Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיבי כתב

אני בטוח שאתם גם לא תמיד מאותתים.

אתם גם לא שומרים על הימין.

אתם גם לא שומרים על המהירות המותרת.

אתם לא תמיד נותנים זכות קדימה (למרות שאני מאמין שלרוב כן).

אתם לא תמיד לוקחים סיבוב ב 20 קמ"ש.

אל תהיה כל כך בטוח. אתה טועה.

ב-13 השנים בהם אני נוהג, לא קרה פעם אחת שלא אותתי לפני פניה או מעבר נתיב, או שלא עצרתי עצירה מלאה ליד תמרור עצור, אני תמיד שומר על הימין.

בעניין מהירות וסיבובים - כשהכביש פנוי אני חוטא לפעמים. מודה.

אבל ב-3 הסעיפים האחרים שהזכרת - אני מקפיד תמיד (כמובן שגם בכל שאר הסעיפים הנוספים - ובמיוחד בסעיף האדיבות).

עם יד על הלב אני יכול להגיד שאין עבירות תנועה שאני עושה, מלבד עקיפה מימין (כשהנעקף מאלץ אותי ולא משאיר לי ברירה, ומהירות).

אז אל תהיה כל כך בטוח שכולם לא מאותתים, או לא נותנים זכות קדימה, או זוחלים בשמאלי. תעיד רק על עצמך בבקשה.

[/code]

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליהפך ראלימן.

אני עניתי עניינית. אתה הפכת את זה לחצי בדיחה (ראלי של אחיך, בלה בלה בלה).

הכנסת עניינים שלא דיברנו עליהם לפני כן כמו את הבלימה לפני פנייה ודברים כאלה. זה דברים שאני מסכים איתך.

אמרתי שאני לא מאותת לפעמים. כשזה לא קריטי. כשאני לבד בכביש. במצבים כאלה. כשאני צריך שיראו אותי עובר נתיב, כי זה מסוכן, או כדיי שאנשים ידעו ויתכננו את הדרך שלהם טוב יותר - אני יאותת. אני גם לעולם לא בולם עצירות פתע. אני קודם כל מסתכל במראה, ורואה שאם הכל פנוי, אני יכול לבלום בפתאומיות במקרה והפסדתי את הפנייה. אם אני רואה שיש מכונית אחריי - חבל, ואני עושה את כל הסיבוב מחדש. אני לא יבלום בפתאומיות לפניה, או יעבור נתיב בצורה פראית רק כדיי להספיק לפנייה שאני צריך. אני זה לא האנשים שאתה מקלל בזמן הנהיגה שלך. אני לא חותך אנשים, או בולם בפתאומיות.

בנושא שמירת הימין - נכון שבעיקרון לפי החוקים, הנתיב השמאלי הוא לעקיפה בלבד. זה נכון. אבל לא חסר אנשים שנוסעים בשמאלי בלבד, ובמידה והם לא נוסעים לאט מדיי, לדעתי האישית, זה בסדר גמור. עד שבא הבחור שנוסע ב 80 קמ"ש באיילון בנתיב השמאלי...

ול razmel -לא אמרתי על אף אחד ספציפי כלום. אני אישית תמיד מנסה לתת זכות קדימה לאנשים. אבל אני בטוח שקרה מתישהו שלא נתתי זכות קדימה להולכי הרגל כי פשוט לא שמתי לב. בקשר לעצור בשלט עצור - אני מת שתבוא פעם אחת לאזור שלי. יש לנו שלט עצור בסוף הרחוב. לא משנה במה אתה נוהג, אם אתה עוצר בפס, אין מצב שאתה רואה אם באה מכונית או לא. אתה חייב להתקדם עוד מטר - שניים לפחות בשביל לראות אם באות מכוניות. על החוקים אני שומר. לא אמרתי שלא. פשוט כמו לכל אחד, יש לי הרגלים רעים, כמו לא תמיד לאותת.

Back to the original - NC again.

פורסם
איתות - אם אתה לא מאותת תמיד אז עכשיו אני מבין את מי אני מקלל כל כך הרבה.

איתות הוא רק אחד מהאפשרויות של התקשורת בין הנהגים,כאשר אתה עושה משהו

טרוויאלי לא ממש צריך איתות (כמו למשל חזרה משמאל לימין).שבוע

אחד באירופה או ארה"ב יבהיר את זה.

ובכלל,לא צריך לקלל או להתעצבן על הכביש,תתמקד בנהיגה.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

אחמד - תוספת בעניין המהירות:

אם נהג נוהג מהר בכביש ריק (אני מדגיש - ריק) - ועושה טעות - הוא ישלם עליה בעצמו. כל הנזק עליו.

אבל אם אתה לא שומר על הימין, לא מאותת, ולא נותן זכות קדימה - אתה תפגע גם בנהג אחר מלבדך. זה ההבדל.

מהירות בכביש פנוי - נזק שבין אדם לעצמו.

אי איתות/שמירה על הימין/אי מתן זכות קדימה - נזק שבין אדם לחברו.

כשאתה נוהג בצורה שבה אתה חושב שכל חברי הפורום נוהגים - אתה מסכן לא רק עצמך - אלא מסכן ומעצבן את כל הנהגים מסביבך, וכנראה שגם את אלו שקוראים בפורום. (אני מקווה).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
פשוט כמו לכל אחד, יש לי הרגלים רעים, כמו לא תמיד לאותת.

עוד לא הבנת ? לא כמו כל אחד.

יש כאלה שמאותתים תמיד. תמיד. אני למשל.

דבר בשם עצמך.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
אחמד - תוספת בעניין המהירות:

אם נהג נוהג מהר בכביש ריק (אני מדגיש - ריק) - ועושה טעות - הוא ישלם עליה בעצמו. כל הנזק עליו.

אבל אם אתה לא שומר על הימין, לא מאותת, ולא נותן זכות קדימה - אתה תפגע גם בנהג אחר מלבדך. זה ההבדל.

מהירות בכביש פנוי - נזק שבין אדם לעצמו.

אי איתות/שמירה על הימין/אי מתן זכות קדימה - נזק שבין אדם לחברו.

כשאתה נוהג בצורה שבה אתה חושב שכל חברי הפורום נוהגים - אתה מסכן לא רק עצמך - אלא מסכן ומעצבן את כל הנהגים מסביבך, וכנראה שגם את אלו שקוראים בפורום. (אני מקווה).

אתם עושים עליי יד אחת, אה? הולך:).

תקשיב, לא ראית אותי נוהג, ואל תנסה להבין איך אני נוהג לפי מה שאני כותב, כי אתה לא תצליח. (לכל מקרה, רק הבהרה כללית: אני נותן זכות קדימה תמיד כשאני יכול, אני לא משתגע בכבישים ציבוריים, ואם אני כבר רוצה לעשות משהו, זה רק בלילות, כשאני בטוח שאני היחידי שמסתכן. איתות? כשנחוץ. לא תמיד. מצטער, אבל אם אני עומד ברמזור לפנייה שמאלה בלבד, אני לא חושב שזה כזה נחוץ לאותת שמאלה).

ברור שאתה נוהג אחרת ממני, גם בגלל שאני נהג חדש עם עדיין התלהבות פה ושם בכביש, ואתה כבר 13 שנה בכביש - הרבה יותר שקול. ובזה מן הסתם אני מודה.

כשאתה נוהג בנס-הרים או לא יודע איפה. אתה לוקח את הפניות במהירויות לא שפויות לבן אדם רגיל, כי מזה אתה נהנה. סבבה! אבל!!! מה היה קורה אם היה בא מישהו מהכיוון השני, שקצת עייף, וטיפה נוטה לכיוון שלך? אז נכון, שבמקור הוא אשם. אבל גם אתה אשם כי נהגת במהירות גבוהה מהמותר, ובכך אתה מסכן אותו. זאת אומרת, שהמצב היחידי שמותר לך לנהוג מהר כמו שאתה אומר, זה לסגור את הכביש. לא?

אני רק מבקש מאנשים לא להצטדק. אוקיי, אז אתה מאותת. נותן זכות קדימה. הכל סבבה. אבל אני לא חושב שאם אני יאותת תמיד זה יהפוך אותי לפחות מסוכן\יותר נעים לנסיעה בחברה.

פורסם

שנתקלתם ברכב מזגזג בחוסר איכפתיות,בולם בלי סיבה,לא שומר מרחק,שם ז*ן על כל הסובבים אותו בכביש ולגלות שהוא בעצם נוהג כך כי הוא מדבר בסלולרי נוהג ביד אחת ואיכשהו גם מעביר הילוכים.

נכון שזה הרגיז אותכם ?

עכשיו תנסו לדמיין שאתםן על דו"ג ואתם גם מ-א-ד פגיעים והתנהגות הנהג לא צפויה ומפתיעה אותכם עד כדי סיכון חייכם.

חשבתי רבות לפני שפירסמתי את ההודעה הזאת, אם היה מדובר בשמירה על הימין או אי איתות לא הייתי מפרסם את ההודעה הזאת, זאת תופעה הרבה יותר חמורה ומרגיזה.

היא משלבת את כל העבירות האפשריות גם יחד, תמיד !

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
אני רק מבקש מאנשים לא להצטדק. אוקיי, אז אתה מאותת. נותן זכות קדימה. הכל סבבה. אבל אני לא חושב שאם אני יאותת תמיד זה יהפוך אותי לפחות מסוכן\יותר נעים לנסיעה בחברה.

אתה שוב טועה. אתה יותר מסוכן ופחות נהים כשאתה לא מאותת.

אם אני נוסע אחריך, ואתה פתאום עוצר כי פגשת חבר על המדרכה - אני אבלום בגללך בלימת חרום (לכן גם רצוי לשמור מרחק מנהגים כמוך, ובכלל).

אם אני נוסע באיילון, בימני, ואתה פתאום חותך אותי - אני אבלום או אסטה לשוליים.

וההפך-

אם אתה נוסע ברחוב, רואה חבר על המדרכה, מאותת ועוצר - אני לא אבלום בלימת חרום, ואדע שלפני נוסע אדם תרבותי.

אם אני נוסע באיילון, בימני, ואתה רוצה רדת במחלף, ואני אראה שאתה מאותת - אני אאט כדי שתוכל להשתלב בתנועה, ולא אתעצבן.

כשאתה לא מאותת אתה גם מעצבן וגם מסוכן. אם עדיין לא הבנת את זה - כנראה שכבר לא תבין (עד שאולי משאית לא תספיק לבלום מאחוריך חס וחלילה).

אם אחרי שלושה הסברים לא הבנת - אין לי טעם להמשיך להסבר הרביעי.

בעניין

כשאתה נוהג בנס-הרים או לא יודע איפה
-

יש מקדמי בטיחות רבים שנלקחים בחשבון.

ואין צורך לסטות עם השרשור הזה לכייון מסלול חוקי בארץ.

אם יהיה בארץ מסלול חוקי - אני אסע רק שם, ההבדל הוא שאתה תמשיך לא לאותת או לא לתת זכות קדימה גם בעיר ביום יום.

וכן. זה כן מעצבן נהגים. וכן, זה כן מסוכן. סיימתי.

בידידות,

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
אם זאת לא הייתה ראלי, גם היו מפרסמים את זה? :roll:

כל כך לא לעניין.

האם אתה למשל מתנהג בצורה הטובה ביותר על הכביש?

כל אחד צריך להסתכל על עצמו ולחשוב "מה אני יכול לשנות ולעשות טוב יותר?".

דניאל

MCS 2008

פורסם

אתה שוב טועה. אתה יותר מסוכן ופחות נהים כשאתה לא מאותת.

אם אני נוסע אחריך, ואתה פתאום עוצר כי פגשת חבר על המדרכה - אני אבלום בגללך בלימת חרום (לכן גם רצוי לשמור מרחק מנהגים כמוך, ובכלל).

אם אני נוסע באיילון, בימני, ואתה פתאום חותך אותי - אני אבלום או אסטה לשוליים.

וההפך-

אם אתה נוסע ברחוב, רואה חבר על המדרכה, מאותת ועוצר - אני לא אבלום בלימת חרום, ואדע שלפני נוסע אדם תרבותי.

אם אני נוסע באיילון, בימני, ואתה רוצה רדת במחלף, ואני אראה שאתה מאותת - אני אאט כדי שתוכל להשתלב בתנועה, ולא אתעצבן.

כשאתה לא מאותת אתה גם מעצבן וגם מסוכן. אם עדיין לא הבנת את זה - כנראה שכבר לא תבין (עד שאולי משאית לא תספיק לבלום מאחוריך חס וחלילה).

אם אחרי שלושה הסברים לא הבנת - אין לי טעם להמשיך להסבר הרביעי.

בעניין

כשאתה נוהג בנס-הרים או לא יודע איפה
-

יש מקדמי בטיחות רבים שנלקחים בחשבון.

ואין צורך לסטות עם השרשור הזה לכייון מסלול חוקי בארץ.

אם יהיה בארץ מסלול חוקי - אני אסע רק שם, ההבדל הוא שאתה תמשיך לא לאותת או לא לתת זכות קדימה גם בעיר ביום יום.

וכן. זה כן מעצבן נהגים. וכן, זה כן מסוכן. סיימתי.

בידידות,

אני לא מבין, אתה כ"כ שונא אותי?

כל ויכוח שלנו, אתה מוציא דברים מהקשרם....

אני אמרתי שאני לא בולם בפתאומיות.

ואני לא חותך נתיבים.

אני מאותת כשיש אנשים בכביש שצריך שיראו את מה שאני עושה. אני לא בולם בפתאומיות בחיים, כמו שכבר רשמתי:

אני גם לעולם לא בולם עצירות פתע. אני קודם כל מסתכל במראה, ורואה שאם הכל פנוי, אני יכול לבלום בפתאומיות במקרה והפסדתי את הפנייה. אם אני רואה שיש מכונית אחריי - חבל, ואני עושה את כל הסיבוב מחדש.

אז למה אתה רושם שאני כן? אם לא קראת את כל ההודעות בשירשור הזה, אז בבקשה ממך, תקרא אותם ואז תגיב, כי אתה רושם דברים, שבדיוק 2 הודעות לפני זה רשמתי שאני לא עושה. אני לא מאותת במצבים שלדעתי לא צריך. כמו לעמוד ברמזור לפנייה שמאלה בלבד. אז למה אני יאותת? מה אני עוד יכול לעשות?

בקשר לנס הרים - כל מקדמי הבטיחות שבעולם לא יעזרו לך במצבים מסוימים.

פורסם

בן, רז פשוט זוכר את ההודעה הבאה:

לפני שבועיים ננקשתי.

לא האמנתי שזה יקרה לי...אבל קרה.

אני אידיוט, אני יודע. אהבל, גם נכון. מטומטם? כן, גם זה.

הייתי באוטו עם מישהו שבשבילו לנסוע פחות מ 150 בכביש זה לאט, אבל כמובן שהוא אין לו רשיון אז הוא סתם מבלבל תשכל תמיד... תמיד שהוא באוטו אינ דווקא לא נוסע מהר כי אם אני יסע איתו מהר לכו תדעו מה יקרה...

אבל דווקא פעם אחת נסעתי איתו מהר, התבלבלתי ואז נזכרתי בשנייה האחרונה שאני צריך לפנות ימינה ולא להמשיך ישר... כמו דביל ניסיתי לתפוס את הפנייה, התחת נזרק לי, התיישרתי טיפה, וכל הצד שלי עלה על המדרכה. שני הגלגלים השמאליים, הקדמי והאחורי עלו על המדרכה. בקדמי לא קרה כלום, למזלי.

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=12287&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EE%E3%F8%EB%E4

זה קצת סותר את מה שרשמת, אבל נו, מילא. :roll:

דניאל

MCS 2008

פורסם
בן, רז פשוט זוכר את ההודעה הבאה:

לפני שבועיים ננקשתי.

לא האמנתי שזה יקרה לי...אבל קרה.

אני אידיוט, אני יודע. אהבל, גם נכון. מטומטם? כן, גם זה.

הייתי באוטו עם מישהו שבשבילו לנסוע פחות מ 150 בכביש זה לאט, אבל כמובן שהוא אין לו רשיון אז הוא סתם מבלבל תשכל תמיד... תמיד שהוא באוטו אינ דווקא לא נוסע מהר כי אם אני יסע איתו מהר לכו תדעו מה יקרה...

אבל דווקא פעם אחת נסעתי איתו מהר, התבלבלתי ואז נזכרתי בשנייה האחרונה שאני צריך לפנות ימינה ולא להמשיך ישר... כמו דביל ניסיתי לתפוס את הפנייה, התחת נזרק לי, התיישרתי טיפה, וכל הצד שלי עלה על המדרכה. שני הגלגלים השמאליים, הקדמי והאחורי עלו על המדרכה. בקדמי לא קרה כלום, למזלי.

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=12287&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EE%E3%F8%EB%E4

זה קצת סותר את מה שרשמת, אבל נו, מילא. :roll:

דניאל

מה אגיד ומה אומר? מטעויות לומדים.

ובאמת זאת הייתה הטעות הכי גדולה שלי עד היום בנהיגה, וממנה למדתי הרבה. כמו שאמרתי, אני תמיד מסתכל במראה לפני שאני מעט. לא בולם בפתאומיות, ולא כלום.

אגב, גם אז, הייתי לבדדדדד בכביש. אני זוכר אפילו שהוא צעק לי:

"הפנייה ימינה!"

הסתכלתי במראה הגדולה למעלה, ראיתי ריק, ושברתי את ההגה. הטעות הייתה שהחלטתי לקחת את הפנייה מאוחר.

• תוכן חדש...