Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מכיר את מנגנון הפחתת ההספק בסלולרי? במסגרת הבקרה של המערכת הסלולרית המגדל מורה לטלפון לשדר בהספק הנמוך ביותר האפשרי. וזו גם הסיבה שככל שיש יותר תחנות בסיס ה״קרינה״ פחותה - כי מקור ה״קרינה״ העיקרי הוא המכשיר, וככל שהוא קרוב לתחנת הבסיס הוא משדר בהספק יותר נמוך. ההספד הנספג מתחנות הבסיס קטן מאוד בגלל חוק הריבוע ההפוך, והמתחכמים שנלחמים נגד תחנות הבסיס ואף שורפים אותן משיגים את ההפך ממה שהם רוצים - נחשפים להספקי שידור יותר גבוהים.

לגבי גרימת סרטן על ידי הקרינה הסלולרית - כבר 30 שנה מנסים להוכיח את זה ולא מצליחים. פה ודם מוצאים איזה סיגנל סטטיסטי קלוש, בדרך כלל בעזרת כל מיני התחכמויות.

לגבי חימום - הקרינה הסלולרית (וזו של תקשורת מחשבים) אינה מייננת ואינה מפרקת או משנה מולקולות. אם יש חימום הוא דיאלקטרי, השדה האלקטרומגנטי מטלטל ומסחרר מולקולות קוטביות, וכידוע המים הם כאלה. דומה לתנוק מיקרוגל, רק הספק קטן בכמה סדרי גודל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אנשים מבלבלים הרבה מאוד נתונים. בדקתי לגבי הדגם של אחד הנתבים שלי - יכול למשוך מספק הכוח 12 ואט (אמפר אחד ב-12 וולט), אבל משדר לפי ההספקים שציינתי קודם. אגב, ההספקים המותרים בפס ה-5 גה״צ משתנים בין אזורים בעולם, ציינתי מה שמצאתי בחיפוש, חלקבמזה מגיע מג׳מיני. אבל המספרים מאוד עקביים.

צריך להבין שהראוטר - וכל מכשיר אחר - מתמש בחלק - ואפילו ברוב - האנרגיה לכל מיני תפקידים שאינםמשידור. בסופונשל דבר הנתב הוא מחשב לכלמדבר, עם יחידת עיבוד שצריכה אנרגיה. וכמו כל מכשיר הוא מייצר חום.

אגב, החזקת פעם laptop על ה-lap שלך? הרגשת חימום? מעגלי המחשב מייצרים לא מעט חום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נראה לי שאתה מערבב בין הצריכה החשמלית של הנתב  (או הרפיטר\מש) שנמדדת בואט ולא כולה מופנית לשידור לבין עוצמת השידור שנמדדת ב db (מספרים שליליים). מ -30 עד -70db זו קליטה טובה פחות מזה זו כבר קליטה בעייתית ופחות מ -85 זו קליטה גרועה.

אני מסופק את תמצא נתב ביתי שיתן לך יותר מ -20. זו כבר באמת עוצמה גבוהה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תראה, בסופו של דבר, מה זה נתב חזק מדי? מה הוא יכול להרוס? גם אם תשים ראוטר מהענקיים בעליאקספרס שמיועדים ל 200 מטר (אתה לא תוכל באמת לעשות את זה, כי משרד התקשורת יחרים את זה...)

אז אם יכולת לייבא את זה, היה לך פינג 1ms קבוע לראוטר ותקבל באלחוטי 800 מגה מתוך 1000 נניח? אם אתה 3 מטר מהראוטר?

לא מאמין שהנתב הרס לו משהו באמת.....

פורסם (נערך)

@borsood במקרה זה אתה גם צודק בהבחנה בין הספק נצרך לבין הספק משודר - התייחסתי אליו בפוסט קודם - ואולי גם מתבלבל בשימוש במונחים, ויש לכך סיבה טובה: למונח ״דציבל״ הרבה שימושים, המשותף הוא ביטוי כלוגריתם על בסיס 10 של יחס בין שני ערכים. אז קיים ה-dBm שהוא היחס בין הספק מסויים למיליואט (מכאן ה-m), בעצם צורה שונה לציון הספק. תפוקה של 100 מיליואט ביציאה ממשדר תהיה 20dBm ושדה של -60dBm יהיה נאנוואט ושדה של -70dBm יהיה עשירית נאנוואט.

שימו לב למינוס הקטן שמתחבא בשני הערכים האחרונים.

פורסם

זה נקרא RSSI

אני מקבל מינוס 40 dBm לראוטר שלי בתדר 2.4GHZ

ואני מקבל מינוס 70 dBm לראוטר שלי בתדר 5GHZ

Width 80 Mhz בראוטר

לא הצלחתי לשים 160

עדכון: הצלחתי לשים 160MHZ. נראה מה זה יתן.

הכרטיס רשת האלחוטי הוא AX210 

פינג 12ms (נתתי 30 וזה הממוצע)

לא אידיאלי. אבל סבבה לגמרי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מתעלק על השרשור

אני מחבר עכשיו את הרשת בבית ויש לי נקודות רשת בכל החדרים.

1. איזו מערכת mesh של 3-4 יחידות מומלצת כרגע לקניה בארץ?

2. האם כבר מומלץ להשקיע במערכת שתומכת ב- wifi7 וב- tri band?

3. האם קריטי שתהיינה עוד יציאות ליחידות או שמקסימום מוסיפים סוויץ'?

עריכה אחרונה על ידי Yondalar
פורסם

מה גודל הדירה? ייתכן שאינך זקוק לנקודות גישה בכל חדר.

מה השימושים הצפויים?

פורסם

גודל הדירה 160 מ"ר בשתי קומות.

לא מתכוון לשים יחידה בכל חדר אלא נניח 2 בכל קומה אם זה יספיק.

יש לי נקודות רשת מפוזרות בכל הבית (כולל למשל מסדרונות ומתחת למדרגות), ככה שיכול לתמרן עם המיקומים.

טלוויזיות, פלייסטיישן, מחשבים נייחים יחוברו קווית בכל מקרה.

פורסם

אני מעריך שנקודה אחת במיקום מרכזי בכל קומה צריכה להספיק. אם הסיב מגיע לאיזו פינה אולי תזקק למקודת גישה נוספת באותה קומה, תוכל לנסות בלעדיה ואם לא מבפיק - להוסיף אחת. לי יש 4 נקודות כי יש 4 קומות (כל קומה 55-60 מ״ר) - הקרינה לא חודרת את הרצפות, אבל נקודות גישה בפינה של כל קומה מכסה את החיבורים האלחוטיים יותר מהיטב. מכשירי טלוויזיה וסטרימרים שהתשתית לידם היא קואקס שאינו פעיל ניזונים מה-WiFi ולא ראיתי צורך להתעסק עם החלפתו לכבל רשת, אבל אתה מתקין רשת חדשה, כמובן עדיף להשחיל כבל מודרני. חוץ מזה, אתה צריך לחשוב איך אתה מסדר את המפצלים ואיך הם מסתדרים בתיבת התקשורת, שעשויה להיות צפופה מאוד. סויץ׳ של 8 חיבורים ויותר הוא קופסה לא קטנה וכמובן מצריך חיבור חשמל, אתה צריך לחדובבהאם אתה צריך אחד או אחד בכל קומה, וכמובן איך הצינורות מסתדרים לך. 

הבנים שלי, עם דירות 4 ו-5 חדרים סטנדרטיות מקבלים כיסוי טוב עם 2 נקודות - לשניהם הסיבים מגיעים לסלון בקצה של הדירה, ומשם כבל, אצל אחד לפרוזדור בין חדרי השינה, אצל השני לממ״ד, הכיסוי מצויין בכל שטח שתי הדירות.

• רעיון טוב! 1

פורסם

התשתית כבר מותקנת בבית.

הכבלים מכל נקודה מגיעים לארון התקשורת של אותה קומה ויש חיבור בין 2 ארונות התקשורת.

הסיב מגיע לארון התקשורת בקומה הראשונה וכרגע הראוטר גם בארון הזה.

אני רוצה לשים סוויץ' בכל אחד מלוחות התקשורת (יש בהם שקעי חשמל) ולהוסיף יחידות mesh לפי הצורך לWiFi.

איזו מערכת mesh כדאי לקנות?

אולי כדאי בכלל להוסיף את היחידות שבזק מציעה ואז יעבדו ביחד עם הראוטר שלהם?

פורסם

השאלה כמה יחידות הם מוכנים לספק ובאיזה מחיר.

אני התחברתי לסיבים כשכבר היו לי 3 נתבים/נקודות גישה, בהמשך הוספתי רביעית. בחרתי ביחידות בסיסיות של אסוס בגלל המאפיין של אפשרות להוסיף עוד יחידות מאותה תוצרת גם אם מדגם יותר חדש (וגם כי נמכרו במחיר מפתה, שהתברר כמבצע של סוף הדגם). באותם ימים זו היתה תכונה די ייחודית לאסוס, במעלה השרשור מצויינים יצרנים נוספים שהוסיפו את התכונה למערכות שלהם.

לגבי הגדרת הרשת - עשה את זה אחד הבנים שלי, אז לא התעמקתי.

פורסם
לפני 3 שעות, Yondalar כתב:

2. האם כבר מומלץ להשקיע במערכת שתומכת ב- wifi7 וב- tri band?

wifi7 מתחיל להיות רלוונטי בשנה האחרונה - לגמרי נותן קפיצה בביצועים אבל לא הכרחי.

Triband לגמרי מינימום היום - אפילו אם תחבר את היחידות קווית.

לפני 3 שעות, Yondalar כתב:

3. האם קריטי שתהיינה עוד יציאות ליחידות או שמקסימום מוסיפים סוויץ'?

תלוי איך החיווט אצלך בבית. אם הכל רץ לאותו מקום אז רק סוויץ אחד 10GB (או לפחות 2.5) במרכז יספיק כנראה להכל. או אחד לכל קומה בארון תקשורת.

לפני שעתיים, Yondalar כתב:

ודל הדירה 160 מ"ר בשתי קומות.

לא מתכוון לשים יחידה בכל חדר אלא נניח 2 בכל קומה אם זה יספיק.

תלוי מאיזה חומר הקירות עשויים - אבל בגדול ספיירל צודק - כנראה אחד במקום אסטרטגי בכל קומה יספיק בתור התחלה.

מה שנחמד זה שברוב הסטים האלו אתה יכול להרחיב אח״כ בלי יותר מדי בעיה.

לפני 11 דקות, Yondalar כתב:

איזו מערכת mesh כדאי לקנות?

היו פה כמה הודעות על מה כדאי מרמת התחלה ועד רמת עסק קטן. עדיף לך לעשות סקר קטן ולתת כמה אופציות בתקציב שלך שזמינות (כי חלקינו בחו״ל והזמינות ציוד קצת שונה)

לא הייתי הולך על שום פתרון של ספקית - למעשה אם אפשר הייתי גם מחליף את הראוטר שלהם אם מה שנכנס לבית זה כבל רשת / ממיר מסיב אופטי.

לפני 4 דקות, sperial כתב:

באותם ימים זו היתה תכונה די ייחודית לאסוס, במעלה השרשור מצויינים יצרנים נוספים שהוסיפו את התכונה למערכות שלהם.

פייר - זו מעולם לא היתה תכונה מיוחדת - השאלה היחידה היא תמיכה בין הדורות.

בכל אופן זה בערך הסטנדרט עכשיו בכל מערכת מיצרן סביר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לפחות בארץ, לפני 4-5 שנים ובמחיר ששילמתי, התמיכה בין הדורות היתה ייחודית. מכל מקום, מאז עברו כמה שנים כך שהמבחר גדל. הציוד עולה הרבה כסף, ולא מעט מערכות הן ערכות סגורות שאי אפשר להרחיב.

צריך להיות עם אצבע על הדופק ולחפש מבצעים.

• תוכן חדש...