Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב החרדים שאני מכיר ואלה שאני רואה בחדשות

אז אני לא מכיר חרדים.

אבל אני יודע מה אני רואה בטלוויזייה וזה גרוע מספיק.

ועדיין לא קיבלתי תשובה המניחה את הדעת בנוגע לכסף.

איך זה שהכנסיות חיות מתרומות בעוד שהכנסייה מבצעת שרותים למאמיניה חינם?למה שהיהדות( שממנה הנצרות התפתחה ) תהיה שונה?

ראשית, אני שמח שחזרת בך. לא היה צריך יותר מדי הבנה כדי לראות שאתה לא באמת מכיר חרדים.

שנית, קיבלת תשובה מצויינת. היא לא מניחה את דעתך, ובצדק, כי למה לך לוותר על טענה כל כך יפה נגד הדתיים המושחתים שרוצים כסף עבור עבודתם? הרי אם אתה היית כזה היית עובד בחינם ולא אוכל.

רבנים מקבלים "תרומות" על ביקורים בבתים

רבנים מקבלים כסף על התייעצות

נו, ו... מה אתה רוצה לומר בזה? ראה תגובתי הקודמת. הרבנים למדו את מקצועם, במשך שנים רבות, ואין סיבה שלא יגבו כסף כשמשתמשים בשירותיהם המקצועיים.

רבנים מקבלים כסף רב על תעודות כשרות מונפצות כסף רב? כסף רב???? אין לך מושג על מה אתה מדבר. הרב של המועצה הדתית בקעת הירדן מקבל עבור כל המקומות להם הוא מעניק תעודת כשרות, תאמין או לא, אך ורק הוצאות טלפון. מידע אישי.

רב נמדד על פי ההבטחות שהוא מפזר, ועל כושר השכנוע שלו

דת היום היא דרך לעשות כסף

אפילו אין טעם להתייחס. משום מה אתה ועוד גולשים חיים בסרט לפיו עליכם לקבל שירותי דת בחינם בשונה משירותים אחרים. ההבדל המהותי הוא שמאחר והרבנים רואים בעבודתם שליחות, רבים רבים מהם עושים את עבודתם חינם. שוב - מידע אישי.

חופש דת הוא זכות מינורית לעומת חופש הפרט. [/quote]

חופש דת הוא חלק מחופש הפרט.

ceyal

אצל הדתיים זה יהיה- אני אוסר כי התורה אוסרת על מעשי כישוף!

אם תקראו בספר אתם תענשו על ידי ה'

מחר נפרסם על זה פשקוויל!

ואחרי זה כל ילד שיתפס עם הספר ינודה !

ואתה ממשיך, ותמשיך לפלוט ממקלדתך שטויות, בלי לבדוק אותן במציאות. שנאתך מעבירה אותך על דעתך.

גילוי נאות: הכותב הוא בן של רב.

• תגובות 204
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת שאני יוצא לפאב

בנוגע ל"סילוף הראשון" - אני אומר ועדיין אומר שאני לא אמרתי את השורה הזאת- זה ציטוט של מישהו אחר השורה שאני הוספתי היא התחתונה

זהו המקור בהודעתו של צביקי: הודעה מספר 38 בנושא זה

"ראשית, בפרקי אבות כתוב "עשה לך רב". המשמעות היא שעליך להיצמד לרב אחד ולפעול על פי פסיקותיו. אין ללכת מרב לרב על פי רצונך."

ואני הוספתי את השורה:

אני ממש לא אמרתי את זה אני אמרתי ההפך

טעות ראשונה שלך

ציטוט שני

כמו גם אליהו הנביא ששחט את נביאי הבעל כי לא הצליחו להדליק אש במים

זה מדגים את הצמדותך לפרט שולי, אליהו ציווה והעם שחט זה משנה אם שחט אליהו בעצמו? זה בא להראות את אי הסובלנות של הדת

טעות שניה שלך

הוא אומר שהגנב השני פתור מתשלומי מעשר על התקופה בו נטל את הקניין, דבר שאותו צריך לשלם הגנב המקורי

אתה אומר שזה כפל ואני אומר שזה מעשר, זה שמצאת בוויקפדיה פרוש אחד זה נחמד

אבל אני הפנתי אותך להלכת משפטים בגמרא שם תוכל לבדוק מי צודק

טעות שלישית שלך

מה שאומר שאתה בחוץ

אל תנסה אותי, אותי לא תוכל לבלבל בזה שתכתוב הודעה שלי ותשנה אותה, ואני גם לא אתיאש מלוהכיח כל פעם מחדש שאתה טועה מטעה ומסלף דברים ומאשים אחרים בזה

נ.ב

אני יצאתי לפאב כעצתו של ידידי המלומד

להודעתו החדשה של צביקי:

"אתה ממשיך, ותמשיך לפלוט ממקלדתך שטויות, בלי לבדוק אותן במציאות. שנאתך מעבירה אותך על דעתך."

ואתה ממשיך וממשיך לעצום את העניים שלך במקום לקרוא מה שאני באמת כותב

אני פשוט לא אוהב שהופכים את הדת למה שהדתיים הופכים אותה

נ.נ.ב

חופש הדת וחופש מדת, אתה לא יכול לכפות את אמונתך על אחרים

פורסם

אוי התמימות התמימות.

או שמא משהו אחר?

לכתוב שמישהו שחט מישהו בגלל שהוא לא הצליח להדליק אש על מים זה מאד שולי.

זה גם מראה על סובלנות.

כשאתה כותב משפט מסולף כזה, חותך ממנו את העיקר והופך אותו לתזה לפיה דת מסוימת לא סובלנית, זה דמגוגיה זולה שגובלת בהונאה.

הזלזול שלך והסילופים - כשאתה נתפס בהם, הופכים לשוליים.

נתפסת 1.

משום מה - מעשר וכפל קנס לא מסתדרים אצלי כאותו דבר.

בוא נעבור לשיעור עברית.

מעשר=10 אחוז מהסכום המקורי.

כפל קנס= הכפלת הסכום המקורי.

עוד סילוף ונסיון שטחי עד מגוכח להתחמק

נתפסת 2.

מה שמצאתי בויקיפדיה הוא לא פירוש אלא ציטוט ממקורות שהובאו משם.

בוא נעזור לך כי כנראה חיפוש זה לא הצד החזק שלך

הגונב מגנב פטור הוא שמו המקוצר של דין הלכתי, הפוטר את הגונב מן הגנב מתשלומי כפל על הגניבה, בשונה מגנב רגיל, אשר חייב להחזיר את החפץ הנגנב ובנוסף את דמי שוויו ("כפל"). מקורו של הדין במשנה:

"אין הגונב אחר הגנב משלם תשלומי כפל, ולא הטובח ולא המוכר אחר הגנב משלם תשלומי ארבעה וחמישה".-- בבא קמא ז, א

התלמוד (שם סז, ב ואילך) דן ארוכות בשאלה באילו תנאים חל פטור זה, ולהלכה פסק הרמב"ם:

הגונב מאחר הגנב - אף על פי שנתייאשו הבעלים, אינו משלם תשלומי כפל; ואם טבח ומכר, אינו משלם תשלומי ארבעה וחמישה: לגנב הראשון אינו משלם, שהרי דין הבהמה הזאת לחזור בעיניה לבעלים ולא קניה הגנב; ולא לבעלים אינו חייב לשלם הכפל או ארבעה וחמישה, מפני שלא גנב מרשות".-- משנה תורה הלכות גניבה א, יז

רבים סבורים בטעות, כי הגונב מן הגנב פטור לגמרי, כביכול לגנב באשר הוא גנב אין זכויות ממוניות. הבנה זו בטעות יסודה; על הגונב מן הגנב חלה חובה להשיב את החפץ הנגנב, אלא ש"כפל" אין הוא חייב לשלם, שכן אין הוא גנב רגיל.

זה המצאה של ויקיפדיה או ציטוט מהמקורות?

אה כנראה שהרמבם שיכור.

גם המשנה תורה הלכות גניבה

צודק שרגא.

לך לפאב ידידי.

פורסם

צביקי, גם לי יש גילוי נאות, והוא שבערך 80% מהמשפחה שלי הם חרדים, ואני הייתי מעורב בתוך הקהילה החרדית במשך שנתיים.

יש לי כמה שאלות בשבילך:

1) איך אתה מסביר את העובדה שדוד שלי אוכל בשר שמכשיר רב אחד, ודודה שלי לא אוכלת אותו, אבל כן את הבשר של הרב שלה, למרות ששניהם עושים אותו בדיוק אותו דבר?

2) איך אתה מסביר את האיסור על טלוויזיה ואינטרנט וכל השפעה חיצונית?

3) למה אני צריך לסבול את העובדה שהבני דודים שלי אומרים לי שאני לא אלך לעולם הבא כי אני נוסע בשבת? מי לעזאזל הם חושבים את עצמם? אני ישראלי, משלם מיסים, חי לפי התרבות היהודית, עשיתי צבא, והם אפילו לא גרים בארץ, ועדיין אם חושבים שאני לא יהודי.

4) למה החרדים שומעים את כל השטויות שאומרים הרבנים שלהם ולא יכולים לחשוב בעצמם? אני רואה את דוד שלי, שעלה לארץ לפני חודש וחצי, ואני רואה שבגלל שאין לו רב עדיין, הוא כל הזמן שואל את כולם מה לעשות. התלות ברבנים עושה שאנשים לא יוכלו לחשוב בעצמם, וככה הם רוצים להשאיר את זה.

אתה רוצה הסבר לכל זה?

פשוט מאוד. הרבנים רוצים כוח, אז הם עושים המון חוקים שגורמים ל"נתינים" שלהם להשאר מבודדים ותחת השפעה והשגחה שלהם. ככה הם גובים כסף, צוברים כוח, חיים טוב, שולטים על כולם, ויוצרים את הבועה הקטנה שלהם שבה הם חיים ובה הם המלכים.

אני חייב לזלזל בכל משטר (ואני חייב להתייחס אליהם כמשטר) שבונה את הכוח שלו על תלות אינטלקטואלית ושל קבלת החלטות במקום מרוכז. במקום לעשות שהאנשים יחשבו קצת, נותנים להם תשובות פשוטות שאי אפשר להפריך בצורה אמפירית.

לפני שאתה עונה לי בזעם, תחשוב קצת בצורה רצינית ואובייקטיבית ותגיד לי אם אני טועה. אם אני טועה, תציג לי ראיות.

פורסם

ואתה ממשיך וממשיך לעצום את העניים שלך במקום לקרוא מה שאני באמת כותב

אני פשוט לא אוהב שהופכים את הדת למה שהדתיים הופכים אותה

נ.נ.ב

חופש הדת וחופש מדת, אתה לא יכול לכפות את אמונתך על אחרים

א. דיברתי על שנאתך לדתיים. אני מאמין לך שאינך שונא את הדת.

ב. המשפט השני אינו מובן לי, למרות הציון הגבוה מאוד שקיבלתי בזמנו בחלק המילולי בפסיכומטרי.

פורסם

יוסי , אני ממש לא עונה בזעם. אני רואה שאתה מנסה להבין, ואני אנסה להסביר כמיטב יכולתי. תנסה להיות פתוח.

צביקי, גם לי יש גילוי נאות, והוא שבערך 80% מהמשפחה שלי הם חרדים, ואני הייתי מעורב בתוך הקהילה החרדית במשך שנתיים.

יש לי כמה שאלות בשבילך:

1) איך אתה מסביר את העובדה שדוד שלי אוכל בשר שמכשיר רב אחד, ודודה שלי לא אוכלת אותו, אבל כן את הבשר של הרב שלה, למרות ששניהם עושים אותו בדיוק אותו דבר?

אסביר בדוגמא. אני יכול לטפל ברכב שלי במוסך מדרכה בוואדי ג'וז, או אצל מוסך רון המקצוען מת"א. ברור לי שמה ששניהם יעשו יהיה בעיקרון אותו הדבר, אבל - רון מכיר טוב יותר את האוטו שלי , מקצועי יותר וגם עולה בהתאם.

אותו דבר בכשרויות. מי שרואה את האוכל הכשר כאתגר, כמה שאוכל יותר כשר יהיה יותר טוב, ישקיע יותר בחומרה שהוא מחמיר על עצמו. לדוגמא - חסה. מותר לאכול חסה, אבל צריך לנקות אותה מחרקים בדרך מאוד קשה ומסובכת . כדי לא ליפול בכלל לספק שלא הצלחתי לעשות זאת, אני אעדיף לקנות חסה שגודלה ללא תולעים, למרות שהיא יקרה פי חמש. למה? כי זה חשוב לי. זה לא אומר שהראשונה לא כשרה, זה רק אומר שאני השקעתי יותר בלאכול יותר כשר.

2) איך אתה מסביר את האיסור על טלוויזיה ואינטרנט וכל השפעה חיצונית?

ראשית, כמו שאתה רואה יש גם דתיים במדיום. ובכל זאת, זו מחלוקת שיש לי עם החרדים, אך אני מסוגל להבין שאדם חושש מאוד מהשפעות זרות שיסכלו את החינוך אותו הוא מעניק ועושה ככל יכולתו למנוע אותן. אני אתן דוגמא. היית מוכן שבנך בן ה8 יגלוש באתרים פורנוגרפיים? לדעתי זה היה משחית לו את כל התפיסה של יחסי גברים ונשים. ולכן הייתי מונע זאת ממנו. עכשיו נסה לדמיין, שעבור האדם החרדי, מלבד אתרים אלו, גם אתרים רבים נוספים מנוגדים לתפיסת החיים שלו - והוא מנסה למנוע את השפעתם.

3) למה אני צריך לסבול את העובדה שהבני דודים שלי אומרים לי שאני לא אלך לעולם הבא כי אני נוסע בשבת? מי לעזאזל הם חושבים את עצמם? אני ישראלי, משלם מיסים, חי לפי התרבות היהודית, עשיתי צבא, והם אפילו לא גרים בארץ, ועדיין אם חושבים שאני לא יהודי. אתה לא צריך לסבול זאת. בני הדודים שלך אינם ריבונו של עולם, ואין בן אנוש יכול לעשות את השיקולים במקומו. עם זאת, לעובדה שאתה ישראלי טוב אין בהכרח קשר לעולם הבא. אבל אם זה באמת מפריע לך אתה צריך לבדוק עם עצמך למה , באיזו נקודה זה נוגע בך.

4) למה החרדים שומעים את כל השטויות שאומרים הרבנים שלהם ולא יכולים לחשוב בעצמם? אני רואה את דוד שלי, שעלה לארץ לפני חודש וחצי, ואני רואה שבגלל שאין לו רב עדיין, הוא כל הזמן שואל את כולם מה לעשות. התלות ברבנים עושה שאנשים לא יוכלו לחשוב בעצמם, וככה הם רוצים להשאיר את זה.

שוב, אתה נוגע בנקודה בה אני חולק על החרדים. לתפיסתי צריך לשאול רב במקום בו ישנה שאלה הלכתית או ערכית. הסיבה היא שהוא המומחה שלמד את הנושא, וכאשר יש לי התלבטות בין ערכים שונים , הרב הוא המוסמך להכריע ביניהם. כדוגמא , אביא את השאלה עליה מבוססת תיאורית השיפוט המוסרי של קולברג. אדם שאשתו גוססת, ואין לו כסף , והרוקח מסרב לתת לו את התרופה - מה יעשה? זוהי שאלה שמפגישה בין ערכים שונים. לרב יש את הסמכות המוסרית להכריע ביניהם.

אתה רוצה הסבר לכל זה?

פשוט מאוד. הרבנים רוצים כוח, אז הם עושים המון חוקים שגורמים ל"נתינים" שלהם להשאר מבודדים ותחת השפעה והשגחה שלהם. ככה הם גובים כסף, צוברים כוח, חיים טוב, שולטים על כולם, ויוצרים את הבועה הקטנה שלהם שבה הם חיים ובה הם המלכים.

אני חייב לזלזל בכל משטר (ואני חייב להתייחס אליהם כמשטר) שבונה את הכוח שלו על תלות אינטלקטואלית ושל קבלת החלטות במקום מרוכז. במקום לעשות שהאנשים יחשבו קצת, נותנים להם תשובות פשוטות שאי אפשר להפריך בצורה אמפירית.

יש להפריד בין שני דברים:

כאשר אתה מסתכל על הדת כממסד - אתה צודק. לפי התיאוריה המרקסיסטית, כמו כל ממסד היא תשאף לחזק את כוחה, והדרך שלהלעשות זאת היא ע"י אידיאולוגיות . כך היה בימי הביניים עם האצילים שדיכאו המוני ווסאלים, כך היה בבריה"מ כשדוכאו הפועלים, וכך קורה גם היום בשליטת בעלי ההון (אם אתה זוכר את הויכוח הקודם שלנו.)

א ב ל

כשתסתכל על האנשים, תראה שזה לא מדוייק. גדולי הרבנים חיים בצניעות ולא בבתים גדולים, ועושים רבות למען קהלם. דיברנו על הרב עובדיה. הרב עובדיה בשיאו הביא 17 מנדטים לש"ס. איך , באיזו רמת חיים היה חי כל אחד אחר שהיתה לו כזו שליטה על כזו כמות של אנשים? חי בי-ם בזמנו רב בשם הרב אויירבך. בהלוויותו השתתפו מאות אלפי אנשים, ועדיין כל חייו התגורר בדירת עוני.

לפני שאתה עונה לי בזעם, תחשוב קצת בצורה רצינית ואובייקטיבית ותגיד לי אם אני טועה. אם אני טועה, תציג לי ראיות.

מקווה שעניתי כראוי

פורסם

בנוגע לנתפסת לא נתפסת אני אפילו לא אתייחס כי אתה פשוט לא מוכן להודות בטעות וחבל

מעשר זה לא דומה לכפל שכן מטרת המעשר היא להחזיר את האדם ממנו נגנב החפץ ת הערך שהוא לא יכל להפיק ממנו

המטרה היא להשיב את המצב לקדמותו ולא לתת לא עושר ולכן כפל על שווי הוא לא דבר נכון

אתה אולי מדבר על דיני השור

ולצביקי

חופש הדת אומר שכל אדם רשאי להאמין במה שהוא רוצה

וחופש מדת אומר שאסור לאדם לכפות את אמונתו על האחר

אני גם לא שונא את הדתיים

אני שונא את אלו שמוליכים אותם בדרכים שהם רוצים על ידי הפחדה כמו לא תעלה לעולם הבא וכו'

אגב בנוגע לעולם הבא

יש אמונה כי העולם הבא (העליו והתחתון) הם מקומות זהים רק שזה עובד ככה:

העולם הבא הוא שעור תורה ארוך שמועבר על ידי גדולי הפרשנים ומשה רבנו (מקבל התורה)

מי שלמד בעולם הזה יזכה לשעור המעניין ביותר שקיים

ולמי שלא למד תורה מצפה שעור של סבל מפני שהוא לעולם לא יבין על מה הם מדברים

זו רק גישה אחת וזה לא אומר שאני מאמין בה אבל לדעתי היא מאוד מעניינת

אני לא שונא את התורה, אני מאמין שהיא מחנכת אבל כשאנשים מבצעים ניצול ציני שלה למטרותיהם גורם לי להתעצבן

נ.ב

לאחר קריאה במסכת בבא קמא חלק שביעי באמת רשום שם על פטור מכפל, כנראה שטעיתי בנושא הספציפי הזה, קורה ולפחות אני מודה בטעותי

הפרוש הראלי מדבר על מעשר שכן זו הייתה גזרה שהציבור לא עמד בה מהנימוקים שרשמתי קודם

אבל אתה צודק כאן, המקור המודי בתחילה מדבר על כפל

לא שזה ממש מחזק את הטענה שלך או מחליש את שלי אלא חלק מטענות לוואי שלך- מהות הדיון היא כפיה דתית

פורסם

נושא השרשור אינו כפיה דתית. זהו הנושא אליו מנסים מס' כותבים להוביל מכיוון שהוא לעוס לעייפה והם חשים עצמם בטוחים לבוסס בו שוב.

הנושא הוא מנהיגי הדת והיהדות. האם הם חבורת שרלטנים, אגואיסטים, שמנצלים את ציבור המאמינים לצרכיהם האישיים או יותר מזה.

לטעמי, כאשר אתם מתייחסים אל הדתיים כאל קבוצה שקל כל כך להוליך באף ולגרור, זוהי גישה פטרנליסטית ומתנשאת. מי אלו הדתיים? אנשם כמוכם. עורכי דין ומכונאים, רופאים ומורים. אתה באמת חושב שקל כל כך לנצל אותם?

לגבי חופש מדת וחופש הדת, אני כמובן תומך בזכותו של כל אדם להאמין או לא מבלי להיות חשוף לשנאה, לעג או בוז בשל כך.

פורסם

צביקי, 2 שאלות.

1. אגואיסטיות, נצלנות וכו', לא הולך יד ביד עם כפייה?

עזוב כפייה דתית, התייחס לתכונות בלבד.

2. מי, או מה מסמיך רב לקבוע דברים? מה מבטיח לך שהרב הוא תמיד (או בדר"כ) צודק?

אביחי

פורסם

1. ממש לא. כפיה, למרות הקונוטציה השלילית שלה, אינה בהכרח מושג שלילי. המדינה כופה עלי לעשות צבא ולשלם מסים, מקום העבודה כופה עלי לעבוד בשעות מסויימות, ואני כופה על בני הקטן ללכת לישון בשבע וחצי. כפיה היא להכריח מישהו לעשות משהו בניגוד לרצונו, אך זה לא תמיד לרעתו, וודאי לא רק במטרה לנצל אותו. נצלנות היא דבר שהוא תמיד שלילי, ואגואיסטיות, מעבר למידה מועטה הכרחית כדי שלאתהיה אדם מנוצל , גם היא לרוב לא חיובית . (לפי תפיסת העולם שלי, ויש רבים החולקים עלי).

2. הרב הוא מומחה לערכים ולהלכה. כפי שהמכונאי הוא מומחה לרכבים. ודאי ששניהם יכולים לטעות, אך למרות זאת אנו הולכים אליהם מכיון שהם למדו את הנושאים הללו והתמחו בהם. בנוסף , ישנה הנחיה דתית האומרת שאם אתה דבק ברב מסויים, והולך על פי פסיקתו, אתה נוהג כראוי. בתורה כתוב " על-פי התורה אשר יורוך ועל-המשפט אשר-יאמרו לך תעשה לא תסור מן-הדבר אשר-יגידו לך ימין ושמאל" (דברים י"ז), והמשמעות היא, שמכיוון שכאשר ישנם שיקולים ערכיים הנוגעים אליך אתה לא יכול לשפוט כראוי מה נכון, מוטב שתלך לרב שיפסוק עבורך.

לדוגמא, יש לי חבר שמכר רכב למישהו והצ'ק שקיבל חזר. הוא הלך לרב לשאול אותו האם מותר לו לקחת את הרכב חזרה עד שישולם לו כל הכסף (מבלי שבעל הרכב מסכים). למרות שנטיית הלב הטבעית שלנו היא לומר שכן, הוא עדיין חשש שיכול להיות כאן איסור של גניבה ולכן הלך לשאול את המומחה - את הרב.

נ.ב.

לאחר כל הטענות ששמעתי כאן על גביית כספים ע"י הרבנים ואנשי הדת, וכמה שזה מפריע לכם, ומאחר ואני מכיר את האנשים מקרוב, אני מציע לכם את עזרתי.

מי שיש לו חתונה \ ברית \ אירוע אחר שדורש פגישה או התייעצות עם רב, מוזמן לפנות אלי בה"פ ואשתדל לסייע לו. זו לא קומבינה, אלא מאחר ואני מכיר רבנים רבים שעושים דברים אלו כמצווה, ולא כמקור הכנסה, אני מניח שאוכל לתווך ביניכם. כמובן שאם ישנן הוצאות של נסיעה למקום מרוחק (חתונה) וכו', אתם תשלמו אותם.

פורסם

אני הייתי יותר משמח לעשות מפגש חילונים-דתיים כדי ללבן את כל העניינים לעומקם פנים מול פנים

בפורום זה קשה.

רק ככה אנחנו יכולים לשפר את פני החברה הישראלית

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

אתה יודע מה הבעיה, נכון? במפגשים האלו תמיד היחס הוא 80\20 לטובת הדתיים, כפי שביישובים מעורבים החילוניים לא רוצים לבוא לגור והדתיים כן.

פורסם
אצל הדתיים זה יהיה- אני אוסר כי התורה אוסרת על מעשי כישוף!

אם תקראו בספר אתם תענשו על ידי ה'

מחר נפרסם על זה פשקוויל!

ואחרי זה כל ילד שיתפס עם הספר ינודה !

ו\או ייסקל.

ראשית, אני שמח שחזרת בך. לא היה צריך יותר מדי הבנה כדי לראות שאתה לא באמת מכיר חרדים.

שנית, קיבלת תשובה מצויינת. היא לא מניחה את דעתך, ובצדק, כי למה לך לוותר על טענה כל כך יפה נגד הדתיים המושחתים שרוצים כסף עבור עבודתם? הרי אם אתה היית כזה היית עובד בחינם ולא אוכל.

נכון. אם הייתי חרדי הייתי אוכל חינם, כמו שאמרת.

ואל תגיד לי שקיבלתי תשובה מצויינת. עובדה שהעליתי עוד טענות שלא זוכות להתייחסות ומקיפות את גודל השחיטות.

אפילו אין טעם להתייחס. משום מה אתה ועוד גולשים חיים בסרט לפיו עליכם לקבל שירותי דת בחינם בשונה משירותים אחרים. ההבדל המהותי הוא שמאחר והרבנים רואים בעבודתם שליחות, רבים רבים מהם עושים את עבודתם חינם. שוב - מידע אישי.

וככה צריך להיות. למה לא כולם עושים זאת?

ואתה ממשיך, ותמשיך לפלוט ממקלדתך שטויות, בלי לבדוק אותן במציאות. שנאתך מעבירה אותך על דעתך.

גילוי נאות: הכותב הוא בן של רב.

יש טעם להתייחס? הרי אתה משוחד בדעותיך, ולא יעזור דבר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

1. יש כמה סוגי כפיות, הכפייה הדתית היא אחת החמורות והלא רצויות.

ומתנגשות בזכויות הבסיסיות של האדם.

מי אתם שתגידו לי לא לאכול בשר חזיר? אני מת על זה, ואני לא מאמין במה שאתם כן מאמינים. זכותי.

מי נותן לכם זכות למנוע ממני? בגלל שגדלם וחונכתם להזדעזע רק מלשמוע את זה?

אני אוכל בשר לא כשר - אני פוגע באחד ממכם?

אני ע"י אכילת בשר לא כשר, מפיץ מחלות?

גוזל משהו ממכם בדרך כלשהי?

בן אדם פחות טוב ממכם?

כשרות בכפייה היא רק דוגמא, לכל הכפייה הדתית הדוחה שלכם.

2. רב שלומד דברים שנכתבו לפני מאות\אלפי שנים, לא אומר שהוא צודק גם בנוגע לעת החדשה.

וגם אם כך, מי מבטיח לי שהוא לא מדבר תחת השפעה חזקה של הדת (שברור לי, שהיא יכולה להגיע לדברים שלילים),

ויתן לי לעיתים עצות אחיתופל, בסיטואציות קריטיות, ויהרוס את חיי?

לא חסר דוגמאות שבהן התוועצות עם הרב, הוא יתן דעה משוחדת. וכן, קרה לי בימיי היותר צעירים.

3. את האמת?

אתם דווקא אלה שהרסתם כל סיכוי שאני אי-פעם, אחזור בתשובה.

ההתנהגות שלכם מחפירה ודוחה לי את השועלים. ואל תבלבל לי את השכל שזה קבוצה מסויימת, או שמעשייה מוצדקים.

נסה להיות בראש פתוח.

האמת, שהגוים, חלקם הגדול, כבר עדיף מבחינת אתיקה ומוסר על פנייכם.

לא רק גוים, יש עוד המון דתות שנותנות יותר חופש ומכבדות את הזכויות הבסיסיות של האדם.

חלק מהדתות קיצוניות (כמו האיסלם), וכן, היהדות היא קיצון בעיניי (לא הכי קיצונים, אבל בהחלט קיצונים מבחינת כפייה והתנהגות בהמית).

אביחי

פורסם

אביחי, נגעת בדיוק בנקודה שאני רציתי להגיע אליה.

זה לא שיש לי משהו רק נגד היהודים הדתיים (ואני מתכוון לחרדים, לא לדתיים-לאומיים), אלא באופן כללי עם כל סוג של דת שכופה דברים על אנשים. אם היה רוב של חרדים בארץ, אז מה שהיה מתחיל פה זה סוג של אינקוויזיצה יהודית וסקילת אנשים ברחוב, כי היהדות (או מה שה"חכמים" האלה עשו ממנה) היא דת קיצונית ולא סובלנית.

כשהדוד שלי צריך להתקשר לרב שלו בשביל להחליט אם לקנות סיטרואן או שברולט, ולכבוד הרב אין אפילו רשיון נהיגה, יש משהו אבסורד בכל העניין, כי הם מתעסקים אפילו בדברים שלא קשורים אליהם.

הרב הזה גרם למשפחה שלי להפסיד המון כסף, כי דוד שלי עובד בחברה שבבעלות כל המשפחה, והקול שלו הוא רבע מהדירקטוריון, וכשהוא מקבל עצות מבן אדם שאין לו מושג בעסקים (אבל חי בבית של 750 מטר ריבוע מ"תרומות"), אז כולם נדפקים. מה שחשוב להם זה לא הרווחה של האנשים שעליהם הם אחראים, אלא שמירת הכוח במקום מרוכז, כמו בתקופות פרימיטיביות מאוד, שהחיים בהן היו פשוטים והרב יכול היה להיות מעורב בהכל.

• תוכן חדש...