Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, גולדן191 כתב:

בלתי אפשרי

יש לי עוד ראוטר של שיאומי מלפני כ 8 שנים, 4 אנטנות, יכול להסב אותו למגדיל טווח. ולחסוך כסף.

ביצעתי את זה בעבר וככה זה אצל המשפחה. 

אל תעשה את זה. זה מחרב את הביצועים.

אין לי ספציפית על מה להמליץ כי אני לא חסיד של ציוד תקשורת סיני, אבל אם תמצא מכשירים בעלי רדיו ייעודי ל wireless backhaul זה יהיה עדיף בהרבה אם אין לך אפשרות לחיבור קווי בין היחידות.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, Nemesis כתב:

אין לי ספציפית על מה להמליץ כי אני לא חסיד של ציוד תקשורת סיני, אבל אם תמצא מכשירים בעלי רדיו ייעודי ל wireless backhaul זה יהיה עדיף בהרבה אם אין לך אפשרות לחיבור קווי בין היחידות.

תודה, זה גם לא עובד. לפח. 8 שנים..

לא היית ממליץ על Cudy שזה סיני? ללכת רק על ASUS או DLINK או NETGEAR? תודה

פורסם

אני ספציפית משתמש בציוד של Ubiquiti. אבל זה רחוק מהתקציב שאתה מחפש.

משתדל להתרחק מכל ציוד תקשורת סיני באופן כללי. לרוב עדכוני הקושחה שלהם לא להיט והם זונחים מוצרים די מהר מבחינת עדכונים.

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

אני ספציפית משתמש בציוד של Ubiquiti. אבל זה רחוק מהתקציב שאתה מחפש.

זה לגמרי אוברקיל :) מערכת מעולה כן ? רמה מעל מה שאני משתמש בה בהחלט אבל לגמרי מתחילה מגבול העסקים הקטנים והלאה או אנשים שרוצים להרכיב סטאפ רשתות כבד. זה דורש התעסקות ושיעורי בית לגבי הסטאפ כי הוא מורכב יותר.

אבל! הוא כתב שהוא לא הולך להשתמש בWired backhaul ואיפה שUbiquiti מצטיינים זה עם זה. הMesh שלהם Wireless בכנות לא מרשים.

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

ראוטר ראשי עם openwrt

שיאומי 4a הצליח להיות רפיטר אחרי ששיניתי בראשי מ WPA3 ל WPA2

עכשיו יש לי בכל הבית WIFI עם הסלולרי בכיף,

במקום הכי בעייתי יש לי 30 מגה וכמובן שאין יותר סמל של  WIFI עם סימן קריאה מה שהיה קודם בסלולרי.....

אבל בראוטר הראשי יש לי אבטחה של WPA2-PSK

cipher: auto

צריך לשנות מ auto ל AES?

256 או לא?

תודה

לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

Deco M5 בהצלחה. 

מצב טוב שהייתי הולך על TPLINK אבל האיש IT בעבודה הזהיר שיש להם Backdoor

לא יודע עד כמה הוא צודק

יש לך את המכשירים אני מבין?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

לא שולל אם מדובר עד 1,000 ש"ח ל-2 יחידות

מאיפה קנית וכמה עלה?

זה יהיה 1000 שח ליחידה אחת מחול שכוללת ראוטר. לא תסיים בפחות מ 1800 שח לדעתי ביבוא אישי מחול. בארץ רק ה udr7 עולה בסביבות 1500 שח.

לפני כשעה, Liviur כתב:

זה לגמרי אוברקיל :) מערכת מעולה כן ? רמה מעל מה שאני משתמש בה בהחלט אבל לגמרי מתחילה מגבול העסקים הקטנים והלאה או אנשים שרוצים להרכיב סטאפ רשתות כבד. זה דורש התעסקות ושיעורי בית לגבי הסטאפ כי הוא מורכב יותר.

אבל! הוא כתב שהוא לא הולך להשתמש בWired backhaul ואיפה שUbiquiti מצטיינים זה עם זה. הMesh שלהם Wireless בכנות לא מרשים.

זה בהחלט אוברקיל, אבל היציבות, העדכונים, ממשק הניהול והפשטות משלמים דיבידנדים לטעמי. הניהול וההתקנה די פשוטים לדעתי.

לבית שמספיק לו יחידה אחת udr7 יכול לתת מענה טוב בסביבות 1000 שח ביבוא בהשוואה ליחידות לא סיניות לטעמי.

מבחינת wireless backhaul לא ממש בדקתי מה המצב אצלכם, אני טורח ומעביר קו בכל מצב עד כה. אבל לדעתי עם רדיו ייעודי ב 6 ג'יגה זה אמור להיות סביר פלוס פלוס לא?

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Nemesis כתב:

מבחינת wireless backhaul לא ממש בדקתי מה המצב אצלכם, אני טורח ומעביר קו בכל מצב עד כה. אבל לדעתי עם רדיו ייעודי ב 6 ג'יגה זה אמור להיות סביר פלוס פלוס לא?

בקצרה - לא.

המימוש שלהם של הMesh backhaul מאוד בסיסי ומוגבל ליחידות קצה.

עם אחד קווי אין לך שום בעיה.

אצלי כשעשיתי את החשבון - זה יצא לא משתלם מול להביא 2 יחידות של Eero max7 במבצע שהיה לי בזמנו ולהמשיך להשתמש בנוכחיות באיזורים מרוחקים עם אחת מהן כאלחוטית שזה היה קריטי)

(אצלי זה מחזיק כ10 אייפונים ואייפדים , 4 סטרימרים , 8 מצלמות IP  ו6 מחשבים + המון דברים קטנים כמו מנעולים , מתגים חכמים וכו. לכן שקלתי לשדרג כי הOrbi החזקים לדוגמא התחילו לקרטע - אבל Eero עד עכשיו עם 0 בעיות. אם אני אצטרך לשדרג הלאה אבל זה לUbiquiti ללא ספק - זו הקפיצה הבאה היחידה ממה שיש לי עכשיו)

• מעניין 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, Nemesis כתב:

בינתיים לא חירב לי את הביצועים אבל במחשב הראשי, במקום לקבל 500 מגה ביט ב speedtest אני מקבל 440. לא קריטי לי... 

פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

עם רדיו ייעודי ב 6 ג'יגה זה אמור להיות סביר פלוס פלוס

להבנתי תדר ה-6GH ב-Backhaul יכול להיות בעייתי בארץ, בגלל שהקירות עשויים מבלוקים או בטון. זה אולי מתאים למקומות בהם מקובל להשתמש בבניה קלה של לוחות גבס או עץ.

תדר 5GH כנראה יעשה עבודה טובה יותר.

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

זה אחד הדברים במערכות המתקדמות יותר (הEero לדוגמא עושה switching אוטומטי ודוגם את התדרים כל כמה זמן כדי להחליט אם להעביר את הbackhaul ב5 או 6 ותלוי לאיזה יחידה)

6 אכן בבית עם בלוקים עלול להיות מאתגר

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 13 שעות, Liviur כתב:

בקצרה - לא.

המימוש שלהם של הMesh backhaul מאוד בסיסי ומוגבל ליחידות קצה.

עם אחד קווי אין לך שום בעיה.

לפחות ברדיט דיווחו חלק שזה סבבה להם, מכשיר ראשי חוטי ועוד יחידה שתיים ב-mesh. אבל בכל אופן, כפי שציינתי בתגובה הראשונה אין ספק שב mesh אלחוטי טהור עדיף מערכת שנולדה לעניין עם רדיו ייעודי.

לפני 13 שעות, גולדן191 כתב:

בינתיים לא חירב לי את הביצועים אבל במחשב הראשי, במקום לקבל 500 מגה ביט ב speedtest אני מקבל 440. לא קריטי לי... 

אתה בטוח שמדדת כאשר אתה מחובר לנקודת הגישה של הרפיטר? כאשר הסביבה האלחוטית כולה מחוברת?

לפני 12 שעות, אורי מ. כתב:

להבנתי תדר ה-6GH ב-Backhaul יכול להיות בעייתי בארץ, בגלל שהקירות עשויים מבלוקים או בטון. זה אולי מתאים למקומות בהם מקובל להשתמש בבניה קלה של לוחות גבס או עץ.

תדר 5GH כנראה יעשה עבודה טובה יותר.

הרבה בתים מעשרים שנה האחרונות בנויים עם מחיצות פנימיות מבחור גבס או איטונג.

לפחות מניסיון אצלי בבית יש כיסוי סביר לתדר הצ6 ג'יגה, אם כי מעט קטן יותר מה - 5 ג'יגה. אבל כמובן הרבה פחות הפרעות סביבתיות.

פורסם

קצת פרופורציות. כדאי שפות״ש ישים לב לצרכים שלו. הוא לא מנהל מרכז פיתוח של אינטל, אלא בחור שצריך, לכל היותר, להזרים וידיאו, כמה עשרות מס״ש. אין סיבה להשקיע אלפי ש״ח בשביל זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...