Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , בבעלותי סופר לנסר שנת 96 עברה 207K גיר רגיל.

האוטו עבר היתחמות לפני שבוע , נסעתי בכביש המהיר , לא הרגשתי שהאוטו מתחמם(המחוג היה באמצע) פשוט האוטו

החל לקרטע ונכבה . עצרתי בצד , ראיתי שהצינור של המים קרוע .

הזמנתי גרר , במוסך החליפו את הצינור ויוניט חום .כמו כן, גם את השמן ופילטר שמן .בדקו את הראש ואמרו שהוא תקין(יש לציין, אחרי שבוע אין מים בשמן ואין שמן במים) .

השאלה שלי היא כזאת ,כמה זמן אני אוכל למשוך עם המנוע הזה ,ומה הסבירות שתוך זמן קצר ילך לי ראש מנוע , כי בסופו של דבר האוטו כן התחמם .

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

שלום,

כאשר המחוג באמצע זה עדיין לא התחממות קריטית.

אני חושב שכנראה שהמים השפריצו לך על המנוע ופגעו בריכיבים חשמליים למיניהם , ובגלל זה נכבה האוטו.

ערב טוב,

שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

השאלה כמה האוטו התחמם, זאת אף אחד לא יודע.

מצד שני ,אם היה מאוד מתחמם, כשלב ראשון היה נזק לראש המנוע ו/או אף רק לאטם ראש מנוע.

תמשיך לנסוע באוטו כרגיל, אך שים לב לשעון חום, שים לב האם מאבד נוזל קירור (ולא לבדוק כשמנוע התחמם, רק על קר) .

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היה לי סיפור דומה באסקורט שהיתה לי(נקרע הצינור,מד חום לא זז) , אך שם באמת הלך ראש מנוע .

אולי יש לך יותר מזל . מעניין מה מידת הנזק למנוע , כי בסופו של דבר הוא קירטע ונכבה עקב ההיתחממות .

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

אף אחד לא יכול לענות לך כמה זמן יחזיק עוד המנוע שלך, זאת לא שאלה רצינית.

תסע ותראה, אם הרכב לא מתחמם, אם נוזל קירור לא נעלם, אם אין שכבה לבנה בפקק מילוי שמן.

יכול להיות שלא נגרם נזק או שהוא זניח והמנוע עוד יסע מאות קילומטרים ויכול להיות שמחר ילך.

אני מבטיח לך שאת התשובות אתה תדע עם הזמן, אם יש נזק או לא, תסע כרגיל ותשמור שהכל בטווח הנורמלי.

פורסם

ידוע לי על זה שאי אפשר לעמוד במדויק את מידת הנזק ותוך כמה זמן ילך הפקונג .

אך עם זאת , יש בפורום אנשים מקצוענים עתירי ניסיון בתחום הרכב, אשר בוודאי נתקלו במצבים דומים , האם בכל זאת ניתן בערך להעריך ?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים, המשך המר של סיפור ההתחממות הוא כזה...

הרכב המשיך להתחמם, החלפתי יוניט מאורר שהיה שרוף, אך זה לא עזר, עשיתי ניקוי רדיאטור, החלפת טרמוסטט, החלפת שמן, פילטר שמן, פלגים... ובסוף כשכל זה לא עזר סמתי חומר מיוחד ברדיאטור שסותם חורים...

נכון לעכשיו אחרי כל הנסיונות להציל את הרכב, אני מחפש מנוע מיובוא. בדקתי במוסכים, אך המחירים נראים לי לא ממש הגיוניים.

האם מישהו יודע איפה ניתן לקנות מנוע מיבוא?

תודה מראש

אם גם זה לא יעזור: מחפש צבע כחול, לצבוע את הרכב ולזרוק לים :)

פורסם

מה טווח המחירים שהציעו לך? בדקת ב"מאגר" ? מה עם מנוע מפירוק? או אולי רק ראש מנוע? אל תמהר לזרוק את האוטו..:?

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

לפי מה החלטת שהמנוע הלך?

יכולות להיות עוד סיבות להתחממות כגון משאבת מים, אטם ראש וכו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
לפי מה החלטת שהמנוע הלך?

יכולות להיות עוד סיבות להתחממות כגון משאבת מים, אטם ראש וכו'.

תודה שי!

זאת הייתה משאבת מים בסוף, המוסך פשוט רצה להרוויח קצת והציע לי להחליף מנוע- מכייון שלא ראה נזילת מים משם.

בסוף הכל הסתדר לבינתיים, חוץ מהתשלומים בכרטיס אשראי :wink:

פורסם

כדי שלא תהיה בלחץ זה שהרכב התחמם לא אומר שהלך או ילך אטם או ראש.

הרכב הקודם שלי (אומנם פיאט) עבר התחממות בגלל נזילה במשאבה, עבר התחממות נוספת אחרי 30K ק"מ בגלל יוניט מאוורר ואז נסע עוד 20K ק"מ עד שהושבת בתאונה.והרכב נסע מצויין ללא עיבוד טיפה של מים במשך כל הזמן הזה.

פורסם

רכב שעבר התחממות עובר תראומה תרמית, הרכב המדובר אכן התחמם והשעון חום בלוח השעונים לא הראה זאת כי לא היו מים במנוע כדי שהחיישן יוכל למדוד את חומם.

שרידותו של מנוע לאחר התחממות זה לא מדע מדוייק, ומאוד תלוי בסוג המנוע ,יש מנועים רגישים יותר ויש פחות.

אם אין שינוי לרעה בסחיבה, תצרוכת דלק, שמן או נוזל הקירור, אתה יכול להיות רגוע בשלב זה ורק להקפיד לתחזק את הרכב בצורה נאותה שצינור מים קרוע לא יתפוס אותך בפעם הבאה עם מנוע שפוך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המשך הסיפור העצוב...

הרכב המשיך לאבד מים. הכנסתי אותו למוסך מורשה ושם גילו שיש לעשות ראש מנוע ( פאקום ראש שרוף ומעביר מים ).

עשיתי ראש. והיום לאחר נסיעה של כ- 10 ק"מ מחוג חום מנוע שוב התחיל לעלות. עצרתי במיידי וגיליתי שחסר כליטר מים ברדיאטור. ומתחת לרכב יש שלולית של נוזל קירור ( מתחת לגיר ).

לסיכום- ברכב הוחלפו: משאבת מים, רדיאטור, ופאקום ראש. הצינורות חדשים ותקינים. מאיפה יכולה להיות נזילה?

אבקש את עזרתכם.

• תוכן חדש...