Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על האוטו גולף 2002, sdi דיזל ידנית (מנוע 1900)

בזמן האחרון עם החורף החל לי בעיה מסויימת בבקרים הקרים....

שאני מניע את האוטו בבוקר לאחר לילה קר המעבר מהילוך ראשון להילוך שני נשמעת חריקה כאילו אני לא לוחץ כלל על הקלאץ' (אתם בטח מכירים את הרעש).

בנוסף המעבר בין ההילוכים מאוד קשה (בעיקר בבוקר כשהאוטו קר)

אני מפחד שכל התקלות האלו הם בעיות שיהרסו לי עם הזמן את הגיר.... החלפת גיר היא יקרה מאוד לפי מה ששמעתי....

אולי אתם תוכלו לזהות את התקלה לזהות את התקלה.....

אולי זה שמן גיר הוא קלאץ' שלא מפריד טוב.....

בקיץ לא נתקלתי בתקלת החריקה

אשמח אם תעזרו לי,תודה מראש!

פורסם
מדובר על האוטו גולף 2002, sdi דיזל ידנית (מנוע 1900)

בזמן האחרון עם החורף החל לי בעיה מסויימת בבקרים הקרים....

שאני מניע את האוטו בבוקר לאחר לילה קר המעבר מהילוך ראשון להילוך שני נשמעת חריקה כאילו אני לא לוחץ כלל על הקלאץ' (אתם בטח מכירים את הרעש).

בנוסף המעבר בין ההילוכים מאוד קשה (בעיקר בבוקר כשהאוטו קר)

אני מפחד שכל התקלות האלו הם בעיות שיהרסו לי עם הזמן את הגיר.... החלפת גיר היא יקרה מאוד לפי מה ששמעתי....

אולי אתם תוכלו לזהות את התקלה לזהות את התקלה.....

אולי זה שמן גיר הוא קלאץ' שלא מפריד טוב.....

בקיץ לא נתקלתי בתקלת החריקה

אשמח אם תעזרו לי,תודה מראש!

קפוץ למוסך צ'מפיון, בקש החלפת שמן גיר לשמן שהם שמים למורי נהיגה/ נהגי מוניות.

זה ישפר/ יעלים את התופעה.

עד כמה שזכור לי הם קוראים לשמן "סינכרו" והוא של חברת BG

פורסם
קפוץ למוסך צ'מפיון, בקש החלפת שמן גיר לשמן שהם שמים למורי נהיגה/ נהגי מוניות.

זה ישפר/ יעלים את התופעה.

עד כמה שזכור לי הם קוראים לשמן "סינכרו" והוא של חברת BG

אין אפשרות לעשות זאת עצמאית?

מישהו יודע איפה ממוקם השמן גיר בגולף?

פורסם

היי,

לא אתה לא יכול לבצע זאת לבד.

1.צריך ליפט.

2.אתה צריך לחבר את הרכב למחשב על-מנת לנטר את טמפ' השמן בזמן המילוי, יש חשיבות מכרעת לכמות השמן בגיר.

3.לא משתלם.

לא בטוח שבמוסך של צ'מפיון יסכימו להחליף לך שמן גיר, מכיוון שבגיר של גולף לא מחליפים שמן לעולם. (כך היצרן אומר).

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק10 יש לך מושג אולי כמה עלות של החלפת שמן במוסכי צ'מפיון?

ומה ההשלכות אם אני לא יעשה את החלפת השמן בגיר....

יכול להגרם נזקים בלתי הפיכים?

מרק התרשמתי מאוד מהידע שלך(אתה עוזר לי כמעט בכל בעיה) אתה יכול לזהות את הבעיה האם שמן גיר יפתור אותה?

תודה מראש

פורסם

מרק יש כמה טעויות במה שאמרת :

1-בהחלט שלא צריך שום ליפט אבל ממש ממש שום ליפט !

2-אין צורך בשום מחשב (לא שבעיה לארגן אחד כזה....) פשוט ממלאים על רכב קר !

3-משתלם ומאוד זול - ההנחיה של השמן אוכלת על אוטומט בלבד

4-כמות השמן היא 1600 גרם, וניתן להוסיף עוד מעט עד שנשפך מחריץ המילוי - אם אחרי 1800 גרם לא נשפך מחור המילוי להפסיק המילוי ולסגור - זה מספיק שמן (זה מפי מקור מאוד מוסמך בנושא!)

גיר לרכב שלך עולה באיזור ה2500 שקל כלל עבודה במקומות הנכונים - למקרה ש....צור קשר ! בהודעה פרטית אני אנסה לעזור לך

בכל מקרה מדובר בעבודה נורא פשוטה כל מה שאתה צריך זה להשיג מפתח "אלן" 17 מ"מ כי זה מה שפותח את הברגים של המילוי\ריקון של הגיר

פורסם

עתיד

אין שום טעות במה שכתבתי אלו הוראות יצרן 30 מעלות צלזיוס .

אני מסכים איתך לגבי אופן ההחלפה והבדיקה האלטרנטיבי ב-100 אחוז.

לגבי הליפט אני מסכים איתך אפשר להשתמש ב-4 בלוקים של איטונג.

פורסם

ניב, לפי התיאור שלך לא נראה על פניו שהבעיה נורא חמורה. מה שתיראת - חריקה במעבר מהילוך ראשון לשני והעברה כללית קשה כאשר שני הדברים מתרחשים בבקרים קרים - נראה כתופעת לוואי של מזג האויר הקר שגורם לשמן לא לתפקד כהלכה במהלך הדקות הראשונות של הנסיעה.

החלפת שמן גיר בשמן איכותי יותר יכולה לסייע בפתרון הבעיה.

לשם השוואה: אם זאת שעת בוקר וזאת הנסיעה הראשונה שלי היום, עד שאני לא מגיע לרמזור הראשון ביציאה מהבית שלי אני לא חושב אפילו להעביר לשני (אני לא אוהב לאסוף גלגלי שיניים מהכביש :| ), אלא עובר ישר לשלישי.

אחרי הנסיעה הקצרה עד לרמזור השמן מתחיל להתחמם קצת ואז ההעברה נהיית חלקה יותר (עד כמה שהעברה יכולה להיות חלקה באלפא, אבל זה כבר סיפור אחר :wink: ).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כן אכן זה פתרון מצויין

לדוגמא מהיציאה מהבית שלי עד לגן הילדים הקרוב אני לא חושב לעצור אני ישר צופר ומנסה לפנות את הדרך - אחרי שנוזל הבלימה מתחמם מעט הבלימה נעימה יותר

מה זה החרטה הזה ? לא זכור לי שבהגדרה של רכב תקין כתוב "דלג על הילוך שני בשעות הבוקר המוקדמות" מה הדבר הבא ? "המנע מפניה שמאלה ביותר מ25 מעלות עד להתחממות נוזל הידראולי" ?

רכב צריך לעבוד תקין 24 שעות 7 ימים בשבוע בוקר לילה סתיו אביב זה לא משנה ההילוכים צריכים להכנס ולהכנס טוב - משלא נכנסים טוב זה מעיד על בעיה - באם "שווה" כלכלית או תסביכית לתקנה זה כבר עיניין של אדם אל מול עצמו והחשבון בנק שלו - אבל זה שזאת בעיה זאת בעיה,

בעבר היה לי וויכוח עם חבר שברשותו לגאסי אוטומטית הראשון שלו נותן מכה עצבנית ביותר לדעתי - לדעתו מכה לא רצינית....

אני אמרתי לו "שמע הגיר דפוק זאת בעיה" הוא אומר "זאת לא בעיה ככה זה אצל כולם" אז מה ? אם זה אצל כולם אז זאת לא בעיה ? זאת בעיה מולדת שאולי לא משתלם לתקנה - זאת עדיין בעיה !

הד בורד של ה205 זאת לא בעיה ? זה מצב תקין שזה מתפרק ?

אם כל המדינה היתה סובלת מאין אונות אז זאת לא בעיה ? חברה שלך לא היתה נשארת חרמנית ?

בקיצור תעשו הפרדה מאוד ברורה בין הבעיה לבין כדאיות התיקון שלה : במקרה הנוכחי אתה יכול להגיד "זאת לא בעיה גדולה, ולדעתי כלכלית לא משתלם לתקנה...פשוט תדלק על הילוך שני בדקות הראשונות וזהו" מפה זאת כבר החלטה שלו אם 2500 שקל שווים לו דילוג על שני או לא

פורסם

עתיד,

ישנם יצרנים שלא יפרסמו מידע מהסוג "התגלה בעייה בגיר עקב תיכנון לקוי".

אתה זוכר את הסיפור שלקוחות התלוננו על צריכה מוגברת של שמן מנוע במנועים בנפח 2.0 בגולף דור 4 של קונצרן VW .

תשובת יועצי השירות היתה "עיין בספר הרכב עד 1 ליטר זה תקין".

היום לאחר מספר שנים היצרן גילה שהיתה טעות בפס הייצור בהרכבת הרינגים.

למה הלקוחות בישראל לא קיבלו פיצוי אלה רק ב-USA ?

פורסם

אתמול החלפתי את השמן גיר לאותו אוטו כמו של פותח השרשור עלה לי 100 שקל לליטר בצמפיון נכנס לי 2.5 ליטר אם אתה מאיזור י-ם צור קשר

פורסם
אתמול החלפתי את השמן גיר לאותו אוטו כמו של פותח השרשור עלה לי 100 שקל לליטר בצמפיון נכנס לי 2.5 ליטר אם אתה מאיזור י-ם צור קשר

לי עלה 50 ש"ח לליטר בצ'ממפיון לפני חודש..

פורסם
עתיד,

ישנם יצרנים שלא יפרסמו מידע מהסוג "התגלה בעייה בגיר עקב תיכנון לקוי".

אתה זוכר את הסיפור שלקוחות התלוננו על צריכה מוגברת של שמן מנוע במנועים בנפח 2.0 בגולף דור 4 של קונצרן VW .

תשובת יועצי השירות היתה "עיין בספר הרכב עד 1 ליטר זה תקין".

היום לאחר מספר שנים היצרן גילה שהיתה טעות בפס הייצור בהרכבת הרינגים.

למה הלקוחות בישראל לא קיבלו פיצוי אלה רק ב-USA ?

זה שיצרנים לא מכירים בבעיות לא הופך אותם ללא קיימות - במשפט אחד למה לא הכירו בבעיה ? מדיניות חרא !

ואלעד - זה שיש לאלפא בעיה כרונית של סינכרונים לא הופך את הבעיה ל"תקינה" זאת עדיין בעיה, ואני חוזר : אם לתקן כי אפשר או אי אפשר או כי משתלם או לא משתלם זה סיפור אחר - אבל בעצמך אמרת לאלפא יש בעיה בסינכרונים

גם בעיה שהיא לא ברת תיקון או כדאית לתיקון עדיין היא בעיה !

• תוכן חדש...