Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היא מכירה אותך ויודעת על החוקים בעולם שלך, אז היא באמת לא בסדר, היא צריכה לגלות התחשבות.

אבל בעולם הגדול, אנו לא יכולים להגביל את עצמנו את רצוננו בגלל קבוצה של אנשים שבחרו להאמין במשהו שספק גדול אם הוא נכון.

ד"א התחשבות,

איפה ההתחשבות שאתה סוגרים לנו בתי קפה בשבתות?

רק דוגמא קטנה, כן?

אביחי

• תגובות 204
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יוסי, לא נעים לי לומר לך, אבל או שהמאמר דפוק או שהסיכום דפוק. ראשית - מי כתב? איפה סקירת הספרות?

שנית - כמה מלים לועזיות במאמר אחד? זה כבר פאסה.

שלישית - כתוב במאמר: " זאת ועוד, בין המלומדים האינטרנט נספג במידה מסוימת (ראה גרף 2). מסד הנתונים שלנו מראה כי ישנו יחס חשוב (Y=0.364) בין חינוך ואינטרנט. חרדים נהנים מיותר חינוך פורמאלי מאשר דתיים וחילונים. התוצאות משמעותיות מאוד (2X=11250, A

זה מראה על רמת המאמר. "יחס חשוב"? אין כזה מונח סטטיסטי. האלפא שלכם קטנה מ0.001, או שהתכוונת ל0.01?

יוסי המאמר לא ברמה, לא אקדמית ולא בכלל. צר לי לומר לך זאת.

בנוסף, אין סיכוי שמצאת שחרדים נהנים מיותר חינוך פורמאלי מחילונים ודתיים. אם ברצונך לחקור את החברה החרדית, אין צורך לחפש מאמרים בשפות זרות. גש לעבודותיהם של מנחם פרידמן, קימי קפלן, שלהב, אלאור, ועוד חוקרים רבים שהקדישו את חייהם לחקר החברה - ובעברית.

אני אצרף מס' מקורות לדוגמא,כך שתראה כיצד נראים המאמרים. בנוסף סיכום לדוגמא של אחד מהם.

קפלן, ק. (2003) חקר החברה החרדית בישראל : מאפיינים הישגים ואתגרים.

שלהב, י. (1991) עיירה בכרך: גיאוגרפיה של התבדלות והשלמה.

פרידמן, מ. (1991) החברה החרדית : מקורות, מגמות ותהליכים.

צביקי,

כנראה שלא קראת טוב מה שכתבתי...

אני לא כתבתי, רק תרגמתי אותו. מי שכתב אותו הוא מישהו אחר, שכותב בעברית אבל מפרסם באנגלית.

אם אין סקירת ספרות, זה בגלל שהיא נמצאת במאמר המקורי, ולא משלמים לי בשביל לתרגם אותה.

לגבי המונחים הסטטיסטיים, אני לא סטטיסטיקאי, אז אין לי ממש מה להגיד בנושא.

אגב, אין בסיס למה שאתה אומר, ולפסול מאמר בגלל יותר מדי מילים בלועזית זה ממש דפוק. יש דברים שלא מצאתי במילון בעברית, אז מה אתה רוצה? אני עובד בתרגומים, ולא שם את הדעות האישיות שלי במאמרים.

כבר קלטתי את צורת החשיבה שלך. אתה מאלו שמגנים תמיד על כל מי שתוקפים אותו. אתה גם בטח פרו פלסטיני כי "הם מסכנים שלא עשו לנו שום דבר ורק רוצים את ירושלים ותל אביב בחזרה". תגדל עמוד שדרה ותבין שלא כל מי שיורדים עליו ראוי להגנה שלך.

פורסם

אביחי, מטבע הדברים אני לא מעורבב עם הנושא כי אני לא מחפש בתי קפה בשבת.

אתה יכול להסביר לי ואני אנסה להבין.

יש איזשהו חוק שמונע מהם לפתוח ?

משיחה פה עם אנשים מהעבודה אני מבין שבמרבית הערים למעט הרצליה ותל אביב הכל סגור.

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

אז למעשה אתה אומר שהאמונה עולה כסף.

וגם אם להם זה לא מפריע, לי זה יפריע. דוגמא מטומטמת לחלוטין וממש לא טובה.אפילו לא קרוב.

איפה אבל התשובה לשאלה המקורית שלי?

למה זה עולה כסף? ממתי זה עולה כסף? ואיך זה שהדת פתאום מגלגלת כספים רבים כל כך כשהטמאות היא חטא?

ובכלל-אתה פוליטיקאי או משהוא? כי אתה מדבר ומדבר ולא אומר שום דבר על מה ששאלו אותך.

זכותו של כל אחד להוציא את כספו על מה שבא לו. זה לא אמור להפריע לך בכאלו רמות. גם לי זה נראה מוזר שאנשים משלמים כדי לנסות להיכנס למועדוני בילוי שלא רוצים בהם (לדוג'). אבל זה לא מעצבן אותי כל כך.

למה שזה לא יעלה כסף? מישהו יושב וכותב מזוזות, ספרים, תפילין - ממה הוא אמור לחיות בינתיים?

אני לא פוליטיקאי. אני עובד סוציאלי ופעיל חברתי.

כשהטמאות היא חטא.

לא הבנתי את המשפט.

אבל ההבדל בין דתים לחילונים, הוא שדתיים עושים את התועבות בקבוצות.

אח"כ אתה מתפלא למה יש הכללות?

אביחי

אה. עכשיו הבנתי. החילונים פושעים ביחידות ולכן זה בסדר ואין צורך להטיל כתם על החברה החילונית, ואצל הדוסים זה הפוך.

צביקי,

כנראה שלא קראת טוב מה שכתבתי...

אני לא כתבתי, רק תרגמתי אותו. מי שכתב אותו הוא מישהו אחר, שכותב בעברית אבל מפרסם באנגלית.

אם אין סקירת ספרות, זה בגלל שהיא נמצאת במאמר המקורי, ולא משלמים לי בשביל לתרגם אותה.

לגבי המונחים הסטטיסטיים, אני לא סטטיסטיקאי, אז אין לי ממש מה להגיד בנושא.

אגב, אין בסיס למה שאתה אומר, ולפסול מאמר בגלל יותר מדי מילים בלועזית זה ממש דפוק. יש דברים שלא מצאתי במילון בעברית, אז מה אתה רוצה? אני עובד בתרגומים, ולא שם את הדעות האישיות שלי במאמרים.

כבר קלטתי את צורת החשיבה שלך. אתה מאלו שמגנים תמיד על כל מי שתוקפים אותו. אתה גם בטח פרו פלסטיני כי "הם מסכנים שלא עשו לנו שום דבר ורק רוצים את ירושלים ותל אביב בחזרה". תגדל עמוד שדרה ותבין שלא כל מי שיורדים עליו ראוי להגנה שלך.

יוסי , קראתי מצויין מה שכתבת. אפילו את הסיכום עצמו כמעט שרדתי עד סופו.

כמי שלמד רבות את הנושא, זה עצבן אותי שאתה מביא את המאמר הזה וכותב שכך נוכל להבין את החרדים, ורק אז נוכל להמשיך בדיון. בפרט שהמאמר הוא חסר כל ערך אקדמי.

מה שאמרתי, זה שהמינימום שנדרש כשמביאים מאמר הוא לכתוב מאין הוא מגיע ומי הכותב. לגבי המלים בלועזית - ברגע שמאמר הופך להיות לא קריא עקב עומס של מלים לועזיות - איכותו יורדת מאוד. השתמש במילה לועזית רק אם אין לך ברירה אחרת.

ולגבי צורת החשיבה שלי - אני בהחלט מאלו שכאשר הם רואים חוסר צדק - הם לא שותקים. איך זה קשור לפרו פלסטיניות ולעמוד שדרה - רק אתה יודע.

צביקי . (שגר בבקעת הירדן, שיש שיקראו לה התנחלות).

פורסם
זכותו של כל אחד להוציא את כספו על מה שבא לו. זה לא אמור להפריע לך בכאלו רמות. גם לי זה נראה מוזר שאנשים משלמים כדי לנסות להיכנס למועדוני בילוי שלא רוצים בהם (לדוג'). אבל זה לא מעצבן אותי כל כך.

למה שזה לא יעלה כסף? מישהו יושב וכותב מזוזות, ספרים, תפילין - ממה הוא אמור לחיות בינתיים?

אני לא פוליטיקאי. אני עובד סוציאלי ופעיל חברתי.

נכון. זכותו של כל אדם להוציא כסף על מה שבא לו.

מי שמאמין בקמיעות ובכוחם וקונה אותם, בעייה שלו.לי לא אכפת.

אבל- למה שזה כן יעלה כסף? הדת נוצרה כדי לעזור לאנשים, לא?

עזרה לזולת היא ערך חשוב שמדובר עליו בתורה, לא?

מעל חצי מהמצוות מדברות על עזרה לזולת בצורה זו או אחרת.

הכל טוב ויפה.

למה זה עולה כסף?

ועל מה הולך התקציב של המדינה שהולך לחרדים? זו עוד שאלה שאני לא יודע מה התשובה אליה.

ואותו אחד שכותב סת"מ,

זו לא נחשבת לזכות לכתוב את הדברים הללו? אז למה צריך לשלם עליהם?

וחתונה. להתחתן זה חשוב. להבנתי אלוהים עצמו רוצה שנתחתן ו"פרו ורבו".

למה צריך לשלם לרב שעושה את מצוות האל ומחתן זוג?

שמישהוא יענה לי בבקשה כבר.עד עכשיו כולם ענו על כל מה שמסביב, ולא על זה.

ואגב, לא כיוונתי את ההערה על הפוליטיקאי אליך אלא לאלעזר.

הוא משום מה החליט שלא לענות לי יותר. כנראה שהוא לא רוצה להסביר לי שחרדים לא באמת צריכים כסף, אלא רק רוצים אותו.מאד. ואוהבים אותו עוד יותר מרוצים אותו, ואפילו אוהבים אותו יותר מרעך ומכמוך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה שזה יעלה כסף? כי אנשים משקיעים זמן, כסף ומומחיות כדי לעשות את הדברים האלו. איני יודע מה מקצועך, אבל אם הייתי מבקש ממך לצאת כל שבוע לערב אחד למקום אחר בארץ ולעבוד בו שעה ללא תשלום - האם היית מוכן?

ואגב , לא חסרים רבנים שעורכים חופות ללא תשלום. יש להם אפילו ארגון שנקרא "צוהר".

התקציב לחרדים הולך לצרכיהם, כפי שהתקציב לחילונים, לעולי אתיופיה ובריה"מ למוזיקאים ולעובדי התברואה הולך לצרכיהם.

פורסם

צביקי - זה שאתם עושים דברים מכוערים בקולקטיבים, רק מראה שאתם אוכלים סרטים רעים מהמנהיג שלכם ויש לו עליכם השפעה שלילית.

תגיד מה שתגיד, אבל העובדות מדברות בעד עצמן.

כפייה דתית - שייכת לארצות ערב ולימי הביניים.

אביחי

פורסם

הכי גרוע, זה שהחרדים עושים דברים רעים כקולקטיב ולא ביחידים וזה עושה אותם גם לפחדנים.

מה הפלא שקוראים להם "חרדים"?...

בחייך אאוץ', לא מחייב של"מנהיג" שלהם יש עליהם השפעה שלילית.

ואגב, שיהיה דבר אחד ברור.

אני לא שונא חרדים.ואני חילוני גמור.

מה שאני שונא זה מטומטמים, טמאים, שקרנים, נוכלים ורמאים, תחמנים,משתמטים,חדלי-אישים, צרי אופקים,כנופיות וסתם נבלות באופן כללי. לצערי ולצער המדינה, רוב החרדים שאני מכיר ואלה שאני רואה בחדשות משתייכים לרוב הקבוצות שציינתי למעלה.

ואגב שני.

אתם אומרים שאין כפייה.

אז למה בפסח כשאני הולך לסופר אני לא יכול לקנות אוכל אלא רק זבל כשר לפסח?

או למה אני לא יכול לקנות חזיר בסופר הקבוע שלי- למה לי לכתת רגליי ולנסוע באופן מיוחד למקום אחר ולפרנס גורמים עויינים בפוטנצייה?

ואגב שלישי.

רק נסו להכחיש שהחרדים "תחמנים".

הוכחה 1:גוי של שבת.זה קיים כבר מתקופת התורה!

2:שעון שבת.

3:מכירת חמץ לגוי וקנייה חזרה במחיר סמלי אחרי החג כדי לעקוף את הגבלי החמץ.

ויש עוד.

פורסם

ברווז, קודם עשית רושם של מישהו שפשוט לא מצליח להביןאת הנושא של הכסף. זה הוסבר לך, אז אתה חוזר לטענות הדמגוגיות הקודמות של למה אני שונא חרדים. "החרדים שאני מכיר" - תן לי להבהיר : אתה לא מכיר חרדים.

אתה מזכיר את הסיפור על האריה שיום אחד מרביץ לשפן כי יש לו כובע, ובשני כי אין לו כובע. קודם כל אני אשנא את השחורים. אח"כ אחפש את ההצדקות לכך.

פורסם

אני לא מרביץ לחיות. מימיי לא הרמתי יד על חרדי.

פורסם

יש איזה דתי אחד עם כיפה זקן והכל שרוכב על R1..מענין מה יהיה איתו, אני מדמיין כבר מודעה " למכירה, R1 מדתי שומר ":-P

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

• תוכן חדש...