Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השאלה שלי מתפצלת ל-2 חלקים:

1. אני מתעתד לבצע טיפול 10,000 ברכבי (גולף CL 1800 שנת 94', קילומטרז' - 196K) בעזרתו של ידיד שהוא מנהל עבודה במוסך מרצדס.

הוא אמר לי להביא את החלפים הדרושים כולל פלאגים וחוטי הצתה שלדעתו דורשים החלפה, ושהוא ידאג לעבודה.

אילו חלקים בדיוק אני צריך לקנות?

בהנחה שאני דיי פדאנט בנוכע לאוטו, האם שווה לי להשקיע בחלפים מקוריים(כל מה שאני זקוק לו)? או תחליפיים שמציגים עצמם כיותר טובים מהמקור (דוגמת חוטי הצתה SPLITFIRE וכו')?

היכן לקנות את אותם החלפים?

2. כמי שהיה עם האוטו מזה כ-70K קילומטר ולא החליף מעודו את הבולמים ברכב, וגם יוצא מתוך נקודת הנחה שבעלת הרכב הקודמת לא החליפה, והיות ואני מרגיש בנסיעה כמעט כמו רכב אמריקאי שמשייט לו, אני מניח לדעתי נכון שהבולמים גמורים...

ומכאן השאלה למה להחליף? מהם הבולמים המקוריים הנמכרים בצ'מפיון/פליקס? האם השיפור יהיה ניכר מספיק או שאולי יש טעם בשידרוג לבולמים מחברות כגון בילשטיין/קוני וכו'?

האם יש צורך להחליף גם קפיצים?

תודה לעונים!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיקול כלכלי... לפעמים ההפרשים בין חלקים מקוריים/תחליפיים זהים למקור, מול חלקי AFTERMARKET משמעותיים.

לעומת זאת הייתי כן משקיע יותר כסף בבולמים + קפיצים, בלמים וצמיגים טובים יותר במקרה שהם במילא דורשים החלפה.

פורסם

לגבי שאלה 1:

עדיף חלקים לא מקוריים אך מחברות שמתמחות, למשל הדוגמא שנתת לגבי חוטי הצתה, עדיף חוטים של ספליטפאייר על המקוריים,עדיף פלאגים אירדיום דנסו על המקוריים וכו, הבעייה היא שבארץ קשה\מאוד יקר להשיג חלפים אלו, אז או שמתפשרים או שמזמינים מחו"ל.

מקוריים מהחברה יעלו לך גם כן המון, לכן עדיף כבר ללכת על החליפיים,אך זה דורש זמן חיפוש.

לגבי שאלה 2:

עדיף בולמים של קוני\בלישטיין ועוד חברות שמתמחות בעניין מאותה הסיבה בדיוק, אגב, בולמים מקוריים בחברה יעלו לך אף יותר.

הבעייה היא להשיג אותם, אין הרבה מקומות שמתעסקים עם זה בארץ.

לגבי החלפת קפיצים גם כן, תראה, 200 אלף, הקפיצים כבר עייפים אך, בד"כ לא מחליפים אותם בגלל שיקול כספי וגם כי חושבים שבולמים זה מספיק.

אני אישית החלפתי גם קפיצים וגם בולמים, שבאתי למוסך מרכזי לשאול עלות קפיצים, הם חשבו שאני משוגע ואף צחקו עליי בטענה שקפיצים לא מחליפים,רק בולמים.בוא נאמר כך - לאחר החלפת קפיצים הרכב מרגיש אחרת,שיפור ניכר באחיזה ובנוחות.

אין אפס, הכל שאלה של תקציב.

צמיגים טובים :ייתנו לך שיפור מיידי ומורגש בכל מצב.

פורסם

תודה על התשובות,

מה לגבי פילטרים למיניהם (שמן, אויר, מה עוד?) - עדיף מקורי?

לגבי עניין המתלים, האם יש עדיפות לקניית קויילאובר? שבעצם כמו שאני מבין הוא שילוב של בולם וקפיץ מותאם בחבילה אחת?

פורסם

מה לגבי פילטרים למיניהם (שמן, אויר, מה עוד?) - עדיף מקורי?

פילטר שמן מומלץ בחום מקורי. לא להתפשר על תחליפי.

פילטר אוויר אפשר לקנות תחליפי, זה לא קריטי.. אולי עדיף לך לקנות אפילו פילטר פתוח אינבוקס

שעשוי מחומר איכותי יותר והוא רב פעמי, ניתן לניקוי בכל עת, וגם יוסיף עוד סוס או שניים לאורווה:wink:

פילטר דלק אם יש - תבדוק הפרשי מחירים בין המקורי לתחליפי ותחליט.

פלאגים - רק מה שהיצרן ממליץ.

שמן - כנ"ל ומחברה מוכרת ומבוססת, LM היא הנפוצה אבל יש עוד כמה חברות שמנים טובות בארץ.

פורסם

אהלן.

מה לגביי טיימינג ומותחנים? מתי הוחלפו באחרונה? זה מאוד קריטי וכדאי לבדוק ולא למשוך זאת.

מתי הוחלפו לאחרונה נוזל קירור ונוזל בלמים? (אתה צריך דוט 4 אם אני לא טועה, בדוק זאת!)

נוזל קירור עדיף תמיד מקורי זו תוספת קטנה במחיר (לרכב שלך אם אנילא טועה צריך G11 בצבע ירוק מקורי של פולקסוואגן, אבל בדוק זאת עם מוסך מורשה של צ'מפיון! (לשאול לא עולה כסף:wink: ).

האם נוזל הקירור בצבע חום? אם כן סימון שהוא עורבב עם נוזל קירור בצבע ורוד/אדום ויש להחליפו כולל הנוזל שברדיאטור ולמלא אך ורק נוזל קירור מקורי של פולקסוואגן! (בדוק עם מוסך צ'מפיון באיזה יחס צריך למהול עם מים).

שמן גיר, מתי הוחלף לאחרונה?

מה מצב הברקסים? (קדמיים, אחוריים)?

מצתים, הכי טוב שתקנה מה שמתאים לרכב שלך ע"פ קוד מנוע! להלן קטלוג הפלאגים של דנסו,

חפש את המצת המתאים לרכבך ע"י קוד המנוע ולא לקנות מצת שלא יתאים:

http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/plug/euro/4w/4w-maker.cgi

כמובן שיש עוד חברות טובות של מצתים כגון בוש ו- NGK וצריך לבדוק בקטלוגים שלהם איזה מצת מתאים לרכב שלך. חוטי הצתה, בדוק כמה ההתנגדות של החוטים המקוריים ורכוש חוטים מתוצרת מוכרת עם אותה התנגדות.

פילטר מזגן, בדוק מתי הוחלף (מתחת למגבים, פתח מכסה מנוע והסר את כיסוי הפלסטיק השחור והפילטר אמור להיות בצד שמאל, הוא בצבע לבן שהוא חדש אך הוא משחיר במהירות)

עוד דבר: לגבי פילטרים וזה נוגע לכל רכב: לרכוש אך ורק פילטרים מתוצרת מוכרת!

(MANN FILTERS או PURFLUX או Denso, או חברות שבמוסכי צ'מפיון משתמשים בהן!)

לא מומלץ לחסוך בפילטרים! (בכלל, לא מומלץ לחסוך בחליפם איכותיים, במיוחד לא באביזרי בטיחות כגון בלמים וצמיגים).

מומלץ על הדרך לנקות מצערת אם לא נוקתה בעבר (מומלץ לנקות בערך פעם בשנה, עניין קצר מאוד ונותן תןצאות מצויינות בתגובה של דוושת הדלק וכן בצריכת הדלק).

וכן לבצע בדיקה לשאל מכלולי הרכב (ציריות, משולשים, מסרק הגה, לבדוק נזילות אם חלילה יש, אם אפשר להתחבר לסורק תקלות אז זה גם טוב ומומלץ מאוד רק כדי להיות רגועים שאין בעיות)

בהצלחה!

איתמר ג'ורג' :-)

פורסם

וואוו, תודה איתמר על התשובה המפורטת!

אני בודק בקבלות שיש לי מתי הוחלפו הדברים שציינת..:

אכן ממה שהבנתי בנוגע לפילטרים אין מה לחסוך.

לגבי נוזל קירור למיטב זכרוני בפעם האחרונה שמו דווקא נוזל ורדרד, אני אבדוק.

לגבי שמן גיר, הגיוני לי שהחליפו בזמן שתיקנו לי את המחזיר שמן אחורי ובאותה הזדמנות גם החליפו מצמד לפני כחצי שנה.

נוזל קירור הוחלף ממש מזמן, מעל שנתיים לדעתי.

נוזל בלמים הוחלף לפני שנה וחצי.

לגבי מצתים, שמו לי בזמנו מצתים של BERU, האם הם גם עומדים בסטנדרטים המומלצים?

לגבי טיימינג, אני לא מוצא את הקבלה אבל זכור לי שיחסית לא מזמן, בסביבות החצי שנה גג לדעתי.

שאר הדברים אני אעביר בדיקה לגביהם.

אם יש לך או לאחרים עוד המלצות אשמח לשמוע.

תודה!

נ.ב. עדין עניין המתלים נותר תלוי באויר...

• תוכן חדש...