Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Liviur כתב:

Eero 7 max עם אייפון ועם מחשב חוטית.

לא הכרתי. מדהים. לא זול בכלל, ובכלל לא הייתי מתקרב לזה כי אם יעצר על ידי משרד התקשורת זה הרבה כסף לסכן.

לפני 8 דקות, Liviur כתב:

אני לא חושב שזה יתרון רק של אסוס , אולי המערכות הזולות יותר לא תומכות בזה אבל הגדולים כן.

גם אצל טנדה אפשר לחבר MW6 ב MESH עם MW3 למשל וגם עם MW5G

אבל MX לא ילך, רק עם משהו מסדרה MX

להבנתי MX12 של טנדה לא יכנס לארץ בהכרח כל פעם, משרד התקשורת יעצור את זה, לפי ביקורות בעליאקספרס

רציתי לקנות.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו בנימה של רצינות לרגע כי מן הסתם מה ששמתי כנראה פחות רלוונטי (אבל אולי יעזור למשהו שיתקל בפוסט וירצה באמת בצד הגבוהה ביותר של הביצועים בשוק) - מה יש זמין בארץ ונכנס לך בטווח מחיר?

מה המהירות אינטרנט שלך (up and down)

כמה מכשירים בערך ? יש מצלמות וידאו שרצות קבוע?

האם אתה הולך לחבר את הBackhaul עם כבל או לא ? (כלומר לחבר את היחידות mesh ביניהן עם כבל)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מהירות 1000 מגה על 100 

3 מכשירים קבועים - נייח, סלולרי, מיני פיסי

אין מצלמות וידאו

לא מחבר יחידות עם כבל

בארץ יש אופציה לקנות 2 יחידות של Cudy בערך ב 450 ש"ח כולל

או 2 ראוטרים של אסוס ולעשות MESH

או TP-LINK לא חסר

או להזמין מעליאקספרס Tenda MW5G שבטוח עובר מכס ועולה זול, מפתה

אבל ישן

אז כנראה יורד מהפרק

לפני 7 דקות, Liviur כתב:

(אבל אולי יעזור למשהו שיתקל בפוסט וירצה באמת בצד הגבוהה ביותר של הביצועים בשוק)

המידע שנתת לגבי ה Mesh High End הזה רלוונטי ככל הנראה רק לידע הכללי, לא למישהו שיזמין, כי ככל שמישהו מבין בתחום ככה הוא גם יותר חושש ממשרד התקשורת.

ייתכן וה Mesh הזה כן ייכנס מתישהו לארץ באישור כלשהו באחת הרשימות הרלוונטיות ואז מישהו יזמין, אבל ככה אף אחד לא יסכן סכום כזה, ויעביר כבל רשת במקום.

פורסם

אז משהו כמו הXE75 של TP Link לגמרי מה שהייתי הולך עליו. עם 2 pack 

יש לי חבר עם סטאפ שלהם בבית ועובד לא רע בכלל והקינפוג שלהם דיי קליל.

• מעניין 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

שכחתי לציין, תקציב כולל של 650 ש"ח ל-2 יחידות בלבד.

אין לי צורך ביותר מזה, וגם בעתיד לא מאמין שאגור בדירה של יותר מ 120 מ"ר, אולי תהיה גינה או מרפסת אבל עדיין.

מה שהמלצת יקר לי מדי

אני לא חייב 1000 מגה ב WIFI בפועל

יספיק לי 500

עם AX6S OPENWRT יש לי 500 במחשב הראשי

בקצה השני של הבית אין WIFI בטלפון

לצערי הראוטר הראשי צמוד לקיר אז זה גם עניין

אבל זה המצב

האנטנות לא כולם צמודות לקיר

אבל 2 כן

פורסם

כנראה שאסוס היו הראשונים, לפחות בין המשווקים בארץ,  וכעת עוד יצרנים מאפשרים חיבור של ציוד מדורות חדשים. מכל מקום, אני מציין את הניסיון שלי, והוא עם אסוס, ומחיר המכשיר שווה לכל נפש. בדקתי את החשבוניות - עם המבצעים וההנחות כל הסט עלה לי פחות מ-700 ש״ח.

@Liviur מה אתה מוציא לנו את העיניים עם המהירויות האלה? בארץ הסטנדרד לסיבים ביתיים הוא 300-1,000 מס״ש בהורדה ועשירית מזה העלאה. אבל גם ה-1,000/100 שיש לי מספק לגמרי את הצרכים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@Liviur מה אתה מוציא לנו את העיניים עם המהירויות האלה? בארץ הסטנדרד לסיבים ביתיים הוא 300-1,000 מס״ש בהורדה ועשירית מזה העלאה. אבל גם ה-1,000/100 שיש לי מספק לגמרי את הצרכים.

שלא תחשוב שזה הסטנדרט כן ? :) 

זה סופר תלוי במיקום שלך ובתשתית.

ואם אין מתחרים על התשתית - כמחירים מנופחים למות (והם גם ככה לא זולים יחסית לישראל). יש לי חברים שעל החיבור שלך משלמים צפונה ל400 ש״ח לחודש במקומות שאין תחרות. ויש מיקומים מרכזיים שאפילו מהירות כזו אין.

פשוט יש בערך 2 ספקים שדוחפים את התחרות בטירוף (Verizon Fios זה אחד מהם שזה מה שאני משתמש) - ואם אתה באיזור תחרות של שניהם - המחירים צונחים והזמינות של אינטרנט מהיר (סיב עד הבית - לבית פרטי) מעולה.

Then dying is forgetting

פורסם

אז זהו, שעל ה-1,000/100 אני משלם 120 ש״ח בחודש ופעם בכמה שבועות מקבל מהבן שלי שטיפה על שאני לא מנסה לקווצ׳ץ׳ את זה באיזה 10 ש״ח. והפרסום של סלקום הוא לתוספת זעירה עבור 2,500/250 - אבל אני לא זקוק לזה. מצד שני, כששומעים על סל התפוחים הטריים שלך, ברור לי שאתה גם לא האמריקאי הממוצע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באיזורים עם תחרות - המחיר למהירות שלך דומה - אולי יותר זול בכמה שקלים.

אני משלם סביב ה220 ש״ח פלוס מינוס

אבל אחרי מיקוחים ושילובי מבצעים :)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אז זהו, שעל ה-1,000/100 אני משלם 120 ש״ח בחודש

אני משלם 80 ש"ח על אותה מהירות בגילת טלקום (סיב שבמקור של בזק חיוג PPPOE)

קניתי מתאם סיב מעליאקספרס לפני שנתיים, קניתי 2 האמת, אחד לגיבוי, לא הייתי צריך את הגיבוי. 0 תקלות.

ברגע שיש לך את מתאם הסיב מעליאקספרס, אתה מתקשר לגילת ונותן את הסיריאל והם מסדרים לך את זה.

פורסם

על מהירות ג׳יגה? כי החם שלי משלם לגילת 80 ש״ח לחודש למהירות 300 מס״ש. וזה אחרי שהבן שלי עשה את העיסקה, אני מניח שהתמקח כנדרש. 

פורסם
לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

לא מחבר יחידות עם כבל

אם אתה יכול לחבר לפחות חלק מהציוד קווית, זה יחסוך לך הרבה כאבי ראש.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, borsood כתב:

אם אתה יכול לחבר לפחות חלק מהציוד קווית, זה יחסוך לך הרבה כאבי ראש.

בלתי אפשרי

יש לי עוד ראוטר של שיאומי מלפני כ 8 שנים, 4 אנטנות, יכול להסב אותו למגדיל טווח. ולחסוך כסף.

ביצעתי את זה בעבר וככה זה אצל המשפחה. 

פורסם
לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

שכחתי לציין, תקציב כולל של 650 ש"ח ל-2 יחידות בלבד.

אין לי צורך ביותר מזה, וגם בעתיד לא מאמין שאגור בדירה של יותר מ 120 מ"ר, אולי תהיה גינה או מרפסת אבל עדיין.

מה שהמלצת יקר לי מדי

אני לא חייב 1000 מגה ב WIFI בפועל

יספיק לי 500

עם AX6S OPENWRT יש לי 500 במחשב הראשי

בקצה השני של הבית אין WIFI בטלפון

לצערי הראוטר הראשי צמוד לקיר אז זה גם עניין

אבל זה המצב

האנטנות לא כולם צמודות לקיר

אבל 2 כן

Deco M5 בהצלחה. 

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.