Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתגי חלונות ברנו סניק.

ממוקמים כל כך נמוך שממש חובה להתכופף אליהם בשביל לפתוח חלון [ולא נזכיר את זה שהם מתקלקלים כל שני וחמישי...]

משענת יד במאזדה 626.

ניתנת לקיפול אחורה, ככה שאם יש שם כסף או משהו הוא ישר מתפזר..

הגיר הרובוטי של קורולה החדשה.

אולי זה לא ליקוי בהנדסת אנוש, אבל לא באמת צריך להסביר...

יש עוד, אולי אזכר מאחור יותר..

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלפא 146:

- פתחי האוורור הצדדיים ממוקמים היטב (בדלתות), אך מתכווננים, משום מה, רק למעלה ולמטה, דהיינו או לברכיים או מעל לראש. חצי עבודה במיטבה.

- תא המטען נפתח רק כשהסוויץ' מכובה. מי שתכנן את זה בוודאי לא חשב על סידורי האבטחה בישראל (לא שאמור היה, אבל היה נחמד אם היבואן היה מציע מעקף לעסק. לא מאמין שזה מסובך).

- תא כפפות וירטואלי לחלוטין, אם כי זוג כפפות נכנסות לשם בהחלט.

- מתגי חלונות החשמל פועלים כך, שלחיצה קצרה היא זו שמפעילה את האוטומט ולחיצה הגונה יותר דרושה להפעלה מדודה. הפוך מהמקובל ומההגיוני.

- משענות הראש אינן מתוכננות לצאת מהמושב. בכלל. רק זזות על הצירים שלהן עד הסטופר.

- פתח הטענה גבוה.

- פתח מילוי שמן (בוקסר) ממוקם לא נוח בעליל.

- הרדיו ממוקם נמוך מדי.

- שקע הדיאגנוסטיקה ממוקם בתוך הקונסולה המרכזית כשצריך, בעצם, לשלוף אותו מעל לכיסוי של פתחי האוורור לרגליים.

אלפא 156:

- כהפקת לקחים (:?) מפתחי האוורור של ה-146 פתחי האוורור (המרכזיים עכשיו) מתכווננים ימינה ושמאלה, אך לא למעלה ולמטה. לפחות הצדדיים עגולים ומתכווננים לכל כיוון. הם גם קטנים וצרים באופן מעורר גיחוך.

- המושב האחורי לא מתקפל כלל, חוץ ממשענת היד עם פתח הסקי.

- פתח מילוי נוזל השמשות דורש כישורי צליפה של ממש והוא צר יותר משל בקבוק שתיה סטנדרטי.

שברולט קאוואליר:

- הזזת המושב על ציר האורך דורשת הזזת הידית לצד במקום למעלה כמקובל ברוב המכוניות. התנועה מאד לא טבעית ומוזרה.

- אין ידיות אחיזה מעל הדלתות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמובן, איך שכחתי:

דייהטסו סיריון MK2 - כשאתה מכניס לרוורס, יש צפצוף מעצבן שמזכיר לך כל הזמן שאתה ברברס (אבל כמו כל דבר, גם לזה מתרגלים - זכורה לי פעם אחת ששכחתי שאני ברברס, למרות הצפצוף :shock:) וגורם לך להרגיש שהסיריון חשה עצמה מינימום סקניה.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

מגאן 96...

נסו לפתוח חלון אחורי כשאתם יושבים מאחורה, לא לבעלי בעיות גב, ואין שום שליטה על החלונות מאחורה מכיסא הנהג.

המתג שנמצא באמצע בין שני המושבים הקדמיים דווקא נותן שליטה מאד נוחה לכל היושבים ברכב, ומאפשר ליצרן לחסוך הרבה כסף על חיווט מיותר.

כנראה שאתם אנשים גבוהים, לי מעולם לא הייתה בעיה כזאת.

המאפרה, זה מאפרה או משטח שנפתח? כמעט ללא כיס, רוב האפר נופל על הריצפה.

זאת סדרת חינוך שמלמדת אותך לא להיות ערס ולא לעשן תוך כדי נהיגה. נראה שזה דווקא עובד.

חוץ מזה, כולם יודעים שמאפשרה ברכב צרפתי זה לברגים וחתיכות דשבורד שהתפרקו עם הזמן.

נסו להשעין את הכסא אחורה כדי לשכב, קחו ריזיקה של יומיים לפני.

את זה באמת מעולם לא הבנתי. למה צריכים את המנגנון האירופאי הדפוק הזה עם הגלגלת, כשאפשר לשים ידית כמו בכל היפניות ולהוריד את המושב תוך חצי שניה? נשגב מבינתי.

צופר - עזבו שבקושי שומעים אותו, קשה למצוא אותו במצבים מסוכנים, 2 נקודות עלובות בגודל טיפה יותר גדול מהאגודל שלי בצידי ההגה.

תכף תתלונן גם שהן לא בולטות מספיק... כאמור, לי לא הייתה שום בעיה עם זה, גם במצבי חירום. כנראה שיש לכם ידיים גדולות במיוחד, כיאה לאנשים גבוהים.

אור גבוה? וואי זה נושא כאוב אצלי, לא משנה אילו מנוורת החלפתי, פשוט לא מאיר לי כמו שאני צריך במקומות חשוכים!

זה נושא כאוב אצל האוטו הספציפי שלך, לא אצלך.

תוספת קטנה מארץ השמש העולה:

בדייהטסו גרן-מוב, ההגה לא מתכוונן אפילו לגובה. WTF?

כמו כן, אור בלם אחורי מרכזי מותקן בחלק העליון של השמשה ולא בתחתון, מה שמפריע מאד לשדה הראייה. טמטום.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

וכמו שאמר כאן קודם בעל C220. גם אצלי, ב C240 (דגם 98 )

-ההגה לא מתכוונן.

-אין פתיחת מכסה דלק מתוך הרכב ואין אפילו מנעול (יש לדלת תא המטען, דרך אגב. לא זוכר את הפעם האחרונה שהשתמשתי בו). ושלא נדבר על הפקק המתברג ללוע המיכל. בחייכם, אוטו שעלה רבע מיליון שקל וקשה היה למרצדס לשים חתיכת חוט פלסטיק בין הפקק למכסה הדלק?

פורסם

- פתח מילוי נוזל השמשות דורש כישורי צליפה של ממש והוא צר יותר משל בקבוק שתיה סטנדרטי.

עכשיו אני מבין מאיזה פיאט לקוח בדובלו את המיכל נוזל שמשות. כתבו על זה כבר פה - ימח שמם, 5 ליטר מיכל עם פתח מילוי בקוטר של 10 אגורות בקושי, וזה לא שחסר מקום!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עכשיו כשאתם מעלים את זה, אני נזכר שהתופעה הזאת היתה גם ב-33 :evil:

המיכל של נוזל השמשות היה פשוט ענק. אומנם מעולם לא בדקתי מה היה הנפח שלו, אבל אני רק יודע שתמיד הייתי מרוקן לתוכו מיכל שלם של נוזל שמשות של WURTH ותמיד היה נשאר (הרבה) מקום לעוד.

רק מה, הפתח הקטן והמעצבן שלו היה פשוט :nono:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

-ההגה לא מתכוונן.

-אין פתיחת מכסה דלק מתוך הרכב ואין אפילו מנעול (יש לדלת תא המטען, דרך אגב. לא זוכר את הפעם האחרונה שהשתמשתי בו). ושלא נדבר על הפקק המתברג ללוע המיכל. בחייכם, אוטו שעלה רבע מיליון שקל וקשה היה למרצדס לשים חתיכת חוט פלסטיק בין הפקק למכסה הדלק?

בתוך המפתח האלקטרוני יש גם מפתח רגיל שיוצא ממנו. אם וכאשר תצטרך להשאיר את הרכב במוסך, ולא תרצה שיחטטו לך בתא המטען נניח, אתה תנעל אותו עם המפתח הרגיל והוא ישאר איתך. את המפתח האלקטרוני תשאיר במוסך כדי שיוכלו להניע את הרכב אם יצטרכו.

פורסם

וולוו מהשנתונים האחרונים - אי אפשר להשעין את היד על הדלת.

פג'ו 505 - פנסי חזית ואחוריים שבולטים מהרכב, טמבונים מטפט של קירות

אופל קדט - הגה לא מתכונן, ובנוי בצורה הכי לא נוחה שהמהנדסים הגרמניים יכלו למצוא

מנגנון אוטומטי לחלון הנהג - כל רכב, זה לא נוח זה מעיק ומעצבן.

עוד מבית היוצר של אופל: מכסה מיכל דלק באופל קדט בנוי בצורה שגם אם תתן לגנב דלק את המפתח, הוא לא יצליח לפתוח אותו. מכסה מנוע ששוקל כמה עשרות קילוגרמים ודלת אחורית בגרסאת ה5 דלתות בעל משקל רב.

פורד סיירה - ידית מחוונים שנשברת על בסיס קבוע.

מאזדה 3 - הקונסולה נמצאת במקום שבו הברך שלי אמורה להיות משום מה...

שברולט קוואליר - לחצן החלון החשמלי מאחור נמצא איפה שהברך נמצאת, והמנורה שלו מספיק חזקה כדי לחמם את הפלסטיק ואת הברך...

ועוד ועוד ועוד....

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

רנו קנגו - המקום לכוסות! או מה שזה אמור להיות. זה עיגול בעומק 2 מ"מ.

אל תשימו שם כלום אם אתם לא מתכוונים לנסוע רק בקו ישר.

מרצדס ספרינטר - צריך להפעיל/לכבות את המאוורר ואת המדחס של המזגן לחוד. (מצד שני זה החיסרון היחיד שהצלחתי למצוא, אז אפשר לסלוח להם :) )

פורסם

לאחרונה רכשתי סוזוקי סוויפט משנת 87, האמת כמה פשוט ככה טוב.

לא יודע איך ברכב כזה קטן יש מרווח כה גדול לנהג, ואני אחד ששוקל 140 קילו, הכל אצלה נגיש, איכות חומר מעולה, אף סדק או שבר בפלסטיקים.

רק דבר אחד שיגע אותי למה גלגלי 12'', אי אפשר לעלות במפר בלי לשמוע את הטמבון הקידמי.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

ושוב גרמניות - אופל קדט, מראות נופלות ונשארות מחוברות עם כבל במקום להתקפל.

חיפושית - טוב....לא צריך להגיד יותר מדי.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

וואי, זה שרשור ארוך.

אני אהיה כנה ואודה שלא קראתי את כולו, אבל אני חייב להעלות פה נושא כאוב.

פתיחת מכסה המנוע בפוקוס, יכול להיות שמישהו כבר הזכיר את לפני אבל אני שקלתי להחזיר את הרכב לחברת ליסינג בגלל זה.

למי שלא מכיר, צריך לצאת עם מפתח הרכב, להרים את הסמל של "פורד", להכניס את המפתח, לסובב פעם אחת שמאלה ואז עוד פעם ימינה ורק אז אפשר להרים את המכסה:twisted:

לעזאזל איתם!!! למה זה טוב?!?!

הסיפור הוא כזה:

גרתי בצמוד לבית ראש הממשלה(בירושלים). ובכל פעם שנכנסים לרחוב צריך לעבור בדיקה בטחונית. (רק רכב מורשה יכול להכנס לרחוב.)

הבדיקה כוללת : פתיחת תא המטען ובדיקתו, בדיקה וויזואלית מתחת לרכב לראות שאין שום דבר חריג. (זה היה מצחיק כשהייתי מגיע עם הקולט הפרטית שלי אחרי ההנמכה. הם היו ממש צריכים לשכב על הכביש), פתיחת מכסה המנוע ובדיקתו.

תחשבו איזה מתסכל זה לצאת מהאוטו בכל פעם שאתם מגיעים הביתה , בשביך לפתוח את מכסה המנוע:evil:

כשחוזרים ב3 בלילה מתים מעייפות, כשיורד גשם, שלג (כשעוד ירד בירושלים), ברד, כשאתם מתים להשתין וכו'..

אבל יש את הפלוסים בלגור שם, פעם התקלקל לי המנגנון של החלון החשמלי בקולט והחלון נשאר פתוח. בכל מצב אחר זה היה מדאיג אותי להשאיר את הרכב כך בלילה (הייתה מערכת לא רעה בכלל).

אך אל דאגה, יש משני צידי הרחוב עמדת שמירה של מגבניקיות ושל מאבטחי בית ראש הממשלה ( שהתידדתי עם כמה מהם).

סיפרתי להם מה קרה והם אמרו שישמרו לי עליו מכל משמר.

אפילו לא נעלתי את האוטו עם האזעקה באותו הלילה8)

עכשיו אני כבר לא גר שם אז אין לי את הבעיה עם הפוקוס..

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

• תוכן חדש...