Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא דתי ואפילו לא קרוב לזה, אבל בנוגע לרבנים יש לי דעה נחרצת

אני לא יודע מה ההבדל בין מנוע של אוטו לזה של מכסחת דשא, וכל המכוניות נראות לי כמו בתים קטנים בלי הבדלים,

אבל יש לי דעה נחרצת לפיה למבורגיני זה חרא של אוטו. גם מרצדס. ומיאטה.

למה? ככה.

יש לי דעה נחרצת.

• תגובות 204
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא דתי ואפילו לא קרוב לזה, אבל בנוגע לרבנים יש לי דעה נחרצת שאומרת שהם לא יותר מאנשים בעלי כוח שמנצלים אותו לרעה, וכמובן הכל בחסות אלוהים, תורה או מה שלא תרצה.

גם אני חילוני גמור, וזה לא גורם לי לומר שכל הרבנים הם חבורת שרלטנים שפועלים רק לטובת האינטרסים שלהם או כל דבר כזה בסגנון. יש רבנים שדיעותיהם מקובלות עלי ואני אף רוחש להם כבוד והערכה (הרב לאו הוא אחד מהם), וזאת אע"פ שמעולם לא הייתי דתי וכנראה גם שלעולם לא אהיה. אל תעשה הכללות!

אופיר, יש בחורות שם בחוץ, מצא לך אחת.

נמצאה כבר האחת. אני עד :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד עד היום כל הרבנים שראיתי עשו מסחרה מהעניין (ברמאות) והוציאו פסקי הלכה מטופשים לפי נוחיותם.

התורה היא לא לנוחיותך, התורה היא ספר חוקים, רוצה תאמין ותיישם, מי שלא רוצה לא חייב אבל לקחת חלקים מהתורה ולהיות דתי מתי שנוח לאדם זה פשוט מגעיל. אם זכור לי נכון יש איזה עניין שאוסר על קניית רכב מהגרמנים, ובכל זאת אותו רב מפורסם נוסע ברכב גרמני למהדרין.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ואני שואל - על סמך מה החליט כבוד הרב שאופנוע מסוכן יותר מרכב?

האם כבודו ערך מחקר?

בנוסף - מה דעתו של הרב לעובדה שמאמיניו דוחסים 5 או 6 ילדים קטנים במושב אחורי שלDL בלי שום חגורת בטיחות?

מה דעתו של הרב על המצב התחזוקתי הלקוי של רבים מהרכבים בציבור הדתי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כל הרבנים שראיתי עשו מסחרה מהעניין (ברמאות) והוציאו פסקי הלכה מטופשים לפי נוחיותם.

התורה היא לא לנוחיותך, התורה היא ספר חוקים, רוצה תאמין ותיישם, מי שלא רוצה לא חייב אבל לקחת חלקים מהתורה ולהיות דתי מתי שנוח לאדם זה פשוט מגעיל. אם זכור לי נכון יש איזה עניין שאוסר על קניית רכב מהגרמנים, ובכל זאת אותו רב מפורסם נוסע ברכב גרמני למהדרין.

כמה רבנים ראית? כמה שנים הקדשת כדי ללמוד מהם את תורתם שאתה כבר יכול לומר שהפסקים שהוציאו מטופשים?

למי בדיוק אתה מתכוון שהוא דתי כשנוח לו? לרב עובדיה?

אין איסור הלכתי על רכישת רכב מהגרמנים.

שלקייס, כתבת: מה דעתו של הרב לעובדה שמאמיניו דוחסים 5 או 6 ילדים קטנים במושב אחורי שלDL בלי שום חגורת בטיחות?

מה דעתו של הרב על המצב התחזוקתי הלקוי של רבים מהרכבים בציבור הדתי?

מה אתה חושב שדעתו של הרב בנושא? האם שאלת אותו ישירות? אני מבטיח לך שהגיוני לא פחות שהוא יוציא פסק שנסיעה ללא חגורה אסורה. אני אף מכיר רבנים שפסקו כך.

האמירה "כל הרבנים" מקבילה לכל הכללה אחרת שמטבעה היא גזענית ומטופשת.

פורסם

לא ספרתי כמה ראיתי וזה לא משנה, מספיק שכל מי שראיתי (וראיתי מספיק כולל אדמורים ורבנים חשובים) עבדו באותה השיטה.

להזכירך, שס מכרו לפני הבחירות לפני כמה שנים קמעות מזוייפים, והכל באישורו של עובדיה יוסף.

אולי אין איסור אבל אני זוכר שהיה בעבר דיון פה בפורום לגבי זה שיש איסור כלשהו שקשור לרב עובדיה יוסף ולרכבים גרמניים.

in the face

with a chair

פורסם

אני מצטער - אם הייתי ציני אבל שאלתי הייתה אמיתית, אין לי מושג והייתי רוצה לראות פסיקה שלו שכן שוללת את הדברים.

לשלול רכיבה על אופנוע כי זה מסוכן זה מטומטם - הבנאדם פוגע בפרנסתם וחופש התנועה של מאמיניו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין לי שום הבנה במתמטיקה עליונה.

אבל אני נחרץ בדעתי שאלברט איינשטיין הוא שרלטן.

פורסם

אבל למה אתם נכנסים לזה בכלל?

הרי הוא הוציא חוק שרק מי שרוצה שיישם - אף אחד לא מכריח אף אחד (אולי ההורים החרדים את הילדים שלהם - וגם זה מותר להם).

אתם לא יכולים להתווכח על אמונה של מישהו. זה כמו שתלכו לנוצרים ותגידו שישו זה המצאה כי הוא לא כתוב.

ושלבודהה אין הוכחה.

זה לא עובד ככה.

החרדים מאמינים ברב כי הם רוצים להאמין בו שהוא שליח של אלוהים או אנאערף.

אחד אומר שצריך להאמין רק בתורה כי זה כתוב ואי אפשר לשנות. ואני אומר שמישהו משועמם לפני אלף שנה כתב סיפור ארוך, מישהו מצא אותו והפך את זה לדת.

נו באמת. שהרב יחוקק מה שבא לו (כל עוד זה לא בגדר חוק שעבר בכנסת) שהחרדים יאמינו במה שבא להם. וכולם יחיו בשלווה.

(וכן - בתור רוכב על אופנוע אני מוצא את החוק הזה די חכם. בכללי רוב האנשים לא באמת יודעים לרכב ובגלל זה אופנוע זה מסוכן.)

פורסם

להזכירך, שס מכרו לפני הבחירות לפני כמה שנים קמעות מזוייפים.

תומר, היכן ניתן להשיג את עבודת המחקר האקדמית שלך אודות קמעות, בה ניתן לראות כיצד להבחין בין קמע מזוייף לרגיל?

אני מנסה לרמוז לך שוב ושוב שאינך מבין על מה אתה מדבר , וכנראה שאיני מצליח. אומר זאת בבירור:

נסה לכתוב אודות דברים שחקרת ואתה מכיר. אם אתה רוצה להגיב בנושאים אחרים, כתוב הקדמה בנוסח:" כאן אני כותב את דעתי האישית שמתבססת על שמועות, ידיעות חלקיות ונסיון חיים שאינו ממצה" כך שנוכל להעריך את דעותיך בהתאם.

שלקייס:

רבנים אינם פוסקים את כל התורה מחדש. מה שניסיתי לומר, הוא שאם יובאו לפני הרב נתונים המצביעים על סכנת חיים גדולה כתוצאה מנסיעה ללא חגורה, די ברור שהוא יוציא פסק הלכה בנידון. מן הסתם זה מה שקרה בקשר לאופנועים. אגב , ייתכן שהוא כבר פסק זאת, ויש לשאול תלמידי חכמים שבקיאים בכל עשרות הכרכים של פסקי ההלכה של הרב. (כן, כן, לא כל מה שהרב פוסק מגיע לעיתונות, רק מה שפיקנטי לעיניים של עורכי תקשורת).

גילוי נאות:

איני תלמיד של הרב עובדיה יוסף, איני נוהג כפי פסקיו (אשכנזי..) ואיני מכיר את כל תורתו.

אך אני בהחלט מכיר בהיותו גדול בתורה, ובהקרבה העצומה והכישורים היחודיים שנדרשים כדי להיות כזה.

פורסם

מה יש לחקור?

הם מכרו קמעות מזוייפים נקודה! אני יודע איך קמע אמיתי נראה ומה שנמכר שם לא היה דומה לזה. אני היתי קרוב מאוד לדברים האלה במשך 5 שנים לפחות, נפגשתי עם רבנים אדמורים וכ"ו. אני לא ידען גדול אבל אני יודע קצת כדי להבין איך המערכת המשומנת הזאת עובדת.

in the face

with a chair

פורסם

מצויין.

שישתמש בהשפעה שלו ויגיד לציבור המעריצים שלו ללמוד לנהוג באדיבות.

לא לזרוק פחי אשפה על הכביש (!!) בשבתות.

לא לירוק על מכוניות שנוסעות בשבת והן בכלל בשטח ניטראלי. (אח"כ מתפלאים למה אני יוצא מהרכב לשבור כמה עצמות).

ציבור הנהגים החרדים פשוט אסון ממונע.

לא פעם ולא פעמיים ראיתי רכב מזגזג בנתיבים בחוסר הגיון, רק אחרי עקיפה זריזה, הנהג נראה ממלמל קטעי תהילים.

אם כבר לפתוח את הפה (עובדיה) - שיעשה את זה מועיל.

אביחי

פורסם
מה יש לחקור?

הם מכרו קמעות מזוייפים נקודה! אני יודע איך קמע אמיתי נראה ומה שנמכר שם לא היה דומה לזה. אני היתי קרוב מאוד לדברים האלה במשך 5 שנים לפחות, נפגשתי עם רבנים אדמורים וכ"ו. אני לא ידען גדול אבל אני יודע קצת כדי להבין איך המערכת המשומנת הזאת עובדת.

תומר!

אתה מסקרן אותי מרגע לרגע!

למה שלא תחלוק איתנו את ידיעותיך? ספר לנו כיצד נראה קמע אמיתי , אולי גם תעלה תמונה של האמיתי והמזוייף כדי שנדע להיזהר?

אביחי:

כפי שכתבתי לתומר. זה שיש לך תחושה שהחרדים נוהגים פחות טוב -

א. לא אומר שהתחושה נכונה.

ב. אין לך דרך לדעת שהחרדים שברכב הם אכן חסידי הרב עובדיה.

ג. והחשוב מכל - האם הרב אמור לקחת אחריות על התנהגותם של חסידיו? היה סמוך ובטוח שהוא לא הורה להם לנהוג כך. אם ניקח דוגמא קצת שונה - האם מרצה באוניברסיטה אמור לתת את הדין על כך שתלמידיו לא למדו את החומר? זבש"ם.

פורסם

אין לי תמונות (מי חשב בכלל לצלם זה לא מעניין)

התרחקתי מהקטע הזה וטוב שככה, החיים שלי טובים יותר.

קמע אגב אמור להכיל את שמו של בעל הקמע, לפעמים חיצונים הכל נראה "כשר" ופנימית לא והרי מי "הפסיכי" שיפתח קמע כדי לראות מה יש בתוכו? אז מי שפותח יכול באמת לדעת. ברגע שהקמע לא כתוב בכתב יד, הוא מזוייף, ורוב הקמעות היום הם צילומים של פסוקים מהתורה וככה המכונה רצה, לוקחים צילומים (כמה זמן לוקח לצלם ולגזור את זה? פחות ממה שלוקח לכתוב זה בטוח)של הפסוקים ועוטפים אותם עם נייר כסף למשל או כל דבר אחר שימנע ראיה למה שיש בפנים.

בקשר לנהיגה, זה לא משנה של מי החסיד, מה שמשנה זה שהאוכלוסיה החרדית בגדול לא בדיוק מחשבנים על הכביש.

אני מכיר אחלה אנשים חרדים אבל מעטים באמת אנשים טובים

in the face

with a chair

• תוכן חדש...