יצא לי לא פעם להתנסות עם כבלים שכאלה. הסיכוך שלהם טוב מאוד, וטוב בהרבה משל כבל RCA-RCA סטנדרטי (אשר בהם בדר"כ הסיכוך סתם מלופף, בניגוד לסיכוך 3 שכבות אטום לחלוטין ועמיד בפני כפלים שיש בכבלי RG58/59). מניסיון שלי, כבל RG58 יהיה עדיף, למרות העובדה שהוא עושה שימוש ב-2 שכבות סיכוך לעומת 3 ב-RG59. שתי שכבות הן יותר ממספיק לשימוש שלנו. הסיבה שה-RG58 עדיף היא שהוא טוב יותר להלחמות (במידה ואתה מתכוון לעשות שימוש בלחיצה ולא בהלחמה אין בעיה). הבעיות של כבלים אילו הן 2 עיקריות:
1- הם לא גמישים מספיק (ביחוד לא לשימוש ברכב).
2- הם אינם מותאמים לתדרים של אות אנאלוגי (תחום השמע). בתחום של מאות מגה-הרצים וכמה ג'יגה-הרצים הם מעולים. אבל בקילוהרצים בודדים הם לא מציגים תגובה חלקה בתדרים.
עכשיו מגיעים לנושא החשוב מכל. איך זה נשמע?
אני עשיתי שימוש בכבל הזה במערכת סטריאו שלי במשך מספר חודשים. הסאונד היה מעולה. השוותי כבל כזה פשוט מאוד (שעלה לי 50 שקלים לכל הרכיבים יחד) אל מול כבל איכותי מאוד לVan Der Hul שעולה כ-2000 שקלים. ההבדלים בסאונד היו אפסיים.
המלצה אישית שלי, אם אתה רוצים להימנע מלהתעסק עם זה, תקנו כבל מוכן וזה הכל. אם בא לכם להכין כבל לבד, בא לכם להשקיע כמו שצריך ברכיבים איכותיים (פלאגים בעיקר), לדייק באורכים כך שהחוטים לא יהיו באורך גדול מהנדרש, לקבל סיכוך גבוה יותר, וסאונד טוב, תשקיעו את הסכום (גג 100 שקלים לכבל) ותכינו כבל לבד. אני במערכת ברכב, לא מכין כבלים לבד, אני פשוט לא רוצה להתאמץ בשביל זה, אילו מכם שמשקיעים אלפים רבים של שקלים בשביל ההבדלים הדקים בסאונד, תעשו את זה, אני מאמין שלא תתאכזבו.