Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל "בקרות האקלים" מכתיבות לי איך אני רוצה את המזגן שלי.

אני לא מדבר רק על רכב ספצפי אחד, זה נוגע להרבה רכבים חדשים, אבל התסכול שלי מגיע בעיקר מהB4.

כשאתה לוחץ על הכפתור להעביר את האוורור לחלון, אז אוטומטית המאוורר עובר למהירות גבוהה, המזגן נכנס לפעולה והמזגן עובר לכניסת אוויר מבחוץ.

וגם הטמפ' המפוצלת ימין/שמאל, אוף כל פעם לסובב את שניהם, להונדה יש פטנט שאפשר לבטל את הפיצול. יופי!

אני רוצה 3 כפתורים עגולים גדולים של טמפ', עוצמת מאוורר, ואוויר טרי/סירקולציה ועוד כפתור קטן אחד שכתוב עליו AC.

כ"כ קשה?!

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סיוויק 99 , אין תלונות.

הגב, אין כאן בעלי הונדות, או שאין תלונות גם כן?

אתה לא יודע שסיוויק (בעיקר ה-DX וה-SR) זה רכב מושלם?!

:lol:

פורסם

אף אחד לא כתב על המונדאו מדגם Giha אז אני אכתוב את התרשמותי מהרכב שנמצא ברשותי כ 4 חודשים .

מושב הנהג - צידי בסיס המושב משתפלים כלפי מעלה באופן שגורם לאי נוחות מסויימת בישיבה ממושכת .

אציין שהמושבים בדי הריפוד , הגבהים \ מרחקים והתמיכות השונות בגב המושב נוחים למדי .

מכסה מנוע - צויין כבר לגבי הפוקוס - פתיחה מעצבנת אך ורק בעזרת המפתח בחזית הרכב מאחורי הסמל .

אני מניח מן הסתם שזה בהחלט מקשה על גניבת הרכב ומוזיל עלויות ביטוח ( אם נסתכל על הצד החיובי בדבר )

והדבר הכל כך תמוה :-( - מגן השמש הקמצן שמונח מעל לראש הנהג , כה קצר שבקושי רב מסתיר את השמש כאשר היא בחזית , ובעיקר כשהיא צידית ( לזה זה נועד לא ) :mm_cool:

ולמה כדי לקבל אוויר קריר מבחוץ בזמן נסיעה בימים נעימים דרך פתחי האורור , מאלץ אותי להפעיל את בקרת האקלים ולהתחיל להתעסק עם הכיונונים של הטפרטורה ו\או כיבוי המדחס ?

ואחרון , הייתי ממש שמח אם היו מצרפים למתג תפעול פנסי הרכב , אופציה להדלקת התאורה הפנימית כולה ברכב ( בזמן חנייה כמובן ולא בנסיעה ) במקום לפתוח את אחת הדלתות .

וכעת נעבור לכריזמה של אשתי -

ריפודי דלתות מתפוררים ומתנתקים

בולמים איומים , מרעישים ודופקים .

תנוחת ישיבה - אחת מהגרועות שידעתי בחיי , בכל נסיעה , גם הקצרה דאגו חוליות L5 S1 להעביר אלי תזכורת מהירה :nono:

הפלסטיקה , מתגי החלונות ותאורת הפנים נוטים להתפרק או , פשוט מפסיקים לתפקד .

ועכשיו לגולת הכותרת - הראשים הפלסטיים של מפתחות הרכב ( המקוריים ) פשוט התחילו לשנות את הרכבם הכימי והחלו בתוך מס' חודשים להתרכך ולהתפורר עד לשלב שכבר לא היה במה לאחוז כדי לסובב את הסוויץ' .

ובמפתח השני שנכנס למלא תפקידו , הפלסטיקה איכלה עצמה עד לאובדן הצ'יפ של האימובילייזר ( מה שמנע מאיתנו בכלל את היכולת להניע את הרכב )

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סיטרואן c5 דגם 2 ®.

כדי להחליף נורה בפנסי הדרך צריך לפרק אותם לגמרי.

ולא, לא ניתן להחליף נורה לבד, צריך ללכת למוסך המרכזי שיפרקו ויחליפו, והכל בגלל בעיית גישה.

טמטום המחץ, עוצר אותך שוטר בלילה ויש לך נורה ברכב אבל אין אפשרות להחליף, מעניין את הספתא שלו והוא דופק לך קנס.

מניסיון!!

פורסם
עוצר אותך שוטר בלילה ויש לך נורה ברכב אבל אין אפשרות להחליף, מעניין את הספתא שלו והוא דופק לך קנס.

עליך להחזיק נורה ספייר ברכב, ואם אתה לא יודע להחליף, לפי החוק על השוטר לעשות את זה בעצמו. תאמין לי שהוא יתייאש לפני וישחרר אותך לדרכך.

נ.ב. גם בקסנטיה אותה בעיה שצריך לפרק חצי אוטו כדי להחליף נורה. עכשיו תיקח בחשבון שיש שם 4 נורות H1... ואין נורה לבגאז'... :mm_cry:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שאלה חצי קשורה:

מישהוא נתקל בכיסאות ממש נוחים לישיבה בסגמנט המשפחתיות? לא מדבר על קנגו ודומיו\מנהלים למיניהן.

אני לא ממש יודע איך זה במנהלים, אבל עד היום כל כיסא שישבתי בו למעט בקנגו של רנו היה נוראי לנסיעה ארוכה. וזה כולל BMW 323 (של חבר), פיאט מריאה, מיצובישי לאנסר(אחד שנת 05, אחד שנת 90 ומשהוא),גטס,וכנראה עוד כמה שאני לא זוכר.

למה זה ככה?! איך יכול להיות שאין כיסאות נוחים ברוב המכוניות בכביש? לא משקיעים מספיק בתכנון שלהם?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ממהש אני קורא כאן אני עוד במצב טוב

והגראנד פינלה, אני קורא לזה מובלעת כי אין לי משוג מה זה הדבר הזה מיתחת לכרית אויר של הנוסע, או למה הגרמנים הכינו לי מתנת ניחומים על התא כפפות המסכן שלהם בצד של הנוסע.

מייד עם קניית רכב (גם פולו) חברה שלי החליטה ש"המובלעת" זה בשביל הרגליים...

פורסם

סיטרואן C15 - הדבר העיקרי הטוב ברכב - עולה מדרכות טוב. כל השאר לא (לא טוב...).

ברלינגו 98' - תא פיוזים - יש איזה 30 -40 אבל לדעת מי שייך למה - צריך שרטוט חשמלי (לא יכלו לשים צלמית

שפיוז א' הוא תאורה, וכו'...). צריך להוציא אחד אחד ולבדוק...

alfa 156 2.5.

פורסם
רנו 4 סיטרואן 2CV-ידית הילוכים בדש בורד (בסיגנון "בוחש דלק").

סיטרואן בכל הדגמים הישנים-ידית איתות לא חוזרת לבד.

סיטרואן GSA רדיו במקום של בלם היד בלם יד במקום שכרגיל נמצא הרדיו.

סיטרואן GSA-לוח שעונים "עיני נמר"צהובים מפחידות בלילה.

מזגן של GSA- תוצרת אלכס הרבה רעש וזעה....

דושת בלימה של כל הסיטרואנים ההידרו פנאומטיים (להדק את החגורות אני בולם).

תא מיטען של GS-צריך לרדת על הברכיים כדי להוציא ולהכניס דברים.

תיבת הילוכים של אלפא רומאו לדורותיה-ראשון ושני קצרים השלישי עד 120 רביעי ראה הילוך שלישי חמישי לא מכיר לא הישתמשתי אף פעם.

דושת גז של נ.נ (המבין יבין)

הגה של D500.

חלקי פלסטיק בדש בורד של BXו 405

תיבת הילוכים AL4

כל המכוניות תוצרת USA

היסטוריית הרכבים שלך (סיטרואן ואלפא) מעידה על מזוכיזם :lol: (צוחק, גם לי הייתה סיטרואן ואני מתגעגע...)

אני אשמח אם מישהו יעלה את הלוח שעונים של ה_GSA (אם אפשר גם ביום וגם בלילה). שמעתי עליו כמה פעמים וסיקרן אותי...

אביעד

פורסם
עליך להחזיק נורה ספייר ברכב, ואם אתה לא יודע להחליף, לפי החוק על השוטר לעשות את זה בעצמו. תאמין לי שהוא יתייאש לפני וישחרר אותך לדרכך.

הפוך גוטה, הפוך.

אתה חייב לדעת להחליף נורה ברכבך, רק שבשום מקום לא כתוב כמה זמן זה צריך לקחת לך.

לשוטר אסור לגעת לך ברכב ובטח שלא לבצע בו פעולות מכניות/חשמליות מהסיבה הפשוטה שלא הוא ולא משטרת ישראל ישלמו על הנזק שעלול להגרם לפנסי הרכב שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה אורן, אבל אני התכוונתי ללוח השעונים עצמו :) כלומר לראות את השעונים מקרוב (הבנתי שאלו לא שעונים אלא יותר בועות או משהו כזה).

ולבחור שהזכיר את ה-AL4, המקום שהיא עובדת בו טוב זה בצבא. מהסיבה הפשוטה שכווולם קורעים את הרכב, ולכן התיבה לא משתגעת ועובדת יפה. מניסיון על מגאן אוט' - הביצועים בסדר גמור יחסית ל1.6 אוט', טיפה יותר טובים מ-1.6 אוט' אחרות אפילו.

פורסם
סוזוקי באלנו-

מתג האורות נמצא בקצה ידית האיתות ככה שלפעמים שאני רק רוצה לאותת אני בטעות משנה את מצב האורות.

אתה צריך כנראה להחליף את הידית כי לי זה לא קרה אף פעם

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...