Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבקשת החאפרזמל, הנה מעט פרטים על חומרים לריפוד כלובים.

המשוואה פשוטה - עצמות + מוטות פלדה חשופים + כוחות ג'י שפועלים על הגוף בתאונה = עצמות שבורות. לא נעים במיוחד... :?

חומרי הדיפון מתחלקים לשני סוגים עיקריים, כאלה כעשויים מחומר סופג אנרגיה זול וכאלה שמיועדים למירוצים ומאושרים ע"י ה-SFI (תקן הבטיחות האמריקאי).

החומרים הזולים יותר נראים כך -

mor-80939_42_w.jpg

העלות היא בערך של $5 למטר בארה"ב, לפעמים טיפה יותר, לפעמים טיפה פחות.

הבעיה של החומרים האלה היא שכושר ספיגת האנרגיה שלהם לא גבוה במיוחד ושהם הופכים לנוזל בחום גבוה כמו במקרה דליקה (תחשבו על פלסטיק דולק ולוהט נוזל עליכם :shock:...).

פה נכנס ה-SFI לתמונה.

החומר הבא הוא ה-ר-ב-ה יותר דחוס וסופג אנרגיה ברמה הרבה יותר גבוהה, מה גם שהוא "חסין אש" מה שאומר שהוא לא נוזל במקרה דליקה -

sum-590101.jpg

ניתן לראות שהחומר מגיע במספר דרגות עובי.

המחיר הוא אמנם גבוה בהפרש ניכר עם עלות של משהו כמו $12-13 למטר, אבל כל אחד יעשה את השיקולים שלו כמה בטיחות חשובה לו (ויישתדל לזכור שאף פעם אי אפשר להיות יותר מדי בטוח בספורט הזה).

את שני החומרים ניתן להשיג במספר צבעים אגב.

לא יודע אם ניתן לרכוש בארץ, אבל אם לא, ניתן למצוא אותו בכל אחד מארבעת הקישורים הראשונים שפירסמתי בשרשור הזה.

מוטי.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני הייתי, גם לי היה חם, רק בניגוד לחברי פורום מסוימים (מיצור מוגבל) אני לא מגיע קומפלט עם פיגמנטציה מהסוג שדוחה כל מקור אור, ולכן נשרפתי קשות (וכן, אני יודע, אני דביל שלא שמתי חומר הגנה או באתי עם כובע).

בקיצור, כל הפתיחה הזאת נועדה רק להגיד שהיה כיף, והנה תמונות של החלקות (מצטער על האיכות, זאת המצלמה אשמה, כולה A70).

נ.ב - שימו לב ל-205 הלבנה - בגלל שרזמל חאפרנו הוא הנווט, הנהג לא מכיר את המסלול וצריך להכנס לכל הפניות בהיגוי יתר :wink:

רוני

101_0106s.jpg

101_0105s.jpg

101_0107s.jpg

100_0100s.jpg

101_0115s.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אלון - תן מבט על החומר שמאושר ע"י ה-SFI, מדובר בחומר ייעודי למירוצים שרוב ההתאחדויות האמריקאיות מתחילות לכפות על המתחרים את השימוש לאחרונה, אתה לא יכול כיום להשתתף במירוץ של SCCA (ההתאחדות הגדולה בארה"ב) בלי דיפון מסוג זה בכל איזור שהגוף שלך יכול לבוא במגע עימו במקרה תאונה.

אם הדיפון המדובר הוא לא חוקי - לעניות דעתי על המתחרים לדרוש מההתאחדות לבדוק את הנושא, מדובר באביזר בטיחות ממדרגה ראשונה (ורחוק מאוד מאוד מבידוד צינורות..).

מוטי.

פורסם

מוטי יש לי שאלה... כאשר אתה נוהג עם באקט שמחזיק אותך מאוד חזק במקום, איזה סיבה יש לגוף לפגוע בכלוב? הרי הכלוב בא למנוע את הקריסת האוטו עליך לא?

באיזה מקרה אתה תפגע בכלוב? הבאקט יקרע מהמקום?

פורסם

הסיכויים שהגב שלך ייפגע בכלוב אפסיים, כמו גם בית החזה, הכתפיים, האגן ובעצם כל מה שבתוך הכסא.

אבל מה עם מה שלא בכסא?

הידיים שלך יכולות לעוף בחלל הרכב, הרגליים לכיוון המוטות להגנה צידית שיושבים ליד הדלת, ומכיוון שלא ראיתי באף רכב מושב מירוצים עם "אוזניים" כמו זה שיושב אצלי באוטו (מומלץ מאוד למי שעוד לא קנה מושב) שגם מגביל את תנועת הראש כי במקרה תאונה הצוואר שלך יכול להימתח למרחק אדיר (הייתי שמח מאוד אם ד"ר נמרוד רחמימוב היה מרגיש צורך לפרט בנושא :-)), ככה שגם הקסדה שלך יכולה לפגוע במוטות הצד, דבר שמחליש את המבנה שלה עד מאוד לעומת הפגיעה בחומר סופג אנרגיה.

מה שאגב מעלה אצלי שאלה חשובה - האם המתחרים נוהגים עם קסדות למירוצי מכוניות בתקן SA או שגם קסדות אופנוע מתקן M נחשבות לחוקיות?

מוטי.

פורסם

בהמשך להתיחסותו של מוטי להלן הדרישות של F.I.A בקצרה...

The FIA regulations regarding roll cage padding can be found under article 253 section 8.2.2.6 and state "Where the occupants' bodies could come into contact with the safety cage, non-flammable padding must be provided for protection.

Where the occupants' crash helmets could come into contact with the safety cage, the padding must comply with FIA standard 8857-2001, type A (strongly recommended), or with FIA standard 8857-2001 type B or SFI specification 45.1. (minima)."

גם אני נוכחתי בארוע וכתבה מורחבת שתתיחס גם לנושא הבטיחות, תפורסם באתר שלי.

מריוס

פורסם

היי כולם,

כיף לראות את התמונות ונחמד לשמוע שכולכם נהנים.

אני רוצה לשאול כמה שאלות ומקווה שהן לא "מטומטמות" מדי.

האם מישהו יכול להסביר את התמונה המצורפת (יותר נכון- קישור של התמונה המצורפת)? כוונתי היא: החבר'ה שממתינים לרכב המגיע, מודדים את הזמן שלו? מוודאים הגעה של הרכב לנ.צ. מסויים? נותנים הכוונה כזו או אחרת לנהג?

כמו כן, במכונית הספציפית שבתמונה אין נווט, האם היא חלק מאותו מירוץ?

דבר נוסף, הבחור עומד מדבר בטלפון באמצע המסלול והכסא נמצא ממש בשולי הנתיב.... אני הייתי יושב קצת רחוק יותר מנתיב הנסיעה ובטח לא עומד באמצע הכביש עם טלפון בלי אפשרות לסמן בבירור (דגל?!), אינכם מסכימים?

חי סולומון שמצפה לתשובותיכם,

ומאחל נסיעה מהירה, בטוחה וקלאץ' תקין....:-P

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=34658

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
כמו כן, במכונית הספציפית שבתמונה אין נווט, האם היא חלק מאותו מירוץ?

דבר נוסף, הבחור עומד מדבר בטלפון באמצע המסלול והכסא נמצא ממש בשולי הנתיב.... אני הייתי יושב קצת רחוק יותר מנתיב הנסיעה ובטח לא עומד באמצע הכביש עם טלפון בלי אפשרות לסמן בבירור (דגל?!), אינכם מסכימים?

זה לא בזמן מירוץ וזה לא חלק מהמסלול, הסיבה שאתה רואה את הבאגי בהחלקה היא שהוא פשוט לא מסוגל לנסוע בקו ישר :wink:

בבאגי אין נווט כי פשוט אין מקום, אבל הוא בהחלט השתתף באימון. כאן הוא מתקרב לעצירה ובוודאי לא נוסע מהר כפי שאולי נדמה לך מהתמונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ראשית ברכות על עצם הארוע

הארוע הבא במתכונת שונה בחודש הבא.

חידוש ראשון בדרך למקצוענות היו הבדיקות הטכניות הקפדניות , הבוחנים הטכניים שלנו בראשות

ברוך לביא לא היססו לפסול רכב של חבר עמותה עם כל הצער, הסיבה? גריקן מורכב כמיכל דלק בתוך הרכב

מוטי!

ההערה שלך לגבי מגיני הכלוב נכונה 100%, היא ברשימת הדרישות ותכנס כחלק מהבדיקות במירוצים

הקרובים.

לגבי ההרכב החסר של המשתתפים, לכל מתחרה יש את הסיבות שלו והן נכונות לפי הבנתו ,אין

שום סיבה בעולם שמישהו יבקר זאת.

הרי לכולם יש את הרצון לתחר הלא כך הדבר?

אלון!

צר לי אבל אני אינני מסוגל לנהוג ללא נווט לאחר כל כך הרבה שנים של נהיגת ראלי.

זה משהו שהוא חלק ממני ואיני יכול להפיק את המיטב וההנאה בנהיגה ללא נווט.

העיקר ההשתתפות? לא אצלי צר לי.

אני כן מצר על כך שחברים שלא התחרו לא באו לעזור.

איחולים למנצחים וביחוד למשפחת פוביצר כל הכבוד!

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

סולי

הבחור בתצלום שעומד זה אני , ואני מאט רכב שסיים סטייג בדרך לפיטס, המכשיר באוזן זה מכשיר קשר

ואיתו אני בודק עם המרשלים בשטח אם המסלול נקי להזנקה (לכוון הנגדי)

טוב ששאלת מקווה שההסבר האיר את עיניך.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

שלום לכולם,

בקיצור ולעניין היה אחלה,אני אישית מאוד מאוד אהבתי את המסלול!

וכמובן תודה רבה לך מישל על הארגון,אלון כהן וכל הצוות.

דני לוי תודה רבה על הטיפים המעולים שנתת לי,בהחלט השתמשתי בהם ככול שיכלתי.

לצערי בגלל כניסה מהירה מדי לעיקול ימינה גמרתי בתוך בור בצד שמאל,אבל איך אומרים

ב-ק-ט-נ-ה!

יובל שיהיה במזל טוב על המקום הראשון!

רק בקשה קטנה יש מצב לעשות כמה סטייגים בהאנגרים של נמל תל אביב,זה יהיה פתרון יעיל לבעיית החום:)

אמיר גמליאל

נ.ב:אלון כהן אם אתה יכול בבקשה לפרסם את התוצאות של האירוע אני הודה לך.

פורסם
גריקן מורכב כמיכל דלק בתוך הרכב
:shock:

אלון -

אני שמח מאוד שלמדת דבר חדש בעיקר כשזה מגיע לבטיחות, אני מקווה מאוד שכל מי שלא ידע עד הרגע ושרכבו אינו מצויד בריפודים הנ"ל יזדרז להתקינם :-).

מוטי.

פורסם

כול הכבוד לנהגים החדשים על היכולת, יש עתיד!!!!! וליובל יובל , על המקום הראשון מעל 2000 סמ"ק

חבל מאוד שניצן פרש בגלל תקלה טכנית אולי התוצאות היו אחרות, :wink:

אני אפילו לא הגעתי לבאר, יתפרקות הדריפנציל יום וחצי ליפני המרוץ גרמה לזה,

התגובה על הריפוד לרול בר לא שלי כניראה תקלה במעבר ההודעות,

אבל אני נגד דברים דליקים ברכב , וריפוד יכול להיות דליק אלה אם הוא תיקני,

כמו הדוגמאות שנתנו החברים.

• תוכן חדש...