Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי וולוו סטיישן אוטומט משנת 1993, הדגם הוא 945GLE, מנוע 2300.

בגדול, הרכב נוסע כל יום מאזור מושב שורש להר חוצבים בירושלים וחזור (הרבה ירידות ועליות ולא מעט פקקים).

עכשיו, אשתף אותכם בחוויותי, קניתי את האוטו לפני כחצי שנה במחיר זול במיוחד, אבל שילמתי בזמן הזה בממוצע אלף שקל לחודש על בעיות שונות, וכעת האוטו נוסע יחסית מצוין (הטורים קצת משוגע).

שאלותי הנן כדלקמן:

1. האוטו לוקח בסביבות 1:6, האם יש אפשרות לשיפור (שמתי תוסף גולדלייבל ולא הזיז לו, האם בגלל ששמתי במיכל מלא?)?

2. האם עלויות הטיפולים אמורים להמשך בסדר כזה, או שזה רק בהתחלה?

3. אין לי מושג מתי עשו פעם אחרונה טיימינג (יש לי קושי לברר, לא רלוונטי מדוע), האם יש אפשרות לדעת כזה דבר?

4. יש לי משפחה גדולה שממלאת את כל האוטו, אבל אני לוקח אותה במלואה פעם בחודש, האם כדאי לי להחליף לרכב אחר? יש לקחת בחשבון שאני יכול מבחינת הרשיון לנהוג רק על אוטומט, כך שכל רכב יקח לי הרבה דלק, ובפרט שיש להביא בחשבון שהוולוו הוא מאוד נוח לישיבה וכו', כמו"כ, אני יוכל לקבל עליו לכל היותר 15000 שקל וגם זה בקושי, ואם אקנה אוטו חדש מן הסתם יהיו לי טיפולים שהנהג הקודם הזניח וכו'.

מאידך גיסא, אני תפרן לא קטן, ואם בחישוב שנתי עתידי אני יחסוך הרבה אולי כדאי לי לחשוב על משהו אחר.

תודה מראש לתשובתכם

חידודי

פורסם

הטורים המשוגעים שאתה מתאר מצביעים על בעיה במערכת ההזרקה (או הקרבורטור, לא יודע מה יש ברכב שלך).

סביר מאוד להניח שברגע שתפתור את הבעיה הזאת גם צריכת הדלק שלך תשתפר. לא יודע להגיד כמה, אבל שיפור אתה צריך לראות.

לגבי הטיימינג - אם לא יודעים מחליפים. פוטנציאל הנזק גדול מהמחיר שיעלה לך להחליף רצועה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בעניין צריכת הדלק-אל תצפה לניסים ונפלאות, הרכב כבד וגדול וצריכת דלק של 1 ל 6 בהתחשב בדרך שאתה עושה , קרי, עליות וירידות = זה נורמאלי, אבל אם הרכב יכוון כמו שצריך , תקבל לכל היותר 1 ל 7 , 7 וחצי מקסימום.

בקיץ עם מזגן צפה לצריכה גרועה יותר.

לגבי ההוצאות- אין מה לעשות, רכב בן 14 שנה , וולוו חלקים יקרים.

אם תקנה רכב אחר, שוב יהיו לך הוצאות התחלתיות, או שלא, תלוי איך אתה אוהב לתחזק- אחזקת שבר או אחזקה מונעת.

בכל אופן אם תעבור לרכב אחר כגון מאזדה סטיישן(7 מקומות), בעניין הדלק יהיה שיפור ניכר, כנ"ל בהוצאות.

אבל מאידך - תצטרך לשלם הפרש מחיר בקנייה שזה אומר כמה עשרות אלפים על מחיר הרכב שלך.

פורסם

1. צריכת הדלק נשמעת לא הגיונית . רכב שכזה , בעל מנוע 2300 ( הספק 130 כ"ס ) , אמור לצרוך סביב 9 ליטר לק"מ . דאג לניקוי מערכת ההזרקה וככל הנראה תרגיש בהבדל .

2. יתכן וקנית רכב מוזנח , או שאתה אוהב שהכל תקין . האם הטיפולים שעשית הם כאלו שכל אחד היה עושה אם היה קונה רכב משומש ( ישור קו ) ? או שמא היו הוצאות מיוחדות ?

3. בדוק מה מצב החגורה בעין , קבל חוות דעת ממוסך . לא הייתי ממליץ "לשחק" עם עניין שכזה והייתי דואג להחלפה .

4. אופציות זולות יותר הן מבית סובארו - לאונה סטיישן או לגאסי סטיישן . אמורות להיות אמינות , וזולות יותר לאחזקה . קח בחשבון שאתה משלם על הנוחות של וולוו . במצב הנוכחי של המחירון - המון רכב , מעט כסף .

בהצלחה . :)

פורסם

אם אתה מוציא כל חודש 1000 שקל על תיקונים ואתה נוסע לעבודה עם צריכת דלק 1:6 אתה זורק המון כסף.

תמכור את הרכב וקנה משהו יותר חסכוני.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

1. זה בדיוק הקטע, פעם אחת מישהו אומר לי אחד ל5/6 ופעם מישהו אומר לי אחד ל9/10, בכל אופן אני הולך למוסך היום, אני אבדוק את האפשרות של ניקוי מערכת ההזרקה.

2. אני אוהב שהכל תקין, כל רעש קטן אני רץ למוסך.

3. אפשר לראות בעין מצב חגורה?

4. זה באמת מאוד נוח, הנקודה היא שאני מוכן להוסיף 10 אחוז על הנוחות לא 50.

1. צריכת הדלק נשמעת לא הגיונית . רכב שכזה , בעל מנוע 2300 ( הספק 130 כ"ס ) , אמור לצרוך סביב 9 ליטר לק"מ . דאג לניקוי מערכת ההזרקה וככל הנראה תרגיש בהבדל .

2. יתכן וקנית רכב מוזנח , או שאתה אוהב שהכל תקין . האם הטיפולים שעשית הם כאלו שכל אחד היה עושה אם היה קונה רכב משומש ( ישור קו ) ? או שמא היו הוצאות מיוחדות ?

3. בדוק מה מצב החגורה בעין , קבל חוות דעת ממוסך . לא הייתי ממליץ "לשחק" עם עניין שכזה והייתי דואג להחלפה .

4. אופציות זולות יותר הן מבית סובארו - לאונה סטיישן או לגאסי סטיישן . אמורות להיות אמינות , וזולות יותר לאחזקה . קח בחשבון שאתה משלם על הנוחות של וולוו . במצב הנוכחי של המחירון - המון רכב , מעט כסף .

בהצלחה . :)

פורסם

1. צריכת הדלק התקינה לרכב שכזה היא כאמור סביבות 9-10 ליטר לק"מ . בדוק את העניין .

2. אם כך , ההוצאות צפויות . קנית רכב בן 14 , ציפית שהכל יעבוד בדיוק כמו שהרכב יצא מהסוכנות ?

יש בלאי . בכל אופן , אם השקעת בה כספים , היא אמורה להראות אמינות מופלגת . הרכב ידוע בעמידותו וחוזקו .

3. אני לא בטוח , מצד שני גם הייתי מקבל דעה שהייתה אומרת שהחגורה בסדר , לא הייתי סומך על זה ומחליף . למה לקחת סיכונים ?

4. קח בחשבון גם בטיחות . האופציות מבית סובארו בטוחות הרבה פחות מהוולוו , ואני לא בטוח שיש עוד רכב שמציע בטיחות שכזו במחיר המדובר .

פורסם

שלום רב

רכב זה נחשב אמין מאוד איך הגעת ל1000 שח לחודש

בענין תצרוכת הדלק אנני נוהג ל"תקן " את הכותבים אך אים תחליף מנוע חדש גיר חדש ומערכת דלק חדשה ותיסע ללא דלתות הרכב לא יגיע ל 1-9 בתוך העיר ( עליות ירידות ופקקים )

הממוצע ברכב זה הוא במקרה הגרוע 1 ל 6 ובמקרה הטוב 1 ל7.5

נ.ב יש ביקוש רב לרכב זה ואתה יכול לקבל עליו 25 אלף שח תלוי במצבו . מציע לך להשאר עים הרכב ( למרות שלא ידוע לי מה מצבו )

בברכה זיסו יוסי

פורסם

לגאסי סטיישן - ללכת על מנוע 2000 בלבד, תיתן מענה טוב יותר מבחינת אמינות והוצאות, לא יהיה לך 1000 שקל כל חודש, אך מאידך, אתה יורד ברמת הנוחות וההרגשה הכללית, וולוו לעומת סובארו - אין שום מקום להשוואה, אך אתה תחסוך הרבה כסף.

עוד רכב שיכול להתאים לך זה לאונה סטיישן, מנוע 1600 או 1800, כאן אתה כבר יורד משמעותית ברמת ההוצאות והדלק אך גם בנוחות ובאיכות נהיגה\ביצועים., אבל חוסך המון כסף בהוצאות שוטפות קרי, טיפולים\דלק\ביטוחים.

פורסם

יוסי , הנתון תלוי באופי הנסיעה והאם הנסיעה בשטח עירוני ברובה , או בינעירונית .

אכן , אין לצפות לצריכה טובה יותר מסביבות 7 ק"מ לליטר בעירונית , אך צריכה של 9 ק"מ לליטר לא דמיונית בנסיעה מרובה בבינעירוני .

• תוכן חדש...