Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבע - איך נפטרים ממנו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקי, המצב שאתה מתאר קורה רק בחיל האוויר ובגלל זה שאלו את פותח השרשור לאן הוא משתייך.

אני נמצא בחיל ירוק(טעות שלי - הייתי בחיל ירוק, אך איזה כיף לכתוב את זה !!), ויש לי מלא חברים בתקשוב

ובערך מחציתם באמת חתמו "רק" לארבעה חודשים שזה האע במיעוטו למרות שבמקור הם היו חתומים לשנה וחצי.

Jealousy is misery, suffering is grief

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי באותו מצב כשהשתחררתי. בדיוק בחודש השחרור החליטו שמממשים קבע לכולם.

בסופו של דבר (אחרי שאיימתי בכלא וכל זה) , זה הגיע למצב של מיקוח , מפקד היחידה הציע שנה, אני הצעתי כלום,

הוא הציע 11 חודש, אני הצעתי 1

וכו' וכו'

בסוף אחרי עוד קצת מיקוח נפגשנו באמצע. חצי שנה קבע. (זאת היתה המטרה שלי מלכתחילה)

זה נתן לי חצי שנה של משכורת סבירה קבועה, מה שעזר לי לשדרג מה306 (ימח שמה) שהיתה לי, לפולו 16V וחסך לי קצת כסף לתקופת התואר.

ככה שלדעתי זה לא סוף העולם להשאר כמה חודשים. אבל יותר מזה, בהחלט נורא.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפי דעתי קודם תבדוק האם הם רוצים אותך בכלל.

אחרכך כדי לא להתלכלך ואולי גם כדי לעשות מילואים ביחידה נסה להגיע אתם להסכם.

אני הייתי מחוייב לשנתיים ובסוף סגרתי על שנה ו 4 חודשים.

אל תשכח שמילואים שווים לתקופה לא קטנה שמסתכמת לעיתים בכמה שנות אדם, והדבר משפיע בעיקר בזמן הלימודים כאשר ביחידה שלך אתה יכול להגיע להסכמים לגבי התאריך המדויק של המילואים לעומת מקומות אחרים שם כמעט בוודאות מילואים נופלים לך על תקופת המבחנים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

מה קורה פה?

כל מיני מפריי חוק נכנסים לפורום ומבקשים עצה איך לדפוק את המערכת.

בלי קשר ישיר לסיפור שלך.

חתמת! עכשיו תשלם. מה בדיוק לא ברור פה? למה צריך כל הזמן לתחמן ולדפוק את המערכת?

לפני שלמדת יג ידעת בדיוק על מה אתה חותם (ואפילו לא הייתי קטין) התחרטת? זכותך, אבל לפחות תנסה בדרך של יושרה ופנה למפקדים שלך.

מצד שני איזו זכות קיום תהיה לחוזה אם כל אחד יבקש להפר אותו כי לא בא לו? ולכן סביר להניח שמחיר ההפרה יהיה גבוה (כמו לשבת קצת....).

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, זה לכבד בחיים התחייבויות (גם אם הם לא פשוטים לביצוע).

ולמנהלי הפורום, הגיע הזמן לנעול שרשורים שעוסקים בנושאים על גבול הנורמה הציבורית והמשפטית. בשביל זה יש פורומים אחרים. בפעם הבאה תקבלו שירשור "בעניין: גופה - איך נפטרים ממנה..." :-P

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תקשיב אני הייתי בחיל אוויר גם הנדסאי והשתחררתי בלי קבע.

פשוט כשהמפקד שלי בא אחיי אמרתי לו בצורה הכי עניינית ובלי איומים פשוט הסברתי מה הולך לקרות לבנאדם שאין מוטיבציה לשרת

כאשר כופים עליו לעשות שירות שהוא לא רוצה

אז הוא הסביר לי שחתמתי

ואני אמרתי לו שלא הבנתי כלום מהחיים שלי אז.

והוא בתגובה שיחרר אותי

כמובן שכל הדיון היה ברוח טובה אבל ענייני ואסרטיבי מצידי.

לגבי המגיב האחרון תבין לוקחים ילדים קטנים ומבטיחים להם הרים וגבעות וכאשר הם חותמים ונכנסים עמוק עמוק לתוך החרא הם מבינים שאי אפשר לצאת

מנסיון של אחד שהיה שם :-(

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

סליחה סולל בונה, אבל אני לא מסכים איתך.

צבא זה נושא מאוד רגיש אצלי.

אני תומך בדרכים להשיג דברים בצבא(או לא להשיג) שיגרמו לך צמרמורת אם אני אעלה אותם על הכתב.

את חלקן של הדרכים הללו אני מימשתי (וישבתי תקופה לא מבוטלת בבתי כלא צבאיים, מעצרים וכו').

לדעתי, הצבא היא מערכת טיפשה, אנוכית, מסורבלת, ביוקרטית, יהירה, מטומטמת ובלתי נסבלת וזה על קצה המזלג.

בתור משוחרר טרי, האידאולוגיה שלי בקשר לצבא בפרט ולמדינה בכלל רק מקצינה ברמה כזאת שאני שוקל לרדת מהארץ.

לסיכום הדיון הזה לגיטימי ולא בגדר הלא חוקי מכיוון שגלוי וידוע שאם וכאשר "גולף" ימצא לנכון להשתמש בדרכים לא כשרות הוא יודע שהוא יתן על כך את הדין.

פורסם

אתה צודק בקשר לבעייתיות של הפרת חוזה בצורה לא ישרה (ללכת לכלא) אבל לקבל עצה על הפרת החוזה נראה לי לגיטימי.

הרי אם הצבא היה אומר לו שאין תקן ושיילך הביתה והוא כן היה רוצה להשאר זה היה בסדר?

מה גם שהלימודים לא היו על חשבון הצבא או הממשלה, הצבא בסה"כ הסכים לדחיית השירות + העדיף (לאא התחייבות) לקחת אדם בעל הכשרה לתפקיד טכני.

כלומר הצבא בסה"כ הרוויח אדם טכני שלמד על חשבונו ,מה שבמקרה אחר היה מצריך מהצבא להכשיר אותו.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם
לגבי המגיב האחרון תבין לוקחים ילדים קטנים ומבטיחים להם הרים וגבעות וכאשר הם חותמים ונכנסים עמוק עמוק לתוך החרא הם מבינים שאי אפשר לצאת

מנסיון של אחד שהיה שם :-(

אף אחד לא מבטיח כלום! ההסכם פשוט, אתם מקבלים שנה שנתיים דחיית שרות ובתמורה תלמדו על חשבונכם, תעסקו במקצוע ותחתמו קבע. מה פה לא ברור לילד בן 18. זה קצת יותר בעייתי עם ילד בן 13 שההורים חותמים בשבילו על התחייבות לשרות בפנימיה צבאית וגם במקרה הזה (למיטב זכרוני פס"ד כהן) הילד (שהפך בינתיים לקצין) חוייב לשרת את מלוא ההתחייבות.

סליחה סולל בונה, אבל אני לא מסכים איתך.

צבא זה נושא מאוד רגיש אצלי.

אני תומך בדרכים להשיג דברים בצבא(או לא להשיג) שיגרמו לך צמרמורת אם אני אעלה אותם על הכתב.

.

1. סולל הדרך ולא סולל בונה (סתם לידע כללי)

2. אז אתה מפר חוק, מה בדיוק אתה רוצה? צל"ש, יופי, אני רק אומר שאין מקומם של מפרי החוק בפורום הזה.

כלומר הצבא בסה"כ הרוויח אדם טכני שלמד על חשבונו ,מה שבמקרה אחר היה מצריך מהצבא להכשיר אותו.

תקרא את התשובה שלי למגיב הראשון.

ההסכם היה פשוט וידוע לשני הצדדים, מה פתאום אתה מתחיל להתבכיין שזה לא כדאי! איפה היית שחתמת? אז לא ידעת שהלימודים על חשבונך ועדיין אתה צריך לחתום קבע?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

1. סולל הדרך ולא סולל בונה (סתם לידע כללי)

2. אז אתה מפר חוק, מה בדיוק אתה רוצה? צל"ש, יופי, אני רק אומר שאין מקומם של מפרי החוק בפורום הזה.

1. מצטער, הסולל בונה בא לי בטבעיות ברוח העבודה.

2.אני לא מפר חוק, החוק היחיד במדינה שנוגע לצבא למיטב ידיעתי הוא חוק גיוס חובה (שאותו אגב מילאתי כהלכה)

כל החוקים שהפרתי הם חוקים צבאיים שזה לגיטימי להפר אותם, אני מאמין שגם לחייל למופת כמוך נתנו פעם 630 על גומיות או גילוח או משהו כזה.

פורסם

אני חושב שליגיטימי לבקש לקצר, זה הכל.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם
אני מאמין שגם לחייל למופת כמוך נתנו פעם 630 על גומיות או גילוח או משהו כזה.

מצטערת....לא (גם לא מופת וגם ללא תלונות)

אני חושב שליגיטימי לבקש לקצר, זה הכל.

צודק! אם בשורת הנושא הכותב היה משתמש במילה "מבטלים" היה לי יותר קל עם זה. ל"נפטרים" קונוטציה שלילית.

עכשיו מישהו כבר יכול לעזור לי...?

יש לי גופה באוטו כבר כמה ימים...איך נפטרים ממנה? (זה מסריח לי בטרוף ושום עץ ריח לא עוזר!) :wink:

פורסם

אתה בטוח שזו גופה ולא שהלך לך הממיר.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם

לפי המתכון של דר' חניבעל לקטר:

1.לוקחים בין5-7 חזירים בוגרים (רצוי חזירי-בר)

2.שמים אותם במקום מגודר כהלכה.

3.לא נותנים להם לאכול שבוע.

4.זורקים אליהם את הגופה.

בהצלחה !

פורסם
ולמנהלי הפורום, הגיע הזמן לנעול שרשורים שעוסקים בנושאים על גבול הנורמה הציבורית והמשפטית. בשביל זה יש פורומים אחרים. בפעם הבאה תקבלו שירשור "בעניין: גופה - איך נפטרים ממנה..." :-P

כבר יש עצה בנושא

פורסם

צביקה, העובדה שאני הנדסאי ז"א שאני חתום שנה וחצי. אם יגידו לי חודשיים שלוש אין בעיה אבל שנה וחצי? אין מצב. עבודה בחוץ קיימת עבורי וזה וודאי! אני מיציתי את השירות 3 שנים ואני מותש מדי מהמסגרת מכדי להמשיך באותו הנתיב.

אני אהיה יותר ספציפי, ואתן דוגמא.

יש לי חבר טוב, גם הוא הנדסאי. הבחור חתם ר' של שנתיים ושלושה חודשים ולמרות שלא רצה לעשות קבע החליט שלא להילחם יותר מדי ועשה את השנה הראשונה בשקט יחסי.

עכשיו הוא רוצה ללמוד הנדסה. הלך, בדק, שאל, וקיבל דיל שהוא לדעתי לא פחות ממטורף - יום וחצי חופש כל שבוע על חשבון המערכת, משכורת של "משרה מלאה" בקבע. הוא נרשם למסלול גמיש במכללה גדולה ומוכרת, והולך לקבל משכורת מצויינת בשביל מעט מאוד עבודה. אהה, והוא חותם בכל פעם שנה אחת קדימה.

מה אני מנסה להגיד? נכון שקבע זה לא מציאה גדולה. נכון, גם אני ברחתי משם כל עוד נפשי בי. אבל לפעמים כדאי לבדוק את האופציות בתוך הצבא ולא תמיד שווה לברוח בלי להסתכל אחורה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...