Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אם היו לכם שני מגברים 2 ערוצים, כאשר אחד הוא היי-אנד (ניתן לו את השם "ג'נסיס") והשני הוא מגבר פשוט (ניתן לו את השם "רוקפורד").

שני המגברים בעלי הספק דומה - נגיד 70 RMS לערוץ.

צורת החיבור היא בי-אמפינג, שמי שלא יודע \ זוכר מדובר בצורת חיבור בה כל אלמנט מחובר ישירות ליציאה מהמגבר והחיתוך נעשה ע"י ההד יוניט או קרוס אקטיבי.

לאן הייתם מחברים את הג'נסיס ולאן את הרוקפורד ולמה? (בהפשטה: את הג'נסיס הייתם מחברים לטוויטרים או למידים?).

מצפה לתגובות חכמות ומתחכמות :twisted:.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא צריך תגובות חכמות ומתחכמות,

פשוט תנסה להפעיל ב2 המצבים ,

זה לא מסובך,

רק להעביר את כבלי הרמקול ממגבר למגבר ולהחליף RCA במכשיר.

ZZR

פורסם

מה שהצעת לא יעבוד.

כבר הוכח שאוזן אנושית לא יודעת לעשות השוואות בין מגברים שונים במבחן עיוור. ברור שאם אני (או כל אחד אחר) ידע איזה מגבר יהיה מחובר לאיפה זה ישמע לו "יותר טוב". אני מחפש סיבה ממשית והגיונית למה לחבר לכאן את הרוקפורד ולשם את הג'נסיס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה שהצעת לא יעבוד.

כבר הוכח שאוזן אנושית לא יודעת לעשות השוואות בין מגברים שונים במבחן עיוור.

איתמר.

אם אתה לא תדע מה ההבדלים, וכמו שאתה טוען לא יהיו הבדלים שניתנים לשמיעה,

אז מה ההבדל?

אני יכול לתת לך הצעה חדשה(בשיא הרצינות) :

עץ או פלי, להטיל קובייה, לראות איפה כל מגבר משתלב אסטטית.

בוא ונניח :

אתה מבין שלפי טענתך:

אין הבדל שמיע ביניהם,

משמע:

התוצאה הסופית תהיה זהה בשני המקרים,

משמע:

כל מטרת התרד היא לשכנע אותך לאיזה מגבר לחבר את החוטים.

שתבין, זה יהיה תרד להיט,

כל חברי הפורום יסבירו לך מה דעתם, אבל זה לא באמת משנה,

מה שכן, עמוק בלב,

אתה תדע למה חיברת את החוטים לגוש ברזל הראשון ולא לשני.

אני ממליץ לחבר ולראות מה קורה,

האוזן לא טועה, וגם אם כן, עדיין תהיה מרוצה,

בברכת הצלחה , מידן.

ZZR

פורסם

כל עוד ההספק של המגברים זהה אני הייתי עושה את הבחירה לפי מספר האוקטבות שמנגן כל דרייבר. הדרייבר שמנגן יותר אוקטבות (= יותר מידע מוזיקלי) יזכה שיגביר אותו המגבר ה"נחשב" יותר.

אם המיד/באס מנגן בין 80HZ ל 2.5KHZ אז הוא ינגן כ-5 אוקטבות, הטוויטר ינגן רק 3 אוקטבות (2.5-5, 5-10, 10-20) ולכן המיד/באס יזכה במגבר הנחשב.

כלל אצבע כזה יכול גם לעבוד על הגברה אקטיבית של סט 3WAY עם ספירת האוקטבות של שלושת הדרייברים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
כל עוד ההספק של המגברים זהה אני הייתי עושה את הבחירה לפי מספר האוקטבות שמנגן כל דרייבר. הדרייבר שמנגן יותר אוקטבות (= יותר מידע מוזיקלי) יזכה שיגביר אותו המגבר ה"נחשב" יותר.

אם המיד/באס מנגן בין 80HZ ל 2.5KHZ אז הוא ינגן כ-5 אוקטבות, הטוויטר ינגן רק 3 אוקטבות (2.5-5, 5-10, 10-20) ולכן המיד/באס יזכה במגבר הנחשב.אני חושב שאתה שוכח שההרמוניות מתחילות שם ולכן תמיד עדיף שהמקור יהיה עם המגבר הטוב יותר

כלל אצבע כזה יכול גם לעבוד על הגברה אקטיבית של סט 3WAY עם ספירת האוקטבות של שלושת הדרייברים.

כמובן שמה שאמרתי/כתבתי לא מופנה לפותח התרד' זה מיועד רק למי שמאמין ב"וודו" שלמגברים יש סאונד משל עצמם .

ודרך אגב אם מגבר הוא חתיכת מתכת בעלת מפרט של הספק אז למה בכלל לקנות גנסיס ? אפשר לקבל את אותו דבר בדיוק גם מרוקפורד בפחות כסף ? אבל את זה אתם לא הצלחתם להבהיר , חוץ מאשר כול מיני תירוצים שרק להפריכם יקח שעות . אז מצד אחד זה "וודו" ומצד שני אתם מוציאים הרבה על "וודו"

אז שיערב לכם

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אחח מידן, מה היינו עושים ללא התשובות הגאוניות והפילוסופיות שלך בפורום. אני מזמין אותך ואת סרגיי (להלן: "הנגרר") לקרוא את זה ולהבין לעומקם של דברים למה התכוונתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=111676&highlight=%EE%E8%F8%E5%FA

אוגי,

אני נוטה להסכים עם מה שאתה אומר, והדעה הראשונית שלי אומרת שכדאי יותר לשים את המגבר האיכותי על הטוויטרים מעצם הסיבה שהם מנגנים את רוב תחום התדרים במערכת (במקרה שלי מ 1KHz ומעלה).

מה גם שטוויטרים יותר רגישים לעיוות, ומגבר איכותי יכניס פחות עיוות בהספק X מאשר מגבר פחות איכותי באותה עוצמה.

אה, מידן, אני לא צריך שכנועים. אני חושב שיש לי מספיק ידע שצברתי בזכות עצמי, בזכות אנשים טובים ובזכות הפורום. דעות ועצות לא עולות כסף ובשביל זה הפורום קיים.

איתמר.

פורסם

הרמוניות מסדר גבוה יופיעו יבואו לידי ביטוי בטוויטר. מרבית המידע המוזיקלי היסודי (fundamental) נמצא בטווח שבין האוטבה שניה לאוקטבה החמישית ובטווח ה כבר נכללות הרמוניות מסדר נמוך של הצלילים היסודיים מאיזור המיד/באס והמיד.

מאחר ומרבית האינפורמציה (שכוללת הרמוניות מסדר נמוך) תבוא לידי ביטוי דרך מידבאס דרייבר אני הייתי רוצה שהמגבר בעל הפוטנציאל הטוב ביותר יהיה אחראי על הגברת אותות אלו.

אני לא וודואיסט. אבל, פה הוצגה שאלה, לגיטימית, הנוגעת בעדיפות חלוקת ה"משאבים" בין הדרייברים. מגבר היי אנד הינו בעל פוטנציאל לגרום לדרייבר להישמע טוב יותר (בשורה התחתונה אנחנו שומעים את הדרייברים ולא את המגבר, כבלים, H/U ושאר ירקות).

אני הייתי רוצה שחלוקת המשאבים במערכת תהיה באופן בו הפוטנציאל לאיכות הצליל שהמערכת תפיק יהיה הגבוה ביותר שאפשרי בהינתן הציוד הקיים.

צירפתי גרף שממחיש כמה מהמידע המוזיקלי נמצא בתדרים שמנגן המיד-באס

בקשר להפעלת טוויטר בחיתוך מ1KHZ. אני מניח שלא מדובר בהורן (כתבת טוויטר...) ולכן אני ממליץ לך לפנות ליצרן הטוויטר כדי לקבל את עצתו מה ההספק שהוא יכול לספוג כתלות בתדר החיתוך. יש טויטרים שיצהרו 100RMS כאשר הם חתוכים ב2.5KHZ - 12DB אך הם יהיו 40RMS כאשר הם יהיו חתוכים ב1.2KHZ - 12DB

2024_FreqGraph (Small).gif

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

חברה , סילחו לי מראש , הידע שלי על סאונד ברכב שואף לאפס - אך אני רוצה להוסיף משהו .

אני הייתי מחפש את הסך עיוות הרמוני + רעש (THD + N) של שני המגברים , ומובן מאליו שאת מגבר ההספק עם הערכים הטובים יותר מציב להגברת הטוויטרים .

זאת מפאת העובדה שבתדרים הנמוכים דרוש THD וגם N ברמות גבוהות ביותר על מנת שיוכלו לשמוע אותם .

בברכה ,

גלעד מנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אוגי,

ממה שמשתמע מדבריך ומהגרף שצירפת אתה תומך ברעיון של חיבור הג'נסיס למידים.

לפי הגרף שצירפת זה באמת נראה כדבר הנכון לעשות, אבל בגלל שאנחנו מתעסקים ברכב נראה לי שקצת חבל לתת מגבר איכותי לדרייבר שנוסף לו המון דיסטורשיין ולו רק בגלל העובדה שהוא ממוקם בדלת. אני לא יודע עד כמה יבוא לידי ביטוי ההבדל השמיע במידבאס שממוקם בדלת, ולא חשוב כמה אטומה ומבודדת היא תהיה.

מי שדיבר על THD ו N נמוכים - למדתי שאין זה מצביע על איכות המגבר, מה גם שבגלל האקוסטיקה הלקוייה ברכב ה THD הכללי קופץ עשרות מונים בגלל רעשי פח ופלסטיקה, ככה שהנתון הפצפון הזה במגבר לא צריך להטריד אותנו. הנתון הזה מטריד רק את הרכיבים המחוברים אליו.

לגבי הטוויטר, הטוויטר הספציפי אליו יחובר אחד מהמגברים יכול להתחיל לנגן גם אפילו מתחת ל 1KHz. הוא לא הורן ויש לו גרף הענות שטוח ויפה החל מ 1KHz.

ה Fs שלו הוא באיזור ה 600Hz.

איתמר.

עוד שאלה בעניין: אם סף הרגישות של כניסות ה RCA במגבר הוא בין 0.5V ל 1.5V וההד-יוניט מוציא 4V, מה קורה?

פורסם
אוגי,

ממה שמשתמע מדבריך ומהגרף שצירפת אתה תומך ברעיון של חיבור הג'נסיס למידים.

לפי הגרף שצירפת זה באמת נראה כדבר הנכון לעשות, אבל בגלל שאנחנו מתעסקים ברכב נראה לי שקצת חבל לתת מגבר איכותי לדרייבר שנוסף לו המון דיסטורשיין ולו רק בגלל העובדה שהוא ממוקם בדלת. אני לא יודע עד כמה יבוא לידי ביטוי ההבדל השמיע במידבאס שממוקם בדלת, ולא חשוב כמה אטומה ומבודדת היא תהיה.סליחה על השאלה , אבל אם אתה משקיע בגנסיס לא כדאי אם כך להשקיע בקיק פאנל ו/או פודים למיד וכך באמת לנצל אותו ?

מי שדיבר על THD ו N נמוכים - למדתי שאין זה מצביע על איכות המגבר, מה גם שבגלל האקוסטיקה הלקוייה ברכב ה THD הכללי קופץ עשרות מונים בגלל רעשי פח ופלסטיקה אקוסטיקה לקויה תלויה ברכב עצמו ובמידת ההשקעה הניתנת לנושא אקוסטיקה . אני מניח שאיטום מסיבי של הדלתות לא יגרום לשמיעת קירקושים של פח ופלסטיקה , ככה שהנתון הפצפון הזה במגבר לא צריך להטריד אותנו. הנתון הזה מטריד רק את הרכיבים המחוברים אליו.

לגבי הטוויטר, הטוויטר הספציפי אליו יחובר אחד מהמגברים יכול להתחיל לנגן גם אפילו מתחת ל 1KHz. הוא לא הורן ויש לו גרף הענות שטוח ויפה החל מ 1KHz.

ה Fs שלו הוא באיזור ה 600Hz.

איתמר.

עוד שאלה בעניין: אם סף הרגישות של כניסות ה RCA במגבר הוא בין 0.5V ל 1.5V וההד-יוניט מוציא 4V, מה קורה?

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

"כלל האצבע" בחיתוך טוויטרים הוא FS*2.

לפי הנתונים אני מבין שמדובר בטוויטר "LARGE FORMAT" עם שורשים ביתיים. אני עדיין ממליץ לך לפנות באימייל לייצרן כדי לשאול אותו על יכולת ספיגת ההספק כתלות בתדר החיתוך ותלילות החיתוך. אני אהיה מופתע אם בחיתוך של 1KHZ אפילו אם הוא יהיה בתלילות 24DB הטויטר יוכל להתקרב ליכולת ספיגה של מ40-50 וואט.

לשם המחשה:

http://www.morelhifi.com/support/pdf/mobile/supremo_con.pdf

בסופרימו FS 680:

בתדר חיתוך 2.2KHZ בתלילות 12DB הספק מוצהר 220W.

באותו תדר בתלילות 6DB הספק מוצהר 120W.

בתדר נמוך יותר של 1.4-1.6 אין מצב שהוא יוכל להתמודד עם הספק תלת ספרתי וקרוב לוודאי יתקשה לעמוד גם ב50 וואט.

בעבר בזמני הפנוי הייתי בונה CLONE (בעיקר של PROAC) של רמקולים עם דרייברים OEM.

כמו זה http://www.geocities.com/diyproac25/

ומנסיון אני אומר לך שיש ליכולת ספיגת ההספק של טוויטרים תלות קיצונית בתדר החיתוך ותלילותו. לכן, בתור המלצה חמה אני מיעץ לך לפנות ליצרן כדי לבדוק כיצד הטוויטר יתמודד עם תדר חיתוך כלכך נמוך.

• תוכן חדש...