Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באאודי A6 2005 דיזל אם נשרפה נורת אור דרך צריך לקוות שזו השמאלית, כי לימנית איך גישה. צריך לפרק את הבית פילטר אויר ומי יודע מה יש עוד שם כדי להגיע לפנס.

באופל אסטרה MK4 כדי להחליף נורות בתאורה של המזגן צריך להוציא את הרדיו ולפרק את כל הקונסולה המרכזית, לפתוח את המזגן, ולזכור באיזה מצב הכפתורים היו קודם כדי לדעת איך להחזיר. באוקטביה לעומת זאת שולפים כפתור וישר רואים את המנורה מבלי לפרק חצי דשבורד...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נורות הפאנל של המזגן כבר מזמן לא עובדות בקליאו שלי, אני מפחד לפרק.

אני דיי בטוח שאני לא אזכור איך להרכיב הכל חזרה. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בכל מאזדה שנתקלתי על מנת להחליף נורה בלוח שעונים, יש לפרק את לוח השעונים עם 4 ברגים וזהו. (שלרוב נמצאים במסגרת המקיפה את לוח השעונים)

אצלי היו חייבים להתחכם, צריך לפרק משענת יד בין המושבים, ידית הילוכים, כיסוי דשבורד תחתון, ומסגרת ידית הילוכים, מאפרה, את כל הדשבורד העליון, הכיסוי מאחורי ההגה היכן שנמצא הסוויץ ולאחר כל הפירוק הנ"ל יש רק עוד 6 ברגים כדי לפרק את לוח השעונים.

מזל שהשנה עשיתי את זה סה"כ רק פעמיים.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

פיאסטה MK4 - MK5 ( ואולי גם בקודמות, לא בדקתי )

הגלגל הרזרבי נמצא מתחת לרכב.

המנגנון לשחרר אותו נמצא בתוך תא המטען ( כמו שתואר בקליאו )

אבל בפיאסטה זה בורג שצמוד לדופן תא המטען.

ואתה אמור עם המפתח המקורי לפתוח אותו.

המפתח המקורי מחולק לשני חלקים והחיבור ביניהם די שמן.

ואז כשרוצים לשחרר את הבורג אי אפשר לסובב אותו רציף, כ המפתח כל הזמן נתקע בדופן האחורית.

בשביל זה צריך בוקסה וידית הארכה ( שהוצאתי מהאוטו שבוע קודם )

אבל אחרי 9 וחצי שנים שהרכב אצלי, עשיתי את כל החלפת הגלגל בכלים המקוריים, ביום חמישי האחרון ברבע שעה.:-D

נסיון...

מה שהיה פחות כיף זה שיום אח"כ כשהחלפתי צמיג, הבחור שהחזיר את הרזרבי לא בדיוק עשה עבודה טובה, והגלגל עף לי מהרכב באמצע העלייה של פרויד. - :shock:.

טעות שלי שלא בדקתי את העבודה שלו.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אמנם הקפצת שרשור ש"עבר מסלול" (שנה ושלוש :-P), אך אם אנחנו בשוונג, כמה שבולטים לעין:

סיטרואן ZX - החוטים שאמורים להרים את המגש האחורי כאשר פותחים את דלת תא המטען, משום מה תמיד יוצאים אל מחוץ לרכב כשסוגרים את הדלת (עברו 12 שנים מאז שנסעתי באחת, כך שאני לא זוכר את הסיבה המדוייקת, מעבר לתכנון לקוי) ומתנפנפים להם ברוח.

רנו טווינגו - חפשו אחת שמכסה הדלק סגור כהלכה, אם הוא נמצא בכלל...

מזדה 323F (עד 1994) - הפלסטיק של הקורות החיצוניות של השמשה הקדמית לרוב חסר בכל המכוניות

כבר חתמתי...

פורסם

יש דברים ששוה להקפיץ בשבילם

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

לגבי ה ZX, זה כל כך נכון!!!!

סיאט איביזה FR 2011

- מצבר נמצא בתא המטען, צריך לרוקן את כל תכולת תא המטען, להרים את המשטח, להוציא את הגלגל ספייר, ורק אז מגיעים למצבר... Facepalm.

- בקרת אקלים, כשלוחצים על + במאוורר, לא קורה כלום, צריך ללחוץ 3 או 4 פעמים לפעמים ואז פתאום הוא קופץ איזה 3 רמות במכה. ואז מורידים חזרה לרמה הרצויה.

- בקרת אקלים, Auto בהכרח מביא אוויר מבחוץ.

- אין מד או נורת טמפ' בלוח המכוונים!!! אין!!! רכב עם מגדש טורבו ומגדש על, ולא שמים מד טמפ'. בדיחה!

אפילו בפאביה 1400 יש פחות אייקון של מנוע קר שנכבה לאחר כמה דקות נסיעה.

טויוטה קורולה החדשה :

- הרמקולים מאחורה יושבים מתחת לחלון בחלק הכי רחוק שלו, וכדי לפרק / להרכיב חדשים צריך מברג מיוחד עם מפרק 90 מעלות.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
- מצבר נמצא בתא המטען, צריך לרוקן את כל תכולת תא המטען, להרים את המשטח, להוציא את הגלגל ספייר, ורק אז מגיעים למצבר... Facepalm.

יש סיבה שזה ככה: זה תורם לחלוקת משקל עדיפה בין הסרן הקדמי לאחורי. נדמה לי שבדגמים שיוצרו עד 10' כולל המצבר מוקם בתא המנוע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

- בקרת אקלים, Auto בהכרח מביא אוויר מבחוץ.

ייתכן ומדובר על תקלה. בד"כ, ברוב הרכבים, המערכת תשתדל לקחת אוויר מבחוץ. למרות זאת, אם חם מאוד בחוץ וצריך לקרר את הרכב או שאיכות האוויר בחוץ זוועתית (1. במידה ויש מערכת כזו מלכתחילה. 2. ריח רע לאן דווקא נחשב לאוויר לא נקי.) המערכת תיקח אוויר מבפנים.

בדוק בספר הרכב, אמור להיות שם הסבר די מפורט.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
יש סיבה שזה ככה: זה תורם לחלוקת משקל עדיפה בין הסרן הקדמי לאחורי. נדמה לי שבדגמים שיוצרו עד 10' כולל המצבר מוקם בתא המנוע.

לפחות היו מושכים הדקי +/- למכסה המנוע כדי שאוכל להניע למישהו את הרכב בלי לפרק חצי תא מטען? :)

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

סיטרואן ג'מפי - בלם יד מצד שמאל ולא מצד ימין Oם

מראות חשמל וחלונות חשמל מעל המושב האמצעי, ולא כמו בכל אוטו נורמלי שזה נמצא על הדלת של הנהג...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצאתם לכם להקפיץ אשכל מ2006 - סחתיין!

פאק במשאיות וולוו, דאף, ורנו החדשות,

מושב הנוסע יותר גרוע מספסל של בית-סוהר,

פאק בGMC SIERRA אוטו כ"כ גדול - לא יכולתם למצוא מקום פחות צפוף לתיבת הפיוזים?

פאק באיסוזו איפון 2001. עם מנוע 3.1 TDI בריא, וגיר חזק ועמיד, שמו לוקרים אוטומאטים חלשים,

ככה לא מייצרים חמור עבודה, - ככה מייצרים אתון עם שלוש רגלים!

פאק בטויוטה היילקס,

מה חשב לעצמו אותו יפאני חולה ומאזוכיסט שהינדס את הספסל האחורי שם? יותר גרוע מכל טנדר יפאני

שיצא לי לשבת בו מאחור כנוסע! ממש התעללות לעמוד השדרה, ושחיקה מהירה של הסחוס.

פאק בהונדה סיוויק 1992,

למה תא המנוע כ"כ דחוס וצפוף? למה להתעלל כך במכונאים?

פאק בגיר הטיפטרוניק של פורד פוקוס 2007. הגיר קובע עבורך את ההילוך,

הוא לא נותן לך למשוך את ההילוך ולהנות מהמנוע 2000 כמו בן אדם,

אני לא אירופאי מתורבת, אני חזיר ישראלי מזהם שחולה על נהיגה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לבכות על המרווח בתא המנוע של 106 יכול רק מי שמימיו לא עבד על מיני מיינור :wink::lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...