Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אתמול ניסיתי לעזור לחבר להתקין רמקולים אחוריים ברכב, לשם כך בדקתי אם קיימת הכנה לכך, מצאתי מחבר עם כמה חוטים באזור שבו אמורים להיות הרמקולים, וכדי לבדוק אם הם מחוברים לרדיו מדדתי אותם מכל מני כיוונים, ובאיזה שהוא שלב ניתקתי אותם מהמחבר, גיליתי שאין מצב שהם רמקולים, ליפפתי על קצוותם איזולירבן ואמרתי לו שנעשה עבודה יותר יסודית להעברת חוטים בזמן אחר.

היום הוא מודיע לי שכנראה ניתקנו את הספידומטר.

האם זה יכול להיות קשור?

מדובר בספידומטר אנלוגי.

פיאט מריאה אוטומט

תודה רבה

:agrue:
פורסם

בהחלט !

אין לי מושג לגבי פיאט, בוולוו כל הספידומטרים משנת 1986 ואילך הינם אלקטרוניים (למרות שברוב המוחלט של המכוניות מונה הקילומטרים אמנם דיגיטאלי אך מד המהירות אנאלוגי.

בוולוו גם מד הקילומטרים המשיך להיות אנלוגי עד שנת 1997, למרות שהמדידה נעשית בצורה אלקטרונית כבר משנת 1986.

במריאה בודאות המדידה נעשית בצורה דיגיטלית - אלקטרונית ולא אנאלוגית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נזק... ;)

ניתקת חוטים שהיו בחלק האחורי של הרכב איפה שהרמקולים מאחורה?? מה הקשר באמת לספידומטר...?

בכל מקרה תחכה לתשובה של רפי, הוא כנראה מבין בזה...

שבת שלום,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מד המהירות והמרחק בפיאט מריאה פועלים חשמלית/אלקטרונית ע"י חיישן מהירות בתיבת ההילוכים.

אם בצעת בדיקה בחוטים בתא המטען אין כנראה קשר היניהם ולמד המהירות שהפסיק לפעול.

האם מונה המרחק כן פועל או שגם הוא אינו פועל?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום.

גם לי הייתה לפני 3 חודשים פיאט מריאה וזה גם קרה לי אחריי בלימת חירום חזקה.

הייתי חייב לבלום בפאיתומיות ואחריי הבלימה הספידומטר לא עבד. למחרת בדרך למוסך לבדוק מה הבעיה זה פשוט חזר לעבוד.

לפי דעתי זה בעיה במגעים.

SEAT IBIZA 20VT

Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.

פורסם

מוזר שלא נדלקה מנורת תקלה.

במכוניות מוזרקות שיש בהן מחשב ניהול מנוע וגיר אוטומטי המחשב צריך את המידע על מהירות הרכב כדי למשל לדעת מתי להחליף הילוך ועוד פונקציות נוספות.

אפשר להסיק מזה שאפשר לנסוע עם חיבור ספידומטר מנותק?

פורסם

האם מישהו יכול לחשוב על קשר שיכול להסביר את התופעה, או דרכים למציאת פיתרונה.

כמה זה אמור לעלות ללכת לחשמלאי עם הבעיה?(אזור מודעין - בר אילן - ראשון- שדרות)

רפי?

פורסם

ככל הנראה נגעת בצמת חוטים של התקן תדלוק שהיה מותקן בעבר במכונית. ההתקן מקבל את הפולסים החשמליים ממד המהירות (ובפיאט הוא אלקטרוני), ויתכן שגרמת לקצר פנימי ושריפת רכיב.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ככל הנראה היה מחובר בעבר דלקן, וכנראה נשרף פיוז.

מישהו יודע איפה נמצא הפיוז של המד מהירות?, חיפשתי בתיבת הפיוזים ולא מצאתי פיוז שרוף, האם יכול להיות שהפיוז הנ'ל נמצא במקום אחר.

פורסם

אין נתיך (פיוז) בנפרד למד המהירות והמרחק אלא נתיך אחד משותף לכל השעונים כולל חום מנוע ודלק ומד סל"ד. מתוך לוח השעונים יש חוט המוציא מתח חיובי + אל חיישן מהירות בתיבת ההילוכים ויתכן שבו פגעת ויצרת קצר ששרף רכיב בתוך לוח השעונים.

אם הנתיך היה נשרף אז כל השעונים לא היו פועלים.

למרות זאת רצוי מאוד לבדוק קודם כל את חיישן המהירות אם הוא מחובר טוב ואם מחברו החשמלי מהודק.

אולי הכי כדאי לך לפנות למכון ספידומטרים מקצועי.

בברכת שנה טובה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...