וברכה. ובזמן שהוא לומד משניים או שלשה, דומה למי שיש לו שדות הרבה: אחד זרע חטין, אחד זרע שעורים, ואחד נטע זיתים, ואחד אילנות - ונמצא האדם ההוא מפוזר בין הארצות בלא טוב וברכה'".

את המאה דולר תוכל להפקיד ישירות לחשבוני, פנה בה"פ ואתן לך את הפרטים המדוייקים.

פורסם
ואני שואל - על סמך מה החליט כבוד הרב שאופנוע מסוכן יותר מרכב?

האם כבודו ערך מחקר?

בנוסף - מה דעתו של הרב לעובדה שמאמיניו דוחסים 5 או 6 ילדים קטנים במושב אחורי שלDL בלי שום חגורת בטיחות?

מה דעתו של הרב על המצב התחזוקתי הלקוי של רבים מהרכבים בציבור הדתי?

אהלן

אני לא נוהג להגיב בנושאים הללו אך הפעם החלטתי שכן אגיב.

אם היית קורא הכל ולא ניזן אך ורק ממה שהתשקורת מזינה אותך וממה ששטפו לך את המוח היית מבין שלא רק הרב עובדיה אלא כל הרבנים אוסרים לעבור על חוקי המדינה בנוגע לתנועה מכיון שזה בסופו של דבר עלול לפגוע בנפשות.

אי אפשר להוציא פסיקה בנפרדת לכל דבר והרב עובדיה אמר שיש לציית לחוקי התנועה (אתמול הופיע בעיתון מעריב)

וחוקי התנועה כוללים בתוכם חגירת חגורת בטיחות וכדומה ואני שמעתי את זה עוד מיזמן וזה כולל את כל חוקי התנועה.

הבעייה של רובכם פה זה שאתם ניזונים משקרים של התשקורת ובבתי הספר. (שגם אני עד לפני כמה זמן האמנתי להם)

אני גם למדתי בבית ספר חילוני, מה שמסבירים שם בשיעורי תנ"ך למשל זה בכלל לא מתקרב לאמת עצמה.

מלמדים תנ"ך כמו היסטוריה ואפילו גרוע יותר.

תראו, אני לא אדם דתי כ"כ, כמו רובכם פה אני יוצא למסיבות, מבלה עם חברים וידידות וכד', אבל בהחלט מכבד את הדת ואת הדתיים. מי שלא רוצה להאמין- בחירה שלו. ואף אחד לא כופה עלי שום דבר אם אתם כ"כ בוכים על כפייה דתית.

מי מונע מימך היום לאכול חזיר? לחלל שבת? אף אחד, כמו שלא מונעים ממני ללכת למסיבות ולבלות.

הכל בחירה חפשית. ולבחור שדיבר על החינוך הדתי- עובדה- תראה את אחוזי הפשיעה אצל הנערים בבתי הספר הדתיים לעומת אלה שלא. ואיך בדיוק אתה יודע איך החינוך הדתי מתנהל אם לא היית שם? זה עדיין לא הבנתי.

אבל אין פעם שנפתח פה דיון בפורום וזה לא גולש למקומות שזה לא צריך לגלוש!.

אתם רק מדברים על דת דבר קטן וכבר עשיתם מכל דתי חובש כיפה רוצח.

אתם לא יודעים לכבד אחד את השני. אם דתי אחד אמר למישהו שהוא יותר גרוע הנאצים זה לא אומר שכל הדתיים ובמיוחד החרדים מסכימים איתו! (במיוחד לא אני ואני מבטיח לכם ששום רב לא מסכים איתו מכיוון שזהו עיקרון בסיסי ביהדות שכל יהודי הוא עולם ומלואו)

אני לא אומר שהחרדים/דתיים זה אנשים צדיקים, כל אחד נופל ונתפס דווקא ברגע השפל בעיני אחרים.

אנשים בוכים שהם משלמים מיסים ומשרתים בצבא והדתיים לא עושים כלום (שזה שקר גמור כי יש חרדים גם בחיל האויר שמשולבים במערך הטכני ושלא נדבר על יחידות קרביות לא כולל הנחל החרדי) אבל לשלם מיסים שהולכים לאנשים שיושבים בכלא ולנשים שלהם שמקבלות 4000 בחודש ועוד כמה פעמים בשנה בתי מלון על חשבון המדינה זה בסדר.

אבל חבר'ה, קצת כבוד אחד לשני. כי בתכלס היו פה ובחו"ל הרבה דברים מסריחים לפני קום המדינה ובקום המדינה שלא החרדים עשו אותם אלא להיפך (חטיפת ילדי תימן, טיפול רשלני בעולי מרוקו בגזזת (יותר נכון חשד לגזזת) שנתנו להם הקרנות והרבה מהם חלו וגילו אצלהם גידולים לא עלינו ועף אף אחד, המון יהודים (מדברים על כמה מאות אלפים) חרדים שלא רצו להציל אותם בשואה כשהיה מדובר בסה"כ לשלוח משאיות ולהציל אותם מהתופת כי לא רצו פה מדינה דתית, בנימין זאב הרצל המהולל שרצה לערוך מצעד התנצרות לכל היהודים נוסח מצעד הגאווה ועוד...

שכחתם את המטרה שלנו בפורום הזה, שגם פה על גבי דפי האינטרנט למרות שאנחנו לא מכירים לרוב אחד את השני אנו עדיין צריכים לכבד אותו.

זה מצחיק אבל מכאן הכל מתחיל. עובדה, אני מסתדר עם כל האוכלוסיות ובחדר שלי בבסיס ישנים איתי אנשים שלא באותה דעה כמו שלי לגביי דת ושאר ירקות. שלא נדבר על כלל המחלקה/בסיס ואני עדיין מסתדר עם כולם.

דתיים, יש גם חרדים אצלנו, מסורתיים, חילונים (יותר נכון,עדיין רחוקים מתורה ומצוות), אתיאסטים, ימניים, שמאלניים וכו'.

אני לא רואה סיבה לא לחיות בדו קיום, אבל הכל מתחיל מימכם. מילת המפתח היא איפוק. ואין דבר כזה שאי אפשר, עובדה שאני מצליח לעשות את זה בבסיס ענק של חיל אויר שאני יוצא בו חצאים.

לילה טוב,

איתמר.

פורסם

צביקי

שרגא כתב את זה כאילו יש איזשהו ציווי או איסור גורף.

אני התכוונתי לכך שאין שום איסור, שום ציווי. זו המלצה למען הסדר הטוב בדיוק כמו שלא תקפוץ ממורה למורה במקצוע מסויים.

לכל אחד יש את השיטה שלו והדרך שלו ומי שבסוף יצא נפסד זה אתה.

אבל לנסח את זה בתור איסור זה לא נכון.

ואתה מחזק את דברי.

פורסם
ספר לנו כיצד נראה קמע אמיתי , אולי גם תעלה תמונה של האמיתי והמזוייף כדי שנדע להיזהר?

זה פשוט.

אין קמע אמיתי. כולם שטות שנועדה להכניס כסף לחרדים.

איך זה שתשלום תמורת חתיכת משהוא יבטיח את חסדי האל? הרי התורה ניתנה בחינם. המצוות ניתנו בחינם. עזרת האל נתנה לבני ישראל לכל אורך התנ"ך בחינם.

ממתי צריך לשלם?

החרדים הם ארגון האמנים של האל הכל יכול או משהוא כזה? והאם זה כסף של זכויות יוצרים או דמי חסות?!כי זה מרגיש כמו פרוטקשן, הקטע של "תשלם ותקבל את עזרתו".

חייה ותן לחיות, קיבינימט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...