Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נוזל קירור הוחלף ממש מזמן, מעל שנתיים לדעתי.

נוזל בלמים הוחלף לפני שנה וחצי.

...

אהלן

1)נוזל קירור- לדעתי זה הזמן להחליף. העלות לא יקרה ושווה את ההחלפה. תתאם עם צ'מפיון איזה נוזל קירור אתה צריך ובאיזה כמות למהול עם מים וכן תרכוש מהם את נוזל הקירור (אל תתפתה לרכוש נוזלי קירור גם מחברות מוכרות כי יכול להיות שההרכב הכימי שלהם לא תואם את מה שהיצרן דורש, לא שווה לחסוך בנושא הזה)

2)נוזל בלמים- מחליפים עד שנתיים, אם החליפו לפני שנה וחצי לדעתי אם אתה כבר במוסך אז תחליף. אני ממליץ על נוזל בלמים של ATE. בדוק איזה סוג אתה צריך, אני מאמין שדוט 4.

בעניין המצתים- אני לא מכיר את החברה שציינת לכן בנושא זה, קטונתי.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

לאיתמר ושאר בעלי רכבי VAG:

נוזל קירור G12+ (בצבע ורוד), בניגוד לאחיו G12 (בצבע אדום), ניתן לערבוב עם נוזלי קירור מהדור הקודם (קרי G12 ו-G11), ללא קשר לצבע הנוזל. זאת על פי הוראות היצרן, וההוראות שמופיעות על הבקבוק של התרכיז.

גם במוסכי צ'מפיון מחליפים נוזל G11 או G12 ב-G12+, וכמובן מוסיפים כזה למערכות שחסר בהן נוזל.

פורסם

ALX

קרא את ספרי הרכב המקוריים של VAG. רשום בפירוש שאין לערבב את G11 עם G12!

היצרן לא סתם מזהיר ואומר שאם עירבבת את שתי אלה אתה חייב להחליף נוזל קירור!

איתמר ג'ורג'.

פורסם

איתמר היקר!

שים לב! דיברתי על G12 פלוס (זו המשמעות של סימן +). אותו כן אפשר לערבב. G12 בלי פלוס אי אפשר לערבב עם כלום חוץ ממים, G12 ו-G12 פלוס.

קרא את ההוראות שכתובות על בקבוק של תרכיז G12 פלוס (מקורי כמובן).

פורסם

האם יש טעם בביצוע ניקוי למערכת הקירור לפני החלפת הנוזל?

האם נוזל בלמים יש הבדל לשימוש בDOT גבוהה יותר ממה שצריך? כלומר אם נגיד הרכב בהגדרה צריך DOT3 ואני אשים DOT4 או משהו גבוה יותר מזה תיווצר בעיה?

פורסם

הכי טוב זה להקשיב למי שיש לו גולף בדיוק כמו שלך רק עם 130 אלף קילומטר :)

אז ככה, שבוע שעבר הרכב עבר "טיפול" 10 אלף שבו החלפתי פילטר שמן, פילטר דלק, שמן וברקסים.

עלה לי כ-800 שקל. פילטר ושמן קניתי באיזה חנות בתל-אביב, ניכנסתי ביקשתי תשמן הכי טוב לגולף חצי סינטטי 10-40 והוא הביא לי משהו שעלה 80 שקל ועוד פילטר שעלה 30 בסה"כ 110 שקל, פילטר דלק לא זוכר תמחיר וברקסים עשו לי במוסך גם כן, הכל חלקים גרמניים - הכי טובים שיש בשוק!

אתה לא צריך שום דבר כגון בלישטיין וקוני וכד' לא קפיצים ולא נעליים, איך לך רכב "ספורט" בעל 400 כוחות סוס שתצטרך ברקסים משופרים וזה לא שאתה גר על הרים שתצטרך את הבולמים המכוננים. (שד"א עולים 5 אלף שקל).

תיקח את הטוב ביותר מהטוב ביותר ותחסוך בשטויות.

בהצלחה.

פורסם
הכי טוב זה להקשיב למי שיש לו גולף בדיוק כמו שלך רק עם 130 אלף קילומטר :smile:בהנחה והוא יודע איך לטפל בה ומבלי לגרום נזק לטווח קצר או ארוך...

אז ככה, שבוע שעבר הרכב עבר "טיפול" 10 אלף שבו החלפתי פילטר שמן, פילטר דלק, שמן וברקסים.

עלה לי כ-800 שקל. פילטר ושמן קניתי באיזה חנות בתל-אביב, ניכנסתי ביקשתי תשמן הכי טוב לגולף חצי סינטטי 10-40 והוא הביא לי משהו שעלה 80 שקל ועוד פילטר שעלה 30 בסה"כ 110 שקל, פילטר דלק לא זוכר תמחיר וברקסים עשו לי במוסך גם כן, הכל חלקים גרמניים - הכי טובים שיש בשוק! מאילו חברות החלקים/שמן? להיכנס לחנות חלפים ולבקש ממנו את הכי טוב לדעתי זה מתכון לחאפריות ונסיון לעבוד עליך. צריך לדעת מה אתה רוצה.

אתה לא צריך שום דבר כגון בלישטיין וקוני וכד' לא קפיצים ולא נעליים, לא אמרתי שאני צריך אלא שאלתי אם משתלם לי כבר להתקדם למשהו שיתן לי בכל זאת קצת יותר שליטה על הרכב בהפרש מחיר לא משמעותי מבחינתי.

איך לך רכב "ספורט" בעל 400 כוחות סוס שתצטרך ברקסים משופרים גם לא חיפשתי.

וזה לא שאתה גר על הרים שתצטרך את הבולמים המכוננים. (שד"א עולים 5 אלף שקל). אין קשר להרים. שאלתי יותר לגבי ההבדלים מבחינת ההשפעה על התנהגות הרכב אל מול עלות.

תיקח את הטוב ביותר מהטוב ביותר ותחסוך בשטויות. למה שטויות, הרי משמעות השרשור היא להבין וללמוד אילו חלקים אני זקוק להם. לזרוק משפט כזה זה לא לדעת מה להמליץ. אם יש לך כן המלצות ציין חברות,עלויות ומקומות לרכוש הדברים.

בהצלחה.תודה!

התגובות באדום.
פורסם

אמנם אין לי נסיון איתו, אבל לך לחנות של הפרסי.. אם אתה חושש אז קח איתך חבר שמבין יותר.

קנה חלקים מקוריים. אפשרי גם לקנות חלקים ממוסך מורשה, הם יכולים לעשות 10% הנחה אם הם נחמדים.

חשוב לבדוק דברים בטיחותיים כמו:

מערכת היגוי - חופשים,גומיות קרועות

מערכת בלימה - רפידות עם בשר, דיסקים לא עקומים, משאבת בלם, נוזל בלמים

צמיגים - לא יבשים, 2 זהים על אותו סרן

בולמים - לבדוק שאין נזילות

רצועת אביזרים + טימינג + משאבת מים (על הדרך) - לא כ"כ בטיחותי אבל יכול מאוד כואב אם יקרע

ותצטרך לשפץ מנוע.

פורסם

אין לי בעיה לקנות במוסך מורשה. אני מכיר את מנהל המוסך של "פליקס"...

חלק מהדברים שציינת הוחלפו יחסית לאחרונה ושאר הדברים ייבדקו.

לגבי הבולמים, אם קראת את הודעתי המקורית היית רואה שאני מתכנן להחליפם בכל מקרה ככה שלבדוק נזילות זה "מיותר" מבחינתי. אם יש לך המלצות לבולמים איכותיים אשמח לשמוע.

תודה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, אז סוף סוף היה לי את הזמן ואת הכוח לקפוץ ולקנות כמה מהדברים..

קפצתי הבוקר ל"בר דוב חלפים", היו שם שני חברה נחמדים, אמרתי להם מה אני צריך, לקח קצת זמן, ובסוף הביאו.

שני הדברים שהטרידו אותי עוד במקום היו חוטי ההצתה והפלאגים.

הפלאגים אומנם של בוש, אבל הקוד שהיה רשום עליהם לא תאם את מה שזכרתי שאמור להיות - הערתי להם והם אמרו שזה בסדר

ואם לא אז שאני אחזור ויחליפו (שזה טוב כי כנראה זה מה שאני צריך לעשות. הביאו לי WR8.. במקום WR7.. וזאת על פי הקטלוג האינטרנט של בוש).

חוטי הצתה - הביאו של חברת WARCO כשעל השקית רשום אומנם גולף אבל למנועי 1.4 ו- 1.6 (שלי 1.8.8-)), הערתי להם שוב, ושוב קיבלתי את אותה תשובה.

בכל מקרה חזרתי הביתה כדי לערוך חיפוש באינטרנט ולאמת את דברי, על הדרך אגב עברתי באוטודיפו וראיתי פלאגים כמו שאני צריך ואפילו ב-10 ש"ח יותר זול ממה שמכרו לי פלאגים לא נכונים...:shock:

אז כמובן אימתתי שאכן הפלאגים שזכרתי הם הנכונים ולא אלה שהביאו לי, ולגבי חוטי ההצתה, אז ככה, באינטרנט אין איזכור לחברה כזו כמעט מלבד חברה ישראלית שעוסקת במשהו שקשור לרכבים, אמרתי לעצמי שאני פשוט ארד ואבדוק באוטו אם זה תואם.

אז מבחינת התנגדות רשום על החוטים אותו הדבר - 5KOHM, אבל אורך החוטים שונה, אלה של WARCO ארוכים יותר ממקביליהם הישנים, בכמה ס"מ טובים. בכל מקרה אמרתי ששווה לנסות אז חיברתי את החוטים החדשים ויצאתי לסיבוב קצר והאמת שלא הרגשתי שינוי כלשהו של ממש...:neutral:

אז שאלתי בעצם (אחרי סיפור יציאת מצרים..) מה אני עושה לגבי חוטי ההצתה? (היות וברור לי שאת הפלאגים אני מחזיר:twisted: ).

תודה.

פורסם

תשובה בדוקה.

G12 PLUS מותר לערבב עם הדור היישן G11 ו-G12.

היום בצ'מפיון אין כבר נוזל קירור G11 או G12 מכיוון שהפסיקו להשתמש איתם.

איזה כייף לי :)

פורסם

מחיפוש קצת יותר מעמיק מצאתי את האתר של WARCO, אכן חברה ישראלית.

ולפי האתר הכבלים אכן תואמים לרכב..

האם הם שווים משהו (ואת ה-170 שקל שהם עלו?)?

להשאיר אותם אצלי?

פורסם
תשובה בדוקה.

G12 PLUS מותר לערבב עם הדור היישן G11 ו-G12.

היום בצ'מפיון אין כבר נוזל קירור G11 או G12 מכיוון שהפסיקו להשתמש איתם.

תודה לך מרק על שהוכחת את טענתי.

אלכס.

• תוכן חדש...