Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא הסברתי בהודעה הראשית מה הייתה הבעיה שלי.

במטבח, היה לי WIFI עם סימן קריאה וזה עיצבן אותי. לא היה לי WIFI בקצה השני. בסלולרי הישן היה לי WIFI יותר חזק כנראה.

עכשיו הכל טוב. באמצעות ראוטר שהוסב למגדיל טווח ( Xiaomi 4A ) שגם צורך רק 7.2W במקסימום. אחלה.

לפני 36 דקות, Nemesis כתב:

אתה בטוח שמדדת כאשר אתה מחובר לנקודת הגישה של הרפיטר? כאשר הסביבה האלחוטית כולה מחוברת?

מהמחשב הראשי אני לא צריך להתחבר לרפיטר, רק מהסלולרי.

ידעתי שאתה צודק באיזשהי מידה, שאם אני מחבר רפיטר לראוטר הראשי, תהיה לי ירידה בביצועים, אבל היא סה"כ זניחה עבורי (במחשב הראשי).

בסלולרי, בנקודה הכי מרוחקת גם מבחינת קירות, הכוונה מרוחקת מהרפיטר וגם מהראוטר הראשי,  אני מקבל 50 מגה. שזה מעולה עבורי לסלולרי.

במטבח אני מקבל 100 מגה ביט שזה אדיר, קודם לא היה לי WIFI בכלל שם.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתעלק על השרשור -
יש לי אחלה ראוטר BE550 וחזק אבל בסוף הדירה הוא בקושי מגיע כשיש 2 דלתות סגורות
קניתי RE705X מגדיל טווח, וכנראה הוא חזק מדי (?) לדירה שלי, כל פעם שאני מחבר אותו כMESH 

הפלאפון שלי משתגעעעעע ונודד בין 2 הרשתות, זה גם דפק לי מכשירי IOT מרוב שהוא חזק הם השתגעו לאן להתחבר.

מישהו יודע מה אפשר לעשות? 

פורסם

כנראה יש לך שתי רשתות ולא mesh. ב-mesh המעבר שקוף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, RG1 כתב:

קניתי RE705X מגדיל טווח, וכנראה הוא חזק מדי (?) לדירה שלי, כל פעם שאני מחבר אותו כMESH 

הדירה שלי 90 מ"ר ומחקתי מהסלולרי את הראוטר הראשי, הסלולרי מכיר רק רשת אחת בבית.

שלא יעבור מאחת לשניה.

ו SP צודק, אין לך MESH. זה לא משנה, גם אצלי זה ככה. אני בספק שהמגדיל טווח חזק מדי, לא יודע, פעם ראשונה שומע דבר כזה.

לפני 28 דקות, RG1 כתב:

וכנראה הוא חזק מדי

לא שמעתי בחיים על מכשיר שגם צורך 13W וגם יש לו רק 2 אנטנות שמוגדר חזק מדי. יש בשוק ראוטרים עם 6 אנטנות שצורכים 24W והם לא חזקים מדי. נכון שהמעבד שלהם גם צורך יותר, אבל.. 2 אנטנות? חזק מדי?

בנוסף, משרד התקשורת לא בטוח יאשר מגדיל טווח חזק מדי.....

פורסם

כתוב לי בסלולרי שהאבטחה היא WPA/WPA2 ואני לא מצליח להתחבר ל Default gateway של מגדיל הטווח גם אחרי שחיברתי בכבל והגדרתי IP ידני והכל.

נראה שאין ברירה אלא להשליך לפח ולקנות מגדיל טווח חדש.

פורסם
בתאריך 30.4.2026 בשעה 13:26, גולדן191 כתב:

הדירה שלי 90 מ"ר ומחקתי מהסלולרי את הראוטר הראשי, הסלולרי מכיר רק רשת אחת בבית.

שלא יעבור מאחת לשניה.

ו SP צודק, אין לך MESH. זה לא משנה, גם אצלי זה ככה. אני בספק שהמגדיל טווח חזק מדי, לא יודע, פעם ראשונה שומע דבר כזה.

לא שמעתי בחיים על מכשיר שגם צורך 13W וגם יש לו רק 2 אנטנות שמוגדר חזק מדי. יש בשוק ראוטרים עם 6 אנטנות שצורכים 24W והם לא חזקים מדי. נכון שהמעבד שלהם גם צורך יותר, אבל.. 2 אנטנות? חזק מדי?

בנוסף, משרד התקשורת לא בטוח יאשר מגדיל טווח חזק מדי.....

אתה בעצם ממליץ שלא לעשות מש אלא לתת למגדיל רשת בשם אחר לגמרי ועליה לשים רק את הנייד שלי? רעיון מעניין, מצד שני אני אסבול בממד כי הראוטר הראשי קרוב יותר אליו...
את המגדיל שמתי בחדר שינה עם זיגבי שיכבה לי אותו כל לילה למנוע סתם קרינה ליד הראש
לגבי זה שהוא חזק מדי, ככה אמרו לי הצאט גיפיטי, ג'מני וגם קלוד, יכול להיות שהם סתם מחרטטים, אבל בעקרון יש התנגשות תדרים וזה נשמע הגיוני, לא מבין למה אני צריך לסבול מזה אם זה 2 מוצרים של אותה חברה שאמורים לעבוד ביחד

בתאריך 30.4.2026 בשעה 13:20, sperial כתב:

כנראה יש לך שתי רשתות ולא mesh. ב-mesh המעבר שקוף.

רשת אחת, קוראים לזה EASYMESH של TPLINK

פורסם (נערך)

אם יש לך נתב סמוך לממ״ד יתכן שאתה לא צריך לעשות כלום. תעשה ניסוי בקליטת WiFi בממ״ד, במקום בו אתה מתכוון להציב את המזרים. נדרשת מהירות של כ-25 מס״ש. חוץ מזה, דאג שתהיה רשת פעילה ב-2.4 גה״צ כי הקרינה בתדר זה חודרת קירות יותר טוב מ-5 גה״צ. או שתוודא שהנתב פועל בשני הפסים.

אם יש לך mesh המעבר בין הנתבים צריך להיות שקוף. מה שיכול להיות בעייתי הוא קפיצות מ-5בגה״צ מהיר ל-2.4 גה״צ יותר איטי. זה קורה לי מדי פעם, בדרך כלל לא באמת מפריע. אני חושב (אבל לא בטוח) שהמזרימים שלמיס מוגבלים ל-2.4 גה״צ.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 55 דקות, RG1 כתב:

אתה בעצם ממליץ שלא לעשות מש אלא לתת למגדיל רשת בשם אחר לגמרי ועליה לשים רק את הנייד שלי? רעיון מעניין, מצד שני אני אסבול בממד כי הראוטר הראשי קרוב יותר אליו...
את המגדיל שמתי בחדר שינה עם זיגבי שיכבה לי אותו כל לילה למנוע סתם קרינה ליד הראש
לגבי זה שהוא חזק מדי, ככה אמרו לי הצאט גיפיטי, ג'מני וגם קלוד, יכול להיות שהם סתם מחרטטים, אבל בעקרון יש התנגשות תדרים וזה נשמע הגיוני, לא מבין למה אני צריך לסבול מזה אם זה 2 מוצרים של אותה חברה שאמורים לעבוד ביחד

רשת אחת, קוראים לזה EASYMESH של TPLINK

1. לפי התיאור שלך לא תסבול.

2. הAI באמת מחרטטים לא מאשרים עוצמות גבוהות במיוחד וגם אין צורך.

3. כל הפרוטוקולים של WIFI וגם פרוטוקולים חוטיים אפילו משנות השמונים מגיעים עם דרכים להתמודד עם התנגשויות. זה הבייסיק של הבייסיק.

4. אתה לא צריך מש להיפך מש זה לאלה שרוצים להסתובב בבית והסרטון לא יעצור. זה דורש שתפ של כל היחידות.

5. לפי התיאור הפתרון הכי טוב לך זה להוריד אפליקצית WiFiAnalyzer (שים לב לשם יש כמה עם שמות דומים וביצועים לא טובים) ותראה מה קורה ליד הנתב הראשי ומגדיל הטווח ותנעל אותם על תדרים אחרים.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 2 דקות, borsood כתב:

תדרים אחרים.

הכוונה למספרי ערוצים. לפס 2.4 גה״צ זה 1-14 ול-5 גה״צ מספרים גבוהים. בחר לכל נתב/נקודת גישה ערוץ שונה פנוי (גם מהפרעות מהשכנים).

פורסם
בתאריך 4.5.2026 בשעה 09:30, RG1 כתב:

כשישנתי עם מגדיל טווח בממ"ד, מגדיל הטווח היה רחוק מהראש שלי. במדף ממש גבוה.

לא יכול להיות מגדיל טווח שצורך במקסימום בערך 13W שנחשב חזק מדי. ה AI טועה.

אם היית אומר שמדובר במגדיל טווח שצורך 26W, וואלה, היה צריך להתחיל לבדוק, כי 26W זה כבר הספק של ראוטר, עם מעבד יותר רציני ועם יותר RAM ולוח יותר רציני.

היה לי במשך כמה ימים מגדיל טווח שנזרק לפח (שיאומי בן כ8 שנים, נזרק לפח כי לא תומך ב WPA2 או ב WPA3, תמיד עשה לי גם WPA וגם WPA2),

הטלפון שלי התחבר רק למגדיל הטווח בימים האלה. שלא יתבלבל ויתחבר פעם לראוטר ופעם למגדיל.

בסופו של דבר, הבנתי שבדירה של 90 מ"ר לא צריך מגדיל טווח ויש לי כרגע רק ראוטר ראשי.

MESH זה פתרון טוב לדירות של 150 מ"ר ומעלה, אחלה פתרון סה"כ. חושב שאשים אצל המשפחה בעתיד (דירה של כ 140 מ"ר, אבל עדיין)

בתאריך 4.5.2026 בשעה 10:35, borsood כתב:

5. לפי התיאור הפתרון הכי טוב לך זה להוריד אפליקצית WiFiAnalyzer (שים לב לשם יש כמה עם שמות דומים וביצועים לא טובים) ותראה מה קורה ליד הנתב הראשי ומגדיל הטווח ותנעל אותם על תדרים אחרים.

חושב שפעם השתמשתי בה, מעדיף את WifiInfoView של NirSoft (למחשב)

פורסם

גולדן, קצת התבלבלת. ההספק שציינת הוא הצריכה המכסימלית של המכשיר, שרובה היא ה-housekeeping. הספק השידור המרבי המותר לנתב/נקודת גישה במבנה בתחום ה-2.4 גה״צ הוא 100 מיליואט, בתחום ה-5 גה״צ הנמוך 200 מיליואט, ומגיע עד ואט אחד בערוצי ה-5 גה״צ הגבוהים (100 ומעלה). המכשירים הנישאים (מחשב וכו׳) משדרים בעד 31 מיליואט. וכמובן שהשידור אינו רציף.

פורסם (נערך)

יש ראוטרים שצורכים 16W, שמיועדים לנניח 200 מטר והרבה פעמים שמים אותם בחוץ על איזה עץ.

כמו Wavlink High Power AC1200.

הם צורכים סביב 16W, והם נראים הרבה יותר גדולים. 

בקיצור, אם מגדיל הטווח לא נראה מפלצת, כנראה הוא לא חזק מדי?

אגב, ברור לי שכל הסיפור של WIFI חלש מקליטה סלולרית.

היה מקרה של אדם שקיבל סרטן באוזן או משהו, בגלל שדיבר בסלולרי בממ"ד סגור, עם טלפון על האוזן, אם זכור לי נכון שעה ביום בתקופה ארוכה. WIFI פחות מסוכן בהרבה.

פורסם

התקן לערוצים הגבוהים בפס ה-5 גה״צ מחוץ למבנה הוא עד 4 ואט (בתוך מבנה לערוצים האלה 2 ואט). ואתה לא נצמד אליהם - וחוק הריבוע ההפוך פועל ומפחית את עוצמת השדה ביחס הפוך לריבוע מרחק ממקור הקרינה.

לגבי הסיפור של האוזן - אתה לא יכול להוכיח כי הסרטן נגרם משמוש בטלפון. קביעת קשר סיבתי מצריכה הוכחה אפידמיולוגית, ומקרה אחד לא יכול לספק את ההוכחה.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, sperial כתב:

לגבי הסיפור של האוזן - אתה לא יכול להוכיח כי הסרטן נגרם משמוש בטלפון. קביעת קשר סיבתי מצריכה הוכחה אפידמיולוגית, ומקרה אחד לא יכול לספק את ההוכחה.

להוכיח אני לא מתיימר גם, אני חושב שיש קשר, שכחתי להוסיף את המילים "אני חושב" בהודעה שלי, אשתדל להוסיף.

בכל מקרה, כשאתה מדבר בטלפון, שזה צמוד לאוזן הרבה זמן, אתה מכיר שמתחממת לך האוזן נכון?

שמעת פעם על מישהו שהתחמם לו הראש בגלל שהיה לו ראוטר קרוב לראש?

הסיבה היא בגלל שראוטר סטנדרטי, הוא לא אמור לשדר רחוק. והוא חלש יותר מסלולרי שאמור לשדר לאנטנה הקרובה. שנמצאת הרבה יותר רחוק מאיפה שראוטר משדר, פי הרבה.

שוב, לא קובע עובדות. אבל נראה לי.

• תוכן חדש...