Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המלצתי לבנאדם לקנות את האוטו, עכשיו אני נושא בתוצאות :razz:

יש לרכב המדובר (306 שנת 2000, מנוע 1.6 ליטר ותיבה ידנית אם זה משנה) בעיית התנעה מוזרה.

ואלה הסימפטומים:

1. הרכב מניע "פעם כן פעם לא". לפי החשק.

2. כשהוא לא מניע - הסטארטר עובד בסדר אבל המנוע לא מניע כאילו הוא מנותק, כלומר הוא לא "מסתובב".

או יותר מדויק - אין "כמעט הנעה". פשוט מת ואפשר להחזיק את הסטארטר עובד שעות ולא יקרה כלום.

3. אם מוציאים את המפתח מהסוויץ' ומכניסים חזרה, מחכים שכל הנורות ייכבו - הרכב בד"כ מניע.

מקווה שתיארתי נכון את הסימפטומים...

התקלה המדוברת מתרחשת במצבים הבאים:

1. כשהמנוע קר בכל מזג אוויר.

2. אם מחכים 10-15 דקות בין נסיעה להתנעה מחודשת (אז גם הבעיה בד"כ יותר שכיחה וחמורה).

ב-99.9% מהמקרים הרכב כן מניע אם מכבים אותו ומתניעים אותו מייד לאחר הדימום.

מקרה נדיר שקרה לבחור פעם או פעמיים לדבריו: הרכב סירב להניע בכלל (10-15 ניסיונות שבהם רק הסטארטר עובד).

המתנה של דקה-שתיים ואז הניע במכה ראשונה.

יש השערות? את הרכב בדקו כבר שני מוסכי פיז'ו - גם בזמן שהתקלה מתרחשת.

באחד המקרים הוא הגיע למוסך, פתח כרטיס עבודה ואחרי 10~ דקות ניגשו לאוטו.

הרכב לא הניע בכלל (המנוע חם), חיברו מחשב - לא מצאו שום תקלה או בעיה. למרות שהוא המשיך לא להניע, כאמור.

יש השערות? פאדיחות, הבחור רצה קורולה וניגנתי לו על המצפון :wink:

פורסם

לצערי הרב האפשרויות לבעיה יכולות למלא מחברת שלמה (לא עבה).

שיטת הבדיקה, במוסך, כשהתקלה קיימת הנה ראשית לבדוק אם יש ניצוץ חשמלי אל המצתים ומיד הלאה האם משאבת הדלק פועלת וזאת כדי לברר היכן נמצאת הבעיה, במע' ההצתה או במע' הזרקת הדלק. אם הבעיה קיימת, שגם אין ניצוץ וגם אין הזרקה אז יש לחפש בגורמים המשותפים לשתי המערכות כמחשב נהול מנוע, חיישן גל ארכובה, הזנת זרם חשמלי ממתג הצתה, הארקות מנוע ומרכב,

מחברים חשמליים וכו'.

אם התקלה תישאר למשך זמן ארוך יהיה קל יותר לאתרה.

צריך סבלנות גם של מוסך וגם של בעל הרכב כדי לאתר תקלה זאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לעניות דעתי הבלתי מקצועית נראה שהניצוץ והדלק בסדר, אחרת היה מתאר גם דימומים תוך כדי נסיעה.

"החשוד המרכזי" בעיני הוא האימובילייזר.

גם הסימפטום שההתנעה מצליחה אם היא נעשית מיד אחרי דימום מתאימה לזה. במיצובישי הייתי מצליח באופן כזה להתניע אפילו עם מפתח לא מקודד - כנראה שיש למערכת איזשהו "זמן דריכה" קצר.

1) נסו לבדוק האם הבעיה מופיעה בשני המפתחות או רק באחד מהם.

2) האם יש נזק כלשהו באזור הסוויץ' על גלגל ההגה, שם נמצאת בדרך כלל האנטנה של האימובילייזר.

3) נסו ניתוק ה (-) של המצבר לדקה ואז חיבור מחדש. אחרי החיבור להמתין 5 דקות ואז להניע כרגיל.

בדגמי פיז'ו חדשים אני יודע שזה עשוי לעזור. לגבי הדגם שלך אני לא בטוח, אבל אין מה להפסיד מביצוע הפרוצדורה הפשוטה הזו.

4) לבדוק במוסך האם אפשר לתכנת את המפתחות מחדש - למעשה זהו תכנות של מחשב הרכב להכיר את קודי המפתחות שבידך.

בחזרה למערכת הדלק, כאשר מכניסים מפתח לסוויץ', אך לפני שמניעים, אפשר לשמוע את משאבת הדלק נכנסת לפעולה ובונה לחץ במערכת (צליל פסססט למשך שניה או שתיים, מקווה שלא טעיתי בהסבר הטכני של הצליל...). תנסו לשים לב האם שומעים את הקול הזה רק לפני התנעות מוצלחות או ששומעים אותו תמיד. אם תמצאו הבדל, הדיאגנוזה יכולה להיות ממוקדת יותר (גם אם זה לא בדיוק ההסבר שנתתי)

פורסם

תודה רפי על העצות וההודעות הפרטיות ;-)

ול-ULY:

סעיפים 1-4 ייבדקו (במיוחד המפתח הרזרבי והקידוד שלהם. כל מוסך יכול לבדוק קידוד?)

לגבי משאבת הדלק - היא פועלת תמיד כשמפעילים סוויץ', כשהרכב מניע וכשאינו מניע.

לגבי הסוויץ' עצמו: ייתכן שהסוויץ' מעט שרוט ושהוא קצת "חופשי" בבית שלו. האם זה יכול להשפיע?

לרכב אין אימובלייזר נפרד, רק במפתח כמובן.

כמו כן, חבר שלי טוען שכשהוא הופך את המפתח כלפי מטה אחרי שהאוטו לא מניע, קורה שהסטארטר מחליק (רעש "קחחחח" :? ).

לי אישית זה נשמע ש:

1. הוא לא שפוי.

2. הסטארטר שלו כבר מחליק בלי קשר.

אבל אולי זה בכל זאת יכול להיות קשור לבעיית ההתנעה?

תודה על התשובות.

פורסם

לעשירות דעתי המקצועית.אני יודע טוב יותר, מהמחשב אליו התחברת. :-P

במפתח מדגם הנ"ל יש שני מצברים,החליף את המצברים,לפי הקישור המצורף הראשון.

אם התקלה לא נעלמה,קצר את החוטים בסוויצ' (IFS) זה הסוויצ' שמנתק את הדלק בזמן תאונה.

מסומן באדום בקישור השני. נעלמה? החליף סוויצ'.

מחיר הבונוס,עידכון בפורום.:-D

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
לעשירות דעתי המקצועית.אני יודע טוב יותר, מהמחשב אליו התחברת. :-P

לא צריך לעקוץ, כתבתי מלכתחילה בצניעות...

לגבי הסוללות, (לעניות המרודה של דעתי הלא מקצועית בהחלט...) הן משמשות רק להפעלת השלט רחוק וקיימים דגמים ללא שלט רחוק, וכן ניתן להזמין לכל מכונית, גם לאלה עם שלט רחוק, מפתח עם אימובילייזר ללא השלט.

מסיבה זו מאד אופתע אם החלפת הסוללות תעזור.

לגבי מנתק הדלק, כיצד ייתכן שבעייה בו באה לידי ביטוי רק בזמן התנעה ולא בזמן נסיעה?

פורסם

ULY ידידי, אני קורא את כל התגובות שלך בפורום,מהם ניכר שיש לך ידע רב בתחום.

אבל באמת שלא הייתה לי כוונה לעקוץ אותך.ובתגובתי לא הזכרתי או רמזתי לכיוונך.

עזוב, אני לא כליל השלמות,ולפעמים מפריז בהומור.שים לב לסמייל ששמתי בסוף השורה.כזה :-P

ולעניין הטכני יכול להיות שאתה צודק,נחכה ונתעדכן בסוף הבדיקה.

אל נא תכעס,ואל תעניש את עצמך על טעותם של אחרים.:-P

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

עדכון: התקלה מתרחשת ככל הנראה בשני הסטים של המפתחות - זה עם הלחצן לנעילה המרכזית (שנמצא בד"כ בשימוש),

וגם בזה שאין לו לחצן ולא נמצא בשימוש. הוא הבטיח לבדוק את זה שוב עוד מעט כך שאם יתגלה שהמפתח השני

מניע בסדר יהיה לנו "זוכה"...

פורסם

דוד!

אני מצטער שהובנתי לא נכון. את דברי כתבתי עם קריצה והתכוונתי לכך שכבר המעטתי בערך דברי. בשום פנים ואופן לא נעלבתי.

כאשר הרגשתי כאן בעבר שהגיבו לדברי בגסות רוח לא היססתי "לפתוח את הפה" בחזרה, אך בשום פנים לא הרגשתי כך מדבריך.

אין לי שום רקע טכני מקצועי אבל אני מנסה לפתור בעצמי בעיות לפני שאני ניגש לעזרה מקצועית. אני לומד דברים חדשים גם מפורומים באינטרנט אבל למרות זאת, כאשר אני משתתף בדיון שבו משתתפים גם בעלי מקצוע אמיתיים אני מאד נבוך משום שיש דברים בסיסיים מאד שאינני יודע ולכן כאשר כתבתי "לעניות המרודה של דעתי הלא מקצועית בהחלט..." אמנם היתה בכך קריצה אך גם התכוונתי לזה.

בכל מקרה, תודה על הרגישות.

• תוכן חדש...