Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התשובות,

אני מבין שהרכב סיים את המירוץ בשלב הזה לכן הנסיעה היא מנהלתית,איטית ובטוחה יותר(הבאגי מזגזג פחות במהירות נמוכה :-) ) והשאלות הראשונות שלי אינן רלוונטיות.

בכל מקרה בעין הלא מקצועית שלי, עם כל האבק והאנדרנלין בשטח דגלי סימון נראים לי רעיון לא רע בכלל. מעבר לכיף של לנפנף בדגל, יראו אתכם טוב יותר.

ועם כל ההשקעה שלכם בבטיחות (בכסף ובמחשבה), כפי שמשתקפת בדיון הזה ובאחרים, זה נראה לי מתבקש והגיוני.

ברשותכם עוד שאלה,

מה תפקידו של הנוווט? דני לוי לא יכול בלי ואילו הבחור בבאגי לא יכול עם.

אשמח לקבל איזה הסבר בנושא.

חי סולומון, שמעבר לתמונות היה רוצה לראות את הביצועים גם בוידאו.:idea:

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעיקרון - יש יתרון משמעותי לשימוש נכון בנווט באירוע מסוג זה - מה גם שהמסלול הכולל עלה על 8 ק"מ ולנהג בודד קשה לזכור טוב את כל הפניות. הדבר גורם לכך שבפניות שהוא אינו זוכר בוודאות - הוא נאלץ להאט משמעותית בעוד שנהג עם נווט לא מאט אלא סומך על הנווט שלו שיושב עם סיפור הדרך ואומר לו בדיוק מה עליו לעשות בפנייה הבאה. להכשיר נווט לוקח הרבה זמן (עד שמגיעים לשפה משותפת וכו'). אבל אפשר גם למצוא פתרונות אחרים - למשל, במירוץ הזה, אלינו לקבוצה הצטרף רזמל (כן, מהפורום) שהיה אמור לשמש בפעם הראשונה נווט שלי ושל ישראל ובסוף נסע רק עם ישראל בגלל תקלה טכנית אצלי ב 106 (צינור שמן שלא חובר כראוי, פרץ - וכך הרבה שמן נזל החוצה על הבלוק והגיר וחדר לקלאץ - כתוצאה מזה - לא היה לי קלאץ' ולא יכולתי להתחרות). גם לנדב היה נווט שניווט בפעם הראשונה במירוץ. נכון, זה לא האידיאל - אבל גם כך אפשר להתאמן. עובדה גם שאפשר לסוע ולעשות זמנים טובים גם בלי נווט - עיין ערך נהג הבאגי שפשוט אין לו ברירה ואינו יכול לקחת על הכלי שלו נווט.

האירוע הזה היה גם אימון לצוות המרשלים, אנשי המזכירות והמארגן כהקדמה לאירועי ראלי ארוכים יותר עם יותר סטייגים. באירועים כאלו בעתיד - אכן חובה יהיה להשתמש בנווט. אפשר בהחלט להגיד כל הכבוד למישל על כך שכבר היום הוא בונה ומכשיר צוותים מקצועיים שיוכלו להתמודד עם אתגר כמו ראלי ארוך בעתיד - וזה אתגר לא פחות קטן למארגן ולצוות מאשר למתחרים.

אלון

פורסם

שאלה טובה !

הסבר תאורטי יהיה קשה להבנה אך אנסה להסביר

ראלי הוא שם נרדף לתחרות המשלבת נווט בתוכה, כלומר הנהג אינו יכול לזכור את פרטי הדרך

ואת אופייה (דרך משובשת, אספלט,כורכר,חוך טובעני,בוץ,עליות, ירידות וכולי)

למעט תחרויות ספציפיות של מירוצי שטח קשים ,פריז דאקאר שבו המהירות היא לא הפקטור העיקרי

אלא סיבולת ועבירות ,יכולה להיות אפשרות אע"פ שהיא קשה ,לנסוע ללא נווט, ראה אופנועים ובאגים.

שם משתמשים בעזרי נווט מתוחכמים GPS.

מירוצי הראלי האמיתיים מתנהלים על דרכים סלולות ,אספלט או עפר, שאין בהם בעיות עבירות.

אלה מירוצי הראלי הקלסיים שמתחילים במירוצים מקומיים ושיאם WRC ,כרגע ביוון (אקרופוליס ראלי)

שם נוהגים אך ורק במכוניות מייצור סידרתי, אין באגים אין אופנועים.

יוצא מכך שאם תנאי הדרך בראלי נותנים אפשרות לנסוע מהר מאד והנהג אינו זוכר את פרטי הדרך

פה הנהג משנה(כך הוא נקרא)CO-DRIVER הוא זה שנותן לנהג ע"י שפה מיוחדת קצרה ולא

מובנת להדיוטות ,את המידע הרלוונטי .

אם אין לנהג את המידע ובזמן נכון, הנהג ייסע או לאט יותר או יגמור את המסלול הפוך או בתאונה.

במירוץ קצר במכונית איטית יחסית נניח עד 6-8 ק"מ, הסיכון לנהג מופחת ולכן יש לו אפשרות לזכור

את פרטי הדרך, אבל תתאר לעצמך 250ק"מ של קטעים מהירים? והם מגיעים ביומיים רצופים

של נהיגה עם קטעי קישור המוליכים אותך בזמן קצוב לקטע מהיר? הנהג ללא נווט עיוור!!!

זו גם הסיבה שנהגי ראלי קלסיים אינם מתחרים כלל במירוצי ספרינט קצרים הם פשוט באמת

רגילים כבר לנווט ולא יכולים בלעדיו,

גם רכב ראלי קלסי לא כל כך בנוי לספרינטים ,על ההבדלים?

פעם אחרת

מקווה שהצלחתי לענות

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

אפרופו נווטים...

בקרוב מאוד ייצא לדרך קורס נווטים מקצועי בארץ (כן, כן, בארצנו הקטנה!) בו ישתתפו גם חלק מנהגי הראלי. הקורס יועבר על ידי אנשי מקצוע מחו"ל ונותר עוד מספר מקומות מצומצם. לחבר'ה שמעוניינים לשמש אח"כ כנווטים בפועל - כמובן תינתן עדיפות, כמו שאתם רואים - כמות נהגי הראלי עולה בהתמדה (גם באשמתי... :wink: ) וחסרים לנו נווטים מיומנים.

למעוניינים - נא לשלוח לי הודעה פרטית בעניין ואני אחזור אליכם.

אפשר לקבל פרטים גם בטלפון: 050-6286973

רק נא לא להשאיר הודעות - מי שלא מצליח לתפוס אותי שינסה בשעות הערב אחרי 2100.

אלון

פורסם
שאלה טובה ! = שאלה שאני יודע את התשובה.

שאלה מצויינת! = שאלה שאני יודע את התשובה ויש לי גם שקף\דיאגרמה\טבלה להוכיח.

שאלה מעניינת! = ואללה, מישהו צריך לבדוק את זה.

סתם אנקדוטה מעניינת מימי הפרזנטציות שלי. :wink:

תודה על התשובות והסבלנות. בהחלט קיבלתי תשובה ולפי ההסבר שלך, דני, אני בהחלט מסכים ש-co driver מתאים הרבה יותר מנווט.

ברשותכם אני אנג'ז בעוד שאלה....

אני מניח שלפני המקצה הנהג ושותפו מסיירים במסלול וקובעים יחדיו, או שלא, את הטקטיקה: מהירות קוים וכו'. השאלה היא: במידה וקיים קשר טוב בין הנהג ועוזרו האם התקשורת היא עד כדי רמה של מהירות נסיעה בקטע מסויים? אופי הפנייה המתקרבת? מהיכן להיכנס לפנייה? מתי לבלום? וכו' וכו'?

אני מבין כי אין אפשרות ללמוד את התורה כולה בהתכתבות אך הייתי רוצה להבין את אופי העבודה והשיתוף בצוות במכונית.

חי סולומון.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

מנסיון חד פעמי שלי, עם הלפרין מהארוע אתמול אנסה לענות:

ראשית, לפני הנסיעה מותר לעלות על המסלול ברכבים פרטיים בזמן שהוקצב לכך מראש.

בנסיעה הנהג והנווט רושמים הערות לגבי המסלול.

ההערות אמורות להיות מדוייקות ככל שניתן, ותפקידן לעזור לנהג לדעת מה מחכה לו בהמשך הדרך בכל שלב, כגון פניה שמאלה ורמת העקומה, האם ממשיכה בישורת או בפניה נוספת, שיפוע צד, אם קיים, ועוד.

פשוט תאור מילולי של כל סיפור המסלול.

לאחר שמתחיל הארוע, והרכבים חורשים את המסלול, נוספות הערות במהלך הנסיעה, שחשוב להוסיף אותן לדפי ההערות.

גם נסיון ולקח מנסיעה קודמת נרשמות בהערות.

לדוגמא בסיבובים מסויימים כדאי להזכיר לנהג למשל שהסיבוב הבא בעייתי ובפעם קודמת הפסדנו בו זמן, או שיצאנו ממנו לאט מידי, ואפשר לשפר הפעם.

צריך לזכור שהשפה צריכה להיות עניינית וברורה לנהג, אין ממש זמן לשיחות נפש נוסטלגיות בין סיבוב לסיבוב.

אם מישהו מעוניין להוסיף עוד עצות - אני אשמח לשמוע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הי חברה ,

היה חם , כולם הזיעו , רכבים ללא מזגן , קשה קשה.. icon_smile.gif

אבל תוכלו לראות מהתמונות שכולם ( אני מקווה ) נהנו בסופו של דבר.

היה כיף לפגוש את כולם ,

תהנו

http://www.marshals.co.il/gallery5/index.htm

וכהרגלנו , מי שמעוניין בתמונה שלו בגודל טבעי מוזמן לשלוח מייל בלי להתבייש

אלינו ל mailto:[email protected]

להתראות על קו הסיום !

צוות מרשלס

פורסם

ובכן:

גם אני הגעתי לאירוע מוקדם, יחד עם magician,שמחתי לפגוש את החבר'ה.

היה אירוע נחמד מאוד- בחום מתיש, תודה למרשל שצילם אותי מאחור

(אני עם החולצה השחורה וכיתוב"אוטו" באדום). לצערי פרשתי באמצע

היה עליי לאסוף את ילדיי מהגן.

כן ירבו

יחי חוק הספורט המוטורי

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

ראשית, ברצוני לתקן את ידידי זאב [תמונות מעולות!!], מתכונת המירוץ אתמול לא הייתה בגדר ספרינט שפירושו מסלול שלא עולה על 3 ק"מ, אלא במתכונת של ראלי [קצר].

האירוע שנערך אתמול כלל 4 מקצים, כשכל מקצה כולל בתוכו 2 סטייג'ים [הלוך – חזור] מדודים בזמן, כשהמקצה הראשון מיועד לאימון ותירגול, ולא נכלל בזמן המצטבר הכללי. לאחר סיום הסטייג' "הלוך", ממתינים לשאר חברי הקבוצה [קטגוריה] ומוזנקים לסטייג' "חזור" אך לא במלואו, מכיוון שהדרך חזרה מסוכנת יותר. לכן, הסטייג' השני היה קצר יותר. לאחר סיומו חוזרים המתחרים בנסיעה מנהלתית חזרה אל הפיטס.

למירוץ התייצבו 16 נהגים ו-15 מכוניות [2 נהגים על רכב אחד], כאשר רכב אחד [אלון CTI] פורש בשל בעיות קלאץ', ומארק עם ה-ZX נפסל בבדיקות הטכניות. ובשל כך, התייצבו לזינוק 13 מכוניות: 5 אימפרזות, פאג'רו T2 של משפחת סגל, באגי של ארז אברמוב, שני סיטרואן AX, שני פיג'ו 205 GTI [אחת 1900], סובארו DL האצ'בק ישנה[הנעה כפולה!!] ו-106 דור ראשון של נדב מיודענו.

אירועים משמעותיים שקרו אתמול:

אילן אהרון פרש בסטייג' השני, בשל ירידה מהמסלול [טעות נהיגה], כמו גם אמיר גמליאל, שלו זה קרה במקצה השני. לניצן לוי הלך ראש מנוע במהלך המקצה השני. דב ורנר שבר ציריה במקצה האימון. וארז אברמוב שפרש בשל תקלה שלא ידועה לי.

התנאים במסלול היו קשים מאוד מבחינת החום והאבק, מה עוד שכל תקלה של רכב מתחרה על המסלול גררה הפסקה לחילוץ ובירור עד שהמסלול מתפנה. כמו כן אירעו 2 פריצות מחסום למסלול בכוח [באחת מהן כמעט ודרסו אותי], ולמזלנו ראש המועצה שהיה נוכח באירוע פעל במרץ על מנת להמשיך באירוע כמתוכנן. ועל כך אני מוקירים לו תודה.

ההשקעה בהכנת האירוע בסדר גודל כזה הייתה רבה, כולל טרקטור שיישר מהמורות במספר מקומות על המסלול, כמו גם 10 מרשלים עם מכשירי קשר ו-3 מזכירויות בקשר משנה + מירסים לגיבוי, סימון המסלול ע"י שלטי הכוונה ואזהרה + סרטי סימון ועוד. חבל שדווקא אלו שדוחפים לסוג אירועים כגון אלו לא הופיעו על אף הבטחתם להופיע [בישיבה האחרונה שבה נכחתי].

אם המגמה הזו תימשך כנראה שלא יהיה מנוס מהפרדה של אלה שרוצים אירועים קצרים לבין אלה שרוצים אירועים ארוכים. לדעתי האישית חובה הייתה על כל המובילים להתאמץ ולהגיע להתחרות בכדי לייצור אוירה חיובית להמשך הפעילות התחרותית.

ברצוני לציין את אהוד פוביצר והמשפחה התומכת ובמיוחד לאשתו שמנווטת. כמו כן לצעיר שבחבורה נדב, שלו זהו המירוץ הראשון שעבר בהצלחה! גם לניצן לוי מגיע ציון לשבח על הופעתו באירוע, על אף שלא היה בריא במאת האחוזים.

תודה מיוחדת לגיא רפאל מ"פרו-ג'יפ" שתרם את הגביעים למנצחים.

באתר העמותה צוין שנהגים התלוננו על כך שהמארגן עצמו נהג במירוץ, ברצוני לדעת מי הם אותם נהגים? לי אישית נמאס כבר מכל הרמיזות שמתנהלות מאחורי הגב. מעניין מדוע הכותב אינו חתום בשמו על הכתבה?

בקובץ המצורף ישנה טבלה עם הזמנים. [למנהלים; מדוע אי אפשר לצרף קובץ Excel?!]

אלון

טבלה.doc

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
גם אני הייתי, גם לי היה חם, רק בניגוד לחברי פורום מסוימים (מיצור מוגבל) אני לא מגיע קומפלט עם פיגמנטציה מהסוג שדוחה כל מקור אור, ולכן נשרפתי קשות (וכן, אני יודע, אני דביל שלא שמתי חומר הגנה או באתי עם כובע).

רוני

מה זה אומר מ"ייצור מוגבל" ?

צבע שחור לא דוחה חום אלא תופס יותר חום....

אני פשוט רציתי להפגין את גופי החסון השרירי והמסוקס !

ותגיד להם את האמת , איך היה הסטייג' חזרה למטה בתוך 205 MI...

דוגרי , היה כייף .

היו כמה טענות , בעיקר למארגנים שלא דאגו שיהיה פחות חם ופחות שמש .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
ראשית,

ברצוני לציין , גם לניצן לוי מגיע ציון לשבח על הופעתו באירוע, על אף שלא היה בריא במאת האחוזים.

אלון

אויש איך לא אמרתי תודה לניצן לוי היקר

אז זה המקום להודות לו:

ניצן לוי- תודה רבה רבה, שצרפת אותי איתך ויחד עם חבריך, לנסיעה לימוד המסלול

ששש...אני סולח לך על הנסיעה עם אנד ברקס מורם בדרך חזרה -"רעשים"... :wink: ....

ואויש ,איך היית נראה חולה שפעת עם חום,וכדורים- אתה חולה (תרתי משמע)מרוצים אמיתי.

תודה על הפרוסה עם הטונה והעגבניה, לא שמתי לב ששמתה שם ,פלפל חריף ושרפה לי הלשון

אני לא תימני-אני רומני. :wink:

ואיך, איך שמנו לב בדרך חזרה כי דני לוי ,שניה לפני שזה קורה ירד טיפה לא במקום ,וקרע צמיג של איזה 1,000 ש"ח ,ואח"כ דני לוי,יחד עם כל מרעיו במרצדס החליפו גלגל רזרבי ...חבל חבל.

חוץ מזה נהנתי.

מחכה לפעם הבאה.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
מה זה אומר מ"ייצור מוגבל" ?

ייצור מוגבל - לא מלשון יצור / manufacture או special addition

אלא מלשון יצור / creature ... :wink:

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אוהד????!!!:shock:

אתה חיייי????!!!!!!!

נעלמת!!!!!!!!

פשששש כמה זמן(שנתיים??) לא ראיתי את פרצוך השחור.

• תוכן חדש...