Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, החלטתי גם כן להגיב...

מר טיבי (ד"ר טיבי?) יש לי 2 מילים עבורך - אתה סתום!

הסיבות לאיתות בכל מקרה ובכל מצב הן לא רבות, והן מאוד פשוטות:

1 - כמובן, כי אתה לא יודע מי בסביבתך (גם אם אתה חושב (?) שאתה לבד..)

2 - כדי להפוך את העניין להרגל מושרש היטב (דבר שמ-א-ו-ד נחוץ במקרה שלך..)

וכמו שצויין בחוכמה - רצוי לשלב את ההרגל המושרש הזה באחד נוסף של ליווי במבט לפני הסטייה...

בקיצור, בתור סתום אבקשך לא לתת עצות לאנשים - ההטעיה שלך בסוף תעלה למישהו תמים ביוקר

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקיצור, בתור סתום אבקשך לא לתת עצות לאנשים - ההטעיה שלך בסוף תעלה למישהו תמים ביוקר

נמרוד

אני מסכים עם נמרוד, אני חושב שזאת הנקודה הכי חשובה שנגעו בה בשרשור הזה.

אין טעם להתווכח על מי צודק ומי לא, או שכל אחד פה ינסה להצדיק את עצמו ואל מי נטפלים ואל מי לא.

פורסם

תרשו לי להביע את דעתי מנ"ק מבט שונה......

למרות שאני לא מסכים עם מר טיבי ואיך שהוא נוהג מסכן אותי בתור נהג.....

הטעות הכי גדולה שלך פה זה שאתה מגיב פעם אחר פעם ומוריד מכבודך בכל תגובה.

כל תגובה נוספת מצדך תגרור עוד שלל תגובות כמו "אתה מפגר" אתה מטומט" (בוגרות מאוד אני חייב לציין.

אז את הרעיון הכללי מה אנשי הפורום חושבים על ההתנהגות שלך על הכביש אתה הבנתה.

לילה טוב לכולם,גלעד.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

חברה תקשיבו, לדעתי כדי שכולנו ניקח נשימה עמוקה ונירגע. סה"כ כולם פה חברים, וכולם עושים טעויות על הכביש פה ושם, ואנחנו פה לעזור אחד לשני לתקן.

הדבר שכולם צריכים להבין פה שהכביש הוא מסוכן, לא משנה אם אתה נהג טוב או רע, יכול להיות צמוד אליך מאחוריך או מאיפה שזה לא יהיה נהג גרוע שלא שם לב למה שהוא עושה ופשוט מאוד הוא זה שיתקע בך.

אז חברה, לא צריך להתנפל אחד על השני, אנחנו פה לעזור ולא להיות :mad: כל הזמן.

בברכה, נמרוד

פורסם

דעתי בעניין,

כולנו עושים טעויות מדי פעם על הכביש, ככל שנתרכז יותר בנהיגה שלנו כך הטעויות האלה ירדו למינימום (אך עדיין יקרו לצערנו).

דיבור בפלאפון בזמן נהיגה אינה טעות, זוהי בחירה.

אני אישית חושב שלא לאותת זה אחד מהפשעים היותר חמורים שאפשר לעשות בזמן שנוהגים, לטעמי זה יותר גרוע מדיבור בפלאפון. מרתיח אותי לראות נהגים שלא מאותתים, הם חושבים שהם היחידים שנוהגים באותו הכביש באותו הזמן ושהוא רכושו של אבא שלהם. בד"כ גם טיב הנהיגה שלהם הוא בהתאם (משמע אפאטיות משוועת לסביבה). איתות נכון (כולל שימוש במראות קודם) ימנע לטעמי אחוז ניכר מהתאונות בארץ שלרוב נגרמות מחוסר תשומת לב ואדישות טיפוסית. התרומה לאיכות הנהיגה בכבישים שלנו תהיה יוצאת דופן, כולנו נהיה הרבה יותר צפויים ובכביש הישראלי זה יהיה רק טוב.

ספציפית בנוגע למקרה המדובר אני חושב שעצם הדיבור בפלאפון פחות גרוע מדרך הנהיגה הכוללנית שדוד סיפר לנו עליה. כמו כן אני חייב לציין שבמקרה הפרטני הנ"ל אני ממש לא מופתע.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

תגובה אחרונה בהחלט.....

חלקכם הלא קטן פה בכלל לא שווים תגובה.

מה זה הירידות האלה? טיפה תרבות דיון לא יכולה להיות פה? בושה!

לאלה שכן שווים את התגובה, אז ככה:

כל התגובות שלכם נלקחו לתשומת ליבי.

משהו אחד אני בטוח. לנסוע 160+, בכביש שאפילו אם הוא כביש 5 נתיבים, ואפילו אם אתה לבד בכביש, מסוכן יותר מאשר חוסר איתות כמו שאני הייתי נוהג לעשות. אז מה, לא ראיתי אף אחד פה יורד על X Y Z על זה שהם נהגו בצורה מהירה, סגרו סקאלה, או לא יודע מה. קל לתפוס מישהו.

הויכוח הזה הוא ויכוח סתמי, ולכן כאן הוא נסגר. איתות או לא איתות, העברת הנתיבים שלי היא בדיוק כמו שלכם, פרט למתי שאני לבד בכביש ואני מרשה לעצמי לא לאותת. או ברמזורים או לא יודע מה.

אז רק בקשה אחת - תפסיקו לשחק אותה צדיקים גדולים. מי שבאמת צדיק גדול, סבבה לו. סובארו DL תעשה בשבילך את העבודה 10! ולכל השאר...נסיעה במהירות כפולה מהמהירות המותרת, נסיעה על הצד תוך כדיי חריקת צמיגים בכבישים הררים, או זגזוג, זה דברים מסוכנים יותר מאשר חוסר האיתות שאני דיברתי עליו. ואת כל הדברים שרשמתי (מהירות מותרת, חריקת צמיגים וכדומה), אני בטוח שרובם פה עושים.

יום טוב.

Back to the original - NC again.

פורסם
פרט למתי שאני לבד בכביש ואני מרשה לעצמי לא לאותת

אבל איך אתה יודע שאתה לבד בכביש :?: יש לי חבר שעד לא מזמן רכב על גי אס 500 עם אגזוז מקורי ובלי פנס קדמי (בימים הראשונים של הקנייה :roll: ), משמע אתה לא רואה ולא שומע אותו ובכל אופן הוא חותך ורוכב כמו משוגע (לא שאני מתגאה בזה :| ), אז מאיפה תדע שלא מגיע לך מצד ימין איזה אופנוע במהירות 180 קמ"ש (סגירת סקאלה לטענתו :roll: ) בלי שתראה או תשמע אותו :?:

גם אני נהג חדש (חצי שנה וארבעה יום ליתר דיוק :D ) ואני, למרות לחצים מהחברה ("מי מאותת בימינו?" או "זה סתם גומר את המצבר?"- לא אני אמרתי את זה :roll: ) וכל הנוסף לזה, מבין שעדיף ויותר נכון חובה לאותת כדי שדמו של חבר שלי לא יהיה בידיי :!:

מיכאל

פורסם

בוקר טוב

דוגרי , קיבלתי כאב ראש

6 עמודים , 6 פאקינג עמודים ( למדתי אנגלית :wink: )

לא צריך לאכוף את החוק

צריך להתנהג כמו בני אדם !

אתה נוסע בלילה עם עצמך , אל תאותת אבל תסתכל במראות אם יש מישהו מאחוריך !

אתה רוצה לדבר בטלפון ?

תדבר חופשי אבל רק בכביש מהיר כשאתה שומר על הימין ולא מזגזג בין נתיבים ושומר על מהירות קבועה

כביש פתוח , סע מאתיים מצידי אבל כשאתה עוקף תאיט קצת שלא תגרום לנעקף להתקף לב כשאתה חולף לידו כמו סערה ( לא לבעלי הראלי , זה מכוון לאלה עם המכוניות החזקות משמע לרועי ו... זהו )

אתה רוצה לפנות במקום שומם אל תאותת אבל תסתכל במראה שאין אף אחד מאחורייך

תהיה בן אדם , אתה לא חייב אבל אם תמשיך ככה ייתכן שתיפול על אחד שהוא לא בן אדם והוא ידאג להסביר לך בדרך הקשה שאתה אמור להתחשב ( ולא מדובר על דרדסים כחולים )

ושוב שיהיה לכולם בוקר טוב

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
תגובה אחרונה בהחלט.....

חלקכם הלא קטן פה בכלל לא שווים תגובה.

מה זה הירידות האלה? טיפה תרבות דיון לא יכולה להיות פה? בושה!

לאלה שכן שווים את התגובה, אז ככה:

כל התגובות שלכם נלקחו לתשומת ליבי.

משהו אחד אני בטוח. לנסוע 160+, בכביש שאפילו אם הוא כביש 5 נתיבים, ואפילו אם אתה לבד בכביש, מסוכן יותר מאשר חוסר איתות כמו שאני הייתי נוהג לעשות. אז מה, לא ראיתי אף אחד פה יורד על X Y Z על זה שהם נהגו בצורה מהירה, סגרו סקאלה, או לא יודע מה. קל לתפוס מישהו.

הויכוח הזה הוא ויכוח סתמי, ולכן כאן הוא נסגר. איתות או לא איתות, העברת הנתיבים שלי היא בדיוק כמו שלכם, פרט למתי שאני לבד בכביש ואני מרשה לעצמי לא לאותת. או ברמזורים או לא יודע מה.

אז רק בקשה אחת - תפסיקו לשחק אותה צדיקים גדולים. מי שבאמת צדיק גדול, סבבה לו. סובארו DL תעשה בשבילך את העבודה 10! ולכל השאר...נסיעה במהירות כפולה מהמהירות המותרת, נסיעה על הצד תוך כדיי חריקת צמיגים בכבישים הררים, או זגזוג, זה דברים מסוכנים יותר מאשר חוסר האיתות שאני דיברתי עליו. ואת כל הדברים שרשמתי (מהירות מותרת, חריקת צמיגים וכדומה), אני בטוח שרובם פה עושים.

יום טוב.

די! נשבר לי אני חייב להגיב ולא מעניין אותי מה תעשו עם זה אח"כ.

(מי שצריך להבין מבין)

אדון יוני היקר נראה לי שאתה לא הבנת דבר בסיסי והוא זה שאתה

בתור נהג עובר על החוק ולא צריך לעניין אותך בכלל מה אחרים עושים או איך הם נוהגים כי כרגע מדובר עליך.

אם כולם יקפצו מהגג גם אתה תקפוץ? זה בדיוק אותו הדבר

אז אל תנסה להצדיק את עצמך, במקום ,תגיד סליחה , טעיתי ותגמור את סיפור המחורבן הזה.

אל תנסה לנתח איזו עברה יותר חמורה מהשניה ואל תשווה את עצמך לאחרים מכיוון שזה טיפשי וזה גם מה שמבדיל את ישראל משאר העולם המתקדם בנהיגה.

תרבות החפיף הזאת לא תביא אותנו לשום מקום , אז במקןם לעשות מה שכולם עושים תגרום לשינוי להתחיל אצלך , אחר כך אצלי ואחר כך מי יודע.... אולי יום אחד הכביש לא יראה כמו שהוא נראה כיום.

תפנים את מה שאומרים לך והשתדל לפעול על פי החוק גם אם זה לא נראה לך.

בקשר לחוסר האיתותים הויכוח ממש מיותר מכיוון שלהיות לבד על הכביש זה מונח מאוד כללי ומשתנה.

ונכון לפעמים באמת יש מקומות שאין צורך לאותת בהם אך לאותת לא עולה כסף ולכן מומלץ שתשריש בך את ההרגל הזה כמוני.

לא פעם חברים צחקו עלי ושאלו אותי בשביל מי אני מאותת ב 4 בבוקר אבל לי לא היה אכפת .

אפילו אם הכביש שומם תמיד יש את הסיכוי האפסי שהאיתות שלך יוכל למנוע מצב לא נעים אז עדיף שתהיה מכוסה מכל הכיוונים. אני לא מנסה לחנך אותך או את אף אחד אחר אלה רק לחדד את נקודת מבטך הטיפשית מיסודה.

יום טוב.

פורסם

ניסיתי...

באמת שניסיתי

ועכשיו בגללכם יש לי וואחד כאב ראש :(

כמה מילים בתר'ד אחד :\

אי אפשר פשוט להבליט את המילים החשובות ? :\

כמה אפשר לבלבל ת'שכל !?

TB, יצאת רע, רד מזה.. לא תוכל לעשות כלום לשנות את זה, אתה בנאדם חרא ;)

אין מה לעשות , עלו עליך כולם ... חוויתי את זה כמה פעמים בהיותי צעיר פעור בפורום נכבד זה, (ראה שאלות לגבי אופל וכו..), ולמדתי משהו .. מקווה שגם אתה ;)

פורסם

יודע מה ?

סתם דוגמה.

היום למשל החלטתי שאני רוצה לעשות לי טיול בוקר כדי להפיג את השיעמום .

לכן החלטתי לקחת את האוטו לכבישים המתפתלים של בית אורן וזאת על מנת להנות מהאויר הנוף ובעיקר מהכביש כמובן :twisted:

בקיצור, אני נוסע לי והגעתי לשלב בו הכביש נעשה צר ובו יש שלט אשר אומר שלרכבים אשר באים מולי יש זכות קדימה.

לצערי בשעות הבוקר אני לא כזה עירני והשלט פרח מעיני אז לא נתתי זכות קדימה.

לכן אחד הנהגים די בצדק צעק עלי ואמר לי שיש לו זכות קדימה ולא לי

ואמר לי :

"מה אתה עיוור מה אתה לא רואה תמרורים?"

הישראלי הטיפוסי בשלב זה היה פשוט אומר לאותו בחור ללכת ### או כל קללה עסיסית והיה ממשיך ליסוע אבל אני לקחתי לתשומת ליבי ופשוט אמרתי:

"סליחה אדוני זה לא יקרה שוב , להבא אני אדע, יום טוב."

אחר כך הרגשתי רק יותר טוב עם עצמי ואתה יודע למה?

כי הודתי בטעות וגם למדתי משהו.

עוד דוגמה

יום אחד אני נוסע ויורד בשמחה גולן (למי שמכיר בחיפה) בערב ואני קולט איזו 306 מתפרצת לצומת.

עזוב את זה שהיא מתפרצת, הבחור גם נסע בלי אורות ולא אותת , דבר שמסכן את כל הסובבים ויכול לגרום לתאונה(דבר שני אישית לא יכול לסבול על הכביש).

ולכן כשראיתי את זה החלטתי להעיר לו ולומר לו שידליק את האורות אך במקום זה

כאשר עצרתי לידו הוא בכלל חשב שאני בא להעיר לו על זה שהוא נדחף לצומת.

אני עוד לא מספיק ליפתוח את הפה והוא כבר מתחיל בצעקות ומקשקש.

אתה עשית ככה אתה אותת ככה בלה בלה בלה קללות בלה בלה בלה.

ואז אמרתי לו אדוני סיימת?

הוא אמר כן אז אמרתי לו :

"יופי עכשיו אתה יכול להדליק את האורות ששכחת להדליק, שלום."

המבט שהיה לו על הפנים היה המבט הכי דבילי, מפגר, אובדני , מתנצל , איכשתיקרא לזה שאני ראיתי בחיים שלי הוא לא ידע מאיפה זה בא לו.

אז למה אני מספר את זה?

אני מספר את זה כדי להדגים לך שאפשר לבוא בגישה שונה שתעשה בסופו של דבר רק טוב לכולנו. לא חייבים לשחק אותה ראש קטן ולעשות מה שכולם עושים, במקום זה תעשה את מה שנכון תתחיל את השינוי אצלך.

פורסם

גם אני רוצה להגיב!!!!

תזכרו - אם שותים לא נוהגים.

(וגם אם מדברים בסלולרי...)

איתן

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

שכחתם לציין אנשים שחותכים נתיבים בפניות ! :snipersm: :mad:

ולגבי איתותים.. אני מנסה שלא לאותת בחניונים 8)

פורסם
נראה לי שכדאי שמישהו יקרא לבחור המדובר יוני כדי לקבל את "תגובת המערכת".

אני בספק אם הוא יגיב פה אי פעם. אני מניח שתגובה שלו פה תגרור עליהום מוצדק לחלוטין.

ולענין - TB - רק כדי לסגור קצוות. נא לא להגיב על זה כי אני כבר יודע מה תכתוב. אז תעשה טובה ותחסוך מקום בשרת של הפורום.

לאותת זה תמיד חשוב. גם כשאתה לבד וגם כשאתה חושב שאתה לבד. יש הבדל בין לנהוג מהק לבין לנהוג בחוסר אכפתיות ולהוות סכנה לציבור. אני יכול לנסוע (אני יכול, הלאנטיס לא כל כך..) 150 באיילו אבל אם אני מאותת תמידף מסתכל במראות, מתחשב באלה שמסביבי ולא מפתיע אף אחד - אז פתאם 150 באיילון יראה כמו מהירות מנהלתית.

אתה פשוט יושב לך ומחכה למשהו רע שיקרה. והוא יקרה. תאמין לי שהוא יקרה לך אם תמשיך ככה. יבוא היום ואתה תקלל את הרגע שבו הפסקת לאותת כשאתה חושב שאתה לבד. אני לא מאחל לך את זה אני רק מיידע אותך.

ולגבי תרבות הדיון פה בפורום - נאותה מאד. לפחות בשרשור הזה. אף אחד לא קילל ואף אחד לא ירד. ותחסוך ממני את הציטוטים שאתה חושב שהם רלוונטים - הם לא. נכנסת לפורום עמוס באנשים שמקדמים את תרבות המוטוריקה מידי יום ואמרת שאתה לא מאותת תמיד, מה ציפית?. כנס למאורת סמים בקולומביה ותגיד שהרגע עשית את האמא של אחד הסוחרים, מה הם יגידו?

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• תוכן חדש...