Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעונינת לקנות רכב קומפקטי.

הדרישות- אמינות גבוהה, תחזוקה זולה. אפשרות לנסוע גם עם 5 נוסעים (מדי פעם) ורצוי מאד- בגז' גדול (ככל הניתן ברכב מהסוג הזה, כמובן). גיר ידני ומנוע בנזין.

תקציב- עד 40,000 (אבל מוכנה להתגמש).

הבנתי שאין מה לחפש רכבים אירופאיים אם אני רוצה תחזוקה זולה, והאופציות שיש לי הן יאריס, גטס, מיצובישי קולט או דייהטסו (שרייד או סיריון).

השאלה היא א. איזה מבין הדגמים הנ"ל עונה יותר על הדרישות שלי (והאם יש דגמים נוספים שכדאי לבדוק)? וב. שאלת מליון הדולר- האם עדיף דגם זול וחדש יותר או דגם יקר וישן יותר?

ולמה הדייהטסו כל כך זולה- על מה אני מוותרת שם בתכלס?

כגע הקולט הכי קוסמת לי כי הבנתי שהבגז' שם יחסית גדול יותר. האם היא עונה לדרישות האמינות והתחזוקה?

פורסם

זה לא נכון שרכבים אירופאיים הם יקרים יותר לאחזקה. יש מספיק רכבים יפניים שתחזוקתם דומה (סתם לדוגמא, רק הפרשי הביטוח בין הונדה סיוויק או מזדה לנטיס לרכב אירופאי יכולים להיות שווים את ההפרש).

אם את צריכה מקום ל-5 נוסעים ובגאז' גדול לכלי הנגינה, אין לך מה לחפש במכוניות קטנות (סופר-מיני) כמו היאריס, הגטס, הקולט או השרייד/סיריון. הן מרווחות מספיק לארבעה בלבד והבגאז' קטן (קולט) עד קטנצ'יק (יאריס). את צריכה לעלות בגודל למכוניות משפחתיות, ועדיף עם 5 דלתות (כלומר - קומפקטיות).

הגיר הידני יעזור לך רבות במציאת אקזמפלרים שמורים, זולים ובעלי עלויות אחזקה נמוכות (צריכת דלק למשל).

חפשי אחת מהבאות: פורד פוקוס 2000-2001 (קשה למצוא ידניות), פיז'ו 306, רנו מגאן, סיטרואן קסארה. אם לחוץ לך לא אירופאיות - הונדה סיוויק, טויוטה קורולה.

בנוגע לשאלות האחרות: עדיף דגם חדש וזול יותר, כמובן. סיטרואן קסרה היא דוגמה מצוינת.

הדייהטסו זולה כי היא פשוטה ובסיסית והייתה זולה גם כחדשה. את מוותרת על עידון, נוחות, בטיחות וכולי (השרייד ממש גרועה, הסיריון עוד סבירה יחסית). בכל מקרה שתיהן לא מתאימות כי הן קטנות מדי.

הקולט היא רק 3 דלתות וזה פחות נוח. בשאר הדרישות אינני יודע, אבל גם כאן לא מדובר במכונית מוצלחת במיוחד ויש חלופות עדיפות משמעותית שכבר ציינתי.

עריכה: נסי את זה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התשובה המהירה. רוצה לחדד כמה נקודות:

רוב הזמן האוטו ישמש 2 עד 3 נוסעים. אולי פעם בחודש ניסע בהרכב מלא של 5. גם לא מדובר על נסיעות יומיומיות- חישבתי שאנחנו עושים עד 10000 ק"מ בשנה ואפילו פחות.

השיקול לקנות רכב קטן ולא משפחתי מתבסס על ההנחה שנוכל לקנות בעד אותו סכום מודל חדש וטוב יותר, גם אם יהיה לנו פחות נוח בנסיעות (המעטות) שנהיה חמישה.

לא אכפת לי רכב אירופאי, אבל אני רוצה רכב שלא מגיעים איתו למוסך וגם אם כן מוציאים מעט, שישרת אותי הרבה שנים. אמרו לי שרק יפנים עונים על הדרישות האלו, אני מבינה שזה לא כך.

בגז' גדול רצוי לשם הנוחות, אבל לא הכרחי.

האם עכשיו ברור יותר מה אני מחפשת?

פורסם

אוקיי, אם כך, ואם מדובר יותר על חסכון בכסף מאשר על מרווח לנוסעים ולמטען, אז רכב קטן יותר יהיה בהחלט עדיף. בהחלט תוכלי למצוא מכונית טובה וחדשה יותר אם תבחרי בגיר ידני ובמיוחד אם לא תיפלי למלכודת ה"יפני הכי טוב". היפניות אולי מציגות אמינות טובה משל האירופאיות, אבל המחירון הגבוה של רובן גורם לכך שיהיה קשה יותר למצוא רכב משנתון גבוה, עם היסטוריה טובה, מעט ידיים וק"מ נמוך.

אני ממליץ לחפש מכוניות כמו רנו קליאו, סיטרואן C3, סקודה פאביה ופיאט פונטו. המחירון שלהן נמוך מספיק בשביל שתמצאי אקזמפלר שמור משנתון גבוה, והן כולן מכוניות טובות בהחלט וגם בטוחות למדי. הגיר הידני יתן לך עלויות אחזקה זולות יותר, אבל אל תצפי לאמינות מוחלטת, זה פשוט לא קורה ברכב משומש.

שימי לב שעבור 5 נוסעים כולן תהיינה צפופות מאוד, ושהבגאז' לא גדול אצל רובן (לפאביה יש גרסה עם בגאז' גדול יותר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש קורדובה אחת למכירה בפורום, אבל היא בעלת 3 דלתות, חפשי אחת 5 דלתות: בגאז' ענק, גיר ידני ובסיס של פולקסווגן פולו.

אחזקה מעט יקרה מהיפניות הקטנות, אבל איכות גבוהה יותר!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בדיוק כמוך גם אני, לאחר חודשי ייסורים ומרורים ולאחר הטלבטויות קשות בדקתי ופישפשתי ומצאתי את מה שחפשתי וזה יונדאי גטס, מה כן שבגז' גדול רחוק מאוד מהאמת הרכב מאוד אמין נוח וחסכוני בגיר רגיל אני מדגיש גיר רגיל, אבל הבגז' מאוד קטן. נגעתי כמעט בכל סוגי המכוניות ולצערי הארופאיות מאוד לא אמינות ונוטות לתסכל את בעליהן (מנסיוני האישי ויכול להיות שיחלקו על דעתי אבל זאת דעתי). בכל אופן אם את רוצה להסיע אדם אחד או שניים ישנה אפשרות לקפל את הכסאות האחריות ממש עד לנוסעים הקדמיים שזה נותן לך מקום מאוד רחב להכניס 40-50 קופסאות בשקט גמור.

נ.ב. כך אני משתמש ברכב שלי במשך שנים לי ולכל חבריי שיש להם גטס אפילו תקלה אחת כגון מנוע, גיר, חשמל וצרות שונות ומשונות לא קרו והחלקי חילוף זולים מאוד מאוד ואני מדגיש שוב מאוד מאוד מאוד אז בעניין זה את יכולה להיות רגוע ושקטה.

בהצלחה!

פורסם

הגטס באמת אמינה יחסית, למיטב ידיעתי, ובגיר רגיל היא גם בטח לא בזבזנית גדולה של דלק כמו באוטומט, אבל כמכונית היא בסיסית למדי ולא עומדת בתחרות מול המקבילות שצוינו כאן. גם לא מבחינת בטיחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

השילוב של אמינות (יחסית), בטיחות, עם תא מטען סביר, מקום ל 5 אנשים, ותמורה למחיר - נחה לדעתי בפונטו ספייס.

הרכב זול (יחסית) לאחזקה, צריכת הדלק שלו נמוכה (1 ל14 15 משולב), ובעל 4 כוכבי בטיחות של NCAP.

יש לנו אחת כזו בבית כבר מספר שנים שגמעה בינתיים 170,000 ק"מ, נראה לי שזה "סקר שוק" מספיק טוב לגבייה (גם את האחות הלא מתובלת שלה היה לנו).

שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

הגטס, אגב, לדעתי - מאוד לא מאובזרת, עם מושבים נוראיים (גב רגיש), ופלסטיקה מקרקשת. אבל אולי אלו רק הגטס שאני ישבתי בתוכן.

הקולט שהצעת לא בטיחותית. שימי לב !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שתי מכוניות יענו לדעתי על הרצוי לך..בעצם אולי גם שלוש.

מזדה 121 מהדגמים האחרונים (שנת 1998 כמדומני) היא היחידה בין הקטנות עם בגאז' ומנסיון רב במשפחה, הדבר הזה יכול לקחת הכל כי המושבים מתקפלים.

עוד קטנה עם בגאז' היא דייהטסו שרייד סדאן קלאסיק. יש לנו אחת במשפחה והיתה עוד אחת, רכב סביר, אמין מאד ועם בגאז'.

הרכב עם הכי הרבה בגאז' זה, כפי שאמר מישהו כאן, סיאט קורדובה שהיא בעצם פולקסווגן פולו. יש לה בגאז' ענק, מושב אחרוי מתקפל והדגמים מסביבות שנת 2000 הם אמינים, בטוחים יחסית והטיפולים לא בשמיים. (יש גם דגם מקביל בשם פולו קלאסיק). היתה לי קורדובה 2000 ידנית עם מנוע 1600 ו 101 כ"ס, רכב קל לנהיגה, חזק ומשרת עד היום ללא תקלות את בן דודתי שסוחב בו כלי נגינה ואבזרי קפוארה לרוב.

רצ"ב תמונת המכונית.(החתולה לא נכללת...).

2005-03-10 07-15-25.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני רוצה לחזק את בני עם הקורדובה אבל להתנגד להצעות על ה-121 והשרייד. שתיהן מיושנות מדי ואין כל סיבה להעדיף אותן על פני החלופות החדישות (ה-121 עוד בסדר, אבל השרייד באמת איומה ונוראה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...