Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהנושא נדון בעבר אבל בעקבות כתבה שקראתי בYNET על חסכון בדלק שבה צויין שיש להתחיל נסיעה מיד ולא לתת לרכב להתחמם קודם העלתי שוב את הנושא.

ציטוט מYNET :

"צאו לדרך מיד: לאחר התנעת הרכב - בעיקר בקיץ אך גם בימים קרים יחסית של חורף - אין שום סיבה "לתת לו להתחמם". פעולה זו אינה מועילה, ואף עשויה להזיק. המנוע מתחמם מהר יותר ויעיל יותר כאשר הוא בתנועה."

מה אתם אומרים?

תודה!

יניב.

פורסם

אני אומר שיש לתת לו לעבוד משהו כמו 10-15 שניות, ורק אז ליסוע , אבל ממש לאט ובלי גז יותר מידיי עד שהשעון חום מתחיל לעלות טיפה.

פורסם

ברכב עם קרבורטור, צ'וק וטלפון קוי - כדאי לתת לרכב להתחמם.

ברכב מודרני - לא.

הדבר הגרוע לעשות - להתחיל לתת "מכות גז" כדי לחמם מנוע קר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הנושא נידון עשרות פעמים בעבר והציטוט שהבאת איננו נכון!!!!!

בדיוק ההפך!!!!

יש לתת למנוע להתחמם לפני תחילת הנסיעה ואף רצוי לאחר תחילת הנסיעה לא למהר ללחוץ על דוושת הגז יותר מדי וזאת בגלל הצורך לתת למנוע ולכל חלקיו שימון טוב.

מוקדם בבוקר אחרי עמידה ארוכה כל השמן במנוע יורד לאגן השמן וחלקי המנוע כעקרון לא מקבלים שימון... עם התנעת הרכב בבוקר המנוע מתחיל בפעולת השימון אבל בגלל שחלקי המנוע והשמן עדיין קרים השימון הוא לא כל כך יעיל ונסיעה ישר עם ההתנעה תגרום לבלאי גבוה במכלולי המנוע...

כמו כן אפשר להרגיש ברוב הרכבים עם מנועים צנועים יחסית חולשה מסויימת עד להגעה לטמ"פ העבודה או קרוב אליה...

אם טיעתי/שכחתי/השמטתי מידע חשוב אנא תקנו אותי

:)

פורסם

אני ציטטתי את YNET - גם לי משהו לא מסתדר כאן. לדעתי הם טועים ומטעים. שימון המערכות המכניות חשוב מאוד ולכן יש לתת לרכב פרק זמן קצר שבו השמן יעבור בכל חלקי המנוע. רז - לא נראה לך הגיוני? (לא מדבר על מכות גז - לדעתי זה בדיוק כמו לסוע בלי לתת לרכב להתחמם)

פורסם

הבעייה היא שבזמן שהשמן לא בטמפ' העבודה הוא צמיג יותר, ולחץ השמן במע' נמוך יחסית.

אמנם אין צורך "לחמם" את הרכב (גם לא ברכב ישן: הזמן הדרוש לכיוון המראות /תנוחת נהיגה וחגירת חגורת הבטיחות ו/ או מציאת מקור שמע (רדיו/דיסק) מספיק בהחלט), אולם מומלץ להיות מאוד עדין עם הרכב עד להגעה לטמפ' העבודה.

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

התגובה מעלי,של שמוליק היא הנכונה והמדוייקת ביותר, וזאת בלי לשלול את המסר שנכתב בYNET!

בברכה

צביקה

לרז תפסיק להציק לי אני אפנה להנהלה הראשית .... לשמר הוא ינעל אותך!

מי הזכיר מכות גז בבוקר בכלל??

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עד כמה זה מזיק אם בעת התנעת רכב קר לאחר כ2 דקות מגיעים למהירות של 80-90 קמ"ש?

אני בדר"כ מניע את הרכב כשהו קר, שם רדיו,מסדר מושב,מראות,שלט "נהג חדש" יוצא מהחנייה, מגיע לרמזור(כל זה לוקח כ2 דקות עד לרמזור כולל) ואז ישר אני מגיע ל80-90 קמ"ש, האם זה מזיק?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לא יזיק אך תיהיה עדין עם הרגל בבקשה בבוקר!

הבעייה היחידה שמציקה לי היא סידור השלט"נהג חדש"!

בברכה

צביקה

פורסם

לבחור עם האסטרה, אני מניח שצביקה ענה לך, למרות שהוא לא השתמש ב"צטט". :wink:

אין בעיה לסוע במהירות 80 קמ"ש כשהמנוע קר.

רק אל תגיע למהירות הזו בהילוך שני, כלומר, סע בסל"ד נמוך בדקות הראשונות, או עד שמד הטמפ' מראה שהמנוע כבר חם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
הבעייה היא שבזמן שהשמן לא בטמפ' העבודה הוא צמיג יותר, ולחץ השמן במע' נמוך יחסית.

אמנם אין צורך "לחמם" את הרכב (גם לא ברכב ישן: הזמן הדרוש לכיוון המראות /תנוחת נהיגה וחגירת חגורת הבטיחות ו/ או מציאת מקור שמע (רדיו/דיסק) מספיק בהחלט), אולם מומלץ להיות מאוד עדין עם הרכב עד להגעה לטמפ' העבודה.

בברכה,

שמוליק.

אאא.........עד כמה שידוע לי ככל שהשמן קר לחץ השמן גבוה יותר... וכשהוא רותח בסוף תדלק לך מנורת לחץ, כי הוא דליל מאוד.

פורסם

מספיק לחכות 3 דקות.

למרות שמספיק שניה בכדי ליצור בלו-ביי.

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

אוטו עם מאייד מומלץ לחמם, אוטו עם הזרקה מיותר!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אורן מדוע יש לחמם רכב עם קרבורטור, וכמה זמן ,ומדוע לא רכב מוזרק?!

בברכה

צביקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...