Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על אאודי A3 8V 1 מנוע 1.8 180 כוח סוס מלפני איזה חודש אני לא מרגיש את הגדישה בסלד נמוך ואותה תאוצה אני מקבל רק בסלד גבוה יותר משמעותית וכל הדחיפה למטה נעלמה וגם שמתי לב שהרבה פעמים אני לא שומע את הטורבו בסלד הנמוך ולפעמים בכלל לא   והייתי אצל המוסכניק שלי ובחיבור מחשב לא נמצא שום בעיה וגם הסתכל על כל החיבורים והצינורות הכל במקום והוא גם עשה סיבוב ולא נשמע שום רעש של בריחת אויר של הגדישה ושלח אותי בלא שהצליח למצוא את הבעיה 

אם מישהו מבין קצת ויודע לכוון מה זה יכול להיות או אצל מי לבדוק את העניין באיזור המרכז אני אשמח מאד

תודה מראש לכל המגיבים

נ.ב. פעם ראשונה שאני פותח נושא אם טעיתי בניסוח או משהו כזה מתנצל מראש🙂

פורסם

עם תחושות אישיות קשה להתמודד.

כמה זמן הרכב ברשותך?

איזה שנה הרכב? (יד?)

כמה ק"מ יש עליו?

(*) רשמת שני דברים לא לגמרי ברורים, אם תוכל להסביר :

מה זה 8V

מה זה אאודי1

פורסם

8V זה בערך שם קוד פנימי של אאודי לדגם שיוצרים בשנים מסויימות.

לדוגמאהA3 הראשונה בין השנים 1996-2002 כונתה 8L, אחר כן באה A3 8P שיוצרה בין השנים 2003-2012, בין השנים 2013-2020 זאת A3 8V, הA3 הנוכחית נקראת 8Y.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כן מדובר על A3 2013 יש עליו 175000 קמ אבל זה לא סתם עייפות כי השוני ממש מורגש בחודש האחרון

פורסם (נערך)

כמה זמן הרכב ברשותך?

כמה ק"מ עברת איתו?

כמה ידיים הוא עבר?

נראה שהמוסך שלך לא מנסה לחרטט אותך. ולהכניס אותך סתם להוצאות.

אני דווקא רואה בזה יתרון.

האם המוסך בכלל הסכים איתך שיש כאן בעיה?

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

הרכב ברשותי 3 שנים עברתי איתו מעל 40000 קמ יד 4 

וכן המוסכניק הסכים איתי שזה לא זה הוא בכלל ברגע הראשון חשב שזה המנוע 1.4 122 כוח סוס

• מעניין 1
פורסם

ישנם כמה אופציות:

שסתום פריקה (Diverter Valve): קרע פנימי קטן שגורם לבריחת לחץ בסל"ד נמוך (לא תמיד מדליק נורה).

חופש במוט הווסטגייט (Wastegate Play): בעיה מכנית נפוצה בטורבו של דגם זה; השסתום לא נסגר הרמטית ולכן הגדישה נבנית לאט מאוד.

חיישן גדישה (MAP/MAF) מלוכלך: זיהוי שגוי של כמות האוויר שמונע מהמחשב לבקש גדישה מלאה בסל"ד נמוך.

בריחת ואקום/אוויר מינורית: חור קטן בצינורות שהמוסכניק פספס בעין, אך משפיע משמעותית על ה"קיק" הראשוני.

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, CC כתב:

תודה רבה על התגובה המפורטת 

אשמח לדעת אם יש דרך לבדוק איפה באמת הבעיה 

לפעמים יש תקלות לא גלויות בגרמניות שלא מדליקות תקלה ישר ומוסך שאין לו כלי יעודי לרכבי VAG בסריקה לא ימצא כלום

לכן ההמלצה שלי לקנות כלי קטן וחזק מאוד ב VAGיות שנקרא OBD11 ולהוריד את התוכנה שלהם מחנות גוגל או מאפל סטור ולסרוק סריקה כללית את הרכב תהיה בטוח שאם יש משהו אתה תראה את זה בתוכנה 

וגם אם לא דרך הלייב דאטה לפי הנתונים שיתקבלו זה יכוון אותך היכן הבעיה

נ.ב

תבדוק את נשם המנוע שנקרא גם PCV 

זאת היחידה השחורה שנמצאת על מכסה השסתומים אם הנשם תקול זה גם יכול לגרום לבעיות גדישה 

עריכה אחרונה על ידי Karnaf053
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חיבור למחשב זה לא רק כדי לקרוא קודי תקלה, זה גם כדי לאבחן תקלות באמצעות בדיקת נתונים. אתה מתלונן לדוגמה על אובדן גדישה בסל"ד נמוך? אז צריך לחבר מחשב, לצאת לנסיעה ולבדוק את לחץ הגדישה בפועל לעומת דרישת המחשב, כך גם את פעולת הפורק וכו'. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה לכל המגיבים

למי ששאל אז כן הייתי אצל רון והוא עשה לי בדיקת מחשב ושם לא מצא כלום מן הסתם יש לו משהו שמתאים לואגיות ככה שאני לא יודע אם ה OBD11 יעזור למצוא מה שהוא לא מצא

לגבי לבוא למוסך עם רשימת האופציות אני חושש שינפנפו אותי מהר זה בשבילם יותר ביזבוז זמן

נ.ב. לזה שהציע לבדוק את נשם המנוע אשמח לדעת איך מזהים אם הוא תקול

עריכה אחרונה על ידי CC
פורסם

ברכבי רנו [לא גרמני] נפוצה תקלה הנקראת 'צינור טורבו' הייתי שוקל לבדוק גם כיוון זה

יש לך בת''א גם את אופיר המכונאי האקדמאי שנחשב למאסטר בגרמניות

משתדל לעזור

פורסם
לפני 25 דקות, CC כתב:

לגבי לבוא למוסך עם רשימת האופציות אני חושש שינפנפו אותי מהר זה בשבילם יותר ביזבוז זמן

נ.ב. לזה שהציע לבדוק את נשם המנוע אשמח לדעת איך מזהים אם הוא תקול

אני אמנם מטפל כבר שנים ברכבים שלי בעצמי, אבל אני בהחלט יודע שאם לא משאירים את הרכב לבדיקה של ממש אז תקבל המון תשובות שגויות ובדיקות שטחיות בלבד. התנאי הראשון לאבחון תקלה הוא קודם כל לאשר את קיומה של התקלה לפי תלונת הלקוח, אצלך זה אומר נסיעה קצרה כדי להרגיש שאכן אין מספיק גדישה בסל"ד נמוך, לבדוק אם זה תלוי הילוך/מהירות או לא ומשם להתחיל לאבחן את המקור לתקלה שכפי שרבים כאן כתבו לך, לא תמיד מופיעה בסריקה. תשאיר את הרכב ליום אצל מוסך שאתה סומך עליו, גם אני שמעתי דברים טובים על "אופיר המכונאי האקדמאי" כפי שהמליצו לפני, תאר את התקלה ותן לו לעבוד בנוחות לאבחון התקלה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...