Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הייתי מעוניין לקבל תשובה מדעית ועניינית לשאלה מה בעצם קורה במגבר במצב גישור.

חוץ מהגדלת נתון ה THD - יש עוד משהו שמושפע? איכות סאונד? תחום תדרים?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ירידה בפי 2 מהדמפינג פאקטור המקורי = קריטי מאוד.

שינוי ביחס הSNR (אם זה יגיע לגבול השמיע = קריטי).

שינוי באחוזי עיוות, כמובן במידה וזה יהיה מעל גבול השמיע = קריטי.

שינוי ביכולת המגבר לעמוד שינויי התנגדויות בתלות בהספקים.(לא תמיד קריטי).

אם מדובר על גישור 2 ערוצים במגבר 4 ערוצים אז מדובר על עבודה בעומס מלא על המגבר מה שיכול להשפיע על נצילות המגבר וכמובן צריכה גדולה יותר של חשמל= עלול להיות קריטי.

שינוי בתחום הדינמי של המגבר = קריטי.

גישור = עבודה במונו ולא סטריאו = קריטי מאוד.

בקיצור, רעיון גרוע.:).

under construction..

פורסם

קראתי פעם מאמר (בדיעבד חבל שלא תרגמתי אותו :lol:) שנתון הדמפינג פקטור לא שמיע.

עשו מבחן וגילו שרק כאשר יש למגבר פחות מ 10 - אז הוא הופך לשמיע.

באותה הזדמנות - אם מישהו יוכל לתת הסבר מקצועי על הנתון הזה זה גם יהיה נחמד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ירידה בפי 2 מהדמפינג פאקטור המקורי = קריטי מאוד. פרט, נמק, הסבר והבא דוגמאות.

שינוי ביחס הSNR (אם זה יגיע לגבול השמיע = קריטי). למה צריכה להיות הפרעה כאן? סיגנל כניסה או יציאה?

שינוי באחוזי עיוות, כמובן במידה וזה יהיה מעל גבול השמיע = קריטי. THD סבבה.

שינוי ביכולת המגבר לעמוד שינויי התנגדויות בתלות בהספקים.(לא תמיד קריטי). אוקיי

אם מדובר על גישור 2 ערוצים במגבר 4 ערוצים אז מדובר על עבודה בעומס מלא על המגבר מה שיכול להשפיע על נצילות המגבר וכמובן צריכה גדולה יותר של חשמל= עלול להיות קריטי. אוקיי

שינוי בתחום הדינמי של המגבר = קריטי. למה שיהיה שינוי?

גישור = עבודה במונו ולא סטריאו = קריטי מאוד. אם לוקחים 4 ערוצים ומגשרים ל 2 - נשמרת ההפרדה בין הערוצים ומקבלים סטריאו. אני חושב שמה שאתה אומר נכון רק לגבי סאב.

בקיצור, רעיון גרוע.:).

איתמר.

פורסם

ירידה בפי 2 מהדמפינג פאקטור המקורי = קריטי מאוד.

כל מגבר "זבל סיני" היום בנוי באופן בו הדמפינג פקטור כבר לא רלוונטי מאחר והוא נמצא אפילו במקרים הגרועים עמוק בתוך התחום הדו ספרתי. = לפי דעתי לא קריטי.

הגורם המשפיע ביותר על הנתון הסופי של הדמפינג פקטור הוא ההתנגדות שמציג הדיירבר בכל תדר עבודה ולכן ההיתלות בנתון הדמפינג פקטור של המגבר היא ברוב המקרים התעסקות בשטויות.

שינוי ביחס הSNR (אם זה יגיע לגבול השמיע = קריטי).

אין בהכרח ירידה בSNR כתוצאה בגישור אבל לעיתים קרובות כתוצאה מתכנון רשלני נוצרים רעשים במעדלי ההגברה כתוצאה מעליה בעומסים. SNR של 80DB שהוא נתון שקיים גם במגברים בינוניים מינוס הוא כלכך גבוה עד כדי כך ששינוי בכמה DB ממנו יהיה חסר משמעות לחלוטין. אם למשל כתוצאה מגישור אנחנו בנתון "מצ'וקמק" של 77DB אנחחנו מדברים על מצב בו ההבדל בין האות לרעש יהיה = אות חזק פי 2 בחזקת 27 מעל לרעש או במספרים פי 67 מיליון וקצת. = השינוי בSNR לא רלוונטי לחלוטין.

שינוי באחוזי עיוות, כמובן במידה וזה יהיה מעל גבול השמיע = קריטי.

בחלק מהמקרים אחוז העיוות בתנאי העבודה יהיה אף נמוך יותר כתוצאה מעבודה בגישור. למשל, במקרים בהם אנו דורשים מהמגבר לפעול על גבולות הביצועים שלו נקבל עיוות גבוה. אם נגשר ערוצים נוכל לפעול לקבל הספק גבוה יותר מהמגבר ובחלק לא מהמקרים נוכל לקבל אות נקי יותר באותו הספק שבו במצב הקודם היינו בעיוות שמיע. בכל מקרה, ברוב המגברים המודרניים ההרעה בנתוני העיוות כתוצאה מגישור הם זניחים אל מול העיוותים ההרמונים שנוצרים מרישרושי פלסטיקים, תוודות מתכת ועיוותים אינהרנטיים שמקורם בדיירברים. = לא צריך להתרגש משינוי בנותוני העיוות כאשר משתמשים במגבר מודרני ממוצע ומעלה.

שינוי ביכולת המגבר לעמוד שינויי התנגדויות בתלות בהספקים.(לא תמיד קריטי).

כל חברה שמכבדת את עצמה בונה את המגברים עם מקדמי ביטחון. סט 4 אום סטנדרטי יכול במצבים מסויימים להציג התנגדות גבוה בהרבה ולעיתים התנגדות נמוכה בקצת, מתכנני המגברים לוקחים את זה בחשבון. מגבר נורמלי שיציב בגישור ב4 אום יוכל להגביר קומפוננט או סאב 4 אום ללא בעייה.

אם מדובר על גישור 2 ערוצים במגבר 4 ערוצים אז מדובר על עבודה בעומס מלא על המגבר מה שיכול להשפיע על נצילות המגבר וכמובן צריכה גדולה יותר של חשמל= עלול להיות קריטי.

אנשים מגשרים מגברים כי הם רוצים/צריכים יותר כוח. ההבדל בצריכת הזרם בין מגבר 4 ערוצים של 50WRMS שיגושר לדוגמא ל 2*150 מול מגבר 2 ערוצים "מלידה" שמפיק 2*150 הוא זניח. צריכת החשמל תלויה בעיקר בהספק הסופי ואריכטקטורת ההגברה, אם שני המגברים מאותו קלאס וההספק הסופי יהיה זהה אז צריכת הזרם תהיה דומה.

שינוי בתחום הדינמי של המגבר = קריטי.

אתה מתכוון ל- "amplifier dynamic range"?

התחום הדינמי של מגבר הוא נגזרת ישירה של יחס האות לרעש של המגבר ולכן מציגים בד"כ את נתון הSNR. כמו במקרה הSNR השינוי כתוצאה מגישור הוא זניח, לא שמיע וכמובן לא קריטי לחלוטין.

גישור = עבודה במונו ולא סטריאו = קריטי מאוד.

אני לא מבין מה הבעיה פה?

יש לי מקור סטריאו ויש לי מגבר 4 ערוצים - אני מפעיל את המגבר אם גישור כל זוג ערוצים. התוצאה הסופית היא שני ערוצים מוגברים - ימין ושמאל. היכן הבעיה? מדוע זה קריטי?

בקיצור, רעיון גרוע.:smile:.

אני מצטער אבל אולי אני קצת קשה הבנה, מדוע גישור הוא רעיון גרוע?

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

OOGEE

בוא נגיד משהו אחד, או נכון נכון כמה דברים:

1. אם שינויים בדאמפינג פאקטור זניחים (אני לא מתייחס לזבל סיני אלא למגברים שגם יוכלו להפיק משהו מהאלמנטים) דיינו.

2.אם שינוי בTHD הוא זניח, דיינו.

3.אם שינוי בSNR הוא זניח, דיינו.

4.אם שינוי בנצילות המגבר פר צריכת החשמל, דיינו.

5. אם שינוי ביכולת עבודת המגבר בהתנגדות משתנה כתלות בעליה בהספקים, דיינו

אתה יכול לשיר עד מחר דיי דיי דיינו, ועדיין תצתרך להסביר לי מה הופך מגבר X ליותר איכותי ממגבר Y.

אם אין הבדלים וזה הכל אצלך זניח, אז כולנו צריכים להשקיע מינימום של השקעה כלכלית בHU (ההבדלים הרי בלתי שמיעים?) במגברים (הרי מגבר של בראקס מסדרת גרפיק ישמע זהה לחלוטין למגבר JBL מהדיוטי ב200 דולר..)בפרוססורים\קרוסים\אקולייזרים (הרי אם הכל נשמע זהה אז למה לע$#! אנחנו צריכים אותם?) וכדי שאת רוב התקציב שלנו נשקיע בסט רמקולים סופר איכותי,נאמן למקור,חד ומדוייק.

אז מצטער, אני לא חושב ככה, ואני חושב שמגבר איכותי הוא סוד המערכת או יותר נכון לב ליבה של המערכת.

ואני עדיין חושב שהשקעה במגבר איכותי תמיד מחזירה את עצמה בדיוק כמו השקעה ברמקולים איכותיים.

כבר כתבתי זאת מליון פעם, אם שום דבר הוא לא שמיע, ואין הבדל בין שום דבר (פרט לרמקולים כמובן) אז מה הופך מערכת SQ סופר איכותית לאחת כזו?

ויותר מזה, אני יציב בפנייך עכשיו שאלה:

יש לך 2 מגברים פוטנציאלים לקנייה כרגע,

מגבר A מספק 100 וואט RMS לערוץ מדוד ב13.8V בתחום מלא, בעל אחוז עיוות של 0.04%, SNR של 110 DB ונתון דאמפינג פאקטור של 600.

תחום תדרים של 20HZ-20KHZ, קרוס מלא טריפלקס (כולל פריאווט) בחיתוך של 12DB סלופ.

מחירו: 1000 ש"ח.

מגבר B , מספק 105 וואט RMS לערוץ מדוד ב14.4V בתחום מלא, בעל אחוז עיוות של 0.3%, SNR של 98DB, ונתון דמפינג פאקטור של 200.

תחום תדרים של 20HZ-20KHZ, קרוס מלא טריפלקס (כולל פריאווט)בחיתוך של 12DB סלופ

מחירו: 920 ש"ח.

מיותר לציין ששניהם מחברות מאוד אמינות, בעלות מוניטין זהה מתחרות אחת בשניה ואין כלל הבדל בינהם פרט למיתוג.

במה אתה, OOGEE היקר היית בוחר? מהי הרכישה שלך?

פרט,ההסבר,נמק והבא ציטוט מהמקרא

under construction..

פורסם

יש משהו במה שניר אומר...ומצד שני גם מה שאוגי אומר נשמע הגיוני.....לשם השוואה אפשר לקחת את המקרה שלי.

ניר אני יכול לשאול אותך אחרת במידה ואין לך אפשרות לשדרוג (הכוונה בלי להתחכם ולהגיד שאחר כך אתה תחליף)-

דוטק מקוריים (אני חייב להתעלל עד הסוף-עם MT11) ומגבר אודיוסון או ג'נסיס שייתנו לך למשל 100RMS לערוץ או אפילו 100X4 בשביל ביאמפינג או מצב כמו אצלי שיש לך שתי רוקפורד 301X בגישור על בי אמפינג למידים של K2P וטוויטר MT22 שנותנים 150RMS לכל אלמנט בנפרד.

זה יוצא בגדול אותו התקציב בערך. יחס של תמורה לשקל. מה היית מעדיף?או אפילו כל אחר מה הייתם מעדיפים.?

זו השוואה שמישהו אמר לי שהיה עדיף לי לבחור באופציה הראשונה-באותו תקציב של הסט הקדמי אצלי עם המגברים שלהם היה עדיף שאני יביא כבר מגבר של אחת החברות האלו למשל או משהו ברמתם וסט פוליגלאס V2.

בגדול אני רוצה לדעת אם הבחירה שלי הייתה נכונה,מה יישמע טוב יותר?

פורסם

קצת קשה לענות על זה מכיוון שיש לכך תשובה מאוד ברורה.

רמקול הוא התוצר הסופי והוא הגורם הכי משמעותי על הצליל.

אין כלל ספק שמידבאסים כמו שלך עם טוויטר מפורט יותר וחד יותר כמו הMT22 לעומת הMT11 שיתגמד לידו ישמע יותר טוב מאשר דוטק מקוריים.

כל עוד הם מקבלים את ההגברה הראויה להם.

אבל וזה אבל גדול, אם תיקח את הסט אפ שלך, רק על הגברה יותר איכותית תוכל להגיע לתוצאה טובה יותר.

חוצמזה שאם אפשר לקחת מגבר אחד שיעשה את כל העבודה זה תמיד יהיה עדיף על 2 מגברים נפרדים ועוד בעבודה של גישורים מלאים על 2 מגברים.

תכלס ישבת ברכב שלי ושמעת את המערכת שלי, למי שלא יודע יש לי סט קדמי של מורל דוטק רק עם טוויטרים MT22 (שבמקור משודכים להייבריד), יש לי HU אומלל של JVC משנת 2002, אני עובד פסיבית לחלוטין על הקרוס המקורי של הדוטק ללא כל שינוי בקרוס.

ואתה הבנת בדיוק איך אמור להשמע הסט הזה בניצול מלא...ולכן אני תמיד אומר, נסו לנצל את מה שיש בצורה מיטבית.

אבל סט קומפוננט טוב תמיד מחזיר את ההשקעה שלו וכנ"ל גם שמדברים על מגברים איכותיים.

under construction..

פורסם

כן אבל,וזה אבל די גדול,לא לכולם יש תקציב בלתי מוגבל,ויוצא מזה שאנחנו מחפשים תמורה לשקל.

בסכום X מה יישמע הכי טוב.

אם לא היינו בעלי תקציב מוגבל כל אחד במידה שלו,אז היה הכי פשוט להגביר בי אמפינג סטים רוצחים עם מגברים שההקלטה המקורית תשמע מעוותת לעומת הצליל שיתקבל בסוף בחיבור שלהם עם הסט.

יש מבין?נשמע כאילו אני חושב שגיליתי את אמריקה אבל יש בפורום המון תגובות וכו' שממליצות לעשות ככה וככה,אבל אנשים לא מבינים שמה שמחפשים הוא מה שהכי נכון לעשות בתקציב מסויים ולא מה שהכי נכון מכל נקות מבט!

אז אם המגבר ייתן בגישור עוצמה שתספק את הרמקול,עם עיוות מינמאלי אפילו,ואפילו שמיע אבל עיוות מה קטן,זה יהיה עדיף על לתת לסט 50% בערך בעוצמה שלא בגישור.

חוץ מזה אם לקחת את הרכב שלך כדוגמא,אני יכול להגיד בלי להתבייש שמהנדסים של מורל היו מעלים חיוך מאוזן לאוזן אם היו יושבים אצלך ברכב ורואים לאיזו תוצאה הגעת עם רכיבים יחסית פשוטים(פשוטים במובן שכמעט כל אחד יכול להרשות לעצמו-לא בכוונה לפגוע),אז זה תוצר של התקנה ראוייה וכיוונים. זה ניצול של הרכיבים-תמורה לשקל. זה המקסימום שאתה יכול לקבל מהסט.

לעומת זאת,אני לא מזלזל ברכיבים שלך חס וחלילה אבל זו האמת-עם התקנה ברמה כמו אצלך והשקעה בכיוונים כמו אצלך אצלי יכול להגיע לרמת אחת לפחות מעל שלך בגלל המידים לפחות. ופה כבר גישור המגבר זה הדבר הזניח יותר.

כלומר כמה הרכיבים שלך שווים מול כמה ששלי שוים ומי יכול להגיע בסופו של דבר לתוצאה טובה יותר.

פורסם
קראתי פעם מאמר (בדיעבד חבל שלא תרגמתי אותו :lol:) שנתון הדמפינג פקטור לא שמיע.

עשו מבחן וגילו שרק כאשר יש למגבר פחות מ 10 - אז הוא הופך לשמיע.

באותה הזדמנות - אם מישהו יוכל לתת הסבר מקצועי על הנתון הזה זה גם יהיה נחמד.

איתמר.

אני יענה לך על זה , ואני אשתדל לתת גם הסבר מקצועי ככל הניתן.

אגב, התשובה שלי מסתמכת על המאמר שגם אתה קראת אותו בBCAE1 לגבי דאמפינג פאקטור.

בבדיקה שהוא ערך, הוא טען שמבחינתו נתון התחתון המומלץ הוא 200, אבל בבדיקה שהוא ערך עם תדר בדיקה ספציפי הוא הגיע למסקנה שפחות מכ25 זה שמיע ובעיקר מודגש בבאס, ומתחת ל10 זה קטסטרופה. והמגבר מאבד מיוכלתו לשלוט בבאס בצורה טובה ואלמנטים שמיועדים להשמיע תדרים גבוהים יותר (טוויטרים) מעוותים , המסקנה שהוא הגיע אליה היא לא שזה מעוות ברמה של גרימת נזק, אלא מנקודת מבט של חוסר נאמנות למקור, ולזה הוא מתכוון בעניין העיוות.

מה שהוא עוד מוסיף זה שחיבור רמקול ע"י קרוס פסיבי משפיע גם משמעותית על נתון זה ומנחית אותו בהתאם להתנגדות האלמנטים.

כבר דיברנו על כך, שנתון דאמפינג פאקטור יורד פי 2 כאשר מחברים בגישור.

ודבר זהה ואף גרוע מכך קורה בחיבור על קרוס פסיבי.

וכמובן צריך לקחת בחשבון את ההצהרות של החברות השונות, באיזה תדר הם בדקו את הDF, כי אם מדובר על תדר של 1K אז בחיבור לסאב נתון זה יצנח משמעותית.

כמוכן הוא מציין שעוד גורם הוא קריטי ומשמעותי לירידה בנתון הDF והוא עובי הכבל המורץ אל הקרוס הפסיבי, ואף מצורף באותו מאמר גם מחשבון שמראה כמה נאבד בדרך, מה העוצמה הסופית שמגיעה אל האלמנט מבחינת הספק, וכמובן מה הנתון הסופי של הDF שמגיע אל האלמנט רק נזכיר שוב,- היכולת של המגבר לשלוט בתנועה המכנית של האלמנט ובעצם קשר ישיר על באס "צמוד" יותר או "משוחרר", וכמובן נאמנות הצלילים הגבוהים אל המקור,כלי מיתר,כלי נשיפה,מצילות ושאר פירות וירקות.

רק תזכרו לפני שאני מציג את הנתונים שהושגו בחישובים ע"י המחשבון שמדובר פה על חישוב של חיבור ישירות למגבר ללא קרוס פסיבי בדרך שמוריד לנו את נתון הDF גם כמעט פי 2...

ואזש תחשבו אח"כ מה קורה כאשר מחברים גישור על קרוס פסיבי....אסון.

לקחתי מס' נתונים והצבתי אותם במחשבון ואני מביא בפניכם את התוצאות:

1. Amplifier Power Output? = 100.

2. Length Of Speaker Wire? = 16F

3. 4 = Speaker Load?

4. Rated Damping Factor Into Above Load? = 200

5. Speaker Wire Gauge? = 16G

התוצאות:

1. Resistance In Wire per Foot =0.00399

2. Resistance In Wire = 0.1278

3.Amplifier Output Voltage = 20

4. Current Flow Through Wire = 4.85A

5. Voltage Loss In Wire = 0.62V

6 Voltage Reaching Speaker = 19.38V

7. Power Reaching Speaker = 93.9WRMS

8. Amplifier Output Impedance = 0.02

9. Output Impedance With Speaker Wire = 0.1478

10. New Damping Factor Due To Speaker Wire = 27.06

הנתון החדש של המגבר שלנו שעמד בהתחלה על 200 (וגם זה מוצהר אחרי בדיקה בתנאי מעבדה) הגיע ל27.06, וגם העוצמה המוצהרת של המגבר אינה מושגת וירידה ב6.1% מהספק המגבר (אבל זה אשם הכבל).

עכשיו, תחשבו שבגישור המגבר שלנו יקבל נתון DF פי2 פחות = 50.

אחרי חישוב נוסף במחשבון על אותם נתונים רק עם נתון DF של 50 אנחנו מגיעים לנתון DF חדש של 19.25

עכשיו מכיוון שאנחנו כבר עוסקים במגברים ומדברים על הנתון שאנחנו כלכך מזניחים, מה קורה שמדובר על מגברי מונובלוק? הרי אנחנו מחפשים שליטה בבאס?

הצבתי הספק של 1000 וואט RMS ב1 אוהם, אורך כבל 1.5 מטר ודאמפינג פאקטור של 180 (שכתוב במגברים >200 לקחתי רק 10 אחוז פחות מרוב מגברי המונו).

מה יצא?

ההספק המגיע לסאב עומד על 924.77 וואט RMS. (ירידה של 7.6% בהספק המגבר - אבל זה שוב, אשם הכבל).

נתון הDF החדש עומד על ....21.98, ואנחנו ביקשנו לשלוט בבאס.

אז אני לא ילך רחוק ויגיד שכל שינוי הוא שמיע כי הוכיחו לי שיש גבול מתי זה שמיע ומתי לא, אבל מה שאני כן יכול לציין זה שיש הבדל, ניתן לשמוע אותו ולכן זה נתון משמעותי, אז אם אנחנו מחברים בגישור ומורידים DF פי 2, זה יוביל לתוצאה לא טובה. נקודה.

שיהיה לנו שבוע מוצלח ולילה טוב.

ניר

under construction..

פורסם

ההבדלים ניום בין מוצרי "Mass Market" הם אכן זניחים והם וההבדלים העיקריים בינהם מתבססים על מיתוג, שיווק ועיצוב.

הדמפינג פקטור הסופי יכול להשתנות כתוצאה ממליון ואחד גורמים בופן כזה שהנתון הראשוני הבסיסי של המגבר הופך ללא רלוונטי - גריני אתה הצגת דוגמה לזה. מאחר וידוע היום שמדובר בנתון בעייתי אופן הצגתו השתנתה כתוצאה בתקן המדידה CEA2006 וכיום קיים מדד בשם "Effective Damping Factor" בו מרבית המגברים נמצאים בין 6 ל-7 במדד זה.

כמו כן כל שיטת מדדית הSNR השתנתה כתוצאה מCEA ולכן בקושי תראה מגברים מדורגי CEA עם SNR מעל 80-85 DB, נתון CEA מעל 75DB הוא נתון מעולה.

גריני, ההשוואה שאתה מציג בין המגברים אינה נכונה כי הם אינם נמדדים באותו מתח ובכלל, מציג הבדלי עיוות עצומים בין המגברים. ההבדל בין 0.04% ל0.3% הוא פי 7.5 עיוות וההבדל בין רצפות הרעש של המגברים הוא פי 16. ועוד אחרי זה אתה כותב "מיותר לציין ששניהם מחברות מאוד אמינות, בעלות מוניטין זהה מתחרות אחת בשניה ואין כלל הבדל בינהם פרט למיתוג." לפי הנתונים שאתה מציג מדובר במגברים שונים באופן קיצוני באיכותם.

קיים קושי הנדסי משמעותי ביותר כדי להביא מגבר להראות DF של 500 ב-4 אום. רוב הייצרנים פשוט מעוותים בדיקות ומציגים מידע מוטעה, מרבית המגברים המעולים לא יהיו בעלי DF מעל 250 ב-4 אום וגם זה בקושי רב.

לשם הדגמה אני אראה לך את אחד המונובולקים קלאס D הכי טובים שאני מכיר:

ROTEL RB-1091 (אנשים משתמשים בו כאשר הם בונים סאבים לבית DIY - אני שמעתי אותו על EARTHQUAKE MAGMA) המגבר הזה מראה "רק" DF של 400 ב 8 אום. אז מה הוא לפי דעתך גרוע? כי יהיה לו DF "נמוך" ב-4 אום.

http://europe.rotel.com/products/specs/rb1091.htm

ההישענות ההזויה הזו על נתונים תוך התעלמות מהמידה בה הם מעוותים ע"י יצרנים כדי לספק להם חומר שיווקי אינה מובנת לחלוטין. היצרנים חייבים למצוא דרך לבדל את עצמם אחד מהשני והם עושים שטיפת מוח בעזרת נתונים לא הכי רלוונטיים.

בכל מקרה, ההבדלים בין מגברי מיין סטרים הם זניחים לחלוטין. רובם מיוצרים ע"י קבלני משנה בסין לפי תוכניות שנשלחות בארה"ב/גרמניה/יפן. במרבית המקרים אותו מפעל ייצר מגברים של הרמן, דירקטד ומקסוניקס אחד ליד השני ותוך כדי זה יעתיק את הלוח שלהם ותוך כמה חודשים יציג תואם של המגברים על בסיס רכיבים נחותים יותר רק בעשירית מחיר.

קצת יותר על שיטת המדדידה CEA2006 והשפעותיה על הצגת SNR ו- DF:

http://www.jbl.com/car/support/AUTOMEDIA_CEA2006.pdf

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

בזה אתה צודק OOGEE, אין כלל ספק שכ90 אחוז מהסחורה מיוצרת בסין מפעל ליד מפעל, אל שיש לי בעיה עם הסינים ותאמין לי שהם יכולים לייצר הכל מהכל וגם ברמה הכי גבוהה,תלוי פשוט מי משלם וכמה אכפת לו.

כבר ראיתי מפעלים שמייצרים מגברים עלומי שם ב600 וגם 800 דולר למגבר, אבל אתה גם יכול למצוא מגברים של חברות מוכרות שיעלו לך 35-80 דולר למגבר.

ישנם אפילו מגברי מנורות לרכב ברמה מעולה.

אבל בתכלס החברות הסטנדרטיות משקיעות את המינימום שניתן בדברים הללו ואת זה אתה רואה מכל כיוון , אתה מרגיש שחסחו עלייך בדברים מגוחכים.

לגבי המגברים, אז יש בזה הרבה ונכון ועל זה בדיוק אני נשען בכל הדברים שאני כותב.

בגלל שמעטים המגברים שאכן יכולים לעמוד בהצהרות נומינליות של DF 200 ואף יותר.

זה מה שיהפוך מגברX טוב יותר ממגבר Y.

ויש הבדלים והם שמיעים וזה מה שהכי חשוב לי להוכיח.

אני לא נותן פה המלצה על לרוץ ישר ולהתחיל לרכוש רק היי-אנד.

אלא אני מדגיש את העניין שמגברים של בראקס,זאפקו,ארק-אודיו,מקינטוש,ג'נסיס,אקליפס,אודיסון,טרו-טכנולוגיות,באטלר אודיו,מילברט אמפ'ס,הריסון לאב'ס ועוד חברות ברמה גבוהה עד היי-אנד עולים יחסית הרבה כסף, אבל יש סיבה למה לשלם על כך, למי שמוכן להוציא את הכסף כמובן...

under construction..

פורסם

גריני, ההשוואה שאתה מציג בין המגברים אינה נכונה כי הם אינם נמדדים באותו מתח ובכלל, מציג הבדלי עיוות עצומים בין המגברים. ההבדל בין 0.04% ל0.3% הוא פי 7.5 עיוות וההבדל בין רצפות הרעש של המגברים הוא פי 16. ועוד אחרי זה אתה כותב "מיותר לציין ששניהם מחברות מאוד אמינות, בעלות מוניטין זהה מתחרות אחת בשניה ואין כלל הבדל בינהם פרט למיתוג." לפי הנתונים שאתה מציג מדובר במגברים שונים באופן קיצוני באיכותם.

בדיוק, זה משמעותי.

אבל אנשים אומרים לך:

1. אין הבדל בין SNR של 110 לבין SNR של 95= אני אומר שיש הבדל.

2. אין הבדל בין THD של0.4. לבין 0.04 כי מתחת ל1.0% זה גם ככה לא שמיע.= אני אומר שיש הבדל.

ועוד ועוד ועוד.

עכשיו איפה ההבדל? באיסוף כל הדברים הקטנים, זה יתחיל בSNR נמוך וימשיך בTHD גבוהה,יעבור לDF נמוך וכך נקבל מגבר פשוט יותר.

under construction..

פורסם

אוגי וניר - נסחפתם כאילו עבר כאן צונאמי... :lol:

במילת סיכום: עד כמה אם בכלל גישור גורע מאיכות הסאונד השמיע של המגבר?

איתמר.

• תוכן חדש...