Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פסילת ראש מנוע

לפני שפוסלים ראש מנוע מומלץ להפעילו ,תוך בחינת השעון אתה תשים לב שדי מהר לאחר 25 דקות לערך החום מגיע ל90 מעלות

ואילו בנסיעה יקח לו יותר זמן להגיע לטמ' זו ,דבר הנובע ממכת רוח קידמית שמסיעת למאורר המסכן למשוך חום,הדרך להתגבר על תופעה זו ,היא או להגדיל את הרדיאטור כמו בעליזה ,או להרכיב מאוורר כפי שעשיתי בסוזנה,הרכבתי מאוורר דק וועוצמתי בקידמת הרדיאטור כך שאינו מפריע להלוכים, אולם מופעל באמצעות יונית חשמלי שהוספתי ממש על הרדיאטור בטמ' 87 מעלות הוא מפעיל עד שיורד ל79 מעלות ואז מתנתק, דבר שמאפשר לעמוד ברמזור או בפקק ללא דאגות ,שהמנוע ירתח או יסכן את הפקונג'

לשאלתך ?נהוג אם כי לא מחייב, לשים שני פקונגים במקביל ואז למעשה משפרים את החוסר מידה שנובע מהשחזות,אם יש לך ראש צעיר ,מה טוב ,על כל פנים נידרש לבצע ניסוי בהפעלה ולהתרשם ! לפני שנכנסים להיסטריה. מהר מאוד אתה תוותר על הטרמוסטט.

בהצלחה !!!:lol::lol::lol::lol:

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי

אצלי בפרנסין למרות שקניתי טרמוסטט

לא הרכבתי אותו וזאת בהמלצת המכונאי שלי

לא בעיה לקנות טרמןסטט

השאלה אם כדאי להרכיב

לגבי ראש המנוע אני לא זוכר את העובי שצריך

בזמנו רשמתי משהו בהתחלת השרשור הזה

פורסם
פסילת ראש מנוע

לפני שפוסלים ראש מנוע מומלץ להפעילו ,תוך בחינת השעון אתה תשים לב שדי מהר לאחר 25 דקות לערך החום מגיע ל90 מעלות

ואילו בנסיעה יקח לו יותר זמן להגיע לטמ' זו ,דבר הנובע ממכת רוח קידמית שמסיעת למאורר המסכן למשוך חום,הדרך להתגבר על תופעה זו ,היא או להגדיל את הרדיאטור כמו בעליזה ,או להרכיב מאוורר כפי שעשיתי בסוזנה,הרכבתי מאוורר דק וועוצמתי בקידמת הרדיאטור כך שאינו מפריע להלוכים, אולם מופעל באמצעות יונית חשמלי שהוספתי ממש על הרדיאטור בטמ' 87 מעלות הוא מפעיל עד שיורד ל79 מעלות ואז מתנתק, דבר שמאפשר לעמוד ברמזור או בפקק ללא דאגות ,שהמנוע ירתח או יסכן את הפקונג'

לשאלתך ?נהוג אם כי לא מחייב, לשים שני פקונגים במקביל ואז למעשה משפרים את החוסר מידה שנובע מהשחזות,אם יש לך ראש צעיר ,מה טוב ,על כל פנים נידרש לבצע ניסוי בהפעלה ולהתרשם ! לפני שנכנסים להיסטריה. מהר מאוד אתה תוותר על הטרמוסטט.

בהצלחה !!!:lol::lol::lol::lol:

אבי, אני לא נכנס להיסטריה. כניראה שלא הובנתי, אין לי שום כוונה לפסול את הראש מנוע, פשוט רציתי לדעת אם למישהו יש סימוכין/או המלצת יצרן לגבי גובה ראש מינימלי.

לפני שהתחלתי בפירוק הרכב הבאתי אותו למצב "נסיעה"שזה אומר:

החלפת שמן מנוע.

ניקוי פלגים וכיוון מרווח.

ליטוש הפלטינה, כיוון מרווח והחלפת קבל.

בדיקת מרווח שסתומים ב"קר".

ניקוי קרבורטור ראשוני.

שיחרור בלמים תפוסים.

בנסיעת הבדיקה המנוע הגיב "בסדר" הצריך מעט איחור הצתה.

לאחר מכן בדקתי קומפרסיה עם מד לחץ והיא היתה שווה ב-psi .לכן אני אופטימי לגבי הראש.

אך בבדיקת לחץ הפוך (נפילת לחץ) היתה סטייה בין הצילי' של 3 באחוזים. השאלה מה זה אומר לגבי המנוע?

רק לאחר כל האמור לעיל התחלתי בפירוק הרכב. ולכן אלו היו שיקוליי למה לא לפתוח מנוע בשלב זה.

לעתיד כאשר המנוע יצריך שיפוץ אשאף שיבצע לי אותו "ד"ר רנו, חבר הפורום,שלא מחפף ולא יודע לקלל".

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם

וואי עבר הרבה זמן מאז שפתחתי את הפורום הזה

וראיתי עכשיו שעובי הראש היה 68 ורמי אמר לי להעיף אותו מהר מאוד

בזמנו הציעו לי לשים שני פקונגים

או אחד עבה ביצור מקומי

פורסם

אהלן עופר

4040 תגובות בשרשור, כבוד כבוד !

רק נתון אחד חשוב, יש שוני בין בין המנועים שלנו.

כך שסביר שהגובה ראש לא זהה.

פורסם

שי !

על-פי הנתונים המנוע שלך פיקס הפרשים של 3 אחוז זה מעולה לרכב עתיק !

לא הבהרתה על חום המנוע, אני ממליץ לך לחבר שעון במקום היונית ,יש בשוק מספר שעונים מכאניים אחד עם תחומים כחול צהוב אדום, אחד שמכוייל בפרהנייט ואחד שמכוייל במעלות צלזיוס, מחירם 60-80 שקל עדיף הוא זה עם השנתות בצלזיוס,הם מגיעים עם בושינג שלא מתאים להברגה של המשאבת מים,בזמנו היו בקיט 2 בושינגים, היום חוסכים אחד דווקא את הרצוי לנו ,אבל אין בעיה

להשיג בושינג,לכשתסיים, תערוך בדיקות ,החוכמה לערוך בדיקות דווקא בתקופה זו של השנה ,בחורף תקבל מסקנות שגוייות.:wave2:

:wave2::wave2:

פורסם
מתאם כזה אני צריך זה הברגות שונות .

ערן !

ראיתי השבוע את הרנו 4 שלך !

בושינג כזה אתה יכול להשיג ככל הנראה ברדיאטור רחובות, תפרק את היוניט חום שמוברג במשאבת מים

תיגש לקובי מרדיאטור רחובות באזור התעשיה ,תראה לו את ההברגה החיצונית של היוניט שפרקת וכך עמך גם את ההתקן החדש

כדי שהקדח הפנימי יתאים. כמו כן אתה יכול לנסות אצל טויטו חלפים הם מוכרים שעונים כאלה !

פורסם
הכתומה פשוט נראית מדהים!!!

הכתומה יפיפיה אמיתית. גרמה לי לפלשבק.

סיפור קטן , כאשר הכרתי את אשתי (להלן "ההנהלה") היתה לה רנו 4

כתומה שנת 76' רכב בשימוש יומיומי שהגיע כל יום לאוניברסיטת חיפה.

לאחר שהרנו סיימה את התואר מכרנו אותה עם טסט באלף שקל (כן,אמיתי).

17 שנה מאוחר יותר, צהריי יום שישי, אני מקבל טלפון מראמי שהרנו הכלאה שלו בדרך

הביתה, אחרי פחחות וצבע ולאחר שעה קלה אני מתייצב אצלו ונתקף בפרץ נוסטלגיה .

האמת שבתחילה חשבתי לצבוע את מלכה בכתום, אך מאחר ואני מעוניין להתקרב למקור

החלטתי שמלכה תצבע בצבע שהיא נולדה.

ולמה מלכה, זה כבר שייך לסיפור אחר.

שי

פורסם
אגב אני מחפש לכתומה שם , רעיונות יתקבלו בברכה :lol::lol::lol:

FUNTA

גם כתום גם פאן , פאן , פאן . . :|

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם
אגב אני מחפש לכתומה שם , רעיונות יתקבלו בברכה :lol::lol::lol:

השם הראשון שעלה לי הוא תפוזית

• תוכן חדש...