Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מאותת במצבים שלדעתי לא צריך

מי אמר שדעתך נכונה.

אם לדעתו של מישהו לא צריך לאותת בכלל, לפי ההגיון שלך - זכותו לא לאותת.

בדיוק בגלל פרשניות כאלו נכתב משהו שנקרא ח-ו-ק.

דעתך לא משנה.

ואני לא כועס עליך ולא שונא אותך.

פשוט מעצבן אותי לראות שעבריין תנועה חושב שכולם עבריינים כמוהו.

תאר לך שהיית רואה הודעה כזו:

"אני מכה את אשתי, מתעלל בילדים שלי, ושורף חתולים אחרי שאני גומר לז%^ן אותם. הרי כולנו עושים את זה לפעמים".

אם היית אדם שלא מתעלל באשתו, בילדים שלו ובחתולים - היית מסביר לאדם שכתב את זה - שידבר בשם עצמו, ולא כולם עושים את זה.

אני מקווה שלא כולם עושים את זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם זאת לא הייתה ראלי, גם היו מפרסמים את זה? :roll:

כל כך לא לעניין.

האם אתה למשל מתנהג בצורה הטובה ביותר על הכביש?

כל אחד צריך להסתכל על עצמו ולחשוב "מה אני יכול לשנות ולעשות טוב יותר?".

דניאל

לא הבנתם אותי.

אני התכוונתי, שאם לדוגמא זה היה מישהו אחר מהפורום, עם רכב רגיל כלשהו (סתם משפחתית או משהו סטנדרטי), לא היו מפרסמים את זה.

רק בגלל שזה ראלי, ההודעה פתאום נהייתה מעניינת ומושכת, ומספר הצפיות ירקיע שחקים..

ואני אישית עברתי בקורס של אלטרנתיבי נהיגה קצרה על קצה המזלג עם מדריך שמעיר לך על טעויות. למדתי משם כמה דברים חשובים, ועדיין אני חושב שיש מה לשפר, תמיד יש.

פורסם

מי אמר שדעתך נכונה.

דעתך לא משנה.

"אני מכה את אשתי, מתעלל בילדים שלי, ושורף חתולים אחרי שאני גומר לז%^ן אותם. הרי כולנו עושים את זה לפעמים".

אם היית אדם שלא מתעלל באשתו, בילדים שלו ובחתולים - היית מסביר לאדם שכתב את זה - שידבר בשם עצמו, ולא כולם עושים את זה.

ההבדל הוא שאני יודע שאני עובר על החוק. אני מוכן לשלם קנס, ואם אני יקבל קנס על חוסר איתות, אני לא יגיד לשוטרת את הסיבה שבגללה לא אותתי ואני לא יצפה שיבטלו לי את הדוח. אני מוכן לקחת על עצמי אחריות מלאה על המעשים שלי. יכול להיות שהדיעה שלי נבונה ויכול להיות שלא. אבל זה לא שאני מחליט על החוקים כי ככה אני רוצה. אלא כי פשוט ככה אני מרגיש. ככה התרגלתי, וככה אני נוהג. כמו שאמרתי, אני לא מי שאתם מכנים עבריין תנועה - חותך בכבישים, לא נותן זכות קדימה, לא מרביץ במקומות עם הרבה אנשים (ע"ע מפגשים, שכונות וכדומה), ולא מעט בפתואמיות.

את הדברים האלה אני לא עושה. ומי שעושה אותם הוא באמת עבריין תנועה!

אבל יש דברים שאני כן עובר על החוק, דברים שלדעתי הם שוליים. כמו השלט עצור. אני עוצר כשאפשר. אבל כשהשלט עור נמצא יותר מדיי אחורה ואי אפשר לראות את הצומת, אז מה אני יעשה, יעצור בכל זאת? מה זה יעזור? אז אני מעט למהירות של קמ"ש או שניים, וממשיך לראות אם פנוי. עברתי על החוק, אבל אני בטוח שאם הייתי שומר על החוק, עדיין לא הייתי יודע אם יש מישהו בתוך הצומת.

אבל אני בטוח שכל אחד עובר על החוקים בכביש בדרך זו או אחרת.

Back to the original - NC again.

פורסם
אם זאת לא הייתה ראלי, גם היו מפרסמים את זה? :roll:

כל כך לא לעניין.

האם אתה למשל מתנהג בצורה הטובה ביותר על הכביש?

כל אחד צריך להסתכל על עצמו ולחשוב "מה אני יכול לשנות ולעשות טוב יותר?".

דניאל

לא הבנתם אותי.

אני התכוונתי, שאם לדוגמא זה היה מישהו אחר מהפורום, עם רכב רגיל כלשהו (סתם משפחתית או משהו סטנדרטי), לא היו מפרסמים את זה.

רק בגלל שזה ראלי, ההודעה פתאום נהייתה מעניינת ומושכת, ומספר הצפיות ירקיע שחקים..

ואני אישית עברתי בקורס של אלטרנתיבי נהיגה קצרה על קצה המזלג עם מדריך שמעיר לך על טעויות. למדתי משם כמה דברים חשובים, ועדיין אני חושב שיש מה לשפר, תמיד יש.

אין קשר לסוג הרכב אלא לסוג הנהג.

לא משנה במה אתה נוהג - אופנוע, ראלי, לנטיסליסינג או כל עגלה אחרת.

תנהג כמו שצריך.

לא עפ"י דעתך. לא עפ"י מה שאתה חושב אלא עפ"י הדרך החוקית והנכונה.

זהו.

:-)

פורסם

מי אמר שדעתך נכונה.

דעתך לא משנה.

ההבדל הוא שאני יודע שאני עובר על החוק. אני מוכן לשלם קנס, ואם אני יקבל קנס על חוסר איתות, אני לא יגיד לשוטרת את הסיבה שבגללה לא אותתי ואני לא יצפה שיבטלו לי את הדוח. אני מוכן לקחת על עצמי אחריות מלאה על המעשים שלי. יכול להיות שהדיעה שלי נבונה ויכול להיות שלא. אבל זה לא שאני מחליט על החוקים כי ככה אני רוצה. אלא כי פשוט ככה אני מרגיש. ככה התרגלתי, וככה אני נוהג. כמו שאמרתי, אני לא מי שאתם מכנים עבריין תנועה - חותך בכבישים, לא נותן זכות קדימה, לא מרביץ במקומות עם הרבה אנשים (ע"ע מפגשים, שכונות וכדומה), ולא מעט בפתואמיות. לא אמרתי שכולם עושים את זה. אמרתי שאני עושה את זה.

אבל אני בטוח שכל אחד עובר על החוקים בכביש בדרך זו או אחרת.

נו באמת...

זה הפך לאופנה.

אתה יודע שאתה עובר על החוק אז זה מתיר לך לעשות עברה?????

גם אנס יודע שאסור לו... גם גנב יודע שאסור לו...

אתה צריך לנהוג עפ"י חוק!!! זהו!!!

אין ויכוח לגבי זה.

אגב, לא לאותת זה חמור במידה שווה לכל הדברים האחרים שרשמת...

פורסם

תגובתי האחרונה בנושא !!!

כשמישהו נוהג מהר בכביש שומם - ועובר על החוק - אם יעשה תאונה - רק הוא ייפגע. אם יקבל דו"ח - רק הוא יסבול.

כשאתה נוהג מבלי לאותת - אתה תפגע במישהו אחר. לא רק אתה תפגע. הקנס הוא טרוייאלי.

אתה תגרום נזק למישהו אחר. עוד לא הבנת ?

בבקשה ממך - תאותת. עצור בעצור. שמור על הימין. תן זכות קדימה. בבקשה.

אפילו ש-ל-ד-ע-ת-ך זה לא מסוכן לעשות את העברות האלו. בשבילי תשמור על החוק. תודה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הוויכוח הזה נכנס לאין מוצא.....

הרי אני ימשיך לנהוג כמו שאני נוהג, ואתם תמשיכו לנהוג כמו שאתם נוהגים.

אני לא מסתובב עם אף אחד מחבריי הפורום פה ולא נוהג איתכם, ואתם לא איתי, ככה שאין לי איך להוכיח לכם. אבל אני בטוח שאם הייתם רואים אותי נוהג, לפניכם\אחריכם\איתכם, לא הייתם מקללים או חושבים משהו רע...

למרות שראיתי פה כמה וכמה מחברי הפורום עושים רייסים בכבישים ציבוריים, לא מאותתים, זורקים תחת, ואלוהים יודע מה. אבל זה בסדר....לאותת זה כמו רצח!

נו באמת....

דיי להיות קדושים...

אני כבר התרגלתי לא לאותת תמיד. אם הייתי חושב שזה קריטי, הייתי מכריח את עצמי להתרגל לאיתות מחדש, אבל אני באמת לא חושב שזה קריטי תמיד לאותת. אני טועה, סבבה. אני באמת כבר לא יודע איך להסביר לכם את זה....אבל אני פשוט חושב שאני צודק.... :roll:

אם מישהו מאותת בכל פנייה - יפה לו. אני כבר רגיל לא לאותת בכל פנייה. אבל אם אני באיילון ואני רוצה לעקוף, אני יאותת! ואני בחיים לא יבלום בפתאומיות.

פורסם
לא הבנתם אותי.

מה טוב.

אנשים יכנסו לקרוא עוד משהו "שטותי" על 106 ראלי ויקבלו במקום זאת דיון מעניין

על דבר שנוגע לכולנו.

מעניין כמו כניסות היו לת'רד בשם "האם אתה נוהג בצורה נכונה?" או "האם אתה נהג אדיב

ומתחשב?" :roll:

אם זה מה שיגרום להם להיכנס, נו, מילא.

גם אתה לא הבנת אותי, סהר. :wink:

לא התכוונתי לכישורייך כנהג אלא לדרך התנהלותך על הכביש הציבורי

והתנהגותך מול וביחס לשאר הנהגים: שמירת נתיב, איתות, אדיבות וכד'.

אז איך אתה?

כאשר אני אפגוש ראלי כחולה על הכביש, האם היא תהיה בנתיב השמאלי וחותכת

בין נתיבים ללא איתות? או שלהיפך? :wink:

נ.ב.

דוד תמיד יכול לשנות את כותרת ההודעה המקורית שלו לכותרת הולמת. :D

MCS 2008

פורסם

אני לא מסתובב עם אף אחד מחבריי הפורום פה ולא נוהג איתכם, ואתם לא איתי, ככה שאין לי איך להוכיח לכם. אבל אני בטוח שאם הייתם רואים אותי נוהג, לפניכם\אחריכם\איתכם, לא הייתם מקללים או חושבים משהו רע...

למרות שראיתי פה כמה וכמה מחברי הפורום עושים רייסים בכבישים ציבוריים, לא מאותתים, זורקים תחת, ואלוהים יודע מה. אבל זה בסדר....לאותת זה כמו רצח!

נו באמת....

דיי להיות קדושים...

אני כבר התרגלתי לא לאותת תמיד. אם הייתי חושב שזה קריטי, הייתי מכריח את עצמי להתרגל לאיתות מחדש, אבל אני באמת לא חושב שזה קריטי תמיד לאותת. אני טועה, סבבה. אני באמת כבר לא יודע איך להסביר לכם את זה....אבל אני פשוט חושב שאני צודק.... :roll:

אם מישהו מאותת בכל פנייה - יפה לו. אני כבר רגיל לא לאותת בכל פנייה. אבל אם אני באיילון ואני רוצה לעקוף, אני יאותת! ואני בחיים לא יבלום בפתאומיות.

אתה פשוט לא מבין...

אנחנו פורום שמחנך לתרבות מוטורית!!!

זה לא ממש משנה שאתה חושב שאתה צודק כי אתה לא צודק.

החוק אומר לאותת ואתה לא מאותת, משמע - אתה טועה! אין כאן ויכוח בכלל...

לגבי זה שאנחנו לא נוהגים איתך - שוב, לא ממש משנה כי תרבות מוטורית היא לא לשם הSHOW OFF כמו נהיגה ב106ראלי אלא לשם התרבות המוטורית!!!!

זה שאתה רגיל לא לעשות משהו, לא אומר כלום.

תחשוב שאחד הנהגים יהיה רגיל לעבור באדום, או שיהיה רגיל לנסוע בלי בלמים או חס וחלילה יהיה רגיל לעבור ליד 106ראלי ולהוריד להם את המראות צד...

פורסם

נו באמת....

דיי להיות קדושים...

אתה פשוט לא מבין...

זה לא ממש משנה שאתה חושב שאתה צודק כי אתה לא צודק.

החוק אומר לאותת ואתה לא מאותת, משמע - אתה טועה! אין כאן ויכוח בכלל...

לגבי זה שאנחנו לא נוהגים איתך - שוב, לא ממש משנה כי תרבות מוטורית היא לא לשם הSHOW OFF כמו נהיגה ב106ראלי אלא לשם התרבות המוטורית!!!!

זה שאתה רגיל לא לעשות משהו, לא אומר כלום.

תחשוב שאחד הנהגים יהיה רגיל לעבור באדום, או שיהיה רגיל לנסוע בלי בלמים או חס וחלילה יהיה רגיל לעבור ליד 106ראלי ולהוריד להם את המראות צד...

אבל למה אתה מדבר שטויות? למה?........

לנסוע בלי בלמים? לעבור באור אדום? זה דברים שגורמים למוות!!!

חוסר איתות כשאני לבד בכביש? למה זה בדיוק יכול לגרום?

אתה משווה בין רצח, לבין קללות. מצטער, אבל זה לא אותו דבר. אתה מדבר כאילו מי שמקלל, דינו כדין רוצח.

פורסם

נו באמת....

דיי להיות קדושים...

:shock:

מזל שלא רשמת משהו בסגנון של: אני חושב שלשרוט רכבים יפים זה בסדר, אני לא מבין מה הבעיה.

אתה חי בסרט. אתה כן נוהג לידי. אולי לא ידעת שזה אני, אולי זה היה אמא שלי, או חבר טוב שלי על קטנוע. אתה נוהג בכביש הציבורי, עם כולנו. זה שכן או לא נתקלנו בך (במקרה שלך זה כנראה ממש בך ולא לידך) זה מקריות. בטוח יקרה מתי שהוא. אם הייתי נוסע בחניון שלך בבית הפרטי - תעשה מה שבא לך. על תאותת סע בלי אורות בלילה, הכל חופשי. הכי הרבה תתנגש ברכב משפחתי אחר. (של המשפחה שלך)

אם אתה לא מאותת אתה טמבל. זהו. אין לי ניסוח יותר עדין מזה. מה קשה בלאותת? לא תאמין כמה זה יעזור עם כולם יאותתו. תמיד. אני ת-מ-י-ד מאותת זה הרגל מושרש, בדיוק כמו שאני מדליק את המוסיקה לאוטו תמיד, אני מאותת תמיד. גם שאני נוסע לאט, ב4 בבוקר ברחוב ריק - אני מאותת. איך אתה בדיוק חושב שאתה צודק שאתה לא מאותת? אני יכול לחשוב על 2452 מצבים של דוגמאות עד כמה זה חשוב. אתה החלטת שלא לאותת זה בסדר. הדפוק עם הלאנטיס החליט שהוא לא מפנה לי את השמאלי כי הוא נוסע 95 ומותר תשעים ולך תחפש אותו - גם לדעתו זה בסדר. שאני ימשיך עם דוגמאות?

תראה אני יתמם פה. אני הרבה פעמים נוסע בניגוד לחוק א-ב-ל, משתדל לעשות את זה חכם. כמו שרז רשם פה לפני, אם אני יאבד שליטה במהירות גבוהה בסיבוב, ב99.9% זה יהיה רק אני שיפגע. לא יהיו הולכי רגל, מכוניות אחרות, או כל דבר אחר. אני נוסע מהר הרבה פעמים, עובר על המהירות המותרת, מדי פעם אני גם מזגזג, לא מומלץ אני יודע, משתדל לא לעשות את זה הרבה, אני גם עוקף מימין פה ושם מחוסר ברירה. אבל אני משתדל מאוד להתחשב בסביבה שלי ברוב הזמן. נותן לרכב שמאותת להיכנס לנתיב שלי (לך אני לא אתן, לא יהיה לי מושג ירוק שאתה בכלל צריך לפנות או לעבור נתיב) בקיצור אני משתדל להיות בקשר עם הסביבה שלי דווקא בעיקר המהירות הגבוהה יותר שלרוב אני נמצא בה (בעיקר מחוץ לעיר). אבל! אני ת-מ-י-ד מאותת. תמיד יעצור בעצור (גם ב 4 בבוקר שיש ראות מעולה) לא יגנוב רמזור, יתן זכות קדימה לרכבים ולהולכי רגל.

אין לי מושג איך מישהו רושם שהוא לא מאותת ת-מ-י-ד וגם רושם שהוא לא מבין מה לא בסדר בזה.... :?:shock::?:shock:

ושוב - :shock:

פורסם

:mm_yeah:

מילים כדורבנות.

מכאן צריך להתחיל.

סבבה.

אז אני תלמיד גרוע :lol: .

לדעתי, התרבות המוטורית שלי היא גבוהה. ולדעתי מה שאני עושה בכבישים, מסוכן הרבה פחות מאשר הטיולים בנס הרים. לא משנה כמה מקדמי בטיחות תיקחו, מה תעשו אם יבואמ ישהו מהצד השני קצת מעופף, או איזה שועל יקפוץ לכם לדרך, ואז תעופו הצידה על מישהו מהנתיב השני?

אז אל תגידו לי תרבות מוטורית שאתם בעצמכם לא מבצעים אותה. חוסר איתות? הצחקתם אותי. זה לא הבעיה הגדולה של המוטוריקה בארץ.

פורסם
אז אל תגידו לי תרבות מוטורית שאתם בעצמכם לא מבצעים אותה. חוסר איתות? הצחקתם אותי. זה לא הבעיה הגדולה של המוטוריקה בארץ.

אז אולי אתה תחנך אותנו ותרעיף עלינו מהידע הרב שלך

ואנא גלה לנו מהי הבעיה של המוטוריקה בארץ.

וואלה. :roll:

תרבות מוטורית גבוהה?

כיצד ולמה, בבקשה?

MCS 2008

פורסם
אבל למה אתה מדבר שטויות? למה?........

לנסוע בלי בלמים? לעבור באור אדום? זה דברים שגורמים למוות!!!

חוסר איתות כשאני לבד בכביש? למה זה בדיוק יכול לגרום?

אתה משווה בין רצח, לבין קללות. מצטער, אבל זה לא אותו דבר. אתה מדבר כאילו מי שמקלל, דינו כדין רוצח.

אה...אני מדבר שטויות...צודק.

TB הוא החכם. (שגיאות הכתיב במקור...)

לפני שבועיים ננקשתי.

לא האמנתי שזה יקרה לי...אבל קרה.

אני אידיוט, אני יודע. אהבל, גם נכון. מטומטם? כן, גם זה.

הייתי באוטו עם מישהו שבשבילו לנסוע פחות מ 150 בכביש זה לאט, אבל כמובן שהוא אין לו רשיון אז הוא סתם מבלבל תשכל תמיד... תמיד שהוא באוטו אינ דווקא לא נוסע מהר כי אם אני יסע איתו מהר לכו תדעו מה יקרה...

אבל דווקא פעם אחת נסעתי איתו מהר, התבלבלתי ואז נזכרתי בשנייה האחרונה שאני צריך לפנות ימינה ולא להמשיך ישר... כמו דביל ניסיתי לתפוס את הפנייה, התחת נזרק לי, התיישרתי טיפה, וכל הצד שלי עלה על המדרכה. שני הגלגלים השמאליים, הקדמי והאחורי עלו על המדרכה. בקדמי לא קרה כלום, למזלי.

האחורי...בחיי כמעט בכיתי....

כל הגלגל האחורי התעקם. בהתחלה חשבתי שזה תאונת שאסי. פשוט נבהלתי בטירוף.

אחמד, תבין : כשאתה לבד בכביש אתה לא תפגע באף אחד.

אבל זה קטע של הרגלים.

פעם פעמיים אתה תחפף ותראה איך תוך ימים\חודשים אתה תפסיק לאותת גם במעבר נתיב בכביש בין עירוני כי הרכב מימינך רואה אותך אבל אבוי... בדיוק הגיע אופנוען שלא ציפה לזה ולא ראה אותך מאותת...

בקיצור - רד מהעץ ותנסה לשנות את ההתנהלות בכביש לדרך הנכונה ולא לדרך הנוחה!!!!!!

• תוכן חדש...