Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אמא מתעניינת ברכב חדש, אחרי 13 שנים נאמנות לאיביזה שלה. היא תמיד נוטה לכיוון האצ'בקים, וכרגע לא

מעוניינת בסופר מיני קטנה ממש כמו יאריס או סוויפט או משהו כזה, אלא משהו בסגנון של משפחתית קומפקטית - בסגנון ה-C4.

הקושי היחידי הוא שאמא שלי לא מוכנה לשמוע על אוטומט, בשבילה רק ידני, ורצוי מתוצרת אירופה.

כרגע עמדו על הפרק C4, 307 ו- פוקוס 5 דלתות (אולי 207 אבל אנחנו לא יודעים עליה חצי דבר).

אני חושש שה- 307 קצת מיושנת, למרות האהבה לכוחות אריה צרפתיים, ה-C4 נשמעת כאופציה הטובה ביותר, ופוקוס הבנתי שלא קיימת עם גיר ידני.

האפשרות של להזמין ידני מפחידה במקצת, כי זה בטח יצור בעיות בחלפים, ויקשור אותך לעד למוסך המרכזי. אבל פוקוס ישנה הייתה טובה מאוד לטעמי וחבל...

אמא בת 50+, אוהבת לנהוג, לאחרונה סובלת מבעיות גב (ולכן הנוחות חשובה), דברים נוספים שצריך לדעת:

תקציב עומד על כ-115K ש"ח

נסיעות בין-עירוניות קצרות בד"כ, ועירוניות, סה"כ כ-10K ק"מ בשנה.

חשוב תא מטען לא פצפון, עם כי ברכב יסעו בו"ז מקסימום 4 אנשים, בד"כ 2-3.

גיר ידני כבר הזכרתי, מנוע כ-1600 סמ"ק, פינוקים לא כל כך חשובים, כי עד היום היא לא ידעה מה זה נעילה מרכזית, חלונות ומראות חשמל או כריות אוויר, אבל כמה שיותר - הרי זה משובח.

עדיפויות הייתי מסדר כך: אמינות, מחיר שירות, נוחות, צריכת דלק, מהנה לנהיגה.

זהו, אשמח לעצות, דברים חשובים שכדאי לדעת, ניסיון של אנשים וכו'...

תודה רבה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

כיום עדיין אין שום בעיות חלפים בפג'ו סיטרואן בכל הקשור לגירים ידניים.

מנוע ה 1.6 עם 16 שסתומים הוא מנוע וותיק המשרת את משפחת ה 206\307 ושות' מזה שנים - ובהן יש, ולא חסר, גרסאות ידניות למנוע הזה. עיקר הגרסאות הידניות הם מן הסתם גרסאות ה XS של ה 206 וגם גרסאות ידניות של ה-307, ממנה לא מכרו כל כך הרבה ידניות (אבל עדיין יש !). אם אמא יודעת לנהוג ולהתנהג אל הקלאץ' בג'נטלמניות - לא צריכה להיות לה ש-ו-ם בעיה לפחות בעשור הקרוב אם היא גומעת רק 10K ק"מ בשנה, לפי דבריך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

C4 בגירסת ה-3 או 5 דלתות היא אוצפיה טובה אפילו טובה מאוד.(110K -118K ש"ח)

ה-207 לדעתי איבדה מקיסמה של ה-206, פשוט מתחו את הרכב לאורך של 4 מטר (כמו של ה-306 המנוחה).

אופציה נוספת אומנם חורגת מהתקציב היא VW GOLF 1.6 ידנית ,102 כ"ס (מנוע מיושן ) עולה כ-123K ש"ח.

ה-VW היא מכונית עם תדמית טובה, לא בטוח שהיא טובה מה-C4 אבל במחירון המשומשות VW שומרת על ערכה טוב יותר.

בכל אופן תיקח את אמא שלך לנהיגת מבחן.

בהצלחה

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

טויוטה Run-X GLI ידנית - נאה מאוד ( לטעמי ) , מיוחדת עד כמה שאפשר לצפות ממשפחתית , חזקה יחסית למתחרות , נהנית מהשם של טויוטה ( ולא , אני לא מסכים בדר"כ עם מתן שם אמינות לחברה , אלא לאקזמפלר ספציפי , ובכל זאת ) .

אחת כזו בשחור - ואתה מסודר , מאוד הולם אותה לדעתי ( כמובן שבציניות , הבחירה כולה שלך :) ) .

פורסם

הפתיע אותי לגלות שקיימות RUNX ידניות. בכל אופן - היפניות נשללו מייד ונשארנו עם אירופאיות בלבד.

בעניין הגיר הידני בהזמנה - הכוונה הייתה אך ורק לפוקוס, כי לפג'ו בטח שלא חסר.

רכב בתצורת 3 דלתות פסול גם כן, רק 5 הולך...

על גולף באמת יש מה לחשוב...

גם אני בעד נסיעת מבחן ומקווה לטעום גם (בכל זאת נהג צעיר)...

אבל השאלה עצמה כרגע מצתמצמת ל - 307 או C4, עד כמה שידוע לי הבסיס זהה, ועם זאת - מה היתרונות וחסרונות של כל אחת?

פורסם
הפתיע אותי לגלות שקיימות RUNX ידניות. בכל אופן - היפניות נשללו מייד ונשארנו עם אירופאיות בלבד.

בעניין הגיר הידני בהזמנה - הכוונה הייתה אך ורק לפוקוס, כי לפג'ו בטח שלא חסר.

רכב בתצורת 3 דלתות פסול גם כן, רק 5 הולך...

על גולף באמת יש מה לחשוב...

גם אני בעד נסיעת מבחן ומקווה לטעום גם (בכל זאת נהג צעיר)...

אבל השאלה עצמה כרגע מצתמצמת ל - 307 או C4, עד כמה שידוע לי הבסיס זהה, ועם זאת - מה היתרונות וחסרונות של כל אחת?

בתכל'ס מדובר על אוטו די זהה, למעט העיצוב.

למרות שה-307 יצאה כמה שנים קודם, אין לה שום נחיתות כמכונית מול ה-C4. למיטב ידיעתי, שתיהן מגיעות כידניות רק בגרסא הבסיסית, ושם לדעתי ה-307 מרגישה פחות זולה, למרות שהיא מעט פחות מאובזרת (קרוז....). הכניסה והיציאה ל-307 טובות יותר, והיא מרווחת יותר בשל המבנה הגבוה.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אוקטביה, גולף, ג'טה - אם אין ידני, ניתן להזמין ידני - בלי יותר מידי סיפורים ומעשיות

ועל זה צריך לשבח את צ'מפיון :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תתאמצו קצת בשביל גולף 1.6 ידנית ולא תצטערו.

אמנם 123K ולא 115K. אבל אף מכונית בקטגוריה לא נהנית מאיכות גימור ותחושת איכות כמוה.

היא מגיעה עם אבזור ורמת גימור שתחמיא לכם כל פעם שתכנסו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רמת גימור גבוהה? לא ניראה לי.

רכב חדש מהחברה שמגיע עם פסי קישוט שחורים וטמבונים שחורים, הוא לדעתי בעל רמת גימור נמוכה ביותר.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

מצטער שאני נכנס לשרשור..אבל יש ראנקס ידנית?

ד"א ישבתי בראנקס כמה פעמים בזמן האחרון והיא מאוד נוחה יחסית למתחרות (ישבתי גם במאזדה 3 וסובארו אימפרזה והראנקס היא עולם אחר)

פורסם

ל-C4 יש עיצוב חמוד, וגג שמש שקוף. (VTR) [יצא לי לראות אחת ברמת החייל שבוע שעבר, דומה מאוד לVTS]

לך לסוכנות, קח נסיעת מבחן... לא עולה כסף ;-).

פורסם

עניין קבוצת צ'מפיון עלה. אמא מתלוננת על מחיר החלפים של פולקסוואגן (בתור אחת שמחזיקה כל כך הרבה שנים סיאט). השאלה הגדולה היא האם המחיר לחלפי פג'ו/סיטרואן נמוך מזה, ובכמה?

עניין הפאר לעומת ההוצאות מעניין אותה פחות, כי היא פשוט לא בקטע...

פורסם

בעיקרון עלות החלפים של כל הרכבים המודרנים דומה.

רכבי Peugeot/Citroen בדר"כ מתקדמים יותר באלקטרוניקה (חישני מגבים,הפעלת אורות... ).

התיחכום הצרפתי יכול להוות מקור לבעיה אבל אין ממה לחשוש "מחלת הילדות" שלהם היתה בשנת 2002 שה-307 וה-C5 הגיעו

לארץ.

אתם קונים רכב יקר, תעשו נהיגת מבחן. ההעדפה שלכם למכונית תהיה ע"פ תחושה ולא לפי נתונים על הניר.

VW תשמור על ערכה טוב יותר (מספיק להסתכל במחירון של 306 ו-GOLF משנת 1994 שה-306 היתה יותר מודרנית ומוצלחת)

בכל אופן אם בחירה של VW/Citroen/Peugeot היא בחירה מצוינת.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• תוכן חדש...