Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי :) בקרוב אהיה אבא לתאומים (לידה ראשונה) וכחלק מההתכוננות לקראתם אני רוצה לקנות רכב חדש (כרגע יש לנו קיה פיקנטו ואין סיכוי שהוא יספיק).

אשתי מפחדת מהמעבר מרכב מיני לרכבים גדולים יותר (נסיעה עירונית, חניות וכו') ככה שאני מחפש רכב מספיק מרווח ונוח שמתאים לתאומים אבל גם שכמה שפחות ירגיש לה מפלצתי כדי שיהיה לה קצת קל יותר להתרגל. תקציב של בערך עד 80-90 אלף (לא יד ראשונה כמובן).

ראיתי כל מני המלצות על כמה דגמים (סקודה אוקטביה, סיטרואן c4, מאזדה cx5) אבל אשמח לעוד המלצות ועצות כי קצת הלכתי לאיבוד.

תודה רבה 🙏🏻

עריכה אחרונה על ידי Din Ezra
פורסם

יש לך דרך לבדוק מה גודל הבגאז' שאתה צריך מבחינת ליטרים?

אולי מאזדה 2 יהיה לך טוב, מה הנפח של עגלת תינוק כפולה? מאזדה 2 הבגאז' שלו קטן ביחס ל C4

C4 נפח 380 ליטרים

מאזדה 280 ליטרים

אוקטביה כ 600 ליטרים

CX5 כ 500 ליטרים

פורסם
לפני 5 דקות, גולדן191 כתב:

יש לך דרך לבדוק מה גודל הבגאז' שאתה צריך מבחינת ליטרים?

אולי מאזדה 2 יהיה לך טוב, מה הנפח של עגלת תינוק כפולה? מאזדה 2 הבגאז' שלו קטן ביחס ל C4

C4 נפח 380 ליטרים

מאזדה 280 ליטרים

אוקטביה כ 600 ליטרים

CX5 כ 500 ליטרים

בהערכה מאוד גסה אני מאמין שאצטרך 500+ ליטרים. בפיקנטו יש לי 255 והוא פיצי. מה גם שהייתי רוצה שיהיה לא צפוף מדי במושב האחורי בשביל 2 כיסאות בטיחות לתינוק כאשר אחד מאיתנו יושב באמצע. אבל אין לי מושג איך לדעת מה יהיה נוח מהבחינה הזאת.

כאמור - הלכתי לאיבוד קצת 😅

איך האוקטביה והcx5 מבחינת נוחות נהיגה, בטיחות ושוני במימדים מהפיקנטו?

פורסם

האוקטביה נמוכה יחסית והמתלים גרמניים [לא רכים מאוד]

היא גם ארוכה כך שהייתי מעדיף הונדה סיויק סטיישן בשביל בגאז' גדול ואמינות יפנית

ואם כן אוקטביה אז הספייס בתצורת סטיישן שייכנס בנוח עגלת תאומים ומקום לקניות, ותבדוק שהגיר DSG 7 תקין [נניח אם הוחלף מוח גיר ומצמדים זה יתרון]

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

לטעמי מעבר מפיקנטו לאוקטביה יורגש מאוד בחניות ובעיר צפופה. 

לא בטוח שקורולה קרוס נכנסת בתקציב למרות שהיתה יכולה להיות אידאלית. עם זוג תאומים בשעה טובה הדבר האחרון שהיית רוצה זה לרוץ בין מוסכים בגלל כל מיני מחלות כך שיש ערך מוסף לשקט של טויוטה בחניה. 

אם כבר חשבת על סקודה- מאמין שסקאלה דיי טרי תיכנס לך בתקציב. 

תא המטען ענק(סטיישן) והיא לא מגושמת מדיי. לזוג עם שני תינוקות היא תספיק בהחלט. חבר מחזיק כזו מהילד הראשון, היום הוא כבר עם שלושה והוא מאוד מרוצה. 

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

תחליט אם אתה מעוניין ברכב גבוה.

מניסוני נוח יותר לרתום את הילדים בכסאות ברכב גבוה, אבל זה שונה מאד מפיקנטו.

תוכלו לשקול סובארו פורסטר שיש לו גם תא מטען גדול, וגם מושב אחורי רחב במיוחד.

גם לאאוטלנדר יש תא מטען בגירסת המושבים או כשמקפלים את השורה אחורית בגרסת 7 המושבים.

הסיוויק היא אופציה מעניינת וזולה יחסית אבל ייצורה הופסק ב-2017 ואולי זה כבר יהיה ישן מדי עבורכם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נפח תא המטען בליטרים הוא מדד לא מספק. אם אני משווה את ה-400 ליטר של הארונה של אישתי ל-440 ליטר בסוזוקי קרוסאובר שלי הרי שבסוזוקי תא המטען הרבה יותר שימושי בהשוואה להפרש הקטן בנפח המוצהר.

ההמלצה הקבועה שלי לאנשים וזוגות כמוכם - גשו לאיזור מגרשי הליסינג והטרייד אין בעירכם ועשו סיבוב יסודי. תראו עשרות ומאות מועמדות מדגמים שונים, תוכלו להתרשם מהתאמתן לצרכים. בכל מקרה, אני ממליץ על רכב 5 דלתות כי הגישה לתא המטען הרבה יותר נוחה מאשר בסדאן (4 דלתות/״3 קופסאות״). חזור לכאן להתייעץ לגבי רכבים שמצאת מתאימים.

יש עניין נוסף חשוב - הגישה למושב האחורי. רכב גבוה (״ג׳יפון״) ייתן גישה הרבה יותר נוחה לילדים בהשוואה לרכב נמוך. זה שיקול משמעותי בבחירת הרכב. אם אינכם סובלים ממכפיל חניה או מגבלת גובה אחרת שקלו רכישת רכב גבוה.

פרט חשוב בבחירת הרכב הוא בטיחות. במבחני הריסוק של EuroNCAP יש, בין השאר, פירוט של ההגנה על ילדים במושב האחורי. קרא את הפירוט הזה לכל דגם רלוונטי.

אגב, מתי צפויה הלידה? האם בחרתם כבר עגלה/ות ומושבי בטיחות? גם אלה מצריכים לימוד וסקר יסודי, וצריך לוודא שהרכב מתאים לממדיהם, במיוחד תא המטען לעגלה ולכל הציוד הנלווה.

לגבי מימדי הרכב - אם אישתך יודעת לנהוג היא תתרגל אליהם מהר, במיוחד עם אמצעי העזר המקובלים היום - מצלמות וחיישני קרבה. ובכל מקרה - מדובר באילוץ שהיא תצטרך לעמוד בו.

שיהיה הרבה מזל טוב!

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סקודה ראפיד? בתקציב שנקבע אפשר לרכוש את המחליפה, סקודה סקאלה. בהחלט מתאימה לדרישות, למעט הגובה.

אחד הבנים שלי נוסע בסקאלה ומרוצה מאוד (יש לו ילדה אחת). המכונית הזו היא למעשה סופרמיני מאורכת - אאל״ט 4.36 מ׳, כך שבת הסוג ״תסבול״ פחות מהממדים. אותו בן רצה לרכוש רכב יותר גבוה - הצעתי לו את הסוזוקי קרוסאובר שלי, אבל נפסלה כי בגלל הגובה לא התאימה למכפיל החניה. החיסרון הוא זה המשותף לרל דגמי VAG - הצורך להתרגל לשימוש נכון בתיבת ה-DSG.

ואם הזכרתי את הסוזוקי קרוסאובר הרי שנראה שדגמי הטורבו 1.4 מתאימים גם הם לצורכי פות״ש, יש להם יתרון הגובה והם יחסית קצרים (4.30 מ׳) עם תא מטען מוצלח מאוד. כתבתי. ״דגמים״ ברבים בגלל מתיחת הפנים בתחילת העשור.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, david3692 כתב:

הייתי שוקל סקודה ראפיד. לא גדולה במיוחד ויש לה תא מטען ענק 

מכיר את האוטו, המושבים מאחורה לא נוחים לסלקל כי הם נוטים מאוד ולא ישרים. לדעתי פחות מתאים לתינוקים.

מסכים כן לגבי הבגאז' בהחלט גדול כמיטב המסורת של מעצבי סקודה.

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 23.4.2026 בשעה 21:00, PASHUT כתב:

מכיר את האוטו, המושבים מאחורה לא נוחים לסלקל כי הם נוטים מאוד ולא ישרים. לדעתי פחות מתאים לתינוקים.

מסכים כן לגבי הבגאז' בהחלט גדול כמיטב המסורת של מעצבי סקודה.

אני עם סקודה ראפיד, מכניס את הילד בקלות ולא ראיתי בעיה עם המושב האחורי בכלל

הבאג'ז באמת ענק ואם זה גירסת ההצ'בק אפשר להכניס עגלת תאומים פלוס מזוודה סבירה עם תימרון קטן

בכל אופן בגלל שלפות"ש רוב הנסועה הינה עירונית והתקציב גבוה, הייתי הולך על דגם עם גיר אחר

פורסם
לפני 33 דקות, shlomiko כתב:

אני עם סקודה ראפיד, מכניס את הילד בקלות ולא ראיתי בעיה עם המושב האחורי בכלל

כוונתי שהוא לא 'ישר' אלא 'נוטה' זוית העיצוב של המושבים שיושב אלכסוני [הגוף שוקע פנימה] ולסלקל זה פחות נוח.

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 23.4.2026 בשעה 20:21, sperial כתב:

החיסרון הוא זה המשותף לרל דגמי VAG - הצורך להתרגל לשימוש נכון בתיבת ה-DSG.

לדעתי מדובר בהפרזה.

אני מבין שזו לא התיבה הכי אמינה ועמידה בעולם. ואני מבין שתפעול מושכל שלה מאריך את חייה. אבל להסיק מזה שמי שנוהג בה נדרש להתרגל לשימוש בה זו מסקנה שגויה.

עבור רוב הנהגים מדובר ברכב עם גיר אוטומטי. ואף מוצלח יחסית.

פורסם

ההתרגלות כל כך מינימלית שאינה צריכה להוות שיקול שמונע רכישת רכבים המצויידים בה. צריך להתרגל לא לזחול עם רגל על הבלם אלא לעמוד או לנסוע עעם מינינום גז. פשוט מאוד.

אגב, במשפחה שלי, שמרבית הנסיעות בה עירוניות, מתוך 6 מכוניות 3 הן בעלות שילוב של מנוע הליטר ותיבת dsg.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...