Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבת נועל סופיות חוט

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

20 שנה לחצתי עם כלי שקניתי לפני שנים בגרמניה. פעם הסופית תופסת פעם לא.

חיפשתי משהו טוב, קניתי את זה ומאז אין פיספוסים. הייתי צריך להחליף מזמן.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה לכולכם.
מחיפוש הבנתי שהכלי שאני מחפש (ראצ'ט בלבד) צריך להיקרא SN. או יותר נכון שזה סוג או טייפ של הכלי.
כמו כן לשימושים של חשמל רשת בית, חשמל כלי בית וחשמל רכב - יש צורך בלחיים של 58, 48, 06, 02.
בבקשה תחדדו לי את הנושא, האם זה אכן נכון מה שרשמתי כאן או שאני טועה?
כי אני לא מצליח למצוא בעלי ערכה שמכילה את הכל; תמיד חסר סוג אחד.

פורסם

אכן יש כלים עם setting קבוע במידות שונות אבל בשביל זה קיימים הכלים האוניברסלים כמו זה ששלחתי. זה כלי מתכוונן ״אוטומטית״ , מפסיק כשיש התנגדות ללחיצה.

אני משתמש בכזה לכל הלחיצות עבור ה ferrule הדרוש .

יש כלים שלוחצים 4 פאות וכאלה של 6 פאות, מבחינת החוזק ונעמידות הם זהים. 

הכלים עם הלחיים הקבועות לוחצים רק ב2 פאות.

image.png.3c5a1021368557649b7ae23843201a06.png    

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה.
אתה מתייחס לכלי שלוחץ רק סופיות עגולות, נכון?
אם הבנתי ככה.
אני מחפש דווקא כלי שלוחץ סופיות לא עגולות, או גם כאלה עגולות.
שוב, לא מומחה גדול בתחום. אשמח ללמוד.

פורסם

עד להופעת הלוחצים באוניברסלים/אוטומטים היה מקובל ללחוץ באמצעות לוחצי לחיים במידות שונות על פי קוטר ferrule. 

גם אני מחזיק לוחצים עם settings מוגדרים שבעוונותי דורשים לא מעט כח לחיצה. (לא מדבר על לוחצים הידראוליים, לקטרים גדולים, ויש לי אחד שנקנה לשימוש ספורדי).

העניין הוא שהלוחצים האלה רק ״מקפלים״ את הסופיות בנקודה אחת כנגד ההתנגדות של הלחי התחתונה.  ראה האיור הבא המציג את צורת הלחיצה של לחיים שונות :

image.png.943575fe74338947692f0f1f76220343.png 

הלוחצים האוניברסלים/אוטומטים לוחצים סביב כל הסופית, הין עם ריבוע או משושה כדוגמת החתך התחתון באיור.

ככל שאני יודע, במרבית הקטרים הנפוצים בעבודות חשמל ביתיות וברכבֿ הלוחצים האלה נותנים פתרון מצויין,אמין וחזק בכל קוטר.

• אהבתי 1

פורסם

@zaf, אם אני לא טועה הלוחץ שהצעת (אני משתמש בכאלו בעבודה) מתאים רק לסופיות Ferrule. לבהנתי הוא לא מתאים ללחיצת קונקטורים עם בידוד (אדום/כחול/צהוב). 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני לוחץ גם מבודדים וגם כאלו שלא.

יש סוגי סופיות שונים. הלוחץ הוא אוניברסלי, שים לב לעומק /אורך הסופיות, לארוכות צריך ללחוץ בשני שלבי- על הסופית ובחלק שקרוב לחוט.

פורסם

בזמנו לפני כמה שנים רכשתי סט מעליאקספרס, במחיר מצחיק שכולל את הלוחץ סופיות עגולות ואת הסופיות עצמן, המחיר היום זוועה ולא כולל משלוח פי 2 מהמוצר. 

ירחמיאל, רוב הכלים הידניים לחישוף כוללים לוחצי סופיות כאלו ואחרים, במה אתה משתמש? 

לגבי הלוחץ עגולות, קניתי רצ'ט פשוט, "אוניברסלי"- מתכוונן בעצמו אוטומטית. בשביל הפעם באף פעם שאני משתמש בו, אני די מרוצה. 

יש לו כמה חסרונות (לא ניתן לסגור אותו כשהוא לא בשימוש למשל- אבל זה דווקא שומר על הקפיץ כך שזה לא באמת חיסרון, רק לא נוח במיוחד) אבל אני חי איתם בשלום. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 26.12.2025 בשעה 16:10, zaf כתב:

קניתי את זה מעלי והגיע לפני מספר שבועות, רציתי ללחוץ היום סופיות לכבל מאריך ואני מגלה שאני לא יודע איך לכוון בהתאם לסופית...

אשמח לעיצה.

20260527_175208.jpg

20260527_175254.jpg

20260527_175218.jpg

20260527_175153.jpg

פורסם

המכשיר הזה אמור לכוונן עצמו לכל קוטר, בהנחה ואתה משתמש בסופיות מהסוג המתאים (שמן הסתם הגיעו איתו בערכה). תסביר מה הבעיה ומה בדיוק לא עובד לך.

אגב, Lion Rage זה מהדורה מיוחדת לרגל מבצע שאגת הארי? 😀

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שאמר דריש, לא צריך כיוון בלוחץ הזה כל עוד אתה בטווח העבי של המוליך שהוא תומך בו.

תכניס חוט עם סופית, תלחץ עד שהרצ'ט בידית משתחררת וזהו. 

עם הכוכב שם את מכוון את נקודת העצירה של הראצ'ט. זאת אומרת כמה ההידוק יהיה חזק. 

תתחיל מהמצב האמצעי. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

תודה, פשוט אני לא מכיר מכשיר כזה. היו כבר מספר סוגי לוחצים שעבדתי איתם. קבועים-גודל קבוע לנעלי כבל או BNC, קבועים לגודלים שונים שבהם הגודל הנבחר הוא ע"י בחירה במקום מסוים בלוחץ ומשתנים בהם הגודל נקבע ע"י סיבוב כפתור.

לפני 12 שעות, Derish כתב:

המכשיר הזה אמור לכוונן עצמו לכל קוטר, בהנחה ואתה משתמש בסופיות מהסוג המתאים (שמן הסתם הגיעו איתו בערכה).

קיבלתי סופיות יחד איתו.

לפני 13 שעות, Derish כתב:

תסביר מה הבעיה ומה בדיוק לא עובד לך.

אין בעייה, פשוט לא הבנתי כיצד להפעיל את זה. ישנו אוסף סופיות בקטרים שונים והרעיון הוא סתם ללחוץ?

לפני 13 שעות, Buki כתב:

עם הכוכב שם את מכוון את נקודת העצירה של הראצ'ט. זאת אומרת כמה ההידוק יהיה חזק. 

לא מובן לי, נקודת העצירה אמורה להקבע לפי קוטר הסופית אני חושב אז כאן שינוי סופית דורש פו"ה הבורג שנועל את הכוכב במקום? נשמע ממש מסורבל🥴

פורסם (נערך)

לא, המיקום נקבע לפי הגידים שבחוט שמסביבו אתה שם סופית, ואז לוחץ.

רק אם אתה רוצה הידוק יותר חזק או יותר חלש - אתה נוגע בבורג. ואז מן הסתם נקודת העצירה תזוז פנימה (או החוצה).

אבל אם כוח ההידוק בסטאפ שכרגע מתאים לך - כלומר לא מועך את הסופית מדי או רופף מדי, אז זה בסדר.

כמובן כל האמור בהנחה ושמת את הסופית המתאימה לגייג' של הכבל.

כל הרעיון זה שהוא נעצר בכוח קבוע, ולכן מתאים לכל הקטרים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...