Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נכון, כי אם אתה חושב שאתה לבד בכביש ויכול לא לאותת,

תחשוב על ההוא שנוסע על מאתיים, ולא תספיק לשים לב שהוא מגיע

כשתאט לפני פניה, תתחיל לסטות בלי איתות, ואז פתאום תשמע חריקת בלמים.

זה לא יגמר טוב.

בקשר לתמרור עצור שדיברת עליו:

כל הקטע בחוק של תמרור עצור - לעצור בקו העצירה אם יש+ להתקדם למקום בו יש ראות,

ולעצור שוב עצירה מוחלטת.

בקשר ל99.9% שגיא כתב כמקדם בטיחות,

לי היו 95%, וזה לא הספיק לי בתאונה שלי.

תעשה חשבון לבד,

ואני ממש לא במצב שאני יכול להטיף לאחרים,

אבל אכפת לי, והתווסף לזה ניסיון כואב.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר ל99.9% שגיא כתב כמקדם בטיחות,

לי היו 95%, וזה לא הספיק לי בתאונה שלי.

תעשה חשבון לבד,

ואני ממש לא במצב שאני יכול להטיף לאחרים,

אבל אכפת לי, והתווסף לזה ניסיון כואב.

צודק אבל במקרה שלך התווספו גם דברים אחרים, כגון לשבת טיפה רחוק מההגה וכו'. אני מאוד משתדל לשים לב להכל בדברים האלו. הישיבה שלי לעיתים ניראית מגוחכת למי שמסתכל מבחוץ בגלל הזווית שלה אבל זה מה שצריך... אף אחד לא יכול להגיד שהוא יושב על 100% מקדם בטיחות ונוהג חזק על כביש ציבורי. אם היה מסלול הייתי הולך אליו. אבל אין.

פורסם

גיא:

99.9? הרבה הרבה פחות. הרבה. כי לך תידע מה יבוא לך מהצד השני. לא חסרים דוגמאות של אנשים פה בפורום שעשו תאונה, והיו בסכנה.

אני לא חושב שאני נוסע יותר\פחות מסוכן ממך. בגלל חוסר איתות? אני חושב שזיגזוג בין מכוניות באיילון הרבה יותר מסוכן. תאר לך שבא אופנוע....? ולא חסרים כאלה עם אורות סגורים ואז בכלל אתה יכול להגיד עליו קדיש....(היה מקרה קרוב לזה השבוע בפורום).

אני מאותת. אני לא בולם בפתאומיות, ואני כן נותן זכות קדימה.

אבל לא תמיד יאותת. כשאני רוצה לעבור נתיב, ויש מכוניות באזור, אני כן(!) יאותת. כשאני לבד בכביש, לא תמיד. אני מבין מה לא בסדר בזה, אבל זה לא אומר שזה מספיק בשבילי.

אריאל:

אני חושב שהפסקתי לאותת מהיום הראשון שקיבלתי את הרשיון. למה? כובע. לא יודע. אבל הנה, אני נוהג כבר יותר מחצי שנה, ועדיין צורת הנהיגה שלי נשארה כמו שהייתה - רק טובה הרבה יותר. אני מודה יותר לסביבה, ויודע יותר טוב מתי לעשות מה. כיום אני מאותת הרבה יותר משבעבר. אז זה שאתה אומר שעם הזמן אני לא יאותת בכלל לא נכון.

ליהפך. אני יותר מודה למה שאני עושה, ולכן אני מאותת יותר. כשאני צריך!

מצטער, לא רואה את התועלת לאותת לבד, בפנייה שמאלה, ברחוב נידך, בנתיב לפנייה שמאלה בלבד ברמזור, ב 4 בבוקר. וזה דבר שלא ישתנה אצלי כניראה...

אם אתם עושים לי כזה סרט על איטוט, אז מה לגבי זה?:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=17163

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=17161

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=16273

כל אלה, והייתי יכול למצוא עד המווווון (זה חיפוש של פחות מדקה), הרבהההה יותר מסוכנים! עכשיו אני באמת מחכה לתגובה! :evil::twisted:

Back to the original - NC again.

פורסם
אני חושב שהפסקתי לאותת מהיום הראשון שקיבלתי את הרשיון. למה? כובע. לא יודע. אבל הנה, אני נוהג כבר יותר מחצי שנה, ועדיין צורת הנהיגה שלי נשארה כמו שהייתה - רק טובה הרבה יותר

אם צורת הנהיגה נשארה כמו שהייתה איך לעזאזל היא טובה הרבה יותר? קצת סתירה אבל לא נורא :wink:

למה הפסקת רק לאותת? למה לא הפסקת למשל לנסוע רק בימני? למה לא לנסוע בשמאלי כל הזמן? למה לא להתמקם בנתיב השמאלי כשיש עוד ק"מ וחצי לפנייה שמאלה בכל מקרה, למה לעבור בין נתיבים ?

כיום אני מאותת הרבה יותר משבעבר.

אז למה כל כך קשה לאותת כל הזמן? היד בכל מקרה על ההגה ליד האיתות.. או שלא? הרי הרבה יותר נוח לשים את היד על החלון בחוץ ולתופף על הגג או אלוהים יודע מה...

לגבי הציטוטים שהעלת.

1) ROAD RALLY - מתבצע תוך שימת דגש מירבי על בטיחות (מעבר לנושא המהירות שייבחן מנהסתם בפעמים הבאות)

2) אביב נתפס על כביש הערבה באמצע הלילה כשהכביש ריק + אתה לא יודע מה היתה מהירותו ואם נאמין לו הוא נסע על 100-110.

3) אלכוהול ונהיגה לא ילכו אף פעם יחד והאופנה של לעשות שטויות ולספר בפורום היא אופנה שתעלם...

אחמד, תעשה לנו טובה - אם אתה לא מתכוון לשנות את דרכי התנהגותך תודיע לנו.

אנו נתאמץ לשנות ולנסות להעביר מנסיוננו ותפיסתנו לכל שאר חברי הפורום ונבקש ממך לא להגיב בנושאים אלו מכיוון שאתה הורס, פשוטו כמשמעו, את מטרתו העיקרית של הפורום.

:-)

פורסם

יש ירידה ברמת ההחלטיות בהודעה שים לב:

אני מאותת.

ומיד בהמשך:

אבל לא תמיד יאותת

ואז:

אני חושב שהפסקתי לאותת מהיום הראשון שקיבלתי את הרשיון

:?

לגבי הדוגמאות שלך.

הראשונה אני לא אתייחס כרגע.

השניה - בולשיט אחד גדול. אפילו אם הוא נסע 140 (הוא לא) אז? זה כביש הערבה , ישר כמו בלוק. מה הבעיה?

השלישית - שים לב מה קורה בהמשך השירשור.

לגבי , הזיגזוג הוא יחסית מסוכן - אמת. א-ב-ל, אני מאותת שאני חוצה נתיבים (גם שאני עושה את זה מהר), אני מסתכל במראות ומשתדל לא להפתיע אף אחד.

פורסם
יש ירידה ברמת ההחלטיות בהודעה שים לב:

אני מאותת.

ומיד בהמשך:

אבל לא תמיד יאותת

ואז:

אני חושב שהפסקתי לאותת מהיום הראשון שקיבלתי את הרשיון

:?

לגבי הדוגמאות שלך.

הראשונה אני לא אתייחס כרגע.

השניה - בולשיט אחד גדול. אפילו אם הוא נסע 140 (הוא לא) אז? זה כביש הערבה , ישר כמו בלוק. מה הבעיה?

השלישית - שים לב מה קורה בהמשך השירשור.

לגבי , הזיגזוג הוא יחסית מסוכן - אמת. א-ב-ל, אני מאותת שאני חוצה נתיבים (גם שאני עושה את זה מהר), אני מסתכל במראות ומשתדל לא להפתיע אף אחד.

אין שום הבדל בגרסאות. אותה גירסה מהתחלת השרשור, עד עכשיו.

אני מאותת. ואני לא בולם בפתואמיות. פשוט אני לא מאותת תמיד. כשאני מזגזג, כמוך, אני יאותת. כשאני לבד בכביש, אני לא יאותת. על זה הסיפור. זה לא הבדלים בגיראסות, פשוט ללכת בקטנות. אני באמת מאותת, אבל אני גם לא מאותת. כי זה לפעמים ככה, ולפעמים ככה. תלוי בכביש. אם יש אנשים אחרים בכביש, אני יאותת. ובגלל זה אין הרבה הבדל ביננו. תאמין לי שמעבר הנתיבים שלנו דומה - שנינו מסתכלים במראות, ומאותתים. רק שאני, במידה ואני לבד בכביש, לא בטוח יאותת. שנינו משתלדים לא להפתיע אף אחד - זה ברור.

לגביי הדוגמאות:

הראשונה - למה לא תתייחס?

השנייה - מה הבעיה? תשאל את כל האנשים הרבים שנהרגו בכביש הערבה גם כן. ואל תגיד לי שהם נסעו כמו משוגעים. 150 קמ"ש זה מהירות מספיק גבוהה (לא שאני אומר שאני לא נוסע מהר, פשוט מוכיח לך שלא חסר כאלה שכן).

השלישית - מה קורה בהשמך?

פורסם

אתה שעושה פתיחות בעיר מדבר איתי על מהירות?

שוב אתה סותר את עצמך להנאתך. 150 בכביש הערבה זה ל-א מסוכן. כמו ש150 בכביש מספר 1 ברוב הקטעים שלו זה - ל-א מסוכן. אתה בעצמך נוסע מהר ומדבר על מהירות בכביש הערבה? :?

מה קורה בהמשך? כולם אומרים שזה היה מעשה :? ואסור היה לעשות אותו. אבל כ-ו-ל-ם. לתת אותו בתור דוגמא? נו באמת....

לגבי האיתות - :shock: זה בדיוק כמו שאני יגיד שאני עובר באדום רק שאין אף אחד ליד. פעם אחת זה לא יעבוד כמו שצריך והופ - BOOM! מדובר פה על איתות... ואתה מתעקש ללכת עם הראש בכיר. - לבריאות. ומכיוון שנראה שאתה לא ממש קורא על מנת להפנים \ להבין \ לחשוב קצת, אני פורש מהדיון.... אני פשוט מוצא אותו חסר טעם. תמשיך לא לאותת לעשות מה שבראש שלך ולחושב שאתה ורק אתה צודק. מי שמבטל את דעתו של האחר לא מוטרד ממנה, כנראה שזה המקרה שלך.

גיא, מאותת.

פורסם
לא חושב שזה המקום לדבר בגנות אדם ונהיגתו.

אתה יכול לצנזר את השם, ולהעביר לו ביקורת באופן אישי.

אז תראו מה נהיה מהשרשור -

התקפה על אדם אחד במשך ארבע עמודים,

כאשר הוא לבדו מנסה לגונן על שמו הטוב.

אני חושב שאם היו מעירים לו על זה בפרטי,

ופותחים שרשור בלי ציון השם, היה עדיף,

ואחמד היה מודה בטעותו וזהו.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
לא חושב שזה המקום לדבר בגנות אדם ונהיגתו.

אתה יכול לצנזר את השם, ולהעביר לו ביקורת באופן אישי.

אז תראו מה נהיה מהשרשור -

התקפה על אדם אחד במשך ארבע עמודים,

כאשר הוא לבדו מנסה לגונן על שמו הטוב.

אני חושב שאם היו מעירים לו על זה בפרטי,

ופותחים שרשור בלי ציון השם, היה עדיף,

ואחמד היה מודה בטעותו וזהו.

אחי הירושלמי, זה בכלל לא הוא. TB סתם אידיוט. הערס שנוהג ומדבר בפלאפון הוא יוני עם הראלי השחורה. תתרכז.

פורסם
אתה שעושה פתיחות בעיר מדבר איתי על מהירות?

שוב אתה סותר את עצמך להנאתך. 150 בכביש הערבה זה ל-א מסוכן. כמו ש150 בכביש מספר 1 ברוב הקטעים שלו זה - ל-א מסוכן. אתה בעצמך נוסע מהר ומדבר על מהירות בכביש הערבה? :?

מה קורה בהמשך? כולם אומרים שזה היה מעשה :? ואסור היה לעשות אותו. אבל כ-ו-ל-ם. לתת אותו בתור דוגמא? נו באמת....

לגבי האיתות - :shock: זה בדיוק כמו שאני יגיד שאני עובר באדום רק שאין אף אחד ליד. פעם אחת זה לא יעבוד כמו שצריך והופ - BOOM! מדובר פה על איתות... ואתה מתעקש ללכת עם הראש בכיר. - לבריאות. ומכיוון שנראה שאתה לא ממש קורא על מנת להפנים \ להבין \ לחשוב קצת, אני פורש מהדיון.... אני פשוט מוצא אותו חסר טעם. תמשיך לא לאותת לעשות מה שבראש שלך ולחושב שאתה ורק אתה צודק. מי שמבטל את דעתו של האחר לא מוטרד ממנה, כנראה שזה המקרה שלך.

גיא, מאותת.

אני לא עם הראש בקיר.... אני קורא את התגובות שלכם, ותאמין לי שרוב התגובות פה הולכות עמוק לתוך המוח שלי. אני לא חושב שאני ורק אני צודק, אבל אני גם לא חושב שאני ורק אני טועה. הדמיון בין הרמזור האדום, לחוסר האיתות, זה כמו שאמרתי בעבר - להשוות בין רצח, לבין לקלל. ואם אתה יכול להשוות בין שניהם, אז סבבה....אני לא.

ואגב, אני לא דיברתי איתך על מהירות. פשוט אני לא שיחקתי אותה ילד טוב ירושלים שנוסע 20 בכביש שמותר 50. כמקדם הגנה. נו באמת, בולשיט! כולם פה עושים\עשו\יעשו פתיחות, למרות שהז לא הקטע העיקרי של רובנו. וכולנו נמשיך לקחת פניות מהר, למרות שחלקם יהיו מסוכנות. מה שקראתי עליכם עושים בנס הרים - האמת, נשמע לי ממש מסוכן. זה לא אומר שאני לא יעשה את זה מתישהו, פשוט זה נשמע לי מסוכן במידה ויבוא מישהו מהצד השני, ואז לא משנה כמה מקדמי הגנה עשית, התוצאה יכולה להיות אסון.

אני לא הכחשתי שאני נוסע מהר. לא מהר מדיי, ולא לאט מדיי, אבל קורה שאני נוסע מהר. זה נכון, כמו כולם פה. ותמיד, בכל נסיעה, רגילה או מהירה, אני לוקח מקדמי הגנה - חגורות בטיחות וכל מניי דברים אחרים.

ואם 150 בערבה זה לא מסוכן, למה כ"כ הרבה נהרגו שם?

ול urban dk

TBהוא סתם אידיוט?

רואה, זה תגובה פשוט טיפשית! אתה לא מסכים איתי? סבבה לך. לכתוב שאני אידיוט זה לא עוזר ולא משפיע. פשוט תגובה מטומטמת...

פורסם
ואם 150 בערבה זה לא מסוכן, למה כ"כ הרבה נהרגו שם?

הם נהרגו כי הם חזרו מהשול בלי לאותת.... :wink:

האמת, נראה לי שרוב האנשים נהרגו דווקא בירידות ולא בכביש הערבה עצמו ואלה שכן נהרגו שם נהרגו עקב : עקיפות מסוכנות, עייפות ותוואי הנוף הבעייתי של הכביש שגורם לשעמום נוראי ואיבוד הריכוז שבשילוב עם מהירות גבוהה (אבל עדיין מתאימה לתנאי הדרך במידה ואתה מרוכז) הוא קטלני.

:-)

פורסם

על כביש הערבה אני אוסיף

כמו שאריאל אמר רוב התאונות קוראות בירידות בדרך לאילת , מצפה וכדומה.

לשם שינוי מהירות מהווה גורם מכריע בכביש הערבה , שכן מדובר

בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון , וכביש מאד מסוכן , משאיות , רכבים פרטיים

אוטובוסים ושאר כלי רכב בשילוב עם חוסר עירנות של שאר הנהגים ..

יוצרת מצב מסוכן .. לדעתי כביש הערבה אינו מתאים למהירויות גבוהות

והוא מאוד מסוכן.

אגב כולם זוכרים את הסרט עם האלפא 33 , שכמה חברה צילמו שהם חוזרים

מאילת ואז נמחצו למוות תחת משאית , רק הסרט ניצל...

ואז הראו את זה שכאילו התאונה נגרמה אך ורק בגלל המהירות , בעוד הגורם

האמיתי הוא סטיה מנתיב הנסיעה...

פורסם

אדון TB היקר.

אתה חוזר ומדגיש שאתה מאותת רק אם "יש מכוניות באזור, אני כן(!) יאותת".

עכשיו תסביר לי, איך אתה ת-מ-י-ד בטוח אם יש מכוניות באיזור או לא ?

אתה יודע כמה פעמים קרה לי שנסעתי במהירות מנהלתית, אותתי לעבור נתיב (לכעורה אין אף אחד מאחורי או בסביבה בכלל) אבל פתאום "חתך" אותי אופנוע על 160 קמ"ש (ואף יותר) ? אופנוע שלא היה בסביבתי (בכלל) עד לפני 3 שניות.

האופנוע הזה ראה אותי מאותת. למרות שהוא חתך אותי, אני בטוח שהאיתות שלי עזר במשהו, אם לא לו אז לאחרים.

בכל מקרה, אתה מדבר שטויות בטונות. כדאי שתקשיב לאנשים מנוסים ממך ומבוגרים ממך, יש להם הרבה מה ללמד אותך.

בנוגע לאימרתך:

אני חושב שהפסקתי לאותת מהיום הראשון שקיבלתי את הרשיון. למה? כובע. לא יודע

הרשה לי לציין שאתה הוא התגלמות הישראלי המכוער ב"מיטבו" כאן בפורום.

חוסר איכפתיות, זלזול בחוק, "צפצוף" על כל שאר הנהגים בסביבתך ומה-לא.

מהדברים הקטנים האלו זה מתחיל - בסופו של דבר, אתה עלול להיות עבריין תנועה.

גועל נפש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעבר לכל הויכוח המיותר הזה.

ה-ר-ב-ה יותר חשוב , ולא ראיתי שמישהו האיר/העיר בנושא.

האיתות לא שווה כלום, ואפילו מיותר - אם לא מסתכלים במראות.

תכונה מאוד מגונה של המון נהגים.

"אבל אותתי :!: ".

כן בטח , עוזר לי הרבה האיתות כשהוא בא כשאני 2.25 מ' מהרכב והאיתות הוא רק חלק מתנועת היד על ההגה לסטיית נתיב.

האיתות הוא רק הודעה לאחרים על הסטייה המתוכננת , לא תחליף למתן זכות קדימה לרכב שנמצא שם...

• תוכן חדש...