Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יש רשת של אסוס - 4 יחידות, מקושרות ברשת קווית. היתרון של אסוס הוא יכולת להוסיף בעתיד יחידות אחרות מדגמים אחרים מאותה תוצרת, בעוד שמערכות אחרות מקבלות רק יחידות זהות. כל היחידות נרכשו במבצעים של KSP.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש RT-AX52 ב-215 ש״ח. יש לי כזה שהוספתי למערכת שמבוססת על RT-AX56 שייצורו הופסק, ואין בעיית תאימות. קניתי אותו לפני שנה וחצי ב-209 ש״ח, כך שהמחיר סביר לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

יש RT-AX52 ב-215 ש״ח. יש לי כזה שהוספתי למערכת שמבוססת על RT-AX56 שייצורו הופסק, ואין בעיית תאימות. קניתי אותו לפני שנה וחצי ב-209 ש״ח, כך שהמחיר סביר לגמרי.

תודה,

נניח רכשתי 2. באמת צריך לעשות הרד ריסט לנתב אחרי שמעדכנים גרסא כמו בסרטון?

ל-2 הנתבים?

תודה

פורסם

לא יודע. את הסטאפ סידר הבן שלי, ומכל מקום, אצלי אין נתב. אחד האסוסים מחובר למתאם הסיב ומשמש כמודם-נתב, שלושת האחרים כנקודות גישה.

פורסם (נערך)

1. לגבי הבן שהתקין - סבבה. אפעל לפי הסרטון אם ארכוש. תודה

2. אין דבר כזה גם מתאם סיב, גם מודם וגם ראוטר. היום, יש רק מתאם סיב, וראוטר שמחובר אליו, ומחייג ב PPPOE (כן, גם אני התפלאתי שזה ככה היום כי זה היה ככה גם ב ADSL ו VDSL). אין יותר מודם בהגדרה, כולם קוראים לזה מתאם סיב. זה מבוסס בזק (בזק, גילת טלקום, פרטנר בב"ש וייתכן גם בחלקים אחרים בארץ)

מאות ישראלים קנו מתאם סיב "ZXHN F601 GPON" מעליאקספרס. אולי אלפים כבר.

ייתכן ולפרטנר ולסלקום יש גם תשתית שאיננה רוכבת על בזק, שהיא לא מחייגת ב PPPOE. נניח סיבים ללא חיוג, DHCP או Automatic IP אוהבים לכנות את זה.

בעבר, אנלימיטד עבדו עם סיבים של DHCP ללא חיוג, הוט קנו את אנלימיטד להבנתי.

מבחינת חיוג ב PPPOE עם סיבים,

מתאם סיב הוא סוג של מודם, לא אנאלוגי לדיגיטלי כמו שעבר, אבל לרוב קוראים לו מתאם סיב וזהו.
הוא ממיר את האופטי לדיגיטלי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אני לא נכנס להגדרות. יש קופסה שחורה שבצד אחד שלה סיב ובצד השני כבל רשת, וזה נכנס למכשיר הזה שמבצע את פעולות  הנתב. ועוד שלושה כאלה משמשים כנקודות גישה. אני מנצל את הרשת שדאגתי לסלול כשקניתי ושיפצתי את הדירה, עם רכזת ו-6 נקודות קצה בקיר, ואופציה לעוד כמה נקודות קצה אם אשלוף את הקואקסים הישנים של הטלוויזיה.

פורסם

נכון אבל הוא לא ממיר אנלוגי לדיגיטלי כמו מודם קלאסי אלא ממיר אופטי לדיגיטלי ולכן הרוב לא קוראים לו מודם. לכן קוראים לו מתאם סיב ולא מודם סיב. אני חושב.

Just now, sperial כתב:

אני לא נכנס להגדרות. יש קופסה שחורה שבצד אחד שלה סיב ובצד השני כבל רשת, וזה נכנס למכשיר הזה שמבצע את פעולות  הנתב. ועוד שלושה כאלה משמשים כנקודות גישה. אני מנצל את הרשת שדאגתי לסלול כשקניתי ושיפצתי את הדירה, עם רכזת ו-6 נקודות קצה בקיר, ואופציה לעוד כמה נקודות קצה אם אשלוף את הקואקסים הישנים של הטלוויזיה.

תוכל לברר עם הבן איך הוא חיבר את ה Node השני ומעלה? האם צריך HR לראוטר ? כל פעם ? כדי להגדיר NODE?

פורסם (נערך)

עד כמה שאני זוכר הוא ניגש מכל נקודה לנתב והגדיר מה שהגדיר. כנראה שאראה אותו בסופ״ש, מקווה שיהיה פנוי לשאלות.

אבל כאן מצאתי מדריך. תתעמק בו ותראה האם הוא מספק.

אגב, הנתב של אסוס משמש גם כחייגן - אתה מכניס אליו את פרטי החשבון להתחברות (והיה לי סיפור של תקלה משך יומיים בגלל נציג שהתבלבל בין n ל-N). ולשני בנים שלי רשתות ביתיות שמבוססות על ה-AX56 שהוא הדגם הטיפה יותר ישן. להוסיף שגם הם דאגו לסלול רשת ביתית קווית בזמן שיפוץ הדירות שלהם, מה שקצת מפשט את המערכת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אוקיי תודה

אני בודק אופציה להפוך נטגיר R6700 למגדיל טווח ואז פשוט יהיה אינטרנט גם בקצה השני

התקלה היא שבסלולרי שלי אין קליטה בקצה השני של הדירה

פורסם

והחבילה הסלולרית לא מכסה את זה?

אצלי זה יותר מורכב כי הטלויזיה היא yes plus (2 מכשירים מחוברים בכבל לנתב/AP ושלושה באופן אלחוטי), יש מחשב אחד שמחובר בכבל וכמה שמחוברים אלחוטית אז אני חייב כמה נקודות גישה. ולפ כמות הרשתות שאני קולט מהשכנים - מצבם דומה. אבל אם הבעיה שלך היא הסלולרי קח בכמה לירות חבילת דור 5 מספקת ופתרת את הבעיה.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, sperial כתב:

והחבילה הסלולרית לא מכסה את זה?

כן אבל זה יותר בזבזני בסוללה, 5G יש לי כבר חצי שנה וזה אחלה, וזה גם יכול להיות שיהיה פינג לא משהו.

אעדיף לחבר MESH

לגבי החייגן שציינת, אין לי בעיה לחבר PPPOE, עשיתי את זה המון פעמים

לחבר MESH אני לא בטוח בעצמי, כי עשיתי רק פעם אחת בחיים.

עדכון לגבי Netgear R6700, הוא לא יכול לשמש כמגדיל טווח אלחוטי 100%. ככה שהוא לא יהיה בשימוש כרגע.

קורץ לי להביא 3 יחידות של Tenda MW5G מעליאקספרס בערך ב 150 ש"ח סה"כ, אבל לא יודע אם אקבל במחשב הראשי (3 מטר מהראוטר הראשי) כ 300 מגה או יותר.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

Eero 7 max עם אייפון ועם מחשב חוטית.

image.thumb.png.a92ce547944ce111b2410dd52bb57e67.pngimage.thumb.png.35bca23944855598aedc3abbefc446a1.png

מפה אפשר לדבר על פשרות :)

לפני 5 שעות, sperial כתב:

לי יש רשת של אסוס - 4 יחידות, מקושרות ברשת קווית. היתרון של אסוס הוא יכולת להוסיף בעתיד יחידות אחרות מדגמים אחרים מאותה תוצרת, בעוד שמערכות אחרות מקבלות רק יחידות זהות. כל היחידות נרכשו במבצעים של KSP.

אותו דבר עם הEero - הEero 6 שלי עכשיו הפכו להיות משניים ומפוזרים לנקודות אחרות בבית + אחד אלחוטי בGarage ליד הכניסה (כי זו היתה נקודת WIFI חלשה מאוד - כשנכנסים לרכב ושמים כתובת)

אני לא חושב שזה יתרון רק של אסוס , אולי המערכות הזולות יותר לא תומכות בזה אבל הגדולים כן.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...