Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 307 או הונדה סיביק במודל 2002?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין במשפחתית צנועה בתקציב של 70-80K.

ה-307 והסיביק נראות כאפשרויות מעניינות.

מי עדיפה לדעתכם?

האם קיימים יתרונות חסרונות בולטים ברכבים אלו?

פורסם

ה307 היא מכונית שעולה בכמה דרגות על הסיביק, בכל היבט (למעט אולי ביצועי קו ישר) - למעט סעיף האמינות ושרידות לאורך זמן. מנסיוני, האוטו לא שומר על הרגשת ה"אוטו החדש" לאחר זמן ממושך, אם כי כדאי לך להסתכל על 307 ספציפיות ולראות בעצמך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אחת כזו נמצאת אצלי במשפחה כבר ארבע שנים ו150 אלף קילומטרים. אפשר לומר ששומדבר רציני לא התקלקל. מצד שני, היו הרבה דברים קטנים ומעצבנים (מיכל המים של הווישרים נסדק או משהו, מוטות מייצבים שהשתחררו - אולי קצת באשמתי ;) כסאות חורקים, בעיות עם מחשב המנוע, ועוד -

כאמור, האוטו גם לא השתמר בצורה טובה במיוחד.

הדברים שלעיל מסווגים כ"קטנים" כי הם לא גורמים להשבתה של האוטו, אבל הם כן מאוד מרגיזים.

אגב, עדיין, ללא ספק, הייתי בוחר ב307 אם האופציה האחרת היחידה הייתה סיוויק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אמינות ושמירת ערך וביצועי מנוע וגיר = סיוויק.

חדשנות, נוחות, פינוק, התנהגות, איבזור= 307.

לשיקולך .

אני הייתי קונה סיוויק גם בגלל המותג שאני אוהב וגם שבמחירים כאלו אין לי כוח לראות מוסך חוץ מטיפולים שוטפים, ואני חושב שבסכומים גבוהים זה המינימום שצריך לבקש לפני כל השאר.

פורסם

האם יש רכב בשוק שמשלב את השניים? (כמובן באותה קבוצת מחיר)

כוח למוסכים ממש אין לי (וגם לא רצון לתקציב...)

האם ב-307 המצב כזה מעצבן? זה די מוריד לי את החשק לחשוב על זה.

פורסם

תבדוק את אופציית הטויוטה ראנקס לדעתי משלב את הייתרונות של השתיים, אני לא ממש בקיא במחירים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

פוקוס??? היכן נוחות, התנהגות, פינוק, אבזור וביצועים?

כל אלה אינם קיימים בפוקוס אותה אני מכיר מקרוב מאד.

תודה.

פורסם

אם זו ההתרשמות שלך מן הפוקוס, היא פשוט שונה מהתרשמות של כל שאר העולם... או שלא נהגת עליה (או על המתחרות) מספיק.

הפוקוס נחשב כרכב המתנהג ביותר מבין המשפחתיות בשנים הללו. חלק טוענים שגם היום הפוקוס דור קודם (שנמכר עד 05) הוא הרכב המתנהג ביותר שניתן לרכוש (מבין המשפחתיות כמובן). ההגה מ-ע-ו-ל-ה והתגובות נהדרות, בגרסת ה-5 דלתות. גרסה ה-4 דלתות נופלת מעט בגלל סרחי עודף מאחור.

הפוקוס יחסית נוחה, בטח נוחה יותר מקורולה (עד 03 לבטח) ושאר יפניות מקבילות. גם מול ה307 אין לפוקוס מה להתבייש בהרבה בנושא הנוחות. מה שכן, ל-307 יש מרווח פנימי עדיף, במיוחד במרווח הראש, ותחושה שהיא גדולה יותר מהפוקוס, אם כי בסיס הגלגלים של השתיים זהה (אם יתרון זעום של 0.5 ס"מ לפוקוס). ל-307 יתרון באיבזור ובתא נוסעים נעים יותר.

ביצועים ממוצעים, כמו ב307.... רק לפוקוס יש יתרון של גיר לא מתחכם שעושה את העבודה טוב יותר ברוב המקרים. גרסת השני ליטר של הפוקוס מהירה יותר מהגרסה המקבילה של ה-307. בגרסאות ה1.6 יש נתונים לא מדוייקים ומצאתי הבדלים בנתונים, בכל מקרה הפוקוס לא איטית יותר מ307 (ולפי אתרים מסויימים, מהירה יותר)

לסיכום, ה307 מרגישה גדולה יותר, והרבה יותר נעים להיות בה, איכות חומרים, מרווח ותחושה. שני הרכבים נוחים, עם יתרון קל (בחלק מהזמן) ל307, במיוחד בשיוט בכביש מהיר. בתחום ההתנהגות אין השוואה בין הפוקוס ל307.

אם יש לך סלידה כללית מהפוקוס, זכותך, מדובר בעניין של טעם ולכל אחד חשוב משהו אחר.

ועכשיו חזרה לשירשור, מה אתה מחפש ברכב? למה דווקא 307 וסיוויק? מה התקציב?

גיא

פורסם

ב-307 לא נהגתי מעולם, רק התרשמתי מביקורות של אחרים ונשמע לי כרכב מעניין.

בפוקוס נהגתי במשך 3 שבועות רצופים בטיול באיטליה וגם לאחי יש רכב כזה כאן (ליסינג כמובן). בשני המקרים מדובר ב-1,600.

ההרגשה (הסובייקטיבית שלי) היא שמדובר ברכב חלש, רועש יחסית, הנותן הרגשה של אבזור פנימי עלוב למדי ולמען האמת דומה לכל רכב יפני. פלסטיק אמין שעושה את העבודה כנראה היטב. באיטליה חשבתי שאני מקבל שבץ מחוסר הסחיבה של הרכב (שהיו לו כמה מאות ק"מ בלבד).

אני מחפש רכב משפחתי קטן בתקציב של עד 80K, שישלב נוחות, סביבה מפנקת, ביצועים סבירים פלוס וחשוב מאד שיהיה אמין וישמור באופן סביר על המחיר.

פורסם

ההתרשמות שלך מהפוקוס מוזרה משהו... באיטליה נהגת על 1.6 ידנית או אוטו'? אתה בטוח שהיא היתה 1.6 ולא 1.4? (יש פוקוס 1.4 בחו"ל).

הפוקוס לא רועשת בצורה מיוחדת מרכבים אחרים, עגלתית, כמו כל רכבי ה1.6 אוטומטית (כאשר הפוקוס החדשה עגלתית עוד יותר) בכל מקרה לא מדובר ברכב איטי יחסית לקטגוריה. לגבי האיבזור, הוא לא עלוב, האיבזור תקין, הביצוע נראה לא מבריק, והרכב מרגיש קצת זול ופשוט, בהשוואה לגולף למשל.

אני לא מצליח לחשוב על רכב שעונה על כ-ל הפרמטרים שרשמת. אתה יכול לבדוק אם פוקוס 2.0 ל' נכנסת לתקציב, היא גם קצת יותר מאובזרת, וחזקה. לגבי המחיר, אנחנו לא נביאים וקשה לדעת איזה רכב יעלה פחות או יותר בעוד כמה שנים, אלא אם מדובר ברכבים כגון C5. אם חשובה לך סביבה איכותית, לך על גולף. ה1.6 עגלתית במיוחד, ה 2.0 טובה מעט יותר.

ל-307 יש מרווח פנימי מרשים, והיא מקום שמאוד נעים להיות בו. יש לה גיר מעצבן למדי (מתפקד מעט טוב יותר בסיטרואן, לפחות בהשוואה בין 307 חדשה לc4). היא בהחלט אופציה, אבל אם אמינות היא דבר שמאוד חשוב לך, וותר.

נראה שאתה מנסה להחזיק את המקל מכל הכיוונים. רוצה אמינות מעולה? קח קורולה, הדור שלפני הRUNX. לא נוחה, לא מתנהגת, לא מפנקת, אבל אמינה.

אתה חייב להתפשר קצת על משהו. (או להעלות את התקציב)

גיא

פורסם

אם אתה מחפש רכב נמרץ, 307 עם מנוע 1.6 זה כלל לא הכיוון שלך.

הרכב אינו מאיץ, אלא צובר מהירות לאיטו, ומנסיון אישי, אמינות הגיר האוטומטי אינה בדיוק טובה.

הפוקוס רכב אשר כחבילה שלמה עדיף על ה 307 , לשמירת מחיר נו טוב לך על קורולה...

פורסם

סתם הערה, צריכת הדלק של ה 307 זוועתית... הרכב בולע דלק בכמויות יחסית לנפח. קנינו עכשיו ראנקס, וההבדלים הם של שמיים וארץ.

מגאן 265

• תוכן חדש...