Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, הישראלים אוכלים מקדונלדס ובונים איזה שני מגדלים "הכי גבוהים במזרח התיכון" וחושבים שאנחנו אמריקה.

אנחנו לא.

עכשיו חזרתי מאיזה שבועיים באיזור ניו-יורק, ולהבדיל מפעמים קודמות הפעם הייתי פחות לחוץ, היה לי יותר זמן להסתובב בעיר ומחוץ לה ולהסתכל מסביב.

ראיתי שהנהגים האמריקאים לא יותר חכמים מהישראלים. הם לא מתכננים נסיעה (בדיוק כמונו), לא מאותתים, חותכים נתיבים (בעיקר בעיר), צופרים, ומחלה שמאפיינת אותם במיוחד - בלימות פתאום. מכיוון שהם במכוניות גדולות, אוטומטיות ומנותקות מהסביבה הם נוטים להתעסק בהמון דברים בזמן הנסיעה, ולתקוע ברקסים כשהם מגלים "לפתע" שיש לפניהם האטה.

אבל מה? יש הבדל אחד עקרוני בינם לבינינו, שהוא בעצם ההבדל הגדול.

אדיבות. כבר אמרו את זה הרבה פעמים, אבל זה בולט דווקא על רקע זה שברוב המובנים הם נהגים די גרועים. הם נותנים - תמיד - להשתלב בתנועה. אף פעם לא ראיתי נהג אמריקאי, כולל ערסים (יש שם הרבה כאלה, פורטוריקנים שראו יותר מדי "מהיר ועצבני" ונוסעים בהונדה "משופרת"), שנותן גז בשביל למנוע ממישהו אחר להשתלב בנתיב שלו.

אחרי שבועיים בניו-יורק התעייפתי ורציתי כבר לחזור, אבל אחרי 2 דקות על הכביש פה - עוד בשטח נתב"ג - כבר ראיתי מספיק בשביל להתגעגע חזרה לשם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אחרי שבועיים בניו-יורק התעייפתי ורציתי כבר לחזור, אבל אחרי 2 דקות על הכביש פה - עוד בשטח נתב"ג - כבר ראיתי מספיק בשביל להתגעגע חזרה לשם.

הבעסה האמיתית היא שאפשר להגיד את המשפט האחרון שלך, כאשר אתה חוזר כמעט מכל ארץ מתוקנת.

ממש אור לגויים... :?

MCS 2008

פורסם

הניו יורקרים ידועים בעצבנותם במה שקשור לנהיגה.

אם היית מבקר במקומות שונים בארה"ב, קליפורניה לדוגמא, היית נוכח שגם ה"חסרונות" שציינת לגבי הניו יורקרים לא קיימים שם....

אכן, הבדלי תרבות נהיגה עצומים יש בינינו.

אבל איך יכולה להיות תרבות נהיגה כשאין תרבות בכלל....

:(

פורסם

אם היית מבקר במקומות שונים בארה"ב, קליפורניה לדוגמא, היית נוכח שגם ה"חסרונות" שציינת לגבי הניו יורקרים לא קיימים שם....

נכון מאוד.

אני הייתי תכופה ארוכה ב"ניו המפטשר" עולם אחר...אדיבות נינוחות סבלנות ממש כמו בשוויץ-מדהים.

אפילו החברה האלה עם ההרלי לא עוקפים מימין או עוקפים בין מכוניות חויה בקיצור.

פורסם
כן, הישראלים אוכלים מקדונלדס ובונים איזה שני מגדלים "הכי גבוהים במזרח התיכון" וחושבים שאנחנו אמריקה.

אנחנו לא.

עכשיו חזרתי מאיזה שבועיים באיזור ניו-יורק, ולהבדיל מפעמים קודמות הפעם הייתי פחות לחוץ, היה לי יותר זמן להסתובב בעיר ומחוץ לה ולהסתכל מסביב.

ראיתי שהנהגים האמריקאים לא יותר חכמים מהישראלים. הם לא מתכננים נסיעה (בדיוק כמונו), לא מאותתים, חותכים נתיבים (בעיקר בעיר), צופרים, ומחלה שמאפיינת אותם במיוחד - בלימות פתאום. מכיוון שהם במכוניות גדולות, אוטומטיות ומנותקות מהסביבה הם נוטים להתעסק בהמון דברים בזמן הנסיעה, ולתקוע ברקסים כשהם מגלים "לפתע" שיש לפניהם האטה.

אבל מה? יש הבדל אחד עקרוני בינם לבינינו, שהוא בעצם ההבדל הגדול.

אדיבות. כבר אמרו את זה הרבה פעמים, אבל זה בולט דווקא על רקע זה שברוב המובנים הם נהגים די גרועים. הם נותנים - תמיד - להשתלב בתנועה. אף פעם לא ראיתי נהג אמריקאי, כולל ערסים (יש שם הרבה כאלה, פורטוריקנים שראו יותר מדי "מהיר ועצבני" ונוסעים בהונדה "משופרת"), שנותן גז בשביל למנוע ממישהו אחר להשתלב בנתיב שלו.

כמו שנאמר ואני יוסיף....

ניו יורק זה לא! ארה"ב זה אפילו לא מייצג את ארה"ב זה אחד מהמקומות שכל פעם מעצבן אותי לשמוע שאנשים נוסעים לניו יורק וחושבים ככה כל ארה"ב שזה בורות לשמה...

לי יש חברים בכמה מקומות בארה"ב חלק במקומות דיי נידחים כמו עיר קטנה צפונית לדטרויט

שם שום דבר מהחסרונות שציינת בכלל לא קיים שום דבר ואני לא מגזים

כל

ההם לא מתכננים נסיעה (בדיוק כמונו), לא מאותתים, חותכים נתיבים (בעיקר בעיר), צופרים, ומחלה שמאפיינת אותם במיוחד - בלימות פתאום. מכיוון שהם במכוניות גדולות, אוטומטיות ומנותקות מהסביבה הם נוטים להתעסק בהמון דברים בזמן הנסיעה, ולתקוע ברקסים כשהם מגלים "לפתע" שיש לפניהם האטה.

ממש לא נכונים לגבי רוב הנהגים האמריקאים.... הם נוסעים בדיוק או ממש טיפה מעל המהירות המותרת מאותתים ממש לא חותכים נתיבים... צופרים?! בכל החודש שהייתי שם לא שמעתי פעם אחת צפירה חוץ מכמובן ניו יורק וממש לא בלימות פתאומיות...

אי אפשר להגיד שבכלל הנהגים בניו יורק אמריקאים כי רובם נהגי מוניות וסלח לי אף אחד לא אמריקאי שם אולי פקיסטני או הודי... אני עם תרבות הנהיגה הישראלי התעצבנתי לראות איך הם נוסעים כל כך רגוע וממש לא ממהרים לשום מקום אז שמים קרוז קונטרול בדיוק על המהירות המותרת ופשוט נוסעים מאותתים כל הזמן והכי חשוב הכי חשוב נותנים זכות קדימה וזה ממש לא חשוב למי....

אתה עומד שם שתי שניות על שפת המדרכה בלי לשים לב פתאום יש פקק שאנשים עוצרים כי חושבים שאתה רוצה לעבור...[זה קרה לי...]

תרבות הנהיגה שם לא דומה בכלל למה שקורה פה... וזה בעיקר בגלל הצפיפות פה על הכביש ולא בגלל שום דבר אחר...

למה? ככה!

פורסם

תרבות הנהיגה שם לא דומה בכלל למה שקורה פה... וזה בעיקר בגלל הצפיפות פה על הכביש ולא בגלל שום דבר אחר...

:?::?::shock:

:!::!:

פורסם

:?::?::shock:

:!::!:

תשמע ההודעה שלך ערוכה נורא אבל... אני יענה...

יש תרבות נהיגה בארץ אולי לא ממש מפותחת אבל תבין העצבים פה נגרמים שיש צפיפות נוראים בכבישים פה בגלל הרבה יותר מידי מכוניות שם אתה נוסע בכבישים ופשוט ריק רוב הזמן ורק ב5 יש עומס ואף פעם זה לא מגיע ממש לידי עמידה אלא מקסימום זחילה וגם לא לקטעים ארוכים...

למה? ככה!

פורסם

אומנם לא הייתי בניו יורק לאורך זמן מאוד ממושך, וגם נסעתי כמה מאות קילומטרים משם, ואני יכול להגדיר את התנועה בניו יורק עצמה שזה "כאוס מסודר". כולם חותכים, עוברים נתיבים בסיטונאות, לא מאותתים, נדחפים, אבל כאילו הכל מסודר. דבר נוסף הוא שתופעת ההערות הכ"כ ישראלית לא קיימת שם בכלל. מעין חוק סמוי שאומר שאם אני נדחף/חותך/עובר נתיב אז אני צריך לקחת בחשבון שגם אחרים יעשו את זה לי.

מחוץ לניו יורק המצב קצת שונה, למרות שהתופעה חוזרת אבל בפחות בלאגן וצפיפות.

פורסם
אומנם לא הייתי בניו יורק לאורך זמן מאוד ממושך, וגם נסעתי כמה מאות קילומטרים משם, ואני יכול להגדיר את התנועה בניו יורק עצמה שזה "כאוס מסודר". כולם חותכים, עוברים נתיבים בסיטונאות, לא מאותתים, נדחפים, אבל כאילו הכל מסודר. דבר נוסף הוא שתופעת ההערות הכ"כ ישראלית לא קיימת שם בכלל. מעין חוק סמוי שאומר שאם אני נדחף/חותך/עובר נתיב אז אני צריך לקחת בחשבון שגם אחרים יעשו את זה לי.

מחוץ לניו יורק המצב קצת שונה, למרות שהתופעה חוזרת אבל בפחות בלאגן וצפיפות.

לרוב היא לא חוזרת ממה שאני ראיתי ברור שיש מקרה פה ושם...

אבל ניו יורק זה לא עיר למכוניות ואין מקום לזוז עם מכונית אתה רואה בעצמך שרק תוך כדי חיתוך וציפצוף אפשר בכלל לזוז שם...

אני אישית לא אוהב את ניו יורק בכלל בעיקר אחרי שראיתי ערים אחרות בארה"ב

למה? ככה!

פורסם
הדרך הביתה מהנתב"ג היא טלטול חריף שאי אפשר לפספס את העובדה שהחופש נגמר.

לא נכון :!:

הטלטול מגיע בשדה התעופה בחו"ל, בדרך לקצה הטרמינל שם בדרך כלל ממוקמים הישראלי עוברים על פני תורים שקטים ומסודרים, ואז מגיעים לתור רעשני, צרחני ומפוזר- הישראלים

פורסם
הדרך הביתה מהנתב"ג היא טלטול חריף שאי אפשר לפספס את העובדה שהחופש נגמר.

לא נכון :!:

הטלטול מגיע בשדה התעופה בחו"ל, בדרך לקצה הטרמינל שם בדרך כלל ממוקמים הישראלי עוברים על פני תורים שקטים ומסודרים, ואז מגיעים לתור רעשני, צרחני ומפוזר- הישראלים

כמה נכון.... בדרך כלל זה מאוד בולט אם אתה טס באלעל...

היחידים שאתה שומע זה "משה! לא שכחת את המתנות נכון!!! תביא את הילדים!!!"

למה? ככה!

פורסם
כמו שנאמר ואני יוסיף....

ניו יורק זה לא! ארה"ב זה אפילו לא מייצג את ארה"ב זה אחד מהמקומות שכל פעם מעצבן אותי לשמוע שאנשים נוסעים לניו יורק וחושבים ככה כל ארה"ב שזה בורות לשמה...

נו, אבל אתה מפספס את הנקודה - אני דווקא רציתי להתייחס לניו-יורקרים, דווקא בגלל שהפרמטר היחיד שנראהלי שמבדיל בינינו לבינם זו האדיבות, כדי להראות כמה דבר אחד "קטן" כזה יכול לשנות.

ברור שבמקומות אחרים בארה"ב זה שונה, גם הכבישים עצמם הרבה יותר רחבים וטובים ברוב האזורים מחוץ לניו-יורק, אבל לא על זה מדובר. לא חוכמה להיות נהג רגוע על איזה כביש במונטנה שעוברת בו משאית אחת בשעה, דווקא החוכמה היא במקום צפוף כמו במעבר מקווינס למנהטן במנהרה, איפה שנהגי מוניות פקיסטנים, נהגי וואן סינים ונהגי ב.מ.וו ישראלים לשעבר עוברים מ4 נתיבים לנתיב אחד. ועובדה שהם מצליחים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
כמו שנאמר ואני יוסיף....

נו, אבל אתה מפספס את הנקודה - אני דווקא רציתי להתייחס לניו-יורקרים, דווקא בגלל שהפרמטר היחיד שנראהלי שמבדיל בינינו לבינם זו האדיבות, כדי להראות כמה דבר אחד "קטן" כזה יכול לשנות.

ברור שבמקומות אחרים בארה"ב זה שונה, גם הכבישים עצמם הרבה יותר רחבים וטובים ברוב האזורים מחוץ לניו-יורק, אבל לא על זה מדובר. לא חוכמה להיות נהג רגוע על איזה כביש במונטנה שעוברת בו משאית אחת בשעה, דווקא החוכמה היא במקום צפוף כמו במעבר מקווינס למנהטן במנהרה, איפה שנהגי מוניות פקיסטנים, נהגי וואן סינים ונהגי ב.מ.וו ישראלים לשעבר עוברים מ4 נתיבים לנתיב אחד. ועובדה שהם מצליחים.

אתה צודק בכלליות... את זה עובדה שיש לאמריקאים סבלנות ראויה לשמה אי אפשר לקחת את זה...

אבל עדיין ניו יורק מעצבנת ואני שונא אותה...

למה? ככה!

פורסם

אתה חוצה גשר ל-NJ וכאילו הגעת למדינה אחרת. פתאום כולם רגועים. :)

על קליפורניה אל תזכיר לי... :cry: נתקעתי שם פעם בפקק בכביש 5 (נדמה לי) בדרך מסן-דייגו ללוס-אנגלס. לא עוקפים מימין בנתיב יציאה ולפני היציאה לא חותכים שמאלה? כמו גדולים! אוי, ז"א כמו הישראלים הקטנים... לא נוסעים בקאר-פול? (מקביל למין נת"מ) - נוסעים. לא נותנים להיכנס? - נותנים, אבל לא כולם. יש כאלה שלא יתנו, לך תדע... אבל התחשבות בחניה - הם לוקחים אותה בגדול! למשל, אף אחד לא יחנה בין חניות למשל או יחסום מישהו. לא חונים על אדום-לבן, על חניה בחנית נכה אין מה לדבר בכלל. אולי הרגילו אותם עם דו"חות, אולי פשוט הם כאלה, מתחשבים...

ההבדל העקרי לדעתי, בין פה לשם, זה שהרוב המוחץ שם נותנים כבוד לזולת ומצפים לאותו יחס כבוד בחזרה. ואדיבות כמובן ועוד הרבה דברים נחמדים כתוצאה מכך.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

• תוכן חדש...