Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדיון המכריע בליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יכול להיות, סביר להניח שרק בגלל הביטוח וירידת הערך. בטח לא בגלל האחזקה.

אבל אלו היו האופציות - להישאר בליסינג או לקנות רכב "איכותי".

מאזדה 3 מכספו הפרטי הוא בחיים לא היה קונה, הוא היה מעדיף לשלם עוד קצת ולהישאר עם הליסינג.

קיצר - תן לחבר'ה שיחזרו לדיון :wink:

עריכה: גם אני יודע להדגיש ולצבוע.

תותח! איזה טושים אתה משתמש? :D

אגב, מעניין יותר יהיה להשוות אחזקת מאזדה 3 בקנייה לעומת ליסינג.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על זה בדיוק מדבר השרשור.

להחזיק רכב בליסינג יותר זול מלהחזיק אותו באופן פרטי ולכן רוצים להעלות את שווי השימוש שלו. שהאנשים שמקבלים רכב צמוד יצטרכו לשלם יותר כסף.

Back to the original - NC again.

פורסם

נכון, אני נתתי מקרה ספציפי, שזה יוצא יותר משתלם (ומהנה) להחזיק רכב פרטי.

הבעייה שאם זה כבר לא ישתלם לקבל רכב בליסינג - פחות אנשים ירצו לקחת אחד כזה...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
לא מסכים איתך.

איזו סיבה שבעולם יש שמי שמשתכר 4,000 ש"ח ישלם מיסים ומי שמשתכר בממוצע 10,000 ש"ח (שרוב בעלי הרכבים הצמודים שלא לצרכי עבודה משתכרים משם וצפונה) יקבלו הטבות מס על דברים שווי כסף?

אתה שוכח שאותם מיסים הם מה שממנים את המערכות הסוציאליות הקורסות במדינה, את תשתיות הכבישים ועוד אז למה שהעני ישלם והעשיר לא?

שאלת שאלה מצויינת. איזו סיבה יש? הנה דוגמא מהחיים. על תקרת ביטוח לאומי שמעת? הרי ביטוח לאומי נלקח כאחוזים ממשכורתו של כל שכיר - עד שכר של 35K לחודש. מעל השכר הזה, הסכום קבוע ולא גדל.

מקרה של אי צדק, על פניו, נכון? למה שהעני ישלם אחוזים רבים ממשכורתו, בעוד שמי שמקבל 100K לחודש, ישלם, פרופורציונלית לגובה ההכנסה, בערך שליש מאותו עני.

הסיבה פשוטה: המדינה הורידה את התקרה הזו לזמן קצר. הלכו כל אותם שכירים שמשתכרים משכורות שמעל 35K, ורשמו חברות בע"מ שאפשרו להם, על ידי תרגילי מס שונים, לחמוק מתשלום הביטוח הלאומי המלא. צודק? בטוח לא, אבל זה חלק מהמשחק. אחרי שנה בערך של בזיון והפסדי מיסים, החזירה המדינה את התקרה למקומה. וראה איזה פלא, ומה מקומה של התקרה; בערך בגבול ההכנסות העליון של אנשי הייטק ממוצעים (נניח 30K).

עוד דוגמא: מדוע שווי השימוש נעצר בקבוצה 7? האם אחזקת STI עולה כמו 911 טורבו - שתיהן בקבוצה 7? כמובן שלא. אז למה "העשירים" מרוויחים?

מבחינת צדק, הרי גביית המיסים ביחס להכנסה נראית כמו פעמון גאוס; בקצה התחתון, העניים למיניהם, בקצה העליון, טייקונים ובעלי חברות ענק. אף אחד לא משלם יותר מדי מס על ההכנסה שלו. באמצע, מעמד הביניים. אותו אחד שהולכים להעלות לו את שווי השימוש.

בקיצור, לצדק אין קשר לכלום כאן. האוצר מחפש למקסם את הגביה מכל אחד ואחד, אבל זה לא חדש. אני טוען שבטווח הארוך, שום טובה לא תצמח מלהפוך את חייו של מעמד הביניים לבלתי נסבלים עוד יותר. ובינינו - נניח שעשו את זה. הרעו משמעותית את התנאים של אנשי ההיי-טק, הטכנאים וכו', ומה תהיה ההטבה הקולקטיבית? כמה עשרות שקלים לחודש, במקרה הטוב.

אגב, רק שתדע, אם המעמד הנמוך בראש מעיינך, הרפורמה - ככל הידוע לי - שמטה את הסעיף שמדבר על הפחתה הדרגתית של שווי השימוש לרכב נתון עם הזדקנותו. כיום קבוצת המס בה נמצא רכב נשארת קבועה לכל אורך חייו. זה יוצר עיוות עצום. ואת זה הורידו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
זה הגיע למצב שחישבנו עבור חבר שנוסע 20K בשנה (דרך השוואה עם מישוה שמחזיק בשנה השנתיים האחרונות קליאו)

שיותר זול יהיה לו להחזיק קליאו ספורט מאשר מאזדה 3 בליסינג.

לאן הגענו... :roll::shock::?:|:-):-D

קנה פיאט 127 מודל 87' והיא תהיה הרבה יותר זולה לאחזקה מכל רכב חדש שתקנה ולו רק בגלל ירידת הערך שמאפשרת לך לקנות עוד 3 מכוניות כאלה (אפילו טסט לא צריך לעשות. כשהוא נגמר זרוק אותה וקנה אחרת עם טסט).

חלק נכבד מאוד מאחזקת רכב הוא עלות ההון שממנה בחרת להתעלם.

התעלמת גם מעלות הסיכון לתקלות לא צפויות שאותו אתה לא יכול לבדוק עם רכב אחד אלא רק על מדגם גדול. אל תשכח שהקליאו ספורט היא אוטו זול יחסית לאחזקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מי שגר בצפון עשה את החישובים שלו לגבי מציאת עבודה ונסיעות.

לכן רובנו חיים במרכז ולא בצפון, חוץ מזה מי אמר שאין לך אפשרויות נסיעה אלטרנטיביות, קנה רכב וסע מה ההבדל אם זה מליסינג? אה שכחתי זה עולה לך פחות.

אהה, אז אתה כן מעניש אותי על המגורים בצפון, הבנתי..

אני לא סובל את המרכז, ואין שום סיבה לחיות בסבל,מה לעשות לא כולנו אוהבים את אותם דברים.

אתה מנקודת המבט האגואיסטית שלך, ממשיך ברצונך לדפוק את אילו אשר אינם גרים במרכז, ונהנים מתחבורה ציבורית מפותחת יחסית , ואין לך שום בעיה לדפוק את תושבי הדרום והצפון אשר נסמכים על רכב כאמצעי שינוע עיקרי..

או שאולי המדינה תפנה את המשאבים שלה אשר מופנים רק למרכז , ותפתח גם את הפריפריה, על זה אתה בטוח לא תילחם...

נכון רכב ליסינג עולה לי פחות מודה, נראה אותך מוכר רכב פרטי בן 3 שנים עם מעל 130,000 ק"מ..

אגב, אני לא חושב שאתה משלם 3500 ש"ח בחודש על הרכב +1330 שווי שימוש + הפסד הפרשות סוציאליות , מה שמסתכם בסביבות 6000 ש"ח ברוטו אם לא יותר..

בנטו זה קרוב ל 4000 שקל, ב 3 שנים זה 144,000 שקל, ממש חיני חינם..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
זה הגיע למצב שחישבנו עבור חבר שנוסע 20K בשנה (דרך השוואה עם מישוה שמחזיק בשנה השנתיים האחרונות קליאו)

שיותר זול יהיה לו להחזיק קליאו ספורט מאשר מאזדה 3 בליסינג.

לאן הגענו... :roll::shock::?:|:-):-D

בכל אופן אני ביצעתי חישוב לגבי קבוצה 2 והעלות היא בנטו היא 2 כרגע ;~2400 שקל למי שנימצא בקבוצת מס 3 לשכירים. (ובזמן הקרוב היא תעלה ל 2700)

ואכן הרבה רכבי ספורט ניכנסים בתקציב פחות מ 2400 שקלים לחודש

דברים שצריך לקחת בחשבון בחישובים הם:

עלות דלק

ירידת ערך

הפסד על ההשקעה ברכב, כלומר אם אותו סכום כסף של קניית הרכ בהיה מושקע בבנק וכו'

ביטוחים + השתתפות עצמית (בליסינג זה כמה מאות לעומת מעל 1000 )

טסט

תיקונים

טיפולים

תוספת אחזקת רכב/הוצאות נסיעה שמקבלים מהעבודה אם לא לוקחים רכב חברה

פגיעה בתנאים סוציאלים במקרה של לקיחת רכב חברה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
שאלת שאלה מצויינת. איזו סיבה יש? הנה דוגמא מהחיים. על תקרת ביטוח לאומי שמעת? הרי ביטוח לאומי נלקח כאחוזים ממשכורתו של כל שכיר - עד שכר של 35K לחודש. מעל השכר הזה, הסכום קבוע ולא גדל.

מקרה של אי צדק, על פניו, נכון? למה שהעני ישלם אחוזים רבים ממשכורתו, בעוד שמי שמקבל 100K לחודש, ישלם, פרופורציונלית לגובה ההכנסה, בערך שליש מאותו עני. שמעתי ומכיר טוב את כל הקומבינות כמו קנית חפצי אומנות שמוכרים במס, קניית חברה עם הפסדים כדי לנצל את הפסדיה (דיווידנד בין חברות פטור ממס וקניית פעילות של חברה זו הוצאה שמקזזים אותה כפחת תוך 10 שנים) וכו' אבל אם המדינה תרצה גם את הפרצות האלה ניתן לסגור כפי שסגרו את נושא הטנדרים.

הסיבה פשוטה: המדינה הורידה את התקרה הזו לזמן קצר. הלכו כל אותם שכירים שמשתכרים משכורות שמעל 35K, ורשמו חברות בע"מ שאפשרו להם, על ידי תרגילי מס שונים, לחמוק מתשלום הביטוח הלאומי המלא. צודק? בטוח לא, אבל זה חלק מהמשחק. אחרי שנה בערך של בזיון והפסדי מיסים, החזירה המדינה את התקרה למקומה. וראה איזה פלא, ומה מקומה של התקרה; בערך בגבול ההכנסות העליון של אנשי הייטק ממוצעים (נניח 30K).

עוד דוגמא: מדוע שווי השימוש נעצר בקבוצה 7? האם אחזקת STI עולה כמו 911 טורבו - שתיהן בקבוצה 7? כמובן שלא. אז למה "העשירים" מרוויחים? העשירים לא גמרו להרויח. אתה עוד מעט תראה גל של קניית SUT אמריקאים מגודלים כי הם מוגדרים כמשאית ואין עליהם שווי שימוש. הסיבה שלא סוגרים את רכבי היוקרה היא שמדובר במספר זעום ביותר של רכבים בדיוק כמו שלא היה שווי שימוש עד שרכב צמוד התחיל להיות אופנתי.

מבחינת צדק, הרי גביית המיסים ביחס להכנסה נראית כמו פעמון גאוס; בקצה התחתון, העניים למיניהם, בקצה העליון, טייקונים ובעלי חברות ענק. אף אחד לא משלם יותר מדי מס על ההכנסה שלו. באמצע, מעמד הביניים. אותו אחד שהולכים להעלות לו את שווי השימוש. ברמות השכר הגבוהות אתה משלם מס על מה שאתה צורך ולכ ההתנהלות היא דרך חברה ולא כמשכורת. ד"א כל מי שמשתכר כ 35K ברוטו ומעלה כדאי לו לשקול מעבר להתנהלות כחברה כי אז החסכונות שלך הם ברוטו וגם כספי המיסיםם עובדים בשבילך.

בקיצור, לצדק אין קשר לכלום כאן. האוצר מחפש למקסם את הגביה מכל אחד ואחד, אבל זה לא חדש. אני טוען שבטווח הארוך, שום טובה לא תצמח מלהפוך את חייו של מעמד הביניים לבלתי נסבלים עוד יותר. ובינינו - נניח שעשו את זה. הרעו משמעותית את התנאים של אנשי ההיי-טק, הטכנאים וכו', ומה תהיה ההטבה הקולקטיבית? כמה עשרות שקלים לחודש, במקרה הטוב. מה בדיוק לא נסבל אם תשלם על האוטו שלך? טוב שאתה לא רוצה גם דיור ושאר טובות הנאה פטורים ממס. נושא הטכנאים ושאר העובדים שהרכב משמש אותם בעיקר לעבודה הוא באמת בעייתי ויצטרכו למצוא לו פיתרון למרות שזו בעיה יותר של המעסיקים כי בד"כ מי שמקבל רכב לצרכי עבודה מקבל אותו מגולם.

אגב, רק שתדע, אם המעמד הנמוך בראש מעיינך, הרפורמה - ככל הידוע לי - שמטה את הסעיף שמדבר על הפחתה הדרגתית של שווי השימוש לרכב נתון עם הזדקנותו. כיום קבוצת המס בה נמצא רכב נשארת קבועה לכל אורך חייו. זה יוצר עיוות עצום. ואת זה הורידו. פה אני מסכים איתך שזה פסול

תמיד יהיו דרכים לעקוף את חוקי המס אבל צריך לצמצם את הדרכים הנ"ל למינימום.

אישית אני נפגע מייקור שווי השימוש פעמיים. גם כמעסיק שישלם יותר על הרכבים הצמודים לעובדים (כולם משמשים לעבודה ומגולמים) וגם כאדם פרטי עם רכב ממקום העבודה. העיוות היחיד הוא שהשאירו את אותם 9000 ק"מ ראשונים שלא מוכרים בטענה שהם לשימוש פרטי כך שיש למעשה כפל מס בין המעסיק והמועסק.

פורסם

שי, לגבי מה שאמרת בעמוד הקודם:

מי שמשתכר 4K לא משלם מס. ככה שאין כאן שום אפלייה. על פי הדרך שלך אפשר לומר אפילו שהאפליה היא לטובתו: הוא לא משלם מס בכלל (או מס מופחת) לעומת מי שמשתכר 12K.

"זה נהנה וזה לא חסר".

פורסם

למרות שכרגע יש לי רכב מליסינג (לאחר שנים רבות בהן הייתי סרבן ליסינג והתמונה מימין מסבירה מדוע) ואני מפסיד מהרפורמה, אני מודה שהיא באה לפתור עיוות במיסוי ועידוד לבזבוז דלק וזיהום אוויר.

לפעמים אנחנו אפילו מגזימים, למשל כשאנחנו נוסעים ארבעה חבר'ה תל אביביים מהמשרד לבאר שבע וכל אחד נוסע ברכב נפרד.

העניין הוא שאף אחד לא חשב לפתור את זה בצורה הבאה:

מס בסיסי + מס על הוצאות הפזומט/ דלקן.

בצורה שהרפורמה מוצעת, מי שיישאר עם רכב ימשיך לבזבז.

אני גם אומר שהחזרות הרכבים לא יהיו בהיקף הצפוי.

ההבדל יהיה בשוליים לגבי עובדים חדשים שנכנסים לשוק העבודה ואילו מי שכבר התרגל, לא יחזיר גם אם זה יעלה לו עוד אלף ש"ח בחודש.

פורסם

מי שמשתכר 4K לא משלם מס. ככה שאין כאן שום אפלייה. על פי הדרך שלך אפשר לומר אפילו שהאפליה היא לטובתו: הוא לא משלם מס בכלל (או מס מופחת) לעומת מי שמשתכר 12K.

.

מ 4K לשלם 200 ש"ח זה ההבדל בין לקנות בשר לשבת או לא. מ 12K לשלם 1000 ש"ח זה ההבדל בין לנסוע לאירופה לחופש או לנסוע לאוסטרליה.

פורסם

בא נסתכל מה האפשרויות שיש לאדם שהחזיק רכב ליסינג לעשות:

1 ליסוע בתחבורה ציבורית - זה טוב רק אם הוא עובד במגדלי עזריאלי וגר בחיפה/בנימינה. ברור שאני מגזים אבל התחבורה הציבורית בארץ היא בלוף. אין באמת כזאתי, וזה שהיא לא ערוכה לקלוט עשרות אלפי עובדים אומר שר התחבורה לא אני.

2 לקנות רכב משומש - זה כנראה הבחירה של רוב העובדים. רובם יקנו את היפנמוטיות המיושנות והלא בטוחות, הגיל הממוצע של הרכב ירד, מחיר המשומשות יעלה. תיגמר ההספקה ה"טריה" של רכבים עם 4 ו5 כוכבי בטיחות, חלקם גם עם ESP.

3 לקנות רכב חדש - זה אופציה הכי יקרה בטוח שלא כולם ירשו זאת לעצמם.

4 לעבור לחו"ל. המשכורת של כל עובדי ההי-טק תרד קולקטיבית רבים יראו בזה את הקש ששבר את גב הגמל, וילכו למקומות שהמשכורות בהם טובות יותר.

האם המצב כיום תקין? לא. יש לבטל אותו אבל בדרכים אחרות. לדוגמא ייבוא מקביל של רכבים, או יצירת מחיר אחיד של רכיבם לחברות הליסינג וללקוחות הפרטיים (ע"י יצירת מקסימום אחוז הנחה ממחירון הרכב) וכו'.

שימו לב שהמהלך הזה יפגע פגיעה כפולה באיזורים שהם לא המרכז. פתאום לנסיעה לצימר בצפון לסופ"ש תטמון בתוכה גם עוד כמה מאות שקלים וכו'.

פורסם

אתה טועה בגדול.

האופציות הן:

1. מקומות העבודה יארגנו הסעות כמו שעושות אינטל, רפא"ל ועוד רבים אחרים (הרי שנינו יודעים שרכבי הליסינג לא נועדו כדי להגיע לעבודה. אחי למשל נוסע עם קטנוע לעבודה ורכב החברה בכלל אצל אשתו בידיעת והסכמת הבוסים).

2,3 לקבל עוד 3000 ש"ח ברוו למשכורת ובתוספת העובדה שלא יהיה להם שווי רכב הם יוכלו לקנות מה שהם רוצים וצריכים (רכב קטן, חדיש, אמין וחסכוני שמכיל את כל אבזרי הבטיחות ולא רכב משפחתי גדול ומגולח מאבזור בטיחותי).

4. מי שרוצה שיעבור. אף אחד לא מוחזק כאן בכוח. אם 20% מעובדי ההי טק יעברו לחו"ל יווצר מחסור והמשכורות יעלו.

עכשיו תוסיף למשוואה את התנאים הסוציאליים שהם יקבלו על ההפרש בגלל שאין להם רכב צמוד ותקבל גם פנסיות יותר טובות שיצעידו את המשק קדימה(יותר שנים של צריכה גבוהה) ואיכות חיים יותר גבוהה לכולם עקב הירידה בעומס התנועה ובזיהום האויר.

פורסם

1)אינטל ורפא"ל עושות את זה כי הם תקועות בחורים (קריית גת, יקום, עכו).

אי אפשר לארגן הסעות בצורה מאורגנת וטובה באיזור המרכז.

2+3) בעולם המערבי, משפחות של עובדי הי-טק נוסעות במכוניות משפחתיות גדולות כמו C5, 407, קמארי וכו'. אתה מציע שהם יסעו בפונטו?

בעבר באמת חברות הליסינג "גילחו" את אבזרי הבטיחות אבל כיום להאשים אותם בזה זה פשוט שקר (אתה יודע את האמת אז אני לא מוכן לקבל שזה טעות) היום עובד ליסינג יכול לקבל C4, מגאן, רומסטר או 307 עם כל איבזרי הבטיחות החשובים, וגם פוקוס היא בטיחותית מאד. אאל"ט אין יפנית משפחתית קטנה היום שנמכרת בישראל בתצורה של 5 כוכבי בטיחות (קורולה, נוט, לנסר, סיויק, ליאנה, אימפרזה, 3 והקוריאניות לא קיבלו 5 בEURONCAP), אז איך חברות הליסינג יביאו את המכוניות האלה?

ביטול הליסינג יגרום לכך שמכוניות כמו סוזוקי יורוסוויפט, מאזדה דמיו, גטס ואביאו יהיו יותר שנים על הכבישים ורמת הבטיחות של הרכבים רק תרד.

4) נכון המשכורות יעלו, ואז יהיה עוד פחות שווה לפתח טכנולוגיה בישראל. המוצרים של חברות הטכנולוגיה הישראליות (שלהזכיר לך זה היצוא העיקרי של ישראל) יהיו יקרים יותר מהמתחרים שלהם, ויזמים ישראלים יעדיפו לפתוח חברה בבנגלור או סאן פרנסיסקו מאשר להתעסק בישראל. כבר ביום בגלל הפרשי השכר ומענקי המחקר "כוכבים" באקמיה עוברים לחו"ל ואת התוצאות נרגיש בעשור הקרוב.

עומס התנועה לא ירד בגלל ביטול הליסינג - לפי שר התחבורה.

מכוניות ישנות יותר שנוסעות על הכבישים - יזהמו יותר את האוויר, מכיוון שתקן פליטתה הגזים שלהם פחות חמור משל מכוניות חדשות. למרות שחצי הכוס המלאה אומרת שבאמת צריכת הדלק תרד - מכוניות ישנות יותר יצרכו פחות דלק בגלל משקלם הקל.

כבר היום להחזיק רכב ליסינג זה לא משתלם כלכלית בהשוואה ללהחזיק משומשת. רוב עובדי ההי טק עשו את הבחירה שלהם. במקום להשתמש בגזר ולגרום להם לרצות לקנות מכונית חדשה (להוריד את המיסים על רכבים חדשים, לפתוח את השוק ליבוא מקביל, לבטל את ההנחה על הרכבים שמקבלות חברות הליסינג) משתמשים במקל ואומרים להם תקנו מכוניות חדשה או שניקח ממכם עוד כסף.

פורסם

אינטל מסיעה עובדים מת"א לחיפה, רפ"ל מוציאה אוטובוסים מהרצליה ותע"ש רמת השרון (מרכז הארץ) מסיעה עובדים מירושלים, חיפה והמרכז אז אין בעיה לעשות הסעות.

שים לב כמה שמיניות באויר עושים היבואנים כדי להיכנס לקבוצת רישוי מסויימת. אפילו הקורולה החדש תגיע בגירסה מגולחת כ"א לכבות קבוצות הרישוי. בנוסף חברות הליסינג דוחפות את מה שהן מרויחות עליו ולא את הרכבים הבטוחים והפחות מזהמים (לא בטוח שיורוסוויפט מזהמת יותר מגטס ששורפת הרבה יותר דלק לק"מ).

המשכורות יעלו לא בגלל עלות יותר גבוהה של המעסיק וכמעסיק אני יכול להגיד לך שלאף מעסיק לא אכפת כמה הנטו של העובד אלא כמה הוא עולה למעסיק. אם אני משלם אותו הדבר אז מה אכפת לי שתקבל יותר?

בקשר להנחה, הרי החוק אוסר על מונופול להעדיף לקוח על פני אחר. מעניין איך חברות הליסינג מקבלות עדיפות כזו.

• תוכן חדש...