Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני רוצה לקנות מגאן 2 מליסינג שנת 2004 הציאו לי הצעות בכלל לא רעות מאובזר+ 60 k ומה שבעצם רציתי לדעת האם זה נחשב רכב אמין האם יש לו מחלות ותקלות נפוצות שידועות למישהו והאם זה רכב טוב בתור רכב משפחתי שנוסעה בשנה בערך 8k בעיקר בתוך העיר הכי חשוב לי לדעת על אמינות הרכב ותקלות נפוצות תודה לכל העונים :lol:

פורסם

לי אישית הייתה בעבר רנו מגאן 2 2004, אוטומטית 1600 סמ"ק, מהראשונות שעלו על הכביש. (דגם מאובזר)

תא נוסעים מפנק, אוטו נוח, מהנה לנהיגה יומית.

מבחינת תקלות, שלי הייתה צררה, בעיקר בעיות חשמל היו לי כמו, מנגנונים של החלונות שהוחלפו, בעיות התנעה (בגלל הרעיון המטומטם הזה עם הכרטיס כנראה) וכל מיני תקלות קופצות בלוח השעונים שדרשו ממני לחזור למוסך כל פעם.

בזמנו לא ממש ידעו לטפל ברכב, אני בטוח שזה גם מאוד השפיע על אמינות הרכב.

מכרתי את הרכב אחרי שנה וחצי, מתחת למחירון ובשמחה רבה (העיקר להעיף מה שנקרא)

יש כאלו שלא היו להם תקלות.

פורסם

לשלושה מכרים שלי היו נסיונות נוראיים עם רנו מגאן החדשה, בדומה לבעיות שקודמי תאר.

האמינות איננה הצד החזק של החברה כנראה. בעיות עם הגיר האוטומטי, תקלות חשמל/אלקטרוניקה בלי סוף וכו'.

(מזכיר לי את הפולקסווגן בורה שלי על שלל בעיותיה האינסופיות......)

לא נראה לי השקעה כדאית....

דני

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

ברשותי מאגאן מודל 2006, 50,000 ק"מ ללא כל בעיה...

בחברה בה אני עובד יש מאגאנים מבציר 2005, גם שם , רכבים עם מעל 100,000 ק"מ אין כל בעיה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אצלנו:

• בעיות חשמל שהוזכרו לעיל
  • בעיות גיר
  • בעיות פלסטיקה, חלקן בעלות השלכה תפעולית - לדוגמא, התפרקות מנגנון בידית ההילוכים שמאפשר העברה לרברס, ובפועל מנע אפשרות להכניס לרברס (הגיר עצמו היה תקין באותו מקרה...), בניסיון התיקון התפרקה כל הידית והיה צריך להחליף אותה...

בקיצור אוטו חביב כשהוא נוסע, אבל לא עד כדי כך נוח או מיוחד כדי להצדיק את הבעיות הטכניות. עשוי להיות שווה אם מוצאים דיל טוב במיוחד והבטיחות הפסיבית היא בעדיפות עליונה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

את האמת, אני קורא פה את התגובות על אמינות המאגאן, והייתי חייב לצאת החוצה ולהסתכל על הרכב שלי כדי לוודא שאכן גם אני נוסע על מאגאן..

הראשונה אשר הגיעה אלי מבציר 2004, שירתה אותי כ 30 חודש, גמאה כ 120,000 ק"מ, לא התקלקלה, לא התפרקה, ולא השאירה אותי בצד הדרך ולו פעם אחת.

כל הפלסטיקים נשארו במקום, ושום דבר לא התפרק..

הנוכחית אשר ברשותי מיולי 06, גמאה עד עכשיו כ 30,000 ק"מ, ושומרת על רמת אמינות גבוהה ללא בעיות.

אני מניח שטיב השירות אשר הרכב עבר יכול בהחלט להיות פקטור חשוב בקניית רכב מליסינג.

מציע לך לבדוק היטב את ספר הרכב, אם אין ספר רכב תתרחק !!

חברות הליסינג הגדולות מציגות בפניך את ספר הרכב עם כל הטיפולים אשר בוצעו ברכב, אין מה להסתיר.

פורסם

הדיכוטומיה בתגובות על אמינות המגאן II מוכרת.

כנראה יש כאלה ויש כאלה.

אני שמעתי יותר על המתקילות, והבעיה הגדולה לטעמי היא שתקלות החשמל למיניהן הרבה פעמים תוקעות את האוטו. כלומר - עמוד בצד וחכה לגרר, במקום - סע למוסך בזמנך החופשי.

מאידך לא מעט מגיבים נשבעים ל 0 תקלות במגאן הפרטית שלהם.

כנראה שמליסינג המצב פחות טוב.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

הרכב מגלה אמינות סבירה+, אם מטופל כראוי (בדומה לכל רכב).

עם זאת, קיימות מספר תקלות שכיחות יותר, המאפיינות בעיקר את דגמי 2004 (הראשונות שהגיעו לארץ), ואותן מומלץ לבדוק:

1. הגיר האוטומטי AL4 - אין צורך להרחיב.

2. פנסים אחוריים - בדגמי 2004 חלקו העליון של פנס הבלימה האחורי (היכן שממוקמת נורת הבלימה) נטה להתעוות כתוצאה מחום. בדוק שצמד הפנסים הוחלפו במסגרת אחריות היבואן.

ניתן לבדוק זאת ע"י מישוש הפנס, וגם ניתןו לראות זאת ויזואלית.

לא משהו רציני, אך חשוב להכיר.

3. בתי נורות האיתות שבפנסים הקדמיים נוטים לקפוץ החוצה ממקומם, מה שגורם למחשבה שנשרפה נורת האיתות הקדמית.

בפועל, הנורה תקינה, אך בית הנורה אינו בא במגע עם התושבת.

תקלה מטרידה ומוכרת מאד, שטופלה במסגרת האחריות.

4. תא מטען שאינו נסגר כראוי, אלא בטריקה הוגנת ויותר - תופעה שאפיינה גם כן את הרכבים הראשונים שהגיעו לארץ.

נדרש כוונון של וו המנעול של דלת תא המטען. פעולה שאורכת דקות ספורות.

5. המצברים המותקנים ברכב הם מתוצרת חברת Tudor.

כמות לא מבוטלת של מצברים גילו בעיות, כתוצאה מליקוי פנימי במצבר.

התופעה מוכרת מאד בדגמים הראשונים, ודרשה החלפה המצבר.

התופעה באה לידי ביטוי ב"שגעון" מוחלט של מחשב הרכב ושאר המערכות, בעת נסיון ההנעה, עקב קצר פנימי באחד מתאי המצבר. התופעה משביתה את הרכב, עד להחלפת המצבר.

6. לדגמי 2004 בוצעה קריאת שרות (Recall) לצורך החלפת חלק במנגנוני החלונות החשמליים הקדמיים, שגרמו להפסקת פעולתם (מכאן הדיווחים על חלונות חשמל בעייתיים). נפתר בדגמים הבאים.

7. שקע חיישן TDC במנוע שנוטה לצבור לכלוך עם הזמן, מה שגורם למגע רופף עם החיישן.

התוצאה: הנעות מקרטעות / חוסר הנעה.

8. בסדרות הראשונות גם כן: סדרה של סלילי הצתה מתוצרת חברת Seagem ששבקו חיים, ודרשו החלפה (תקלה מוכרת ע"י היבואן).

מדובר בסדרה 338, כלומר, בכל סלילי ההצתה של Seagem, שיוצרו עד לשבוע 28 בשנת 2003.

המלצתי: חפש לך מגאן 2, משנת 2005 והלאה, או שתבדוק את הנושאים שציינתי לעיל.

חשוב לבצע סריקת תקלות מלאה למחשב הרכב, במוסך המצויד במחשב יעודי לרנו (CLIP).

ובאופן כללי, אינני ממליץ על רכישה מליסינג (אך נושא זה אינו קשור כלל לשרשור הנוכחי).

אם תזדקק למידע נוסף, אשמח לעזור.

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

הדברים העיקריים שאפשר לצפות להם הם תקלות בגיר (לא איומות בד"כ, אבל משביתות את הרכב לעתים מזומנות, תיקון יכול להיות בין עשרות שקלים, לאלפי שקלים), רטיבות בקונקטורים של צמת המנוע (מנוע מגמגם ונורת צ'ק דולקת, במוסך יקחו ממך המון כסף אבל בסה"כ צריך לנקות ולייבש את המגעים בקונקטור), וסלילי הצתה שהולכים (להחזיק אחד ספייר באוטו, ומפתח, מידה 10 מ"מ אם אני לא טועה).

הדור הראשון הוא לא מה שקופץ לראש כשחושבים על "מכונית אמינה"... אבל זה לא נורא ומול כל היתרונות של האוטו- זו באמת חבילה טובה במחיר טוב.

בדור השני (אחרי מתיחת הפנים הקלה), יש משמעותית פחות בעיות. אני ממליץ לך לחפש מכונית מהדור השני (2005 + )

אסף.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אל תקנה מליסינג אני מדבר מנסיון. קניתי רכב מליסינג לפני פחות משנה (מגאן 2005) מניו קופל הם מספרים לך שנותנים אחריות אבל כשאתה רוצה לממש אותה אתה לא יכול כל פעם סיבה אחרת. הייתי המון פעמים במוסך ושילמתי הרבה כסף. עכשיו אני מחליף את הרכב.

פורסם

ברשותי מגאן 07 שלפניה הייתה ברשותי מגאן 04 שניהן הפגינות (והראשונה עדיין מפגינה) אמינות מוחלטת .

• תוכן חדש...