Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רם, תודה רבה על הסימוכין.

אתמול מסרתי את הדינמו והסטרטר לשיפוץ.

הבחור שמשפץ אותם הוא חשמלאי רכב מתחילת שנות ה70',

והוא הציע לי לשקול להחליף את הדינמו באלטרנטור.

אמרתי לו שמשיקולי אוטנטיות אני מעדיף להשאר עם הדינמו.

מה דעתכם? לחיוב ולשלילה.

תודה

שי

ב - 1965 החשמל ברנו 4 היה 6V

במידה וזה המקרה אצלך תשתדל לשמור עליו!! למרות שאני בספק אם תצליח להשמיש את כל המערכת במתח זה, גם מצבר 6V אפשרי רק בהזמנה והעלויות גבוהות.

אם המערכת הוחלפה ל12V, אזי זה לא מקורי בכל מקרה. השמירה על דינמו היא רק לצורכי "נראה כמו" מקורי.

ולכן השיקול לשמור על דינמו או לעבור לאלטרנטור הוא כלכלי בלבד.

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ערן !

תיגש למגרש בירגר בנס ציונה ,יש לו רנו 4 אחת, קח עמך מפתח שבדי מתאים, הרנו נמצאת בצד ימין כשנכנסים לחצר עד הסוף סמוך לקיר,קח גם קטר וכלים בודדים, כי אינך זקוק לכל הכבל היוצא,אולי תמצא גם פריטים אחרים שחסרים לך (נעליים חובה ).

, אני מאחל לך שעל הרנו הזו תמצא מתאם כזה, אם החליפו מיונית לשעון, אם כן הרווחת ,זה משומש לא יותר מ-50 שקל לדעתי, אם אין עליו, תיגש לאח שלו ,דורון בירגר חלפים ,נשארו לו חלפים מקוריים שונים לרנו 4,איש חביב ,שאוהב לעזור,הוא מסוגל לתת לך בחינם אם ימצא! בכל מקרה אל תזרוק את היוניט המקורי .אל תוותר, אסור ברכב הזה לנהוג ללא שעון חום!!!

בהצלחה !!!:-D:-D:-D:-D

טוב נתחיל היום בדקתי אצל בירגר הרנו כבר לא שם.

אצל דורון ביגר גם אין

אצל אודי מזרחי ......יש......

הרכבתי את השעון חום עם המתאם עכשו נשאר לעקוב על החום מנוע

תודה לכל המתעניינם

פורסם
טוב נתחיל היום בדקתי אצל בירגר הרנו כבר לא שם.

אצל דורון ביגר גם אין

אצל אודי מזרחי ......יש......

הרכבתי את השעון חום עם המתאם עכשו נשאר לעקוב על החום מנוע

תודה לכל המתעניינם

מזל-טוב !

אגב לפני 18 שנה היתה לי רנו 4 845 כחלק מהשיגרה ,לא אספנות הרכב נכנס לצבע ,ושם לא הניעו אותו איזה 4 שבועות

ביום שהניעו אותו ,המנוע שבר תלתל, היחיד ברחובות שהסכים לפתוח מנוע, היה אודי מזרחי!! אבל הוא כמו כל המכונאים שטיפלו אז ברנו 4 תמיד היו כותבים בסוף החשבוניות אין אחריות על רתיחה ! כבר אז היתה הנחייה של היצרן הצרפתי שבעיות חום מנוע ב-845 ניתן לסלק באמצעות החלפת הראש לראש במידה המלאה,הואיל וכל או מרבית המכוניות 845 הגיעו מצה"ל ומשטרת ישראל ,המכוניות האלה עם השנים עברו אין סוף מילוי והשחזת ראש,מאחר וההוצאת על החלפת ראש מקורי היתה כה יקרה

והמנועים הללו נטו להתחמם במהירות ולא עזר ניקוי רדיאטור גם לא משאבת מים חדשה, לכן המליצו כולל במוסך רנו ברחובות לבטל את הטרמוסטט בתקופת הקיץ ולהחזירו בחורף הואיל והוא מתכתי תופס אבנית ועם הזמן מקטין את שטח החתך של הצינור עליון

ומאט את זרימת המים, בסופו של יום והנסיון של המכונאים קובע,איש לא החליף ראש למידה המקורית המנוע מגיע ל80 מעלות בקיץ

לאחר נסיעה של 5 דקות כי רק באירופה הטמ' הממוצעת היא 9 מעלות ,נתוני הפתיחה אצלנו שונים

נ.

פורסם
מזל-טוב !

אגב לפני 18 שנה היתה לי רנו 4 845 כחלק מהשיגרה ,לא אספנות הרכב נכנס לצבע ,ושם לא הניעו אותו איזה 4 שבועות

ביום שהניעו אותו ,המנוע שבר תלתל, היחיד ברחובות שהסכים לפתוח מנוע, היה אודי מזרחי!! אבל הוא כמו כל המכונאים שטיפלו אז ברנו 4 תמיד היו כותבים בסוף החשבוניות אין אחריות על רתיחה ! כבר אז היתה הנחייה של היצרן הצרפתי שבעיות חום מנוע ב-845 ניתן לסלק באמצעות החלפת הראש לראש במידה המלאה,הואיל וכל או מרבית המכוניות 845 הגיעו מצה"ל ומשטרת ישראל ,המכוניות האלה עם השנים עברו אין סוף מילוי והשחזת ראש,מאחר וההוצאת על החלפת ראש מקורי היתה כה יקרה

והמנועים הללו נטו להתחמם במהירות ולא עזר ניקוי רדיאטור גם לא משאבת מים חדשה, לכן המליצו כולל במוסך רנו ברחובות לבטל את הטרמוסטט בתקופת הקיץ ולהחזירו בחורף הואיל והוא מתכתי תופס אבנית ועם הזמן מקטין את שטח החתך של הצינור עליון

ומאט את זרימת המים, בסופו של יום והנסיון של המכונאים קובע,איש לא החליף ראש למידה המקורית המנוע מגיע ל80 מעלות בקיץ

לאחר נסיעה של 5 דקות כי רק באירופה הטמ' הממוצעת היא 9 מעלות ,נתוני הפתיחה אצלנו שונים

נ.

שלום

זה לא נכון.

אני היתי גם בוחן במוסכי חוץ שנים רבות ועשיתי מילואים במוסכים לבנים.

בימי הרנו ובאותה תקופה גם היתי מנהל מוסך רנו באר יעקב, ושיפצתי ים מנועים של רנו 4 צהלי ! ובחיים לא הורכב ראש מושחז מתחת להוראות יצרן.

והסיפור לגבי אודי מיזרחי יופי של אגדה! אבל אין לה שום אחיזה במציאות כי ברחובות יש מוסך רנו ושם תיקנו כול מכוניות הרנו

למעשה כמעת בכול עיר היה לפחות מוסך רנו אחד מורשה אם לא יותר ואף פעם לא היתה בעיה לתקן רנו כול שהוא.

גם לגבי הטרמוסטט חרטה ברטה

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום

זה לא נכון.

אני היתי גם בוחן במוסכי חוץ שנים רבות ועשיתי מילואים במוסכים לבנים.

בימי הרנו ובאותה תקופה גם היתי מנהל מוסך רנו באר יעקב, ושיפצתי ים מנועים של רנו 4 צהלי ! ובחיים לא הורכב ראש מושחז מתחת להוראות יצרן.

בני שלום !

בתור מולטי -טסטר של רנו 4 אולי נוכל להעזר בך ,לשאלה שנשאלה עי' שי ,מה המידה הקריטית (העובי)שבו היצרן ממליץ להחליף את הראש ומה המידה של ראש חדש ברנו 845 סמ"ק. ??

רב תודות אבי.

פורסם
שלום רן

זה הכיוון להיצמד למקור עד כמה שאפשר, אך מהן היתרונות של אלטרנטור על פני דינמו?

שי

שי שלום !

לשאלתך ההיתרונות של אלטרנטור לעומת דיינמו, לשניהם נדרש רגולטור (מיצב מתח) בעוד בדינמו משתמשים ברגולטור מכאני בן 2 עד שלושה ממסרים יח' לא קטנה חיצונית ,באלטרנטור משתמשים במייצב אלקטרוני כרטיסון זעיר שמורכב על האלטרנטור עצמו .

באלטרנטור ו הרוטור מקבל מתח ראשוני שמבוקר על ידי הרגולטור ואת מתח לוקחים מהסטטור שהינו בעל 3 פאזות ביישור דו דרכי ומשם למצבר בדינמו זה הפוך לוקחים את הזרם הגבוהה דווקא מהרוטור ,מומלץ מאוד לשחזר את המקור ולשפץ באותה הזדמנות גם את הרגולטור המכאני ,כי יש נטיה למגעות הממסרים להתחמצן והעסק יעבוד לסרוגין, יתרון נוסף של אלטרנטור זה ההספק שהוא מסוגל לספק לדוגמא ברנו 4 האלטרנטור יודע לספק בן 35 ל40 אמפר בעוד דינמו ב12 וולט מספק בקושי 12 אמפר ב-12 וולט אם אתה עובר ל6 וולט ידרש הספק כפול,כדי לאתר איזה מתח הרכב שלך ?ממליץ לפרק מנורה אחורית וקידמית לטש מעט בנייר זכוכית

את בית המנורה אני מאמין שאתה ב12 וולט כי אם לא אתה עלול לשרוף מאוורר פנימי,נורות פנל ,סטרטר ועוד וכל צרכן אחר.

פורסם
שי שלום !

לשאלתך ההיתרונות של אלטרנטור לעומת דיינמו, לשניהם נדרש רגולטור (מיצב מתח) בעוד בדינמו משתמשים ברגולטור מכאני בן 2 עד שלושה ממסרים יח' לא קטנה חיצונית ,באלטרנטור משתמשים במייצב אלקטרוני כרטיסון זעיר שמורכב על האלטרנטור עצמו .

באלטרנטור ו הרוטור מקבל מתח ראשוני שמבוקר על ידי הרגולטור ואת מתח לוקחים מהסטטור שהינו בעל 3 פאזות ביישור דו דרכי ומשם למצבר בדינמו זה הפוך לוקחים את הזרם הגבוהה דווקא מהרוטור ,מומלץ מאוד לשחזר את המקור ולשפץ באותה הזדמנות גם את הרגולטור המכאני ,כי יש נטיה למגעות הממסרים להתחמצן והעסק יעבוד לסרוגין, יתרון נוסף של אלטרנטור זה ההספק שהוא מסוגל לספק לדוגמא ברנו 4 האלטרנטור יודע לספק בן 35 ל40 אמפר בעוד דינמו ב12 וולט מספק בקושי 12 אמפר ב-12 וולט אם אתה עובר ל6 וולט ידרש הספק כפול,כדי לאתר איזה מתח הרכב שלך ?ממליץ לפרק מנורה אחורית וקידמית לטש מעט בנייר זכוכית

את בית המנורה אני מאמין שאתה ב12 וולט כי אם לא אתה עלול לשרוף מאוורר פנימי,נורות פנל ,סטרטר ועוד וכל צרכן אחר.

היי אבי

תודה על ההסבר .

כמו שרם שיער , מלכה עברה הסבה ל-12v מתישהו במהלך חייה.

אך למרות זאת אני אשאר עם הדינמו ולא אחליף לאלטרנטור, (גם בשביל "הלוק").

אתמול קיבלתי את הסטרטר משיפוץ, בתחילה המשפץ הציע לי סטרטר חדש תחליפי מלוכסן עיניים,אך העדפתי לשפץ את המקורי.

השיפוץ כלל:

חריטת קולקטור,התאמת בוקסות ,פחמים ובבנדיקס סולונואיד ומזלג.

עלות השיפוץ כפול מרכישת סטרטר חדש, אך אני שלם עם ההחלטה.

עכשיו נותר קוסמטיקה ולהעלות תמונות.

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם
היי אבי

תודה על ההסבר .

כמו שרם שיער , מלכה עברה הסבה ל-12v מתישהו במהלך חייה.

אך למרות זאת אני אשאר עם הדינמו ולא אחליף לאלטרנטור, (גם בשביל "הלוק").

אתמול קיבלתי את הסטרטר משיפוץ, בתחילה המשפץ הציע לי סטרטר חדש תחליפי מלוכסן עיניים,אך העדפתי לשפץ את המקורי.

השיפוץ כלל:

חריטת קולקטור,התאמת בוקסות ,פחמים ובבנדיקס סולונואיד ומזלג.

עלות השיפוץ כפול מרכישת סטרטר חדש, אך אני שלם עם ההחלטה.

עכשיו נותר קוסמטיקה ולהעלות תמונות.

שי

אם כך אתה מסודר, רק בדוק ,אם אתה עובד עם דינמו ,חייב להיות מחובר לקיר אש רגולטור, לדעתי אתה יכול לנקות בזהירות את הרגולטור וחשוב לא לנקות את המגעות של הממסרים הפנימים עם נייר לטש הואיל ומדובר במגעי פלטינה עדינים ואתה עלול לפגוע בתנוחה שלהם יש פצירות יהלום מיוחדות לחשמלאים ,אולם אתה יכול לנקות קורוזיות באמצעות אלכוהול ומכחול עדין.

פורסם

אבי, בזכותך אני יודע עכשיו מה זו הקופסא המוזרה מתוצרת דוסלייר שנחים בה ריליים.

שי

פורסם
אסף רנו 12 בלי מזגן ?

אה נזכרתי יש !!!!!!!!!!! מזגן

היתה לי רנו 12 טי אס ,אחלה רכב שבעולם ,היה מאוד מבוקש ! כאילו מה ? אתה חוזר לרנו 4 ?

הפרויקט הבא יחשף מחרתיים בשרשור נפרד...

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
הפרויקט הבא יחשף מחרתיים בשרשור נפרד...

ביום ו' באיזה שעה, "הסקרנות הרגה את החתול".

• תוכן חדש...