Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Yondalar כתב:

אני מחבר עכשיו את הרשת בבית ויש לי נקודות רשת בכל החדרים.

1. איזו מערכת mesh של 3-4 יחידות מומלצת כרגע לקניה בארץ?

2. האם כבר מומלץ להשקיע במערכת שתומכת ב- wifi7 וב- tri band?

3. האם קריטי שתהיינה עוד יציאות ליחידות או שמקסימום מוסיפים סוויץ'?

1. מהיצרן של הנתב הראשי. הכל תלוי תקציב

2. WIFI7 בהחלט לא,יקר מדי והמימושים חלקיים.  tri band תלוי בצפיפות הרשתות ובשכנים. אצלי 2.4 עמוס, אבל 5 פנוי.

3. רצוי אבל לא קריטי, במיוחד שבתכנון טוב הצרכנים הכבדים מחוברים קווית.

לפני שעתיים, Yondalar כתב:

גודל הדירה 160 מ"ר בשתי קומות.

לא מתכוון לשים יחידה בכל חדר אלא נניח 2 בכל קומה אם זה יספיק.

יש לי נקודות רשת מפוזרות בכל הבית (כולל למשל מסדרונות ומתחת למדרגות), ככה שיכול לתמרן עם המיקומים.

טלוויזיות, פלייסטיישן, מחשבים נייחים יחוברו קווית בכל מקרה.

יש סיכוי טוב שאתה מכסה את הדירה עם הנתב הראשי , יחידה בממד, ויחידה בקומה נוספת. לפני שאתה רץ לקנות, תמדוד ותראה שיש צורך.

לפני 50 דקות, Yondalar כתב:

אולי כדאי בכלל להוסיף את היחידות שבזק מציעה ואז יעבדו ביחד עם הראוטר שלהם?

אם יש לך הבנה בסיסית ואתה לא צריך את התמיכה של בזק, אז אני מאד ממליץ לשים רק ממיר מדיה, ולחבר אליו נתב טוב שלך ויחידות מש לפי הצורך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

השאלה כמה יחידות הם מוכנים לספק ובאיזה מחיר.

כמה שרוצים - 15 שקלים ליחידה בחודש.

לפני כשעה, Liviur כתב:

Triband לגמרי מינימום היום - אפילו אם תחבר את היחידות קווית.

לא מדובר רק על הWiFi?

לפני כשעה, Liviur כתב:

תלוי איך החיווט אצלך בבית. אם הכל רץ לאותו מקום אז רק סוויץ אחד 10GB (או לפחות 2.5) במרכז יספיק כנראה להכל. או אחד לכל קומה בארון תקשורת.

התכוונתי שאם יש יציאות נוספות ביחידה אז לא אזדקק לסוויץ' קטן נוסף במיקום שהיא תתחבר לשקע הרשת בקיר כדי לחבר קווית את שאר הצרכנים שם.

לפני כשעה, Liviur כתב:

לא הייתי הולך על שום פתרון של ספקית - למעשה אם אפשר הייתי גם מחליף את הראוטר שלהם אם מה שנכנס לבית זה כבל רשת / ממיר מסיב אופטי.

אם לא אקח את ה-mesh מהם אז הראוטר שלהם יהפוך להיות רק מודם/מתאם סיב או שבכלל אחזיר אותו ואקנה מתאם סיב וראוטר משלי (אולי אחת מיחידות ה-mesh תהיה הרואטר).

לפני כשעה, Liviur כתב:

היו פה כמה הודעות על מה כדאי מרמת התחלה ועד רמת עסק קטן. עדיף לך לעשות סקר קטן ולתת כמה אופציות בתקציב שלך שזמינות (כי חלקינו בחו״ל והזמינות ציוד קצת שונה)

כמה דוגמאות:

https://ksp.co.il/web/item/304170

https://ksp.co.il/web/item/405783

https://ksp.co.il/web/item/373268

https://ksp.co.il/web/item/418869

לפני 23 דקות, borsood כתב:

מהיצרן של הנתב הראשי. הכל תלוי תקציב

כרגע יש לי נתב של בזק. אם אוותר עליו אז אקנה הכל של אותה חברה.

WIFI7 בהחלט לא,יקר מדי והמימושים חלקיים.  tri band תלוי בצפיפות הרשתות ובשכנים. אצלי 2.4 עמוס, אבל 5 פנוי.

נוטה באמת שלא כרגע, למרות שאפילו הנתב של בזק ויחידות ה-mesh שלהם כבר תומכים.

רצוי אבל לא קריטי, במיוחד שבתכנון טוב הצרכנים הכבדים מחוברים קווית.

פשוט שאז אצטרך סוויץ' גם בחדר שבו תהיה היחידה (נניח ממ"ד) כדי לחבר קווית טלוויזיה, PS5, מחשב

יש סיכוי טוב שאתה מכסה את הדירה עם הנתב הראשי , יחידה בממד, ויחידה בקומה נוספת. לפני שאתה רץ לקנות, תמדוד ותראה שיש צורך.

סבבה, אז צריך לקנות עכשיו 2-3 יחידות ומקסימום להוסיף. יש המלצה למשהו ספציפי?

עריכה אחרונה על ידי Yondalar
פורסם

קודם כל, לפחות לנתבים שיש לי (RT-AX56 ו-AX52 של אסוס) יש 4 יציאות רשת, כך שלא צריך סויץ׳ נוסף.

שנית - לפחות שתיים מהמערכות שקישרת יקרות מאוד. בכל מקרה, אתה צריך לוודא מה האופציות אם תרצה להוסיף יחידות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Yondalar כתב:

לא מדובר רק על הWiFi?

יש לזה כמה שימושים - אבל בגדול אם אתה לא מחבר אותם קווית אז הוא משתמש בחלק מהתעבורה או בחלק מהTriband כדי לתאם עם שאר היחידות.

לפני 4 שעות, Yondalar כתב:

חסום לי בארה״ב

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא ראיתי תקציב.

ממיר מדיה אתה יכול לקנות או לקבל בחינם מספקית התשתית

את רוב התקציב תקדיש לנתב טוב אלא אם כן יש לך נתב טוב כבר עכשיו

לפי הנתב הראשי תקנה מש מאותו מותג של הנתב. בדכ זה מבטיח פחות צרות.

קודם תמדוד אחכ תקנה

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעה, borsood כתב:

לא ראיתי תקציב

תקציב 3000.

לא הבנתי - אם אקנה ממיר מדיה/מתאם סיב(וגם אם אשאר עם הנתב של הספקית), אז הוא יהפוך להיות רק מודם ויחידת ה-mesh שתתחבר אליו תהיה גם הנתב לא?

פורסם

אתה עובד ברברס. המש זה הרכיב הסופי לא ההתחלתי.

אני ממליץ להמנע מציוד של הספקיות.  מקסימום לשכור רק ממיר מדיה.

אם אין לך נתב פרטי טוב, במחצית התקציב אתה קונה נתב פרטי.ומתקין אותו. 

אחק כל אתה בודק איפה יש קליטה בבית ומשלים ביחידות מאותו מותג.

אני מאד לא אוהב את אלו שקונים יחידות מש בלי נתב ראשי, בד״כ מגיעים לתוצאות פחות טובות בתצורה הזו.

ד״א מש או בשמו הטכני 802.11s חשוב רק למי שיוצא מישיבת הכרעה ורוצה להגיע למקום אחר בבית בלי להפסיק את הסרט בנייד.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, borsood כתב:

אתה עובד ברברס. המש זה הרכיב הסופי לא ההתחלתי.

סבבה

השאלה אם נתב שאקנה ימשיך לשמש כנתב וגם ייתן WiFi אחרי שאחבר אותו ליחידות mesh מאותו מותג, או שגם ככה יחידת הmesh המרכזית מבטלת אותו והופכת להיות גם הנתב.

אם כן אז מצוין - תמליץ לי על נתב כזה מחברה כמו tp-link וכדומה שקל למצוא לה אח"כ יחידות mesh מאותו מותג.

לפני שעתיים, borsood כתב:

ד״א מש או בשמו הטכני 802.11s חשוב רק למי שיוצא מישיבת הכרעה ורוצה להגיע למקום אחר בבית בלי להפסיק את הסרט בנייד.

אין לי קליטה מנתב אחד בכל הבית.

פורסם
לפני 3 שעות, borsood כתב:

מאד לא אוהב את אלו שקונים יחידות מש בלי נתב ראשי, בד״כ מגיעים לתוצאות פחות טובות בתצורה הזו.

ממש 🤣 - תעלה למעלה כמה הודעות

אבל תזכורת קצרה - זה על WiFi מקומה שניה

image.thumb.png.0811a65035dc8acfe5663ec4894b60fb.png

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 19 שעות, Yondalar כתב:

סבבה

השאלה אם נתב שאקנה ימשיך לשמש כנתב וגם ייתן WiFi אחרי שאחבר אותו ליחידות mesh מאותו מותג, או שגם ככה יחידת הmesh המרכזית מבטלת אותו והופכת להיות גם הנתב.

אם כן אז מצוין - תמליץ לי על נתב כזה מחברה כמו tp-link וכדומה שקל למצוא לה אח"כ יחידות mesh מאותו מותג.

אין לי קליטה מנתב אחד בכל הבית.

הנתב הוא יחידת המש המרכזית. נתב טוב שממוקם טוב יכסה בית גדול בלי בעיות.

יחידות מש אתה מוסיף לנתב איפה שאין קליטה טובה.

לצערי אני כרגע לא 100% על המוצרים הקיימים ולא מרגיש בנוח להמליץ על מוצר זה או אחר.

פורסם
בתאריך 16.5.2026 בשעה 11:38, Yondalar כתב:

https://www.tp-link.com/us/deco-mesh-wifi/product-family/deco-x60/

https://www.tp-link.com/us/deco-mesh-wifi/product-family/deco-be85/

2 דוגמאות במחירים שונים.

@sperial כל המערכות שראיתי מאפשרות להוסיף בעתיד יחידות מדגמים אחרים של אותה חברה.

אחלה מערכות.

הX60 קצת יותר מיושנת ואני לא מת על המערכת ניהול של TP link אבל לגמרי השניה היא קצת Overkill כנראה.

לגבי סדרת הArcher - אי אפשר להרחיב אותה לMesh בתור רשת יחידה.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Liviur כתב:

לגבי סדרת הArcher - אי אפשר להרחיב אותה לMesh בתור רשת יחידה.

אתה מתכוון לראוטרים?

אז למה כתוב במיפרט שזה תומך EasyMesh?

• תוכן חדש...