Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה עברתי טסט והגיע הזמן להשקיע קצת באוטו הבעיה היחידה היא שבאוטו שלי יש מקום רק ל-2 רמקולים מקדימה ואני עדיין לא סגור אם זה 5.25אינץ' או 6.5. סביר להניח ש-5.25, איך בדיוק אני מברר?

האוטו הוא סובארו דיאל סטיישן. אשמח לקבל המלצות לרמקולים ולרדיו דיסק גם כן. עד כה שמעתי המון דברים טובים על רדיו-דיסקים של אלפיין ועל רמקולים מורל. אשמח להמלצות אחרות, או הצטרפות להמלצות הקיימות. אשמח לקבל דגמים מומלצים וחנויות מומלצות.

כמו כן, האם למישהו יצא לשמוע מערכת שבה יש אך ורק 2 רמקולים קדמיים? זה נשמע טוב? 2 רמקולים של 5.25 אינץ' לבד מסוגלים להפיק באס כלשהו?

תודה רבה רבה לכולם.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרמקולים ב DL הם 5.25

לגבי בס מאוד קשה להפיק בס מהם

ועוד משהוא צריך לבדוק ולשאול איזה דגם נכנס בדלתות כי אין לך הרבה מרווח שם

אתה צריך רמקולים עם מגנט דיי קטן אלא אם אתה מתכוון לעשות בניה

לגבי המכשירים של אלפיין הם מאוד מומלצים

hu - alpine 9877 -->front : boston acoustic pro sixsty + morel elate 8" mid bass ==>rear : mbquart 3 way 150-rms -> amps : alpine pdx150.4 , alpine mrd 1005d ,second gel battery

פורסם

זה לא משנה איזה קומפוננט תשים, ללא מגבר בכל מקרה לא תוכל להפיק מהם כלום בטוח שלא באס.

תגייס תקציב לגבי HU+מגבר+קומפוננט ונוכל לסייע לך למצוא את מבוקשך.

אגב בDL המידה היא 5.25 אינטש.

under construction..

פורסם

תודה רבה על התגובות.

אני אישית בא מתחום הסטריאו בבית, ככה שברור לי שאלמנט של 5" לא יכול להפיק באס נמוך, השאלה היא האם בחלל קטן כמו אוטו הבעיה תהייה כל כך קשה?

למה אני חייב מגבר? אני לא מתכוון לפוצץ בווליום ובטח שלא לעשות פוזות על אף אחד. הרגלי השמיעה שלי דיי רגועים, האם התוצאה שתתקבל מהצירוף שציינתי תהייה גרועה עד כדי כך?

האוטו הזה הוא בהחלט לא משהו שאני רוצה להוציא עליו יותר מדיי. מן הסתם אני לא מחפש באס שאני אוכל להשיג רק עם סאב, אלא משהו נחמד פלוס.

ודבר אחרון, אילו רמקולים יתאימו לי ברכב הזה? אני לא ממש מכיר דגמים ולא יודע לאילו דגמיםפ יש מגנט קטן יותר או גדול יותר.

שוב תודה רבה.

פורסם

אם אתה אומר שאין לך מקום למגנט גדול באוטו אז המורל דוטק ( 1000 ש"ח + -) \ הפוקל לא זוכר איזה דגם בדיוק

אבל מסוג סלים (1600 ש"ח) הם די האפשרויות שלך (אני יודע הייתה לי בעיה דומה אצלי).

מיותר לקנות את אחד הדגמים האלו אם אתה לא מתכוון לחבר להם מגבר.

אתה יכול לראות האם זאת בעיה ממש גדולה להרחיב את החור של המגנט, אם לא אז זה מומלץ לעשות.

עכשיו נגיד ובאמת הצחת להרחיב את החור , בלי מגבר הייתי ממליץ לך להיא את המורל פולס או את

האינפינטי (הדגם הכי פשוט לא זוכר איזה בדיוק אמור לעלות 600 ש"ח + -).

הסטים האלה נשמעים לא רע בלי הגברה (הכל כמובן יחסי..), ונישאר לך עוד תקציב די גדול להביא רדיו-דיסק.

הייתי אולי ממליץ לך לחשוב על להביא מגבר , לא חייה משהו "מטורף" אבל זה שווה את העיניין (ולא בטוח

שתצתרך למתוך את התקציב כל כך בשביל להביא אחד)

אתה גם יכול אולי לחפש יד שניה.

פורסם

איזה מגבר מומלץ שיתאים לי עם המורלים לדוגמא אני יכול לקנות בלי לשחוט את התקציב?

במידה ואני קונה מגבר יש אפשרות להוציא פחות על הדיסק?

אילו לוחות יד שנייה יש בתחום הזה שהייתם ממליצים עליהם?

וכמובן דבר אחרון, בתחום הסטריאו לבית הסיבה היחידה שמומלץ מגבר היא בכדי לעמוד בדרישות זרם של הרמקול (מגבר הספק הכוונה). האם גם פה הבעיה היא זהה? הרי בעוצמות נמוכות ההספקים הנדרשים נמוכים וגם מגבר חלש יחסית יוכל לעבוד ללא בעיות של רוויה, לא?

עריכה:

עברתי על כמה וכמה דגמים עכשיו. המורלים שהמלצת עליהם עולים קצת יותר מ-1000, השאלה שלי בנוגע לקומפוננטים בכלל היא, איפה ממקמים את הטוויטר?

כמו כן, ממה שידוע לי מסטריאו בכלל ישנה אפשרות של בי-אמפינג, או בעיברית גישור. במידה ואני אגשר את הדיסק כך שיוציא 2 אותות מוגברים לכל הרמקולים ההספק שלו עדיין יגביל את הקומפוננטים?

המון שאלות,

אך אשמח לתגובות.

תודה רבה.

פורסם

אתה יכול לקנות מורל פולס ב 450 שקל + מגבר V12 לדוגמה 4 ערוצים 400 שקלסאב לא משהו רציני יד שניה קטן 300 שקל+ רדיו דיסק MP3 אם יצאה למגבר 600 שקל

כל זה יצא לך בערך 1800 שקל + קיט התקנה פשוט ב100 שקל

ואתה תהנה יותר ממה שרצית מקודם.

בהצלחה

לא בוכים על חלב שנשפך :fist:

פורסם

תודה רבה על ההמלצה, אך לצערי הרב סאב לא אפשרי כרגע בגלל שאבא שלי ממש לא רוצה שאני אתפוס מקום בתא המטען בשביל הדברים האילו שמבחינתו הם שטויות. מבחינתו מספיק שכל החדר מפוצץ בדברים האלה.

אם לדוגמא אני אקח את המורל דוטק יחד עם דיסק של אלפיין מדגם 9843 (הזול ביותר שמשווק בארץ) אני לא אקבל תמורה לכסף?

ד"א, אשמח לכמה תשובות מהפוסט הקודם שלי. אני עדיין דיי מבולבל בנושא.

פורסם
איזה מגבר מומלץ שיתאים לי עם המורלים לדוגמא אני יכול לקנות בלי לשחוט את התקציב?

במידה ואני קונה מגבר יש אפשרות להוציא פחות על הדיסק?

אילו לוחות יד שנייה יש בתחום הזה שהייתם ממליצים עליהם?

וכמובן דבר אחרון, בתחום הסטריאו לבית הסיבה היחידה שמומלץ מגבר היא בכדי לעמוד בדרישות זרם של הרמקול (מגבר הספק הכוונה). האם גם פה הבעיה היא זהה? הרי בעוצמות נמוכות ההספקים הנדרשים נמוכים וגם מגבר חלש יחסית יוכל לעבוד ללא בעיות של רוויה, לא?

עריכה:

עברתי על כמה וכמה דגמים עכשיו. המורלים שהמלצת עליהם עולים קצת יותר מ-1000, השאלה שלי בנוגע לקומפוננטים בכלל היא, איפה ממקמים את הטוויטר?

כמו כן, ממה שידוע לי מסטריאו בכלל ישנה אפשרות של בי-אמפינג, או בעיברית גישור. במידה ואני אגשר את הדיסק כך שיוציא 2 אותות מוגברים לכל הרמקולים ההספק שלו עדיין יגביל את הקומפוננטים?

המון שאלות,

אך אשמח לתגובות.

תודה רבה.

בי אמפינג זאת אמרת לחבר כל דרייבר לערוץ ניפרד.

גישור זה אומר לחבר רמקול על שתי היציאות של המגבר כדי לעלות את העוצמה של המגבר ביגלל ירידת היתנגדות.

בקשר למורלים ה פולס עלה 500+ הדוטק עולה 1000 +

בישבילך גם פולס יהיה בסדר גמור.

תחפש איזה מגבר יד שניה 4 ערוצים שלא יעבור 700 שקל נגיד JBL או משהו ב סיגנון

של 60, 70 או 80 RMS לערוץ תיחבר אותם לקומפוננט. זה כבר 1200 שקל

אחר כך תיחפש סאב שיעבוד ב תיבה קטנה משהו כמו 30 25 ליטר אני חושב שלאבא זה לא יפריע אם כן אז תגיד לו שאזכור את עצמו בגיל שלך.

איזה שהוא סאב חמוד ב 500 שקלים זה כבר 1700

+ רדיו דיסק לא משהו פצצתי או JVC או PIONEER עד 800 900 שקל

גם יד שניה או אפילו פחות ב 600 שקל אפשר לימצוא דגמים חמודים זה כבר 2300 +חיווט זה 120 150 שקל 2450 זה תקציב לא בשמיים ו מערכת שתיהיה מרוצה ממנה.

פורסם

כפי שהסברתי למרות הרצון הרב שלי כנראה שסאב לא בא בחשבון, אבל עוד נראה מה אפשר לעשות בעניין. בנוגע לרמקולים, נראה לי שאני אלך על הדוטק, ורדיו דיסק אני רוצה ללכת על משהו כבר דיי טוב אז נראה לי שאני אלך על האלפיין שהמליצו לי עליו הרבה מאוד אנשים (שאולי אני גם אוכל להביא מחול בזול). אילו לוחות יד שנייה יש בתחום הסטריאו לרכב?

פורסם

נכנסתי כבר לפורום המדובר, אני רוצה לברר האם ישנם לוחות נוספים?

התקציב שלי בעיקרון הוא 2000, אך זה היה כשחשבתי שכל מה שאני צריך זה רדיו דיסק עם 2 קומפוננטים. ד"א, עדיין לא הבנתי. במידה והטוויטר נפרדים מהמיד-באס, היכן ממקמים את הטוויטרים ואת הקרוס אוברים?

אני אשמח אם במחיר של עד נגיד 2500 אפשר יהיה למצוא רדיו דיסק טוב באמת, ואני לא מדבר על שטויות שאני לא צריך מבחינת אקולייזר (אני לא נוגע בזה) אלא על איכות צליל נטו, זוג קומפוננטים טוב, ומגבר במידה וזה באמת כל כך נדרש. כמובן שאין לי בעיה עם משומש במידה וזה משתלם באמת.

סאב כרגע אני לא חושב שיבוא בחשבון, אבל ייתכן ובעתיד הקרוב זה ישתנה.

פורסם

תחפש איזה מגבר יד שניה 4 ערוצים שלא יעבור 700 שקל נגיד JBL או משהו ב סיגנון

של 60, 70 או 80 RMS לערוץ תיחבר אותם לקומפוננט.

קומפוננט מורל דוטק 1000 שקל.

זה 1700 + רדיו דיסק לא משהו פצצתי או JVC או PIONEER עד 800 900 שקל

זה כבר2500 +חיווט זה 120 150 שקל2650.

הטוויטר אפשר לשים ב דש בורד לכיוון שמשה קידמית

הקרוס אפשר לשים בדלת.

פורסם

תודה.

מה בנוגע להתקנה, האם יש שם משהו לדעת מעבר לפלוס מינוס וחיבור חשמל? כמו כן, במידה וארצה לגשר, הדבר נעשה סך הכל על ידי חיבור כפול של המגבר לרמקולים או שצריך לפתוח את המגבר ולשנות משהו בפנים?

ד"א, אילו דגמים מומלצים יש לפיוניר בתקציב הזה, איך הם לעומת אותו האלפיים שדיברתי עליו? (9843 הוא הדגם שהמליצול לי עליו)

יש דגמים מומלצים למגברים?

• תוכן חדש...